کد خبر:۳۶۲۷۲۰
به بهانه نزدیک شدن به پایان اولتیماتوم قوه‌قضاییه؛

وقتی خارجی بودن نرم‌افزار بومی لو می‌رود/ "بیسفون" و "ساینا" جایگزین وایبر می‌شوند؟

اکنون تنها 5 روز تا پایان ضرب‌الاجل قوه قضاییه باقی مانده و در این 24 روز گذشته بروز برخی رخدادها در فضای‌مجازی، حرف و حدیث‌ها پیرامون فیلتر شدن یا نشدن شبکه‌های اجتماعی موبایلی مانند وایبر، لاین، واتس‌آپ و تانگو را مجددا بر سر زبان‌ها انداخته است.

به گزارش خبرنگار علمی "خبرگزاری دانشجو"، کمتر از یک ماه پیش محسنی اژه‌ای، دادستان تهران در نامه‌ای به وزیر ارتباطات اعلام کرد: در اجرای دستور ریاست محترم قوه قضائیه حضرت آیت الله آملی ظرف مدت حداکثر یک ماه نسبت به فرآهم آوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر شبکه‌های اجتماعی نظیر وآتس آپ، وایبر و تانگو شده اقدام عاجل صورت پذیرد، در غیر این صورت قوه قضائیه در راستای وظایف ذاتی خود نسبت به مسدودسازی شبکه های اجتماعی دارای محتوای مجرمانه اقدام مقتضی به عمل می آورد.

 

اکنون تنها 5 روز تا پایان ضرب‌الاجل قوه قضاییه باقی مانده و در این 24 روز گذشته بروز برخی رخدادها در فضای‌مجازی، حرف و حدیث‌ها پیرامون فیلتر شدن یا نشدن شبکه‌های اجتماعی موبایلی مانند وایبر، لاین، واتس‌آپ و تانگو  را مجددا بر سر زبان‌ها انداخته است.

 

متاسفانه یا خوشبختانه هر روز بر میزان کاربران شبکه‌های اجتماعی موبایلی افزوده می‌شود و ایران همسو با سایر کشورها با شیب تندی به سمت شبکه‌ها و اپراتورهای مجازی در حال حرکت است.

 

 

آمار قابل توجه ایرانیان در استفاده از شبکه‌های اجتماعی

 

به طوری که براساس آمارها، شبکه‌های اجتماعی موبایلی با توجه به سرعت و رایگان بودن تعداد کاربران قابل توجهی در ایران دارند. برای نمونه پیام‌رسان وایبر به عنوان محبوب‌ترین شبکه اجتماعی موبایلی در ایران، 11 درصد از تمام مشترکان سرویس پیام رسان وایبر را تشکیل داده است.

 

ضمن آنکه نرم‌افزار واتس‌آپ به عنوان یکی دیگر ار ابزارهای ارتباطی موبایلی از مجموع 600 میلیون مشترکی که  طی 5 سال به دست آمده‌اند، توانسته است 5 میلیون کاربر ایرانی را به سوی خود جذب کند و این یعنی فرهنگ سازی و اجرای فیلترینک به روش کنونی تاکنون نتوانسته است بر کاهش تعداد مخاطبان این شبکه‌ها تاثیر داشته باشد چرا که شبکه‌ای مانند ویچت پس از فیلتر شدن نیز با رشد تعداد کاربران ایرانی مواجه بود.

 

 

"بیسفون" و "ساینا" جایگزین "وایبر" می‌شوند؟

 

بعد از کش و قوس‌های فراوان درباره فیلترکردن یا نکردن اپلیکیشن‌های ارتباطی تلفن همراه، وزیر ارتباطات از راه‌اندازی 2 نرم‌افزار ارتباطی داخلی به عنوان جایگزین نرم افزارهای خارجی خبرداد و اعلام شد که نرم‌افزارهای "بیسفون" و "ساینا" بومی بوده و عملکردی مشابه وایبر، واتس‌اپ و تانگو خواهند داشت.

 

اپراتور اول در سومین روز از نمایشگاه ایران تلكام امسال از نرم افزار موبایلی «ساینا» که به گفته آنان بهترین جایگزین رومینگ در تماس‌های بین المللی محسوب می‌شود، رونمایی كرد.

 

"ساینا" یك نرم افزار رایگان موبایل برای گوشی‌های اندروید و iOS است که برای برقراری تماس و پیام رسانی از طریق اینترنت به کار می‌رود.

 

به گفته همراه اول كاربران "ساینا" می‌توانند با سایر كاربران، رایگان تماس بگیرند و پیام متنی، عكس و فیلم به اشتراك بگذارند؛ همچنین برقراری تماس ارزان با تمام شماره‌ها در سراسر دنیا و جلوگیری از هزینه‌های سنگین ارتباطی از دیگر مزایای این نرم‌افزار است.

 

 تماس رایگان با سایر کاربران ساینا، ارسال پیام متنی رایگان، امکان استفاده از استیکرهای جذاب و اختصاصی، امکان ارسال عکس و فیلم، امکان ایجاد گروه های چت با تعداد کاربر نامحدود، امکان برقراری تماس‌های بین‌المللی بدون پرداخت هزینه سنگین رومینگ و استفاده از لیست مخاطبین گوشی و عدم نیاز به اضافه کردن مخاطبین جدید از مزایای پیام رسان "ساینا" عنوان شده است.

 

 

 

بعد از نصب و آزمایش به نظر می‌رسد ساینا بومی است اما بسیاری از امکانات نرم افزارهای مشابه مثل ارسال عکس، ویدئو، صوت و برچسب در آن فعال نیست. حتی پیام‌های متنی به مخاطب تحویل نمی‌شود. رابط کاربری ضعیف و بیش از حد ساده نیز از دیگر معایب ساینا به شمار می‌رود.

 

همچنین ذکر این نکته نیز ضروری است که مدیران همراه اول که همواره از کاهش سود پیامک این اپراتور پس از رواج شبکه‌هی موبایلی مانند "وایبر" گله‌مند بودند، چطور توانسته‌اند نرم‌افزاری ارایه دهند که امکان تماس و پیامک رایگان را برای کاربران فراهم کند به‌طوری که همراه‌اولی‌ها از سود هنگفت پیامک و تماس‌ مشترکان چشم‌پوشی کنند.

 

"بیسفون" نرم‌افزاری با سرورهایی مستقر در آمستردام، انگلستان و  ایران/ "بیسفون" بومی یا خارجی؟

 

دیگر نرم افزار ارتباطی رونمایی شده در نمایشگاه تلکام تهران "بیسفون" بود. این نرم افزار هم امکانات مشابه نمونه‌های خارجی خود مانند "وایبر" و "تانگو" را ارائه می‌دهد. کاربران در این نرم افزار نیز می‌توانند گروه‌های دوستانه خود را تشکیل دهند و به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. در این نرم افزار نیازی به اضافه کردن دوستان خود ندارید. تمام دوستان شما که از بیسفون استفاده می‌کنند به طور خودکار در لیست ارتباطات شما اضافه خواهند شد.

 

آن‌طور که طراحان این اپلیکیشن در توضیح محصول‌شان نوشته‌اند، گروه بیسفون با پشتوانه نرم افزاری و مالی قوی اقدام به طراحی این اپلیکیشن کرده است و آن‌را برای بازار جهانی پیاده سازی و عرضه کرده و در زمان ثبت نام اولیه (مانند هر اپلیکیشنی) کد فعال سازی برای تمام کشورها ارسال خواهد شد.

 

به گفته طراحان این نرم‌افزار، بیسفون دارای چندین سرور در آمستردام، لیدز (انگلستان) و همچنین یک سرور اختصاصی در ایران است.

 

زبان "خارجی" در  نرم‌افزار "داخلی"

 

با جستجو در اپ استورها با نرم افزاری ارتباطی با این نام مواجه شدیم که در اولین نگاه نشانی از بومی بودن این اپلیکیشن دیده نمی‌شد.

 

                                                        1

 

                                                       2

 

در فروشگاه‌های اپلیکیشن، نام شرکت بیستاک تلکام (Bistalk Telecom AG) به عنوان توسعه دهنده این اپلیکیشن خودنمایی می‌کرد. در اپ استور ها سایت نرم افزار بیسفون به آدرس bisphon.ir معرفی شده بود که در این سایت توضیح قابل توجهی به چشم نمی خورد و مراحل نصب به طور کامل به زبان انگلیسی است. برهمین اساس این سوال پیش می‌آید که اگر این نرم‌افزار بومی بوده و برای کاربران ایرانی طراحی شده است به چه علت کلیه مراحل نصب این برنامه به زبان انگلیسی است؟

 

در عین حال که همه ما ایرانی هستیم و به استفاده از محصول ایرانی و بومی افتخار می‌کنیم اما بروز برخی کج‌سلیقگی‌هایی از این دست در تولیدات بومی باعث دلزدگی و بی‌اعتمادی کاربران نسبت به محصولات بومی می‌شود که انتظار می‌رود با توجه بیشتری نسبت به فرهنگ‌سازی محصولات بومی و نه خارجی بومی شده اقدام شود.

 

اکنون باید منتظر ماند و دید که نرم‌افزارهای به اصطلاح بومی "ساینا" و "بیسفون" تا چه اندازه با استقبال مردم مواجه می‌شوند و آیا آنچنان همه‌گیر خواهند شد که وایبر و نرم‌افزارهایی از این دست را از صحنه خارج کنند؟

 

با این حال راه‌اندازی فیلترینگ هوشمند و رونمایی از نرم‌افزارهایی مانند"ساینا" و "بیسفون" که به صورت مثلا بومی طراحی شده‌ و عملکردی مشابه وایبر دارند، مجددا کاربران را با این سوال روبرو کرد که آیا فیلترینگ هوشمند می‌تواند مسدودسازی کامل ابزارهای ارتباطی موبایل را متوقف کند و یا اینکه نرم‌افزارهایی مانند "ساینا" و "بیسفون" به خوبی از عهده رفع نیازهای کاربران این حوزه برمی‌آیند؟

 

به هر روی تا هفته آینده وزارت ارتباطات باید نسبت به فرآهم آوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز جهت مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر شبکه‌های اجتماعی نظیر وآتس آپ، وایبر و تانگو اقدام کند. اکنون با همه مخالفان و موافقانی که مسدود‌سازی شبکه‌های اجتماعی دارند، باید منتظر ماند و دید که راه‌اندازی فیلترینگ هوشمند تا چه اندازه می‌تواند از پس مسدود سازی صفحات مجرمانه بر بیاید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۶:۲۵
باید کسانی این نرم افزارها را طراحی کنند که نگاه فرهنگی داشته باشند نه اقتصادی ، وقتی نگاهشان اقتصادی شد میشود همین که طرف حتی زبان فارسی رو هم به کار نبرده که هیچی در معرفی نرم افزار کاملا از نمایه زن و مرد غربی استفاده کرده!!!
10
2
م خ
۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۳
دوستان عزیز. برای جهانی شدن و عمومیت ، باید ظاهری مثل بقیه داشته باشه تا همه کشورا ازش استفاده کنن. (مهندس ICT
ناشناس
۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۳
خب حداقل زبان فارسی رو اصلی می کردند و بقیه زبان ها رو هم کنارش می گذاشتند
برگزیده
۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۸
خودمونیم ، اینا هم مث خیلی شرکتا که برند کشور خارجی میزنن رو محصولاتشون ، واسه فروش در ایران ، اینا هم دیدن ما غریب پرستیم ، واسه همین احتمالاً این کارو کردن .
ناشناس
۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۸
بعله باید بین المللی نگاه کرد اما از اصولمون کناره نگیریم،زبانشو میگین م خارجی بین المللی باشه. ولی استیکراش چرا این شکلین؟
نسا
۲۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۵
این یه تفکر اشتباهه که خودمونو شبیه اونا نشون بدیم. چرا نباید خود واقعیمونو نشون بدیم؟!!
اگه هدف از طراحی این محصول تولید ملی هست و اگه ما قراره برای حمایت از محصول ایرانی نصبش کنیم، باید نشونه ایرانی بودن توش باشه
در حالی که این محصول خودش با استفاده از زبان انگلیسی و بدون هیچ نشانی از ایرانی بودنش داره از غرب حمابت می کنه
من که حمایتی از ایران توش ندیدم که بخوام نصبش کنم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۹
با سلام
یه برنامه در اینتزنت دیدم به نام انار :
http://anarmidone.com/
7
3
میلاد
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۷
فیلترینگ چه فایده داره تا وقتی فیلتر شکن هست؟!
1
4
مصطفی
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۴
سلام نرم افزار بیسفون یه نرم افزار کاملا بومی هستش و فقط به خاطر اینکه برای بازار های جهانی ارائه شده زبانش انگلیسی هست و برای این در سایت شرکت هیچ نشانی از ایران نداره چون اگه خارجیا بدونن این ایرانی ـه احتمال پاک کردنش از اپاستور و گوگل پلی زیاده چون میگن این حتما جاسوسیه
4
3
فرزانه صلاحی
Germany
۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۶
حالا این نرم افزار هر چه قدر هم که ایراد داشته باشه شما باید راهکار اراییه بدین نه اینکه نابودش کنین اصلا نهایتا مثل نرم افزارهای خارجیه که ساخته خارجی هاست خب حداقل داخلیه و احتمال جاسوسی خارجیا ازش خیلی کمتره
به نظرم بدون در نظر گرفتن مصالح ملی بود این مطلب
9
4
کگپ
۰۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۰
کحگپکگپ
ناشناس
Spain
۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۴
شما هم دیگه دارید الکی مته به خش خاش می زارید. خوب سیستم و سرور ایرانیه حالا شاید مقداری از کدهاشو در فاز اول از یک تمپلیت کلی استفاده کرده باشن. همین که همچین شبکه ای داره فعال می شه نوید اینده خوب می ده. راستی چرا نرفتید و درمورد نرم افزاری که شرکت glx مدت هاست که ظاهرا داره روش کار می کنه گزارش تهیه کنید؟
یک نکته دیگه در مورد پخش بودن سرور ها در تمام نقاط دنیا باید عرض کنم و اون اینکه این کار رو بخاطر کم کردن بار ترافیکی در یک نقطه و همچنین کاهش تاخیر مکالمه استفاده می کنند.
7
3
ناشناس
Germany
۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۰
ممنون که در سال تولید ملی دارید از تولیدات بومی یا دست کم تولیدات دارای برند ملی حمایت میکنید خدا خیرتان بدهد
9
5
nila
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۹
از اولش هم معلوم بود ایران نمیتونه شبکه اجتماعی رو انقدر راحت راه بندازه . مگه الکیه؟؟
هر کشوری که بخواد یه شبکه جدید راه بندازه باید از ابرقدرت های این عرصه مثل شرکت گوگل یه سری سورس بیس بگیره. حالا خودتون یه ذره فکر کنید!اصلا ممکنه کشور هایی که با ما جنگ دارند و چشم ندارند پیشرفت مارو ببینند بیان سورس بیس تحویل ما بدهند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
2
9
مصطفی
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۱
البته درنظر داشته باشید که سرورهای داخلی ما درعین بی کیفیت بودن هزینه خیلی خیلی بالا دارن و برای یک شرکت که تازه راه افتاده و هنوز معلوم نیست چقد میخواد درآمد داشته باشه میصرفه یا نه.
بیسفون به نظر میرسه میخواد وارد بازار جهانی بشه برای همین زبانش انگلیسی هست.
سایتش رو ببینید متوجه میشید.
http://www.bisphone.com/
1
3
پروانه شاهرودی
Netherlands
۲۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۳
مطالب سایت شما هم که بوی اعتدال گرفته... نکنه نمک گیر حاج حسن شدین
4
10
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۳
وایبر تانگو واتس اب و....تمامی این ابزار ها بعلت مجانی بودن مورد علاقه همه مردم ایران شده وتا زمانی که سیستم مخابراتی ایران مشابه این ابزارو ارائه نده هرگونه فیلتر کردن ویا تبلیغات علیه این وسائل بی اثره حتی اگه بگن اسرائیلیه امدن این وسائل معلومه ضربه بدی به بیامکهای شرکتهای داخلی زده خدائیش بطور متوسط هر دوره بابت بیامکهای خود بالغ بر سی الی 50 هزار تومن میدم اما با این دو وسیله فقط بابت شارژ اینترنت وجه میدهم هر اقدامی را در این زمینه من خودم تامین سهامداران شرکتهای داخلی میدونم نه مبارزه با سرویسهای دشمن مگر اینکه وایبر و...ایرانی بیاد تا مردم قانع شوند البته با تمام ان امکانات انها. سرعت فراگیریو...
4
3
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۲
باشه برید سراغ وایبر صهیونیست
3
11
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۲
باشه برید سراغ وایبر صهیونیست
1
12
برگزیده
۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۲
سایفون ، اگه واقعاً بومی باشه ، که عالیه ، فقط نمیدونم چرا چت زنده صوتیش چند روزی هست از کار افتاده . بیسفون میشه روش حساب کرد ، البته اگه ایرانی باشه ، و چت زنده صوتیش هم درست بشه ، در غیر این صورت ، قابل رقابت نیست
آقاسید
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۱
سلام تورو خدا یکم دنباله ی برنامه چت دیالوگ ساخت glxکه مشابه ویچت بود وخیلی خوب بود ولی به علت حمایت نشدن توسط دولت قطع شد رو بگیرید ما که دستمون به جایی بند نیست
12
3
یاسمن مجیدی
۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۶
دقیقا موافقم.کاش دوباره دیالوگ راه بیفته...
سینا دهموبد
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۶
بیسفون هم از کجا معلوم پشتوانش هموت اسرائیلی ها نباشند از کجا معلوم جاسوسی نیست !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
9
13
ناشناس
۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۲۲
سینا راس میگه بلاخره فضای مجازیه از کجا اطمینان کنیم تو دورانی که با کلمات بازی میشه مثل جریان فکت شیت ایرانی
حجت
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۸
سلام
آخرش بیسفون ایرانیه یا نه؟
من برا خودمو خانمم نصب کردم!
11
3
ناشناس
۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۶
آره ایرانیه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۰
یعنی ایرانی هستند یانه بالاخره؟من وایبر و اینارو حذف کردم،فکرکردم ایرانیه این ،اگه نیست بهم بین
6
4
ناشناس
۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۱
به نظر ایرانیه منم دارم استفاده می کنم خوبه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۱:۴۹
سلام
امشب مسؤول مسنجر بیسفن تو شبکه یک گفت ایرانیه از مردم خواست حمایت کنن
مجریه میگفت من خودم نصب کردم عالیه
16
4
یاسمن مجیدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۰
استیکرهای مناسبتی هم اضافه شد به بیسفون.به نظرم هرچی باشه بهتر از نرم افزارهای صهیونیستیه.باید حمایت کنیم...بسم الله.من نصبش میکنم
19
6
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۰
وقتی خارجی بودن نرم‌افزار بومی لو می‌رود!!!!!!!!! چه تیتری، بد نیست این خبرنگارها یکم وجدان هم داشته باشند
20
4
ایرانی اصیل
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۹
سلام به همه دوستان. چرا همیشه مردم ما عادت کردن به جای باور کردن حرفهای هموطن خودشون پیگیر حرفهای کسانی میشن که به دنبال ایجاد ضعف و شک و تردیدن. وقتی مسئول مسنجر بیسفون میگه ایرانیه خب بپذیرید. این بخاطر ساده دلی نیست بلکه تا اعتماد نباشه هیچ پیشرفتی حاصل نمیشه. همه دوستان به خوبی میدونن که شرکتهای وایبر و و امثال اون اسرائیلی هستن و حتی اگر خوش بین باشیم که این شرکت ارتباطی با صهیونیستها نداره بالاخره که باید به اون دولت مالیات بپردازه. و آیا میدونید هر بار کلیک کردن در وایبر چه درآمدی برای اون شرکت داره. قطعا اونها دلشون برای هیچ ملتی نسوخته و همه تولیدات اونها بر مبنای منفعت خودشون هست. حالا مخابرات ایران هم اینطوری داره سود میبره اون هم کلان حداقل جای شکرش باقی هست که ایرانی اند...
2
7
ایرانی اصیل
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۴
دوستان خوبم. اگر حقیقتا خواستار پیشرفت و سرافرازی و عزت مملکت خودمون هستیم باید گوش به فرمان رهبر عزیزمون باشیم و از تولیدات داخلی حمایت کنیم. من خودم نرم افزار بیسفون را نصب کردم و اون رو به همه دوستان خوش اندیش و ایرانی خودم پیشنهاد میکنم.شاید این کوچکترین کاری باشه که هر کدوم از ما به عنوان یک ایرانی اصیل و مسلمان میتونیم در ابراز دشمنی با دشمن داشته باشیم. انشاالله زیرسایه لطف و عنایت امام زمان(عج) همواره سربلند و پیروز باشیم.آمین
8
8
پربازدیدترین آخرین اخبار