حجت الاسلام عبدالباری جوانمردزاده، مسئول حلقه های صالحین بسیج اساتید استان خوزستان در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو در اهواز، به ماهیت قیام امام حسین (ع) و نحوه مواجه عاشورایی با استکبار پرداخت.
وی در ابتدا ضمن تسلیت ایام سوگواری ابا عبدالله الحسین (ع)بیان کرد: خداوند می فرماید چه کسی بهتر است به لحاظ دینی، از فردی که همواره خود را تسلیم حق می کند و در حال نیکوکاری باشد وجود دارد؟
وی گفت: از آیه "و من احسن دیناً ممن اسلم وجهه لله و هو محسن" (سوره نساء آیه125) پیام های زیادی می توان استفاده کرد، از جمله اینکه مبنای ارزشمندی نیکوکاران ، نیکوکاری و تسلیم در مقابل خداوند است به عبارت دیگر اینکه هر کار نیکی ارزشمند نیست مگر آنکه برخاسته از تسلیم خداوند باشد. کار نیکی که از روی اطاعت خدا باشد ارزشمند است؛ پیام دیگر اینکه، اطاعت باید با تمام وجود و در مقابل کلیت دین و خدا باشد؛ بنابراین توحید اساس دین است و انسان موّحد، انسان یکتاپرست با مدیریت یک خدا حرکت می کند.
جوانمردزاده افزود: لذا پیامبر(ص)می فرماید: "توحید نصف دین است "(بحار جلد 73 صفحه 31) در ادامه رسول خدا(ص) فرمود:حضرت جبرئیل می فرماید مَثَل این دین (دین اسلام) مَثَل درخت تنومندی است که استوار و ریشه در زمین دارد، ایمان تنه آن، نماز ریشه های آن، زکات آب آن، روزه شاخه های آن و خوش رفتاری برگهای آن و دوری از گناه و محرمات ثمره آن است.پس هیچ گاه این درخت به کمال نخواهد رسید مگر آن که به ثمر برسد.
سپس حجت الاسلام جوانمرد زاده بیان کرد: چرا جبرئیل اسلام را به یک درخت محکم و استوار تشبیه کردند و پاسخ این است که مسلمان باید هوشیار باشد ؛ هر چند در نگاه اولیه و ساده این درخت و اسلام متکثر است؛ اما در حقیقت واحد است و انسان مسلمان باید نکته سنج باشد و تکثر بین نباشد و متکثر رفتار و متکثر طاعت نباشد بلکه یک مسلمان بصیر کلیت دین را یک کاسه می بیند.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: یک مسلمان بصیر همانگونه که در طاعت باید موّحد باشد، در عملکرد سیاسی و اجتماعی و در ولایت و رهبری هم باید موّحد باشد و از یک رهبر تبعیت کند و تابع وحدت کلمه باشد. در دوره اصلاحات عده ای مروج چند صدایی بودند که در حقیقت از رسانه های غربی ضد انقلاب الهام گرفته بودند و خلاصه، مغالطه راه انداخته بودند. در سیاست کلان ما معتقدیم که باید وحدت کلمه داشته باشیم.
وی گفت: امام (ره)هم می فرماید: رمز پیروزی ما در انقلاب وحدت کلمه است. کلمه و کلمه یعنی: صدا و بیان؛ بنابراین در سیاست کلان نظام و در عرصه سیاست خارجه و نیز در مقابل غرب دین ستیز، باید گفت ((وحدت کلمه داریم)) و ((عزت ما در وحدت کلمه و کلام و وحدت صدا است. پس هیچگاه به وسوسه شما توجه نمی کنیم.
مسئول حلقه های صالحین بسیج اساتید استان خوزستان گفت:اگر مقام معظم رهبری می فرماید: مواظب نفوذ دشمن باشید، دیگر تفسیر نمی خواهد روشن است. توجیه نمی خواهد، تبیین نمی خواهد. ما باید مواظب باشیم و در این مسئله وحدت صدایی داشته باشیم و به گونه ای دیگر تفسیر نکنیم.
جوانمردزاده تاکید کرد: استمرار انقلاب در تبعیت از یک رهبری و فرمان برداری از ایشان خلاصه می شود.عده ای می گویند:اگر ما در مذاکره عزت داشته باشیم مستقل باشیم دشمن نفوذ نخواهد کرد و برخی هم با یکسری همایشهای علمی در صددند که شخصیت های سوخته را بازسازی و یا شخصیت سازی کنند؛ در حالی که آقا می فرماید غرض از مذاکره غرب ، نفوذ است، بصیر و هوشیار باشیم. با مذاکره عزت حاصل نمی شود، با مذاکره استقلال حاصل نمی شود. قبل از مذاکره باید هوشیار بود و فوت و فن دشمن را رصد کنیم.
وی گفت: برخی مغالطه راه انداخته اند که امام حسین (ع) با عمر و ابن سعد هم مذاکره کرد؛ اما به تعبیر مقام معظم رهبری، مذاکره نبود تذکر بود، توبیخ بود، هدایت بخشی بود و نهایتاً اتمام حجت بود. امام حسین با شهادتش وجهه گروه چهارمی را که در مقابل(سه گروه ناکثین،مارقین،و قاسطین)پیامبر(ص) و امیر المومنین(ع)و امام حسن (ع)شرایط به آنها اجازه نداد که رسوا کنند، را رسوا کرد.
مسئول حلقه های صالحین بسیج اساتید استان خوزستان ادامه داد: گروهی که ایمانی، بسیار ضعیف داشتند و همواره گناه روی گناه در دلشان تراکم پیدا کرده بود و دچار تردید و وسواس شیطانی شده بودند و توبه هم ننمودند و همواره توجیه گر اعمالشان می شدند،امثال عمر و ابن سعد و شمرو غیره...
تاریخ عاشورا سراسر عبرت است. مواظب باشیم ما دچار این انحرافات نشویم.
وی در ادامه افزود: شعار غربی ها در طول قرون این است: "همه برای یکی و یکی برای همه" و در تمامی متون ادبیاتی خود ترویج می کنند و می گویند فردی که خود را فدای جمع می کند. جمع هم باید خود را فدای آن یک بکنند. این را برای خود منحصر می دانند ولی وقتی در جریان فتنه آنها قرار گرفتتند می بینیم می گویند: دمکراسی این است که جمع شدن ملت حول یک رهبر و تبعیت از یک فرد مخلص، عین دیکاتوری است.
مسئول حلقه های صالحین بسیج اساتید استان خوزستان گفت:راستی؛ در روز عاشورا وقتی همه اصحاب اخلاص و ذوب شدن امام حسین(ع) در ملت و جان فشانی او را در تأمین نیاز های امت دیدند، آیا آنها حاضر نشدند که فدای یک نفر شوند و در راه او جان ناقابلشان را نثار کنند. این شعار غربی ها اساساً معیار عقلی دارد.
حجت الاسلام جوانمرد گفت: مرحوم شهید صدر(ره) فرمود: "ذوبوا فی الخمینی (ره) کما ذاب فی السلام" یعنی در امام ذوب شوید و فدای او بشوید آن گونه که او در اسلام ذوب شده و خود را فدای دین کرده است. ما هم می گوییم از آنجا که امام خامنه ای(حفظه الله) این فرد بصیر، هوشیار، با اندیشه، تیز بین، مستقل و با کفایت، خود را وقف دین و دیانت و تأمین عزت این امت نموده است. "پس یکی برای همه است"
مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه های آزاد خوزستان بیان کرد: همه ما نیز اعلام می کنیم که هرگز چنین انسان خدوم و بزرگواری را رها نمی کنیم و حول او پروانه وار می گردیم و منویات او را نصب العین خود قرار می دهیم و نمی گذاریم حادثه عاشورا تکرار شود و ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند.