به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سومین المپیاد بین المللی مخترعان، مبتکران و نوآوران و اولین سپموزیم تخصصی اختراعات و نمایشگاه تجاری سازی دانشگاه آزاد، هرچند عنوان بین المللی را با خود یدک می کشد؛ اما هیچ شرکتکننده بین المللی در بخش رقابتی آن حاضر نیست.
محمد علی خلیل زاده ظهر امروز در نشست خبری که در محل ساختمان مرکزی دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، با اعلام برگزاری این المپیاد و سمپوزیم از سوم تا پنجم آبان ماه در دانشگاه آزاد مشهد، در خصوص علت عدم حضور شرکت کنندگان بین المللی، تصریح کرد: تمامی اقدامات برای برگزاری بین المللی این المپیاد انجام گرفته است، از جمله اطلاع رسانی مناسب و راه اندازی سایت المپیاد به دو زبان؛ علاوه بر این با جوامع بین المللی از جمله کنفدراسیون بین المللی مخترعان نیز هماهنگی های لازم انجام گرفته است تا این المپیاد در تقویم سالانه آن ها قرار بگیرد.
دبیر سومین المپیاد بین المللی مخترعان، مبتکران و نوآوران بیان داشت: با این حال این مجامع پیشنهاد داده اند که حداقل یک دوره باید توسط خود ایران به صورت بین المللی برگزار شود تا بتوانیم آن را در تقویم سالانه فدراسیون بین المللی مخترعان وارد کنیم.
وی با بیان اینکه تمام تلاشمان را برای دعوت و حضور بین المللی شرکت کنندگان انجام داده ایم، ادامه داد: متاسفانه نمایندگی فدراسیون بین المللی اختراعات نتوانست تعهدات خود را در ایران عملی کند، برای همین شرکت کننده بین الملی در المپیاد نداریم.
خلیل زاده افزود: البته بعضی از آثار به دبیرخانه ارسال شدند؛ اما در ارزیابی و داوری اولیه حذف شدند و به مرحله نمایشگاه راه نیافتند.
دبیر سومین المپیاد بین المللی مخترعان، مبتکران و نوآوران در بخشی از این نشست خبری با اشاره به سند توسعه و چشم انداز 20 ساله ایران و با بیان اینکه ایران زودتر از موعد 20 ساله توانسته رتبه اول علمی در منطقه را به دست آورد، گفت: امروز در جایگاهی قرار داریم که باید قله دوم یعنی تولید فناوری را فتح کنیم.
وی پشتوانه تولید فناوری را تولید علم دانست و خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد از سه سال پیش برنامه ریزی هایی برای برگزاری المپیادهای مخترعان و ابتکارات انجام داده است و سومین دوره آن به صورت بین المللی در مشهد برگزار خواهد شد.
خلیل زاده در خصوص بخش های مختلف این المپیاد و سمپوزیسیوم بیان داشت: یکی از بخش ها، بخش المپیاد است که 360 طرح به آن ارائه شده است و 230 طرح با کسب حداقل امتیازها وارد بخش مسابقه شده اند و در روز برگزاری المپیاد به صورت نهایی و حضوری داوری می شوند.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد مشهد ادامه داد: علاوه بر این نمایشگاهی را برای مباحث تجاری سازی اختراعات داریم؛ چرا که مهم ترین ویژگی برگزاری این المپیاد تلاش برای رسیدن به فناوری های پیشرفته از طریق دانش علمی پیشرفته است.
وی یکی از عوامل قدرت کشورها را دانش و فناوری دانست و گفت: امیدواریم این المپیاد و نمایشگاه زمینه ورود سرمایه گذاران ریسک پذیر و خیرین برای تجاری سازی این اختراعات را فراهم کند.
خلیل زاده در خصوص هدف برگزاری این المپیاد ها بیان داشت: پیام این المپیاد ها به دانشگاه ها به عنوان مرجع تولید علم روز هم هست که تجاری سازی محصولات و اختراعات را ملاک قرار بدهند؛ چرا که این مسئله در سال های گذشته مورد غفلت قرار گرفته است.
دبیر سومین المپیاد بین المللی مخترعان، مبتکران و نوآوران افزود: در بررسی آثار به طور کامل سعی شده است که با پشتوانه علمی و بر اساس فناوری های نوین باشد؛ چرا که بسیاری از ایده ها حتی علمی نیستند یا زمینه تجاری سازی ندارند.
وی تاکید کرد: قطعا کسانی که علاقه مند به آبادانی و پیشرفت کشور هستند این حوزه را به عنوان یک حوزه جدی در برنامه خود قرار خواهند داد.
خلیل زاده خاطرنشان کرد: همه علاقه مندان و مشتاقان،حتی عموم مردم می توانند از نمایشگاه بازدید کنند.