به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، هرمزگان یکی از استانهایی است که در حوزههای مختلف از شرایط ویژهای برخوردار است؛ البته به همان اندازه که ظرفیتهای مختلفی وجود دارد، کمبودهای جدی را هم شاهد هستیم که آمبولانسهای اورژانس از جمله آنها است.
در استانی مانند هرمزگان با دارا بودن سیزده شهرستان و جزایر مختلف، پویایی سیستم بهداشت و درمان و بروز بودن آمبولانسهای اورژانس ضرورتی انکار ناپذیر است.
همچنین با توجه به شرایط آب و هوایی و وضعیت راهها که به استهلاک بالای اتومبیلها منجر میشود بروزرسانی آمبولانسها اهمیت دوچندان پیدا میکند.
استان هرمزگان مدتهاست که از کمبود آمبولانس رنج میبرد تا جایی که این امر به تعطیلی برخی پایگاههای جادهای منجر شده است و آمبولانسها در برخی مواقع اورژانسی تا رسیدن به بیمار، مصدوم و یا انتقال آنها به مراکز درمانی باید مسیر طولانیتری از میزان استاندارد را طی کنند.
ثانیههایی ارزشمند که مرگ و زندگی را رقم میزنند
این موضوع بارها توسط مسئولین در جلسات مختلف مطرح شده، از صحن شورای شهر گرفته و جلسات و مراسمات مختلف موضوع کمبود آمبولانس مورد تاکید قرار گرفته است.
آمبولانسها وسیلهای برای مواقع اضطراری هستند و ثانیهها در آن به اندازهای اهمیت دارد که میتواند حکم مرگ و زندگی را داشته باشد، حال همین آمبولانسها فرسوده شده و خود نیازمند نفسی تازه هستند.
تعمیر آمبولانسها و همکاری خیرین کمبودها را جبران نکرده است
به گفته حسین قاسمی رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و حوادث دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان(چهارم تیرماه)، این استان ۹۰ پایگاه اورژانس و ۱۲۶ دستگاه آمبولانس دارد که البته تعدادی از آنها درحال مستهلک شدن هستند.
وی افزود: باوجود اینکه تعدادی از آمبولانسها در سال جاری تعمیر و به ناوگان اورژانس افزوده شده و اخیرا هم با همکاری خیرین تعدادی آمبولانس تامین شده و یک دستگاه به لیردیف جاسک اختصاص پیدا کرده است.
قاسمی افزود:، اما همچنان شاهد کمبودها هستیم، ضمن اینکه روند طولانی ترخیص آمبولانسها از گمرک هم یکی از مشکلات این حوزه است.
نوسازی ناوگان اورژانس نیازمند اهتمام ویژه وزارت بهداشت
احسان کامرانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار هرمزگان در نشست شورای اجتماعی استان که ۲۴ آبان ماه برگزار شد به موضوع فرسودگی آمبولانسها اشاره و تاکید کرد: نوسازی ناوگان اورژانس به اهتمام ویژه وزارت بهداشت و سازمان اورژانس کشور نیاز دارد.
احمد مرادی نماینده مردم بندرعباس، حاجیآباد، قشم، خمیر و ابوموسی در مجلس شورای اسلامی هم درباره این موضوع گفت: در حوزه اورژانس باتوجه به بالا بودن استهلاک در هرمزگان، مدتها است آمبولانس مناسب نداریم
وی عنوان کرد: در حوزه آمبولانس دریایی هم مشکل داریم، حق مردم هرمزگان این نیست و باید مورد توجه قرار گیرد.
سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی نماینده مردم میناب، رودان، جاسک، سیریک و بشاگرد در مجلس شورای اسلامی هم عنوان کرد: تقویت بیمارستانهای موجود و تامین آمبولانس که با کمبود جدی مواجه است، در راستای ارتقای خدمات رسانی از مواردی است که مورد تاکید قرار دارد.
مصیب نظری، عضو شورای شهر بندرعباس هم پیش از این در صحن علنی شورا با انتقاد از کمبود آمبولانس گفت: در تصادف خودرو در بلوار امام حسین (ع) سه عضو یک خانواده جان دادند بهواسطه اینکه به فاصله ۵۰ دقیقه پس از تصادف آمبولانسی نبوده است که به داد آنها برسد.
وی خطاب به وزارت بهداشت، وزارت صمت، استاندار هرمزگان و صنایع عنوان کرد: این درد مردم بندرعباس است، شهر ۷۰۰ هزار نفری بندرعباس باید تنها ۱۲ دستگاه آمبولانس داشته باشد، خودتان میدانید و وجدان خودتان.
استفاده از ظرفیت صنایع و بخش خصوصی
بارها این موضوع را شنیدهایم که هرمزگان مهمترین قطب صنعتی و اقتصادی کشور است و وجود صنایع بزرگ فولادی و بنادر مختلف ظرفیتی عظیم برای هرمزگان است که میتوان از آن برای کاهش کمبودهای بخش بهداشت و درمان بهرهبرد.
واحدهای صنعتی و فعالین اقتصادی میتوانند در قالب مسئولیتهای اجتماعی نسبت به نوسازی ناوگان اورژانس استان توجه داشته باشند.
در مجموع به طور قطع میتوان گفت رفع کمبودهای بهداشت و درمان از جمله تامین آمبولانس به تنهایی از عهده استان و بخش دولتی برنمیآید و به نگاه ویژه و اعتبارات ملی؛ همچنین ورود خیرین و صنایع نیاز دارد.