به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، سخنرانی پرحاشیه روز گذشته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در سی و سومین کنگره انجمن علمی روانپزشکی ایران، موجی از واکنشها را در پی داشت. قاضیزاده هاشمی در این سخنان پا را از حوزه مسئولیتی خود فراتر گذاشته و با لحنی خاص از سرداران علَم، سرداران حرم، سرداران قلم و ائمه جمعه انتقاد کرد.
وی گفت: خودشیفتگی مسئولان کار دست مردم میدهد؛ در کشور ما هر کسی اظهارنظری دارد؛ مثلاً یکی سردار علَم بوده، نوحه میخواند و رئیسجمهور و مسئولان را زیر سؤال میبرد؛ دیگری میشود سردار حرم و در همه حوزهها اظهارنظر میکند؛ یکی نیز سردار قلم بوده و در همه حوزهها حرفی دارد.
قاضیزاده هاشمی در اظهاراتی عجیبتر میافزاید: امیدوارم سیاستگذاران، دولت، مجلس، خطبا، ائمه جمعه و هر کسی که در کشور تریبونی دارد زحمات شما روانپزشکان را زیاد نکند و اعصاب مردم را تحت تأثیر قرار ندهد!
متن خبر اظهارنظر خاص قاضیزاده هاشمی
این اظهارات، واکنشهای گستردهای در پی داشت. یکی از این یادداشتها، توسط پروفسور علی کرمی، استادتمام دانشگاه علوم پزشکی و فوقتخصص مهندسی ژنتیک ارسال شده است. او یکی از متخصصین ارشد ایرانی در حوزه دستکاری ژنتیکی، یا نوترکیبی دیانای، یا فناوری دستکاری ژنی در حوزه پزشکی فوقمدرن است. متن یادداشت تقدیم خوانندگان میشود.
"وزیر محترم بهداشت در همایش روز گذشته که با موضوع روانشناسی در تهران برگزار شد، ضمن سخنان ارزشمندی در مورد اختلالات سبک زندگی سالم حتی بین مسئولان و همچنین آسیبهای اجتماعی فراوان جامعه ایران و ضرورت حل آن، سخنانی بیان کردند که حیرتانگیز و دور از ذهن بود.
ایکاش وزیر محترم بهداشت، بعد از در اختیار گرفتن «تریبون» بیشتر مراقب بودند و حرمت سرداران جوانمرد حرم را ــ که جانشان را برای امنیت و آسایش ملت در طبق اخلاص گذاشتهاند ــ حفظ میکردند؛ کاش حرمت سرداران قلم را ــ که برای آگاهی ملت قلم میزنند ــ رعایت میکردند؛ کاش حرمت ائمه محترم جمعه و جماعات را که عاشقانه برای اعتلای اسلام سخن میگویند مراعات میکردند؛ و مشکلاتی همچون روانپریشی و معضلات اجتماعی برخاسته از سوءمدیریتها، تبعیضها، رانتخواریها، فسادها، فیشهای نجومی و سیاسی کردن غذا و دارو و بهداشت جامعه را با این ادبیات بیان نمیکردند.
از قضاوت درباره مغرضانه یا بیطرفانه بودن سخنان ایشان که بگذریم، حداقل اشکال سخنرانی ایشان این است که بهکارگیری این ادبیات موهن درباره مقدسترین ارکان نظام، توسط دشمن قابل بهرهبرداری است. من از موارد متعدد سخنان ایشان میگذرم و با توجه به تخصصم، تنها به نقد یک بخش از این بیانات میپردازم.
ایشان در بخشی از بیاناتشان گفتهاند: «افرادی هم نیز بدون اطلاع در مورد تراریختهها صحبت میکنند و این مسئله آرامش مردم را تحت تأثیر قرار میدهد؛ البته این مسائل شایعاتی بوده که عمدتاً به غرض آلوده است».
سخنان ایشان واقعاً مایه حیرت است؛ از یک وزیر و استاد دانشگاه انتظار این است که در تخصص خود سخن بگوید و در اظهارنظرها از مشاوران امین استفاده کند. آیا معقول است که آقای دکتر هاشمی ــ که متخصص چشمپزشکی هستند ــ اساتید برجسته و فوقتخصصهای بیوتکنولوژی، زیستفناوری و مهندسی ژنتیک را «بیاطلاع» میخوانند؟ البته شاید بهدلیل تخصص نامرتبط ایشان، مشاوران ایشان اطلاعات نادرست و یکطرفه در اختیار ایشان قرار میدهند.
جالب است که ایشان «دانشمندان منتقد تجاریسازی زودهنگام و بدون ارزیابی خطر» محصولات تراریخته را به غرضورزی متهم میکنند. آیا وزیر محترم بهداشت، هزاران صفحه سند و مدرک، مقالات علمی و گزارشات و کتب و نوشتهها در زمینه ریسکهای ایمنی تراریختهها را اصلاً دیده و مطالعه فرمودهاند؟ آیا وزیر محترم بهداشت ــ که دانشمندان مستقل مدافع امنیت و سلامت مردم را که هیچگونه منفعتی از این فعالیت ندارند بیاطلاع و مغرض میخوانند ــ صدها صفحه اسناد و مدارک افشاشده در باره شرکتهای متعدد تجاری توسعهدهندگان تراریخته، و منافع سیاسی و ارتباطات مشکوک آنها را دیدهاند؟ آیا وزیر محترم بهداشت صدای مردم را شنیدهاند که میگویند «ما حق داریم بدانیم چه مصرف میکنیم»؟
عادلانهتر و منصفانهتر بود اگر وزیر محترم بهداشت ــ که مسئول سلامت جامعه هستند ــ قبل از آنکه دانشمندانی که اعتبار، آبرو، حیثیت و گاهی حتی شغل و زندگی خود را فدای امنیت و سلامت مردم کردهاند به بیاطلاعی و غرضورزی متهم کنند، لااقل به اسناد، استدلالها و سخنان آنان گوش میدادند و درباره زندگی، سوابق علمی و فعالیتهای آنان پرسوجو میکردند تا خدای نکرده قضاوت اشتباه و از روی احساس نکرده باشند.
از وزیر محترم بهداشت ــ که در صدر مسئولیت سلامت کشور نشستهاند ــ هرگز انتظار نمیرفت با این نوع قضاوت، خیل عظیم دانشمندان منتقد تجاریسازی را که تاکنون با حفظ اخلاق و صداقت فقط بهدنبال اطلاعرسانی شفاف در حفاظت از سلامت و حق مردم بودهاند به بیاطلاعی و غرضورزی متهم کنند و برنجانند. مسئولیت سنگین سلامت 80 میلیون مردم عزیز ایران آنقدر خطیر است که نباید تحت تأثیر هیچ امر دیگری قرار گیرد.
همانطور که خود وزیر اعتراف فرمودند امید داریم که وزیر محترم سلامت هم این حق مردم را محترم شمارند و «خودشیفتگی مسئولین» سبب نشود مسئولیت اصلی آنان فراموش شود و از تجاریسازی تراریخته بهدلیل وجود فشارها، دفاع غیرعلمی کنند.
منبع: تسنیم