دریاچه چاگان ممکن است ازنظر ظاهری برای کسی که بهطور معمول به آن نگاه میکند، چندان خاص نباشد، اما نام دیگر آن یعنی «دریاچه اتمی»، منحصربهفرد بودن آن را به رخ میکشد.
شرکت آلمانی ولونات (Volonaut) با ساخت موتورسیکلت پرندهای به نام "ایربایک" (Airbike)، جهشی بزرگ در عرصه حمل و نقل هوایی شخصی ایجاد کرده است. این موتورسیکلت آیندهنگرانه، قادر به پرواز با موتور جت و سرعت ۲۰۰ کیلومتر در ساعت است و طراحی آن، داستانهای علمی و تخیلی را به دنیای واقعی میآورد.
فضاپیمای اوریون (Orion)، که توسط ناسا و شرکت لاکهید مارتین توسعه یافته، آماده است تا چهار فضانورد را در مأموریتهای برنامه آرتمیس به مدار ماه حمل کند و راه را برای سفرهای آینده به مریخ هموار سازد. این فضاپیمای سرنشیندار، پس از موفقیت در آزمایش بدون سرنشین آرتمیس I در سال 2022، بهعنوان ستون فقرات اکتشافات فضایی عمیق ناسا، توسط لاکهید مارتین ساخته شده است و مطابق آخرین اخبار اعلامی آماده تحویل به ناسا است.
نیروی هوایی آمریکا در قراردادی ۲۸.۵ میلیون دلاری با شرکت «اورسا میجر»، قصد دارد موتور «دریپر» را برای استفاده در سامانه دفاعی «گنبد طلایی» به پرواز درآورد؛ موتوری که با سوخت مایع قابلذخیره، میتواند موشکهای هایپرسونیک را در لحظه شلیک کند.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم معتقد است که وزارت علوم با رویکردی تازه به دنبال افزایش مهارت فارغالتحصیلان، تمرکززدایی در ساختارها و نقشآفرینی پررنگ مراکز رشد در دانشگاههاست.
پژوهشگاه زلزلهشناسی درباره امکان تأثیر زلزله ماهدشت البرز بر گسلهای مجاور اعلام کرد: زون گسلی این منطقه قابلیت ایجاد زمینلرزه بزرگ با بزرگای بیش از ۶.۵ را دارد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: سامانه جریان اقتصادی نوین با محتوای جدید و با ماژولهای جدید تا یک ماه آینده به بهرهبرداری میرسد تا شبکه ارتباطی پارکهای علم و فناوری را تقویت کند.
تماشای یک موتورسیکلت پرنده به سبک فیلم جنگ ستارگان که به آسمان میرود و با سرعت ۲۰۰ کیلومتر در ساعت پرواز میکند، گویی داستانهای علمی و تخیلی را به واقعیت تبدیل میکند.
رئیس بنیاد ملی علم ایران، در آستانه روز معلم از تغییرات بنیادین در رویکردهای حمایتی این نهاد خبر داد. وی با تأکید بر اثربخشی اجتماعی و اقتصادی پژوهشها، اعلام کرد که در سال ۱۴۰۳ رکورد بالاترین تعداد طرحهای ثبتشده در تاریخ ۲۲ ساله بنیاد شکسته شده و برنامههای گستردهای برای ارزیابی اثربخشی، توسعه کرسیهای پژوهشی و حمایت هدفمند در سال ۱۴۰۴ در دستور کار قرار دارد.