خانواده اسماعیل محمد

خانواده اسماعیل محمد

اسماعیل محمد، ۴۷ ساله، همسرش بدریه، ۴۲ ساله، فرزندان‌شان وسیم (۲۵)، نسیم (۲۲)، میسون (۱۵)، یاسر (۱۰)، عبدالرحمن (۸) و محمد (۵) در اوایل جنگ از جبالیا گریختند و در اردوگاه دیرالبلح ساکن شدند. خانواده محمد از طریق اقوام‌شان شنیده بودند که خانه‌شان در حمله هوایی رژیم صهیونیستی ویران شده، اما بعد توافق بر سر آتش‌بس تصمیم به بازگشت گرفتند. دیرالبلح تنها ۱۸ کیلومتر با جبالیا فاصله دارد، اما خودرویی وجود ندارد و اگر هم باشد کرایه شان بسیار بالاست، چرا که باید ساعت‌ها در صف ایست بازرسی اسرائیل منتظر بمانند. به همین خاطر خانواده محمد مثل بسیاری از خانواده‌ها مجبور به پیاده‌روی شدند. برای محمد این سفر بسیار دشوار بود. او به دیابت مبتلاست و پیش از جنگ یکی از بازوهایش را از دست داده بود. همچنین سال گذشته در حمله هوایی اسرائیل پایش نیز زخمی شد و اکنون تنها با تکیه بر عصایی چوبی می‌تواند لنگ‌لنگان حرکت کند. محمد می گوید: دلم برای سرزمینم، شهرم جبالیا، و مردم شمال تنگ شده. دلم می‌خواهد اقوام‌مان را ببینم.
برداشت گل محمدی در چهارمحال و بختیاری
بزرگترین نمایشگاه صنایع دستی و اقوام ایرانی در بجنورد
بلم‌سواری در رودخانه گزستان

بلم‌سواری در رودخانه گزستان

در روستای گزستان، از توابع استان چهارمحال و بختیاری، نبود پل بر روی رودخانه زندگی ساکنان را با دشواری‌های فراوانی روبه‌رو کرده است. یکی از اهالی، با استفاده از پوست گوسفند، بلمی سنتی و ابتدایی ساخته که اهالی با آن از رودخانه عبور می‌کنند. این وسیله در شرایط عادی نیز خطرناک است، اما هنگام طغیان رودخانه، جان استفاده‌کنندگان را به‌شدت تهدید می‌کند. این وضعیت نمادی از محرومیت در برخی مناطق روستایی کشور است که حتی از زیرساخت‌های حیاتی نیز بی‌بهره‌اند.
ایرانِ زیبا؛ ۱۵ اردیبهشت روز شیراز
برندگان مسابقه عکاسی ۲۰۲۵ انجمن عکاسان طبیعت آلمان

برندگان مسابقه عکاسی ۲۰۲۵ انجمن عکاسان طبیعت آلمان

انجمن عکاسی طبیعت آلمان (GDT) به تازگی تصاویر برنده مسابقه عکاسی سالانه مخصوص اعضا را که از بین بیش از ۸۰۰۰ اثر ارسالی توسط عکاسان ۱۱ کشور انتخاب شده‌اند، اعلام کرد. برگزارکنندگان مسابقه برخی از عکس‌های برنده و تقدیر شده خود را منتشر کردند.
خانه موزه‌ سیمین دانشور و جلال آل احمد

خانه موزه‌ سیمین دانشور و جلال آل احمد

خانه موزه‌ سیمین دانشور و جلال آل احمد، مکان زندگی این دو نویسنده‌ بزرگ معاصر بود. این خانه را جلال در فاصله سال‌های ۱۳۳۱ تا ۱۳۳۲ طراحی کرد و در منطقه‌ تجریش تهران ساخت؛ درست زمانی که همسرش برای گذراندن دوره‌ تحصیلی به آمریکا رفته بود. شهرداری تهران در سال ۱۳۹۳، خانه‌ سیمین و جلال را خریداری کرد و بعد از سال‌ها بحث پیرامون مالکیت آن، سرانجام این خانه موزه در زادروز سیمین مصادف با هشت اردیبهشت ۱۳۹۷ افتتاح شد. مرمت و بازسازی این مکان که برعهده سازمان توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران بود، با کمترین دخل‌وتصرف و در جهت استحکام‌بخشی بنا انجام شد. این خانه امروزه جزو آثار ملی کشور به حساب می‌آید که در سال ۱۳۸۳ در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.
جهان در هفته‌ای که گذشت
یک معلم؛ هزار رویا

یک معلم؛ هزار رویا

امروز دوازدهم اردیبهشت، روز معلم است؛ روز قهرمان‌های بی‌نام‌ونشان، آن‌هایی که نه ستاره شبکه‌های اجتماعی‌اند و نه تصویرشان روی بیلبوردها قرار میگیرد. اما در کلاس‌های کوچک و ساده‌ی شهرها و روستاهای این سرزمین، مشغول تربیت و آموزش کودکانی هستند که آینده این کشور در دستان آن هاست
۱۱ اردیبهشت؛ روز کارگر

۱۱ اردیبهشت؛ روز کارگر

اول ماه می روز جهانی کارگر، زمانی برای یادآوری نقش بی‌بدیل کارگران زن و مرد در پیشرفت اقتصادی، اجتماعی و رفاه جامعه است؛ این روز نماد تلاش تاریخی و طولانی کارگران برای دستیابی به حقوق عادلانه، ایمنی شغلی و بهبود شرایط کاری به شمار می‌رود.
۱۲۳۴۵