به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو شورای امنیت سازمان ملل در تاریخ 3 دی و در اقدامی تاریخی قطعنامۀ توقف فوری فعالیتهای شهرکسازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطینیان را با 14 رأی موافق در مقابل یک رأی ممتنعِ امریکا تصویب کرد.
در پی این واقعه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم تلآویو، دان شاپیرو، سفیر امریکا در سرزمینهای اشغالی را فراخواند و از وی خواست علت رأی ممتنع امریکا در نشست شورای امنیت را توضیح دهد.
اکنون متحدان نزدیک نتانیاهو در حالی در گفتوگو با رسانههای امریکایی ادعا کردهاند رژیم صهیونیستی اسناد مربوط به دخالت مستقیم اوباما را در اختیار دارد که پیشتر دولت اوباما ادعای اولیۀ نتانیاهو مبنی بر دخالت رئیسجمهور امریکا در این مسئله را بهشدت تکذیب کرده بود.
دیوید کیز، سخنگوی نتانیاهو، در گفتوگو با شبکۀ امریکایی فاکس نیوز گفت منابعی ازجمله برخی منابع عرب، مقامات رژیم صهیونیستی را از دخالت اوباما در پیشبرد قطعنامۀ ضد شهرکسازی در شورای امنیت آگاه کرده بودند.
کیز افزود: «ما اطلاعات محکمی از منابعی در جهان عرب و منابع بینالمللی در اختیار داریم که نشان میدهند این مسئله [تصویب قطعنامه علیه اسرائیل] به دلیل فشار عمدی امریکا رخ داد و امریکاییها در وهلۀ اول در ایجاد این قطعنامه کمک کردهاند.»
تنها چند ساعت پس از اظهارات سخنگوی نخستوزیر رژیم صهیونیستی، ران درمر، سفیر تلآویو در واشنگتن پا را از این هم فراتر گذاشت و گفت اسنادی جمعآوری کرده است و آنها را به دولت آتی ایالاتمتحده تحویل خواهد داد.
درمر به شبکۀ خبری سیانان امریکا گفت: «ما این اسناد را از طریق کانال مناسب به دولت جدید ارائه خواهیم داد. اگر آنها بخواهند این اطلاعات را با مردم امریکا در میان بگذارند، ما استقبال میکنیم.»
درمر یک چهرۀ جنجالی در واشنگتن بهحساب میآید. دولت اوباما سال گذشته و در جریان مذاکرات بر سر برنامۀ هستهای ایران، این سفیر را متهم کرده بود که بدون هماهنگی، شرایط حضور و سخنرانی نتانیاهو علیه ایران را در کنگرۀ امریکا سازماندهی کرده است.
امریکا بارها رژیم صهیونیستی را به جاسوسی از مقامات امریکایی متهم کرده است. تازهترین نمونۀ آن، جاسوسی این رژیم در مذاکرات هستهای ایران با کشورهای گروه 1+5 طی سال گذشته بود.
امریکا ادعاهای رژیم صهیونیستی دربارۀ نقش دولت اوباما در تصویب قطعنامۀ ضد شهرکسازی را بهشدت تکذیب کرده است.
بن رودز، معاون مشاور امنیت ملی اوباما، روز جمعه با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود: «ما پیشنویس این قطعنامه را تهیه نکردیم؛ ما این قطعنامه را ارائه ندادیم. ما این تصمیم را در لحظۀ رأیگیری اتخاذ کردیم.»
وی افزود با توجه به نگرانی امریکا از فعالیتهای شهرکسازی رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی و معنای آن در منطقه، واشنگتن نمیتوانسته با «وجدان راحت» این قطعنامه را وتو کند.
ترامپ از مخالفان تصویب قطعنامۀ ضد شهرکسازی در شورای امنیت بود و پیش از تصویب آن اعلام کرده بود این قطعنامه میبایست وتو شود.
پیش از تصویب قطعنامۀ مذکور، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز در پیامی در صفحۀ توییتر خود نوشته بود امریکا «باید این قطعنامۀ ضد اسرائیلی را وتو کند».
بر مبنای کنوانسیون ژنو هرگونه ساختوساز از سوی اشغالگر در سرزمینهای اشغالی ممنوع و غیرقانونی است.
در حال حاضر بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 230 شهرک که اسرائیل بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است، زندگی میکنند.