آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۵۸۴۰

رویترز: توافق آتش‌بس میان سوریه و رژیم صهیونیستی حاصل شده است

در پی درگیری‌های خونین چندروزه در استان سویدا، رژیم اسرائیل و دولت سوریه با میانجی‌گری آمریکا و حمایت ترکیه، اردن و چند کشور همسایه به توافق آتش‌بس رسیدند.

رویترز: توافق آتش‌بس میان سوریه و رژیم صهیونیستی حاصل شده است

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز؛ در پی درگیری‌های خونین چندروزه در استان سویدا، رژیم اسرائیل و دولت سوریه با میانجی‌گری آمریکا و حمایت ترکیه، اردن و چند کشور همسایه به توافق آتش‌بس رسیدند. بر اساس این توافق، نیروهای سوری به‌صورت محدود و موقت اجازه ورود به منطقه درگیر را دریافت کرده‌اند.

 فرستاده ویژه ایالات متحده به ترکیه روز جمعه اعلام کرد که رژیم اسرائیل و سوریه بر سر آتش‌بس در استان سویدا به توافق رسیده‌اند؛ منطقه‌ای با اکثریت دروزی که طی چند روز گذشته شاهد خشونت‌های شدید و مرگبار بوده است. گزارش‌ها حاکی از جان باختن دست‌کم ۳۰۰ تن در این درگیری‌هاست.

در روزهای گذشته، رژیم اسرائیل چند حمله هوایی به جنوب سوریه و دمشق انجام داد و نیروهای دولتی سوری را به عقب‌نشینی واداشت. این رژیم ادعا کرد هدفش «حمایت از اقلیت دروزی» در سوریه بوده است؛ جامعه‌ای با نفوذ که در لبنان و سرزمین‌های اشغالی نیز حضور دارد.

توماس باراک، سفیر ایالات متحده در ترکیه، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) نوشت:«ما از دروزی‌ها، بادیه‌نشینان و اهل سنت می‌خواهیم که سلاح‌های خود را زمین بگذارند و با مشارکت سایر اقلیت‌ها، در ساخت یک هویت ملی فراگیر برای سوریه تلاش کنند.»

او تأکید کرد که توافق آتش‌بس میان رژیم اسرائیل و سوریه با حمایت ترکیه، اردن و دیگر کشورهای منطقه صورت گرفته است.

یک مقام رسمی رژیم اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که این رژیم با ورود موقت نیروهای امنیت داخلی سوریه به استان سویدا برای مدت ۴۸ ساعت موافقت کرده است. این اقدام با هدف مقابله با موج جدید خشونت‌ها در جنوب غرب سوریه انجام می‌شود.

در همین حال، ریاست‌جمهوری سوریه نیز از اعزام نیروهای جدید برای پایان دادن به درگیری‌ها خبر داد. این اقدام شامل تدابیر امنیتی و سیاسی برای بازگرداندن ثبات به منطقه خواهد بود.

پیش‌تر، دمشق نیروهایی را به منظور سرکوب درگیری‌ها اعزام کرده بود، اما این نیروها با اتهاماتی درباره نقض حقوق دروزی‌ها مواجه شدند و در نهایت پس از حملات رژیم اسرائیل، عقب‌نشینی کردند.

یک مقام امنیتی رژیم اسرائیل، بدون ذکر نام، اعلام کرد:«با توجه به ناپایداری اوضاع در جنوب سوریه، ما ورود محدود نیروهای سوری برای دو روز را پذیرفته‌ایم.»

رژیم اسرائیل در بیانیه‌های پیشین خود، دولت جدید سوریه را متشکل از اسلام‌گرایان تندرو توصیف کرده و قول داده است از جامعه دروزی در برابر «خطرات داخلی» محافظت کند؛ موضعی که مورد حمایت دروزی‌های ساکن سرزمین‌های اشغالی نیز قرار گرفته است.

این رژیم همچنین صبح روز جمعه یک حمله هوایی دیگر به سویدا انجام داد.

کاخ سفید روز پنج‌شنبه اعلام کرد که توافق همچنان پابرجاست و از طرفین خواست به مفاد آن پایبند بمانند.

در مقابل، ابو محمد الجولانی، رئیس دولت موقت سوریه که روابط نزدیکی با ایالات متحده را دنبال می‌کند، رژیم اسرائیل را متهم به تلاش برای تجزیه سوریه دانست و وعده داد از اقلیت دروزی حمایت کند.

 

شرایط ناپایدار در سویدا؛ نگرانی‌ مردم و نهادهای حقوق بشری

 

خبرنگاران رویترز شاهد توقف کاروان‌های نیروهای وزارت کشور سوریه در اطراف استان درعا بودند؛ به گفته منابع امنیتی، این نیروها منتظر دریافت چراغ سبز نهایی برای ورود به سویدا هستند.

با این حال، هزاران جنگجوی بادیه‌نشین همچنان در حال ورود به منطقه هستند؛ مسئله‌ای که نگرانی مردم محلی را نسبت به تشدید خشونت‌ها افزایش داده است.

بر اساس گزارش شبکه حقوق بشر سوریه، از روز یکشنبه تاکنون دست‌کم ۳۲۱ نفر کشته شده‌اند، که در میان آن‌ها زنان، کودکان و کارکنان درمانی نیز دیده می‌شود. همچنین گزارش‌هایی درباره اعدام‌های میدانی توسط طرف‌های مختلف درگیر منتشر شده است.

وزیر وضعیت‌های اضطراری سوریه نیز اعلام کرد که بیش از ۵۰۰ نفر زخمی مداوا شده‌اند و صدها خانواده ناچار به ترک شهر شده‌اند.

درگیری‌ها در مناطق شمالی و غربی استان سویدا ادامه دارد. به گفتهٔ منابع محلی و مدیر پایگاه خبری «سویدا۲۴»، وضعیت زندگی در این مناطق به‌شدت بحرانی شده است.

مُضَر، جوان ۲۸ ساله از اهالی سویدا، بدون ذکر نام خانوادگی خود، به خبرنگار رویترز گفت:«چهار روز است که نه برق داریم، نه غذا، نه آب، نه سوخت؛ هیچ‌چیز نداریم.»

او افزود:«درگیری‌ها متوقف نشده‌اند. حتی دسترسی به اخبار هم دشوار شده چون تقریباً هیچ اینترنت یا شبکه تلفن وجود ندارد.»

دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد از دولت موقت سوریه خواسته است تا نسبت به گزارش‌های مربوط به اعدام‌های میدانی و ربایش‌ها پاسخ‌گو باشد.

در یکی از حوادث ثبت‌شده در روز سه‌شنبه، ۱۳ تن به‌صورت غیرقانونی کشته شدند؛ در این حادثه، نیروهای وابسته به دولت موقت به یک تجمع خانوادگی تیراندازی کردند و شش مرد دیگر نیز در نزدیکی خانه‌های خود اعدام شدند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل نیز روز جمعه از تمامی طرف‌های درگیر خواست تا اجازه دسترسی امدادی به مناطق بحران‌زده را صادر کنند؛ اقدامی که به‌دلیل درگیری‌ها به‌شدت مختل شده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار