در پی به رسمیت شناخته شدن عضویت فلسطین در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، مسئولین آمريكا آنگونه که پیشتر تهدید کرده بودند اقدام به قطع کمک های مالی امریکا به این سازمان کردند.
کد خبر: ۱۵۴۱۱۷
تاریخ: ۱۰ آبان ۱۳۹۰ - ۰۹:۱۶
گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»؛ در واکنش به رایگيری و عضويت کامل فلسطين در يونسکو، ايالات متحده آمريکا روز دوشنبه اعلام کرد، کمکهای مالی خود به اين نهاد سازمان ملل را قطع میکند.
وزارت خارجه آمريکا اعلام کرد دولت در مورد عواقب قطع کمک مالی به يونسکو، با کنگره مشورت خواهد کرد و تصميمهای آينده خود را اعلام خواهد کرد.
ويکتوريا نولند، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا، روز دوشنبه گفت: «ما قرار بود در ماه آينده ميلادی، ۶۰ ميليون دلار به يونسکو بپردازيم و ما این پرداخت را انجام نخواهیم داد.» وی افزود اگر قانونگذاران آمريکايی در کنگره اين تصميم را نهايی کنند، ديگر آمريکا هيچ کمک مالی به يونسکو نخواهد کرد.
در نتيجه رأیگيری که روز دوشنبه در يونسکو، نهاد علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، در مورد پذيرش فلسطين به عنوان عضو کامل اين نهاد انجام شد، فلسطين به عضويت کامل يونسکو درآمد. با ۱۰۷ رأی مثبت، مجمع عمومی سازمان ملل تصميم گرفت تا فلسطين را به عنوان عضو جديد يونسکو بپذيرد.
در اين رأیگيری که در پاريس انجام شد، اسرائيل، ايالات متحده، کانادا، استراليا و آلمان به عضويت فلسطينیها در يونسکو رأی مخالف دادند و روسيه، چين، فرانسه، هند، برزيل و آفريقای جنوبی رأی موافق دادند.
فلسطينیها از سال ۱۹۷۴ در يونسکو مقام عضو ناظر را دارند. برای کسب عضويت کامل به عنوان کشوری که هنوز عضو کامل سازمان ملل متحد نيست، دستکم دوسوم از اکثريت اعضای کنفرانس عمومی يونسکو بايد از اين قطعنامه پشتيبانی کنند.
آمریکا در حالی اقدام به قطع کمک های مالی به سازمان یونسکو کرده است که بر خلاف اظهارات مقامات این کشور و به خصوص اوباما که همواره در حمایت از حقوق ملت ها و اشاعه دموکراسی و حقوقر بشر به اظهار فضل می پردازد همواره از اهرم های فشار خویش جهت عدم دستیابی فلسطینی ها به حقوق اولیه خود جهت تشکیل کشور مستقل فلسطینی اقدام کرده اند.
ايالات متحده آمريکا که از اصلیترين حامي رژیم اشغالگر قدس است، در دهه ۱۹۹۰ مجموعه قوانينی را در کنگره تصويب کرده که در صورت به رسميت شناختن فلسطينیها به عنوان یک عضو کامل در هريک از نهادهای سازمان ملل کمکهای خود به اين نهادها را متوقف میکند.
گفتنی است حمایت های بی چون و چرای آمریکا طی ماه های اخیر به جهت نزدیکی به انتخابات ریاست جمهوری این کشور است که اوباما با این حمایت ها جهت جلب نظر و آرای لابی های یهودی که در تعیین رئیس جمهور آمریکا نقش بسزایی دارند گام بر می دارد.
آمريکا حدود ۲۲ درصد بودجه سالانه مورد نياز يونسکو، نهاد علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل متحد را تامین میکند.
نولند سخنگوی وزارت خارج آمریکا همچنين مواضع قبلی کاخ سفيد را تاييد کرد و گفت اقدام يونسکو برای قبول کشور مستقل فلسطين، باعث خدشه وارد شدن به روند صلح خاورميانه است و انگيزه گفتوگوی مستقیم ميان اسرائيل و فلسطينیها را از بين میبرد.
مسئولین آمریکا در این باره توضیح نداده اند که آنچه تا کنون مانع از روند گفتگوهای به اصطلاح صلح خاورمیانه گشته است آیا چیزی غیر از عدم پایبندی رژیم صهیونیستی به هیچ یک از معاهدات بین المللی است؟ از زمان شکل گیری اسرائیل در سال 48 تا کنون ای رژیم حاضر به اجرای هیچ یک از قطعنامه های سازمان ملل نشده است و اکنون نیز با وجود مخالفت ها از سوی جامعه جهانی، اتحادیه اروپا، سازمان ملل و حتی خود آمریکا همچنان به ادامه شهرک سازی در سرزمین های فلسطین ادامه می دهد، امری که صبر مسئولین سازشکار خودگردان را به پایان رساند و پس از دهه ها مذاکره آن را تا توقف شهرک سازی ها امری بیهوده خواندند.
سخنگوی وزارت خارجه آمريکا همچنین گفته است که ایالات متحده به اين مسئله آگاه است که در صورت توقف پرداخت مالی به يونسکو بيش از دو سال، حق رای خود را از دست میدهد.
نولند گفت: «ما باید با کنگره مشورت کنیم. پرداخت نکردن وجوه چنین سازمانهایی میتواند به شدت به کاهش قدرت و نفود ما در آنها منجر شود ... ما بر این باوریم که بر روی منافع آمريکا تاثير خواهد گذاشت. به همين دليل ما باید با کنگره آمريکا وارد بحث و رايزنی شویم که چه گزینههای دیگری ممکن استبرای حفاظت از منافعمان وجود داشته باشد.»
آمریکا در دوران ریاست جمهوری رونالد ریگان نیز از یونسکو خارج شد و دو دهه بعد یعنی در دوران ریاست جمهوری جرج دبلیو بوش رئیس جمهور سابق آمریکا بار دیگر به این سازمان ملحق شد.
دولت صهیونیستی نیز در واکنش به این اقدام گفته است که این مساله به فرصت ها برای از سرگیری مذاکرات صلح خاورمیانه آسیب می رساند. وزارت خارجه اسرائیل اعلام کرده که رای روز دوشنبه یونسکو، به مثابه رد تلاش های جامعه جهانی برای پیش بردن روند صلح خاورمیانه است.
مسئولین صهیونیست منظور خویش را از آسیب زدن به فرصت های برای از سرگیری مذاکرات صلح بیان نکرده اند!!!
عضویت فلسطین در سازمان یونسکو تازهترين مورد از تلاشهای فلسطينیها برای کسب عضويت کامل در سازمان ملل متحد و نهادهای وابسته به آن و جزيی از راهکارهای مربوط به تثبيت فلسطين به عنوان يک کشور مستقل در عرصه بينالمللی است.
تحت تاثير بنبست و تاخير در مذاکرات صلح خاورميانه، تشکيلات خودگردان فلسطين به رهبری محمود عباس در ماههای جاری يک کارزار بينالمللی برای به رسميت شناختن کشور مستقل فلسطينی را آغاز کرده است.
فلسطينیها برای اعمال فشار به سازمان ملل متحد از طرح اين مسئله در نهادهای بينالمللی ديگر استفاده میکنند. محمود عباس همچنين درخواست عضويت کشور مستقل فلسطين در سازمان ملل را تقديم دبيرکل سازمان ملل کرده است.
رای گیری روز دوشنبه در یونسکو یک پیروزی نمادین بزرگ برای فلسطینیان به شمار می رود اما این تصمیم به تنهایی نمی تواند منجر به تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی شود.
مسئله مرزهای یک کشور فلسطینی در آینده ، مشکلات امنیتی و دیگر مناقشات باعث شده است تا روند صلح خاورمیانه حل نشده باقی بماند.
نکته جالب در زمان را گیری در این رابطه این که پس از تصویب عضویت فلسطین در یونسکو یکی از نمایندگان حاضر فریاد زد «زنده باد فلسطین».