به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، چندی است که مرکز افکار سنجی روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد اقدام به انجام نظر سنجی در خصوص مختلط کردن اتوبوسهای سطح دانشگاه کرده که اعتراض برخی دانشجویان و امام جماعت این دانشگاه را برانگیخته است.
در حال حاضر اتوبوسهای این دانشگاه از شنبه تا چهارشنبه به صورت رایگان و در روزههای پنجشنبه و جمعه سرویسهای ون به ازای دریافت ۵۰۰ تومان به صورت تفکیک شده به ارائه خدمات میپردازند. جمعی از دانشجویان این دانشگاه ضمن مخالف خواندن این اقدام با شئونات دانشگاه با این اقدام مسئولان مخالفت کرده و از این رسانه خواستار پیگیری موضوع شدهاند.
یکی از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو در مشهد، در این خصوص گفت: چندی است که دانشگاه اقدام به انجام نظر سنجی در خصوص خدمات رفاهی راه اندازی کرده است که بخشی از این نظرسنجی در خصوص نحوه استفاده کردن از اتوبوسهای دانشگاه است.
وی ادامه داد: در این نظرسنجی آمده است که آیا مختلط کردن اتوبوس منجر به ارائه خدمات به شکل بهتر خواهد شد یا خیر؟.
این فعال دانشجویی با اشاره به این نکته که پسندیده نیست که دانشگاه بخواهد از هر روشی هزینههای دانشگاه را کاهش دهد، تصریح کرد: دلیلی ندارد دانشگاه بخواهد در این خصوص نظرسنجی برگزار کند این اقدام مانند این است که دانشگاه نظرسنجی برگزار و از دانشجویان بپرسد که آیا پخش اذان در دانشگاه اقدام درستی است و یا اینکه برگزار کردن نماز جماعت در دانشگاه اقدام شایستهای است یا خیر؟.
این دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این مطلب که اتوبوسهای دانشگاه از همان ابتدا تفکیک بوده است، بیان داشت: چنانچه تعداد اتوبوسها کم است دانشگاه باید اقدام به افزایش آن کند نه اینکه آنان را مختلط کند.
بهره وری، علت انجام نظرسنجی
در ادامه ابراهیمی، مدیر روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص این اقدام دانشگاه تصریح کرد: این نظر سنجی را مرکز افکار سنجی روابط عمومی دانشگاه انجام داده و تنها در خصوص مختلط کردن اتوبوسهای دانشگاه نیست؛ بلکه مربوط به تمامی خدمات رفاهی دانشگاه میباشد.
وی با بیان این مطلب که اتوبوسهای موجود در دانشگاه همان اتوبوسهای سطح شهر هستند، بیان داشت: گاهی اوقات تعداد دانشجویان دختر و پسری که در ایستگاه منتظر اتوبوس میمانند به اندازهای است که یک اتوبوس میتواند آنان را سوار کند و نیازی نیست که دو اتوبوس بخواهد آنان را سوار کند.
ابراهیمی تاکید کرد: اقدامی که در صورت پذیرش دانشجویان، دانشگاه بخواهد انجام دهد مسئله تازهای نیست، بلکه ما شاهد مختلط بودن اتوبوسها در شهر هستیم، بنابراین جای سوال دارد که چرا تا درب دانشگاه دانشجویان در داخل شهر به صورت مختلط در اتوبوسها باشند و همین که به دانشگاه وارد میشوند، اتوبوسها تفکیک شود. بنابراین اختلاط در محیط اتوبوسها به عنوان یک مسئله اجتماعی قانونمند در سطح جامعه انجام میشود و نظرسنجی صورت گرفته در دانشگاه نیز مشابه شرایط فعلی در جامعه میباشد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه در خصوص اعتراض برخی دانشجویان و اینکه چنانچه امروز دانشگاه دست به چنین نظرسنجی بزند، روزی خواهد رسید که پخش کردن اذان در دانشگاه را به نظرسنجی خواهد گذاشت، گفت: این دو مسئله شباهتی به یکدیگر ندارند. اقدامی که دانشگاه میخواهد انجام دهد جدید نیست و در سطح جامعه نیز شاهد این امر هستیم.
وی تاکید کرد: ما مسلمانیم. کدام انسان مسلمان وجود دارد که پخش کردن و یا نکردن اذان را به نظرسنجی بگذارد؟!.
ابراهیمی ضمن بیان این نکته که این اقدام دانشگاه، بهره وری از امکانات است، تصریح کرد: مطمئنا هر سیستمی به دنبال بهره وری است. البته منتظر بازخورد دانشجویان هستیم. چنانچه دانشجویانی با این طرح مخالف هستند میتوانند مخالفت خود را با اجرای این طرح در پورتال دانشجویی خود اعلام کنند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این موضوع که حدود ۵۰ درصد از دانشجویان این دانشگاه، دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند، گفت: این دانشجویان انسانهای باوقار هستند، بنابراین این نگرانی برای دانشجویان و خاصه دانشجویان دانشگاه فردوسی وجود ندارد.
وی ادامه داد: این افراد برای فرا گرفتن علم به این دانشگاه آمدهاند، اینکه تصور کنیم رفتاری خارج از شئون انجام خواهند داد، بسیار بدبینانه است.
ابراهیمی ضمن بیان این مطلب که به طور کلی مسیر اتوبوسهای دانشگاه از ابتدا تا انتها ۱۰ دقیقه است، بیان داشت: بنابراین دانشجویان مدت زمانی زیادی را قرار نیست در داخل اتوبوسها باشند و با توجه به اینکه افراد در خارج از دانشگاه به راحتی میتوانند یکدیگر را ببینند، دلیلی ندارد که در دانشگاه رفتاری خارج از شئون انجام دهند.
غرب به تهدیدهای اختلاط رسیده؛ اما برخی مسئولان ما خیر!!
در ادامه حجت الاسلام راجی، امام جماعت دانشگاه فردوسی مشهد ضمن اعتراض به نظرسنجی مختلط کردن اتوبوسهای این دانشگاه، گفت: دوران جوانی هم دوران فرصتها و هم دوران تهدیدها است که یکی از این تهدیدها، تهدیدهای جنسی میباشد که در این مسیر مسلما هم راههای پیشگیری و هم راههای درمان را جلوی ما گذاشته است.
وی بر راههای پیشگیری تاکید و تصریح کرد: یکی از راحتترین اقداماتی که میتوان در این رابطه انجام داد این است که دختران و پسران با هم اختلاط نداشته باشند و این امر به قدری مهم است که اسلام گفته است چنانچه در مکانی خانمی نشسته بود و پس از مدتی برخواسته، بلافاصله مردان در آن مکان ننشینند.
حجت الاسلام راجی با تاکید بر این نکته که جالب این است که غربیها به این نتیجه رسیدهاند که اختلاط دختران و پسران مانع پیشرفت علمی است؛ اما بسیاری از مسئولان ما خیر، خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۰۱ یکی از مراکز تحقیقاتی آمریکا بر روی ۲۷۰ هزار دانشجو و دانش آموز دبیرستانی تحقیق میکند. پس از شش سال در ۵۳ رشته دانشگاهی مشخص میشود پسران و دخترانی که در کلاسهای تک جنسیتی حضور داشتند، نمرات بهتری دریافت کردهاند.
امام جماعت دانشگاه فردوسی مشهد افزود: در سال ۲۰۱۱ یکی از دانشگاههای انگلستان در یک واحد درسی دانشجویان را به دو دسته تقسیم میکند. یک دسته دانشجویان مختلط و دسته دوم دانشجویان جدا از هم هستند. بعد از اتمام دروس به این نتیجه رسیدند که معدل دخترانی که از پسران جدا بودهاند هفت درصد بیشتر از سایرین بوده است.
وی تصریح کرد: برادلی، یکی از دانشجویان دکترای آمریکا در پایان نامه خود به بررسی اختلاط دختران و پسران از لحاظ علمی میپردازد و به این نتیجه میرسد که محیطهای تک جنسیتی برای دختران مناسبترین محیط برای پیشرفت در تحصیلات دانشگاهی است.
حجت الاسلام راجی تصریح کرد: همچنین دپارتمان آموزشی آمریکا در سال ۲۰۰۵ با ارائه ۲۲۲۱ مورد مطالعه از مدارس تک جنسیتی، اعلام میکند که در مدارس تک جنسیتی دانش آموزان بهتر به تحصیل میپردازند.
امام جماعت دانشگاه فردوسی مشهد ادامه میدهد: تا سال ۲۰۰۶ در کشور آمریکا مجوز احداث مدرسه تک جنسیتی داده نمیشد؛ اما با توجه به تحقیقاتی که صورت گرفت و نتایجی که از پیشرفتهای علمی در محیطهای تک جنسیتی حاصل شده است، آمریکا از این سال اقدام به صدور مجوز جهت احداث مدارس تک جنسیتی میکند و استقبال از این مدارس به حدی است که روزنامه واشنگتن پست اعلام میکند از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ حدود ۵۰۰ مرکز آموزش عالی مجوز تک جنسیتی گرفتهاند.
وی تاکید کرد: ما در کشور امام زمان (عج)و در قطب فرهنگی جهان اسلام زندگی میکنیم. چگونه است که غربیها به این نتیجه رسیدهاند که اختلاط دختر و پسر تهدید است؛ اما مسئولان ما خیر!!.
حجت الاسلام راجی یادآور شد: متاسفانه چندی است که مسئولان دانشگاه فردوسی مشهد نظرسنجی تحت این عنوان که «به نظر شما اتوبوسهای دانشگاه را مختلط کنیم بهتر است یا جدا از هم باشند؟»، در پورتالهای دانشجویی راه اندازی کردهاند که بسیار تعجب برانگیز است. با این نظر سنجی چه چیزی را میخواهند ثابت کنند؟.