جشنواره لاله‌های باغ ایرانی

جشنواره لاله‌های باغ ایرانی

جشنواره لاله های باغ ایرانی از ابتدای فروردین تا اواسط اردیبهشت در بوستان" باغ ایرانی" در ده ونک تهران برگزار می شود.
ایرانِ زیبا؛ دشت لاله‌های واژگون کوهرنگ

ایرانِ زیبا؛ دشت لاله‌های واژگون کوهرنگ

دشت لاله‌های واژگون کوهرنگ بزرگترین رویشگاه لاله واژگون در جهان است. این دشت با ۳۶۰۰ هکتار وسعت در شهرستان کوهرنگ و استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. تحت حفاظت منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. با توجه به حساسیت‌های لازم برای دست نخوردن طبیعت این منطقه، امکانات گردشگری در این دشت وجود ندارد.
ایرانِ زیبا؛ بندر کُنگ در استان هرمزگان

ایرانِ زیبا؛ بندر کُنگ در استان هرمزگان

بندر کُنگ یکی از شهرهای تابعه شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان است. این شهر که در کرانه ساحل خلیج فارس واقع شده، یکی از بنادر تاریخی و تجاری استان هرمزگان و نیز یکی از قدیمی‌ترین بنادر ایران محسوب می‌شود.
ایرانِ زیبا؛ مقبره سید صدرالدین در چالدران

ایرانِ زیبا؛ مقبره سید صدرالدین در چالدران

سید صدرالدین وزیر اعظم شاه اسماعیل صفوی نماد رشادت و دلاوری، میهن دوستی ایرانیان و سمبلی از پایمردی‌ها در دفاع از ناموس و خاک ایران است. این بنا علاوه بر ارزش‌های تاریخی به علت تاثیرپذیری از معماری اصیل و غنی اسلامی و کاربرد مصالحی، چون آجر قرمز و سنگ‌های سفید در بین آثار تاریخی آذربایجان غربی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این اثر تاریخی مربوط به دوره صفویه در چهار کیلومتری شهرستان چالدران بین روستا‌های گل اشاقی و سعدل واقع شده است.
ایرانِ زیبا؛ گنبد سلطانیه در زنجان

ایرانِ زیبا؛ گنبد سلطانیه در زنجان

گنبد سلطانیه آرامگاه اُلجایتو (سلطان محمد خدابنده) است. او هشتمین سلطان مغول بود. گنبد سلطانیه بین سال‌های ۱۳۰۲ تا ۱۳۱۲ میلادی (۷۰۳ تا ۷۱۳ هجری قمری) به دستور سلطان محمد خدابنده و با نظارت رشیدالدین فضل‌الله همدانی در شهر سلطانیه (پایتخت ایلخانیان) ساخته شد و از آثار مهم معماری ایرانی و اسلامی به‌شمار می‌رود. گنبد سلطانیه در سال ۲۰۰۵ میلادی در فهرست آثار میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌است. این بنا بزرگترین گنبد آجری جهان پس از گنبد کلیسای سانتا ماریا دل فیوره است.
ایرانِ زیبا؛ خانه امینی‌ها در قزوین

ایرانِ زیبا؛ خانه امینی‌ها در قزوین

خانه یا حسینیه امینی‌ها قزوین در خیابان مولوی شهر قزوین واقع است و از مهم‌ترین خانه‌های تاریخی استان قزوین به حساب می‌آید. در گذشته این بنای تاریخی اقامتگاهی برای خاندان امینی بوده؛ اما اکنون به محلی برای اجرای مراسم مذهبی ماه محرم و ماه مبارک رمضان تبدیل شده است. بازدیدکنندگان خانه امینی‌ها همچنین می‌توانند از بخش‌های دیگر این عمارت بازدید کرده و با فرهنگ اصیل و آداب‌ورسوم اهالی قزوین آشنا شوند. زیرزمین، سرداب و مطبخ حسینیه امینی‌ها قزوین هم به نمایشگاهی برای تماشای اشیای نفیس دوران صفوی و قاجار تغییر کاربری داده است.
[نوروز ۱۴۰۳] درّه ستارگان در جزیره قشم

[نوروز ۱۴۰۳] درّه ستارگان در جزیره قشم

جزیره قشم یکی از بزرگترین جزایر ایران و جهان است و پدیده های زمین شناختی متعدد و متنوعی در آن وجود دارد که هر کدام زیبایی های منحصر به فردی دارد. دره ستارگان قشم یکی از مشهورترین و زیباترین جاذبه های گردشگری قشم است که بخشی از شگفتی های طبیعی این جزیره را به نمایش می‌گذارد. دره ستارگان در میان اهالی بومی به نام «استاله کفته» مشهور است. یعنی آنجایی که ستاره افتاده است. در میان باور عمومی، زمانی ستاره‌ای با زمین برخورد می‌کند و در اثر آن برخورد زمین به شکلی عجیب و شگفت آور درآمده است.
ایرانِ زیبا؛ بازار کهنه دزفول

ایرانِ زیبا؛ بازار کهنه دزفول

بازار کهنه دزفول که با نام بازار قدیم دزفول نیز شناخته می‌شود، حدود ۲۰۰ سال قدمت دارد و محل داد و ستد و تامین نیازهای عشایر ییلاقات زاگرس و قشلاق خوزستان بوده است. این بازار شامل چندین راسته می‌شود که هر کدام از راسته‌ها مخصوص به صنفی خاص بوده‌اند. برخی از این راسته‌ها بازار آهنگران، بازار بزازان، بازار خراطان و بازار زرگران نام داشته‌اند. قدیمی‌ترین بنای حاضر در بازار دزفول مقبره شیخ اسماعیل قصری است. همچنین از چندین کاروانسرای آن، تنها یکی دو بنای مخروبه به جای مانده‌اند. در این بازار می‌توانید انواع صنایع دستی از قبیل خراطی (شامل ساخت شمعدانی و قلیان و…) کپو و کرتله‌بافی، گلیم‌بافی، سجاده‌بافی، ورشوسازی ، طلاسازی و نمدمالی را تهیه کنید. با توجه به ارزش تاریخی، بازار کهنه دزفول به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی دزفول میزبان گردشگران داخلی و خارجی است و در ۲ آبان ۱۳۵۶، با شماره ثبت ۱۵۴۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
ایرانِ زیبا؛ ارگ کلاه فرنگی بیرجند

ایرانِ زیبا؛ ارگ کلاه فرنگی بیرجند

ارگ کلاه فرنگی با نام‌های ارگ حسام‌الدوله، بی‌بی عروس و ارگ سرکار هم شناخته می‌شود و بازدید از آن برای عموم مردم آزاد است. کلاه فرنگی یا کوشک در حقیقت به عمارت‌های خاصی گفته می‌شود که به سبک سلطنتی و در میان باغ ساخته می‌شدند. این سازه‌های مسقف معمولا سقفی شبه مخروطی دارند. ارگ کلاه فرنگی بیرجند هم چنین ساختمانی با ارزش تاریخی بسیار است. همان‌طور که گفتیم در زمان قدیم از این ارگ به عنوان مقر حکومتی استفاده می‌شده است.
ایرانِ زیبا؛ پرورش گل در محلات

ایرانِ زیبا؛ پرورش گل در محلات

هنر گلکاری و پرورش گل به عنوان یک فعالیت اقتصادی از سال ۱۳۰۰ آغاز شده و شهر محلات به عنوان پایه گذار، ایجادکننده و توسعه دهندهٔ این صنعت نقش مهمی داشته است. نخستین بار فردی مسیحی از اهالی تهران به نام "پرتیوار"، که گل کاران محلات معتقدند از هلندی های مقیم پایتخت بوده است، به اتفاق چند نفر از هموطنانش در باغ خود در تهران، با وارد کردن بذر گل از هلند، اقدام به پرورش گل در ایران کرد. سرکارگرِ استخدام شده از سوی "پرتیوار" از اهالی محلات به نام یحیی خان بود که در آن سال ها برای کار به تهران رفته بود و پس از بازگشت به دیار خود، کشت گل ها را در محلات به شکلی حرفه ای رواج داد. هم اکنون بیش از ۷۰۰ واحد گلخانهای در این شهرستان وجود دارد و حدود ۴۰ درصد جمعیت محلات در بخش گل و گیاه مشغولبهکار هستند
۷۸۹۱۰