۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۱
جابری انصاری: پیروزی کامل اسرائیل بر حماس غیرممکن است
حسین جابری انصاری، سخنگو پیشین وزارت خارجه: هرچه نبرد در سرزمین‌های اشغالی فرسایشی شود برای اسرائیل شرایط سخت‌تر خواهد شد. در غزه با اینکه این منطقه در محاصره کامل است، اما اسرائیل هنوز در صحنه نبرد اصلی خود با مقاومت قرار نگرفته است. رگ گردن خودم را به امانت می‌گذارم و می‌گویم علارغم تمام قدرت ارتش اسرائیل و محاصره غزه پیروزی اسرائیل در این جنگ تقریبا ناممکن است.
۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۶
جامعه ایرانی پویا، کامل و متکثر است
علیرضا شجاعی‌زند، استاد جامعه شناسی در مناظره «آیا جامعه ایرانی ملتهب است؟» که با هدف بررسی شرایط جامعه پساپائیز ۱۴٠۱ در خانه دانشجو برگزار شد گفت: جامعه به شدت پیچیده و سیال است و ما واجد سه نوع التهاب هستیم. التهاب به معنی تلاطم و تکاپو که مثبت است و هم التهاب به معنی طب اجتماعی که از طریق آن بشود مسائل را کشف کرد. التهاب به معنی نشانه‌هایی از فروپاشی و از هم‌گسیختگی اجتماعی هم می‌تواند باشد. جامعه ایرانی پویا، کامل و متکثر است. جامعه ما در مقایسه با جوامع دیگر متفاوت بوده و یک جامعه کامل است. هرم سنی ما استوانه بوده و یک ترکیب متجانس دارد. جامعه ما به خودباوری رسیده و به دنبال انگیزه‌های بلند هستیم. این مجموعه ویژگی‌ها جامعه را هوشیار کرده و باعث شده جامعه حساسی داشته باشیم که همواره دارد رصد و پیگیری می‌کند.
۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۹
مناظره ریشه‌های تورم و راهکار‌های مهار آن/ رحیمی: دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی در حال اصابت به هدف است
محمدطاهر رحیمی، کارشناس اقتصادی در برنامه «شاخص»: بر اساس گزارش بانک جهانی قیمت مرغ ۳.۲ دلار است. سوخت برای تولیدکنندگان ترکیه‌ای تقریبا رایگان است و قیمت مرغ در این کشور با قیمت مرغ کشور ما نزدیک است. دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی هم اینک در حال اصابت به هدف است کما اینکه ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی هم به هدف اصابت کرده بود.
۰۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۸
مناظره بایسته‌های قیمت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها/ موافق افزایش قیمت: تعطیلی متانولی‌ها و صادرات گاز یا گازوئیل ارزآوری بیشتری برای کشور دارد
مهدی هاشم‌زاده، کارشناس انرژی در برنامه «شاخص»: در دیگر بخش‌هایی که هدررفت انرژی وجود دارد، طرح‌هایی مانند کوپن انرژی، پلکانی کردن تعرفه و بهینه مصرف در حال اجرایی شدن است. اگر متانول نیاز داخل بود، مانند فولادی‌های یا پتروشیمی‌های اوره‌ای، رانت انرژی می‌دادیم، اما متانولی‌ها که ۹۵ درصد آن به چین صادر می‌شود پذیرفته نیست. اگر تولید متانول متوقف شود ارزآوری صادرات گازوئیل بیشتر است.
۰۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۶
مناظره بایسته‌های قیمت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها/ مخالف افزایش قیمت: اجازه بدهیم سازوکار بازار قیمت گاز را مشخص کند
امیر سیدی، کارشناس بازار سرمایه در برنامه «شاخص»: اگر گاز ایران خریدار به قیمت مناسب داشت صادر کنیم. متانولی‌های هزینه گاز را پرداخت می‌کنند از سوی دیگر ارز‌های صادراتی خود را نیز به قیمت تعیینی بانک مرکزی می‌فروشند. در این شرایط پیشنهاد می‌دهند که نرخ گاز صنایع بشود صادراتی، آیا کشور‌هایی که خود تولیدکننده انرژی هستند با صنایع اینگونه رفتار می‌کنند؟
۰۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۳
مناظره بایسته‌های قیمت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها/ مخالف افزایش قیمت: افزایش قیمت گاز متانولی‌ها به مردم و حتی دولت ضربه می‌زند
امیر سیدی، کارشناس بازار سرمایه در برنامه «شاخص»: وقتی در شرایط تحریمی هستید نباید بگردیم صنعتی که در حال سوددهی است را پیدا کنیم و بگوییم سود آن هم برسد به دولت البته به نظر من دولت به خودش آسیب می‌زند به دلیل اینکه 70 درصد سهام در بازار به شکلی است که مردم ذی نفع آن هستند بصورتی که یا سهام عدالت یا سهام صندوق‌های بازنشستگی است. اتفاقی رخ می‌دهد-قیمت گاز افزایش پیدا می‌کند- و 70 هزار میلیارد تومان جا به جا می‌شود، همین صندوق‌های بازنشستگی به کسری می‌خورند و دوباره دنبال دولت می‌روند تا از آن پول بگیرند، چه کسی در این شرایط ضرر می‌کند؟
۰۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۶
مناظره بایسته‌های قیمت نرخ خوراک پتروشیمی‌ها/ موافق افزایش قیمت: از جیب صنایع داخلی به بازار‌های خارجی یارانه می‌دهیم
مهدی هاشم‌زاده، کارشناس انرژی در برنامه «شاخص»: اگر نرخ خوراک پتروشیمی‌ها را اضافه کنیم چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ تنها صنعتی که نرخ خوارک بصورت جدی روی آن تاثیر می‌گذارد صنایع متانولی است. متانولی‌ها تنها صنعتی هستند که بیش از ۹۵ درصد تولیدات آن‌ها صادر می‌شود، یعنی رانت خوراک و یارانه انرژی به صنعتی داده می‌شود که اساسا نیاز داخلی ندارد، عمده صادرات این محصول به چین است و ما در حال پرداخت یارانه انرژی به این کشور هستیم. اگر گاز که به صنایع متانولی داده می‌شود، خودش به صورت ماده اولیه صادر شود سودش بیشتر از محصول نهایی صنایع متانولی است.
۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۹
موافق سیاست خارجی دولت روحانی: با ۶ قطعنامه سازمان ملل نمی‌توان رشد اقتصادی کشور را بالا برد
غلامرضا کریمی، رییس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی در مناظره برنامه «مدار»: چرا رشد اقتصادی در ۸ سال گذشته صفر بود؟ آیا می‌شود با ۶ قطعنامه سازمان ملل رشد اقتصادی کشور بالا رود قطعا نمی‌توانیم بدون حل و فصل مشکلات سیاست خارجی اقتصاد رشد کند. چین ۵۵۰ میلیون نفر زیر خط فقر داشت و با تعامل و حل مشکلات سیاست خارجی توانست به رشد اقتصادی برسد. یکدست و اجماع شدن دولت و حاکمیت برای تقویت سیاست خارجی دولت سیزدهم خیلی موثر بوده است. نقطه قوت دولت رئیسی پیگیری سیاست همسایگی و منطقه‌ای بود.
۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۰
موافق سیاست خارجی دولت رئیسی: دیپلماسی انقلابی بود که عربستان را مقابل ایران تسلیم کرد
محمدباقر بهرامی، رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد تهران مرکز در مناظره برنامه «مدار»: اشکال دولت روحانی این بود که تمام تخم مرغ‌ها را در سبد کدخدا قرار داد. روحانی آب و برق کشور را هم در سبد برجام قرار داد که اشتباه بود. دولت روحانی دیپلماسی التماسی داشت. شروط رهبری در برجام رعایت نشد. همسایه‌ها در دولت روحانی اصلا به مورد توجه قرار نگرفت. همان شعار روی موشک‌ها باعث شد یمنی‌ها موفق شوند و عربستان تسلیم شد.
۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۱
موافق سیاست خارجی دولت روحانی: برجام هدف نبود بلکه ابزاری برای رفع اجماع و امنیت سازی علیه ایران بود
غلامرضا کریمی، رییس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی در مناظره برنامه «مدار»: حضور دولت روحانی را پاسخی به نیاز بزرگ کشور می‌دانستم. شروع بحران هسته‌ای در سیاست خارجی ایران سال ۸۲ بود. در دوران جلیلی ۳ قطعنامه علیه ایران صادر شد. قطعنامه ۱۹۲۹ که زمان احمدی نژادی تصویب شد شدیدترین تحریم‌ها علیه ایران بود. انتخابات سال ۹۲ میدان مقابله دو تفکر بود که گفتمان حسن روحانی بود که گفت پرونده هسته‌ای را با شیوه تعامل و دیپلماتیک حل می‌کنم و رای هم آورد. برجام حاصل یک تحول تاریخی بزرگ بود. در دوران احمدی نژاد بدترین تحریم‌ها علیه ایران اعمال شد.
۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۲
بهادری جهرمی: طبق قانون مالیات بر سوداگری یک سوم پول فروش زمین ۱۰۰ متری را باید به عنوان مالیات به دولت بدهیم/ طغیانی: با ابزار‌های کوتاه مدت مثل مالیات بر سوداگری و سفته بازی باید یک حائل در برابر سیل تورم ایجاد کرد
نشست بررسی «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» با حضور محمد بهادری جهرمی، کارشناس اقتصادی و مهدی طغیانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۱
۲۰۰ میلیارد تومان برای فیلترینگ هوشمند
مؤمن نسب دبیر کل جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی در مناظره دانشگاه شاهد: قاعدتا و منطقا باید اولویت با بستن محتوا باشد نه بستن پلتفرم‌ها، اما بدون همکاری شرکت اصلی چاره‌ای نیست. ۲۰۰ میلیارد تومان در مقطعی برای فیلترینگ هوشمند هزینه شد که با عوض شدن الگوی کد اینستاگرام دور زده شد.
قبلی۳بعدی