گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ حال و هوای بیمار گونه این روزهای پژوهشگاه مواد و انرژی رفته رفته بنیه علمی مرکز را ضعیف از گذشته خواهد کرد.
این مرکز پژوهشی زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد که از چهار پژوهشکده سرامیک، نیمه هادیها، انرژی و پژوهشکده فناوری نانو و مواد پیشرفته تشکیل شده است و در ۱۲ گروه تخصصی به فعالیت های تحقیقاتی در زمینه های مرتبط با مواد و انرژی می پردازند. پشتوانه بیش از ۴۰ سال تجربه تحقیقاتی و برخورداری از تخصصهای اعضای هیأت علمی، كارشناسها و تكنیسینهای پژوهشی و نیز تجهیزات پیشرفته و بعضاً منحصر به فرد در ایران، آنجا را تبدیل به مکانی برای ایفای نقش مهم در توسعه و بهبود كیفیت این صنعت در كشور کرده است.
علاوه بر این، پژوهشگاه مواد وظیفه تربیت محقق و پژوهشگر مورد نیاز كشور را از طریق برگزاری دورههای تحصیلات تكمیلی بالینی در سطوح دكتریتخصصی و كارشناسیارشد و نیز آموزشهای كوتاه مدت تخصصی داخلی و خارجی برای انتقال تجربههای فنی به عهده دارد.
متاسفانه با تمام وظایف خطیر محوله در حوزه علمی و پژوهشی برای این مرکز، شاهد کندی حرکت علمی پژوهشگاه مواد و انرژی هستیم. در چند دوره گذشته تقریبا هر یک یا دو سال راس هرم تغییر کرده و برای جایگزینی به سراغ شخص دیگری خارج از پیکره هیات علمی پژوهشکده می روند.
طبق گزارشات واصله متاسفانه یکی از مدیران پژوهشگاه مواد و انرژی با مدرک تحصیلی دون شان جایگاه، توانسته در کسری از سال از پایین ترین جایگاه کارمندی به عنوان سرپرست و پس از حدود یک سال به مدیریت یکی از مهمترین بخش های این پژوهشگاه برسد؛ در حالی که محققان و اعضا هیات علمی که هر کدام سابقه سالها کار و تلاش در این مرکز را دارند، احتمالا نتوانسته اند چنین جایگاهی را کسب کنند.
تعیین مدیر از میان کارمندان قراردادی
یکی از مدیران فعلی پژوهشگاه چندی پیش به عنوان معاون انتخاب شده بود، اما از آنجا که احتمالا فردی بدون تجربه و دارای ارتباط خدمتی«قراردادی» برای این جایگاه بود، با فشارهای صورت گرفته برکنار و سریعا به پست فعلی، منتقل شد.
انتصاب سرباز هیات علمی
نفس استفاده از یک سرباز هیات علمی برای یک جایگاه مدیریتی به تنهایی قابل نقد نیست، اما از آن جایی که در این مرکز علمی، هیات های علمی زیادی با سابقه پژوهشی بیشتری حضور داشتند، می طللبید از ظرفیت آنان جهت پست حساس پژوهش آن هم در یک مرکز پژوهشی استفاده شود.
عدم دارا بودن چشم انداز
در علم مدیریت نوین «سند چشم انداز» نقش تسهیل کننده در تصمیمات و ریل گذاری برای حرکت در مسیر صحیح را برای سازمانها ایفا میکند. متاسفانه احتمالا جای خالی این اصل در پژوهشگاه احساس میگردد که میتوان یکی از ریشههای احتمالی آن را در بهره گیری از مدیرانی غیر از نیروهای داخل پژوهشگاه و اعضا هیات علمی دانست.
این روند باعث شده مرکز علمی، پژوهشی و آموزشی مورد بحث، بامشکلاتی مواجه شود و به قول برخی از اعضا هیات علمی آن، اصلا چشم انداز مشخصی برای مسیر حرکت آن وجود ندارد؛ به گونه ای که با تغییر مدیران، سیاست های جدیدی اتخاد و احتمالا تصمیمات قبلی «کان لم یکن» تلقی می شود.
تمام این مسائل می تواند دلیلی باشد براینکه پژوهشگاه مواد و انرژی با سابقهای 40 ساله نتواند تمام ظرفیت خود را صرف کمک به اقتصاد دانش بنیان و ایفای نقش در توسعه و بهبود كیفیت این صنعت نوپای كشور به کار گیرد.
رئیس فعلی بسیاری از کارها را درست انجام میدهد.درست است که اوضاع مالی در مورد پژوهش خیلی بد است. اما دکتر هادوی در حال دگرگون کردن پژوهشگاه از حالت مقاله نویسی به حل مشکلات صنعتی میباشد.
علیرغم سختگیری های ایشان در موارد مالی ایشان مورد حمایت دانشجویان هستند.
من کاری به مشکلات هیات علمیا یا کارکنان ندارم. خدایی تو راضی هستی از شرایط غذا و یا از شرایط ولاسهای بی در و پیکر یا از اون هوابگاه که رسما خالی خالیه نه تختمون نئوپان داره نه یخچالمون سرد میکنه نه شعله گازمون درست حسابیه . راضی باشیم از اتاقهای بی پرده ش از چی راضی باشیم اخه
کسی تا حالا اومده به حرف دل ما گوش بده
کاش می اومدین پژوهشگاه و از چند نفر گزارش تهیه می کردین چون خیلی چیزها رو از قلم انداختین.
مثل فرم پر کردن کارمندا برای تمدید قرارداد که از سیاستهای بسیار غلط همان معاون سابق اداری و مدیر فعلی دفتر ریاسته .
جابجایی های نامناسب توی بخش کارکنان کسی که سال کار آزمایشگاه انجام داده باید الان بره تو یه واحد کاملا غیر مرتبط در صورت اعتراض هم باید کلا قید کار رو بزنه
تو این پژوهشگاه همه منشی ها قدرت دارن فقط مختص به منشی مدیر شده نیست . منشی نظارت و ارزیابی برنامه های معاونت فناوری و پژوهشی روراحت کم و زیاد میکند.
صادر کردن کارنامه های توصیفی اعضای هیات علمی توسط همین واحد ارزیابی الام گرفته از کارنامه های مقطع تحصیلی ابتدایی میباشد.
یه خوابگاه واسه ما ساختن به هزار شکل مختلفمی زنن تو سرمون که هیچ جا خوابگاه نمیده ما شما را اسکان دادیم.آقا جان فاقد همه چی هست. دیوار های نازکی که میخ به دیوار بزنی از طرف دیگه اومده بیرون. خوابگاه را ساس ور داشته ....... اوضاع قمر در عقرب ولی کو گوش شنوا
اینا فقط گذری به مشکلات دو ساله ما بوده،فکر کنین ما چی کشیدیم.
به عنوان نماینده جمعی از کارکنان تایید می کنیم.
من چندبار با وجود مشکلات فراوان از جمله مسافت هزینه وقت و..... به این پژوهشگاه رفتم و با قسمت مدیریت این پژوهشگاه برای کارهای پژوهشی ام کار داشتم.هر بار به بهانه ای مرا دست به سر میکردند.و ساعت ها منتظر می ماندم اما اجازه ورود ندادند بهم.واقعا باید تاسف به خورد به حال چنین مدیریتی.ما چه انتظاری از وزیر و دولت محترم تدبیر و امید داشتیم.و چه دیدیم!!!!
و باید هرچه زودتر وزیر یه تیم مدیریتی قوی برای پژوهشگاه بذاره.وگرنه ره تین پژوهشگاه به ناکجا آباد است
حیفه نوشتی کارمند شما که مدیر هستین خانم...
امیدوارم وزیر محترم با تشویق ریاست فعلی اجازه را به ایشان بدهند تا پژوهشگاه را اصلاح کنند.
مدیریت پژوهشگاه نسبت به مدیران قیلی سالم تر هست همه دوستان از این موضوع اطلاع دقیق دارند افرادی این خبر را منتشر کردن میدانند که دکتر هادوی به کسی باج نمی دهد اگر میداد از این خبرها خبری نبود
ایشان اگر از دست این افراد بدخواه و بدعمل خلاص شوند مطمئنا رئیس خوبی هستند. ایشان طی ۲ سال گذشته زحمات زیادی برای پژوهشگاه کشیده اند که نباید منکر آنها شد...
سایه ی غرض ورزی، قانونگریزی و غرور بیجا،چنان بر فضای علمی، پژوهشی این مرکز سنگینی میکند که به طور كلی عرصهی کار و فعالیت علمی، پژوهشی و آموزشی موثر را ناامید کننده، مکدر و ناممکن ساخته است. حال آن که در شرح وظایف مدیران آمده است که باید: “سعی در تزکیه و الگوسازی خود برای کارکنان داشته باشند و با تقویت روحیهی وحدت اسلامی و همکاری صمیمانه محیطی بسازند که کاملا شکوفا کنندهی استعدادهای فکری و فرهنگی همکاران باشد.”
چرا آخه شایعه پراکنی میکنی
من ورودی 91 بودم نه خوابگاه دادن نه پول پیش و نه خونه رهن کردن
یه چیز شنیدی اون را باز گو می کنی
حالا خداییش این آقای ی.پ یا ک.ک کار بلدند؟
1- آیا مدیریت پژوهشگاه انتقاد پذیر بوده و به افکار عمومی و خواست اکثریت توجهی داشته اند؟
2- آیا بهتر نبود که رئیس اینهمه نسبت به بعضی از جوانان کم تجربه جویای نام تعصب به خرج نمی دادند و به نظر دیگران کمی احترام می گذاشتند؟
3- آیا بهتر نبود ردای مدیریتها را به کسانی می پوشاند که تدبیر داشته باشند نه فقط اشتیاق دیده شدن!!!
4- آیا بهتر نبود اینهمه اعضای هیات علمی را در فشار قرار نمی داد و پودجه های پژوهشی را انقباضی نمی کرد.
5- راستی نتیجه نظر سنجی ها چی بود و چرا متوقف شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
والا وضعیتيه خاصيه اینجا.....
اساتید که کار نمیکنن مگر معدودی.....
بندگان خدا دانشجوا گیر این اساتید تنبل افتادن...
کارمندان هم که چیکار کنن اگر ازشون کار بخوان انجام میدن اگر نخوان انجام نمیدن... گناهی ندارن که
به نظر بنده مشکل اصلی اساتید عزیز و گرانقدر هستن نه رياست....
تیتر خبر جالبه دکان مدیر شدن......
جالبه بدونيد مدیر فعلی قبل از این معاون پژوهشی سازمان صنایع هوایی بودن قبلش هم رئيس سازمان استاندارد دفاعی که هر دو مقام قبلی بالاتر از مقام فعليشونه......
اینا هم که دارن میناب مثل همین اصغر.ک و م. علیزاده چون مقامشونو ازشون گرفته دارن داد و بیداد میکنن...
ولی باز ميگم مشکل از بعضی استاده.فقط بعضی
مدیر فعلی دفتر ریاست زمان معاونتش به اندازه کل عمر پژوهشگاه خراب کاری کرد انتصابش تو این سمت جدید واقعا اشتباه بود ولی متاسفانه اعتماد به نفسش اینقدر بالاس که فکر میکنه علامه دهره اخیرا ثابت شده که دیگه غیر قابل تحمله دیگه نمیدونم واسه چی مونده تو اداره
به نظرم یکی از گزینه های زیر رییس شود بهتر است
1. شخصی که بعد از پژوهشگاه خرید و فروش ماشین میکند.
2 شخصی که پروزه چند میلیاردی را به اسم پروهشگاه میگیرد و بیرون کارگاه می زند.
3 کسی که به اسم مرکز رشد سوله درندشت را به خود و یا رفقای خود به قیمت ناچیز که حتی پول برقش هم نمیشه اجاره میدهد
4 کسی که سر گردنه مینشیند و به خانوم ها فحش میدهد
4.1 کسی که سر گردنه مینشیند و هر کی رد میشه میگه اسم منو تو پروژت بزار اسم منو تو مقالت بزار.(شیتیل )من کو
5 کسی که دانشجو ها به خاطر اخلاقش پروژه نمیگیرن باهاش قانون میزاره هرکی 2 دانشجو
7 کسی که خر سه ماه یه معاون تعیین میکنه که نکنه معاوناش قدر بشن و یا خودش یکم کار کنه
8 کسی که از کل درسا اینو یاد گرفته بگه من وقت ندارم.دانشجو ساعت 9 تا
9 کسی که از اینکه از هیات مدیره شرکت نعاونی اومده بود بیرون به التماس کردن افتاده بود
10 کسی که .....
زمان حضرت علی هم امسال طلحه و زبیر از دست حضرت امیر ناراحت بودند و علت آن کاملا مشخص بود چرا که به اون مقاصد اصلی آن نرسیدند. البته دکتر هادوی نه حضرت علی هستند نه مخالفان ایشون طلحه و زبیر. ولی علت اصلی مطالب فوق میتونه همین باشه یعنی نویسنده مطلب بالا به دلیل نرسیدن به اهدافش در مدیریت دکتر هادوی دست به این نوشته زده که کار ناپسندی بوده است. کارمندی که سرباز هیئت علمی بوده است از دوره ی ریاست قبلی در این پژوهشگاه مشغول به کار بوده است و در دوران ریاست قبلی مسئول دفتر ارتباط با صنعت بوده است. در ضمن از سال 91 92 بنده در خاطرم هست که میگفتند ایشان سرباز هیئت علمی میباشد ولی نمیدانم این چه سربازی هست که تا سال 95 هم ادامه دارد. اگر نقد سرباز هیئت علمی است باید به ریاست قبلی گرفته شو
احتراما مدیریت ناكارآمد ایشان موجب گرفتاریها و معضلات متعدد گردیده است. سایهی غرض ورزی، قانونگریزی و غرور بیجا،چنان بر فضای علمی و پژوهشی این مرکز سنگینی میکند که به طور كلی عرصهی کار و فعالیت های علمی و پژوهشی موثر را ناامید کننده، مکدر و ناممکن ساخته است.
شما یه پروژه سیلیکون داشتیم که ده بیست ساله مونده دست بهش نميزارين....
جون من یک کار یا پروژه بزرگ که تو پژوهشگاه انجام شده رو نام ببرين.....
تا اونجایی که من میدون بعد از پروژه استحصال طلا معدن مونه هیچ کار خاصی اینجا انجام نشده.....
مثلا اسم اینجا پژوهشگاهه نه تنبل خونه شاه عباس......
الان دارن کار میکنن شما ناراضی هستی...
هیچ انسان کامل فقط امام معصومه...
این بچه بازیا رو جمع کنید.....
خجالت بکشيد....
جرأت دارین بريد رو در رو اعتراض کنید...
حالا کارمنده بگیم نمیتونن چون اکثرا قراردادین....
هئيت علميا چی اونا که امنیت شغلی دارن.....
خداييش من همین کارمنده هم سراغ دارم که رفت مستقیم و صریح انتقاد کرد هیچ کاریش نداشتن و الانم سرکارشه
بهتر از تسکین یافتن با یک دروغ است...
با انشار این خبر فقط خود را رو کردن جناب آقای دکتر ....
دکتر هادوی کارهای بزرگی دارن میکنن . از طرح های کلان برای اینده تا حمایت از دانشجویان در شرایط بحرانی ...
ولی این وسط اونایی که دیگه پول مفت نمیتونن بگیرن دارن ضرر میکنن ! اونایی که قبلا از زیر کار در میرفتن و الان باید منظم سرکارشون باشن ناراحتن ! اونایی که همش میپیچوندن و الکی توی پژوهشگاه چرخ میزدن تا ساعت کاریشونو پر کنن تا پول حرام بگیرن دارن ضرر میکنن ! و ...
به هر حال امیدوارم این روحیه خاله زنک بازی کنار گذاشته بشه و مشکلات حل بشه انشالله...
ابتدا روز معلم را به معلمان بر حق این اب و خاک تبریک میگویم و ارزوی سلامتی و خرسندی برای معلمان عزیزی دارم که اگاهانه و با علاقه به شغل، کار و عشق به معلمی و استادی در امدند با اینکه میدانستند شاید شاید شرایط مالی خوبی برای زندگی و اهداف خود نسبت به سایر جایگاه های شغلی نداشتند، و این را علم نکردند هیچگاه و بهانه این و ان قرار ندادند.
حرکتی که انجام شده را نظر نمیدهم که خوب بوده یا بد بوده، بی اخلاقی بوده یا..... زیرا از آن گذشته و راجب گذشته نظر دادن سودی برایمان ندارد، اما حال در این وضعیت باید مسیری را اتخاذ کرد که برای حال و اینده مثبت باشد.
در ابتدا باید خدمت این رسانه گرامی عرض کنم بخشی از مطالبی که به رشته تحریر در امده است آیینه مختص پژوهشگاه مواد و انرژی نیست، چالشی ست که دامن گیر بیشتر مراکز آموزشی ماست، هر کدام به نحوی. سپس خدمت دوستان خودم عرضی دارم ، پژوهشگران و دانشجویان عزیز، خوابگاه و غذا و امکانات دانشجویی خوب و بدش مختص پژوهشگاه نیست، کم و بیش،به جز استثناهایی،همه جای کشور وضع همین است، مضاف بر این که کاش با نگاه دور اندیش تری نظرات خودتان را بدهیم تا دیگران بدانند نگاه دانشجو، نگاهی دقیق و سازنده برای ایندگان است.
افرادی که رییس های قبل را دیده اند میدانند چه خبر است.
چرا فکری به حال نحوه و چگونگی امتیازات ارتقا اساتید در راستای اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نمیکنید؟ آیا درست است امتیاز دادن یک مقاله از سوی یک استاد بیشتر از به عهده گیری آموزش یک دانشجوی تحصیلات تکمیلی در قالب پروژه ارشد یا دکترا باشد ؟
چرا امکانات و امتیازات نرم افزاری و سخت افزاری در راستای اقدام و عمل مراکز علمی برای تقویت اقتصاد مقاومتی بخصوص از طریق ساخت و تولید و توسعه از مبدا فکری درونی یک دانشگاه یا پژوهشگاه به کندی صورت می گیرد ؟
چرا هیات امنای دانشگاه ها و پژوهشگاه ها را در بستر فضای خود موسسه دید،دیدار چهره به چهره با دانشچو و پژوهشگر چرا نیست ؟ چرا در تصمیمات آموزشی و پژوهشی یک موسسه نماینده ای از شورای صنفی یا انجمن علمی دانشجویی نباید حضور داشته باشد تا اگر تصمیمی برای دانشجویان و مخاطبان آموزش و پژوهش گرفته می شود باحداقل اظهار نظر این مخاطبین باشد؟
چرا مسیر پرورشی برای شکوفایی علمی و اقتصادی اساتید طراحی و ترسیم نمی شود تا مثلا یک استاد تازه جذب شده بداند برای حداقل 5 سال ( به عنوان مثال)از او انتظاری برای جذب صنعت و پروژه قراردادی نیست، بلکه او باید فقط تحقیق آکادمیک کند تا ببیند در چه زمینه ای بعد از 5 سال پژوهش ، آینده اقتصادی متناسب با شرایط اجتماعی و محیطی کشورش میتواند گره گشا باشد.
اول از همه مسئولین، کارمندان و اپراتور های این مرکز بابت تلاش های شان در راستای ارتقا و دسترسی به اهداف کلی و ملی و نه فردی تشکر میکنم. پیشنهاداتی هست که از نظر کوتاه و دون من میگذرد امیدوارم با نگاه پر تجربه شما پخته گردد.
چشم انداز میخواهیم ؟ سوال این است چشم انداز یعنی چه ؟ یعنی تعیین چند محور تحقیقاتی کلان فعلی ؟ یا چشم انداز یعنی بنگاهی اقتصادی را با هر شرایط و با هر نوع مسیری به پژوهشگاه اتصال دادن ؟ یا چشم انداز یعنی با توجه به شرایط اقتصادی،اجتماعی،علمی و فرهنگی فعلی، آینده ای مثبت و دارای رونق را تخمین و محاسبه کردن؟،آینده ای که بر پایه های شمول و جامع شکل میگیرد.
چشم انداز تا چه اندازه اهداف زود بازده دارد و تا چه اندازه دیر بازده ؟ ایا در چشم انداز جامع باید منافع شخصی هم دیده شود ؟ در تبیین چشم انداز چه اندازه هیات امنا،چه اندازه اساتید، چه اندازه کارمندان و چه اندازه دانشجویان سهیم اند ؟ من جرات ان را ندارم که با نظر شخصی چشم انداز تعریف کنم، پس تعریفش با اهل فن.
کشور ما اول باید نیازهای اساسيشو برطرف کنه....
نه اینکه تحقیق بد باشه نه ولی حداقل هدفمند باشه که به ایجاد ثروت بيانجامه نه به ایجاد صرفا مقاله.....
خوب معلومه مقاله تفاله است اگه بکار صنایع کشور ما نیاد
شما بهتره بريد دیدن من رو عمیقتر کنید
شما یک بار خبرنگارتان را از صبح به داخل پژوهشگاه بفرست به شکل کاملا غیر محسوس ببیند که آیا این موارد را مشاهده نمی کنید
1- ساعت 7 و سی دقیقه صبح کارمندا و اعضا محترم هیئت علمی سوار بر خودروهای شخصی جلوی درب اصلی پژوهشگاه توقف کرده و انگشت اشاره خود را بر روی ثبت ساعت قرار داده و مجدد سوار بر ماشین به سمت پارکینگ ها می روند
2- ساعت 8 تا 9 صبح کارمندا و اعضای هیئت علمی مشغول صرف صبحانه و چای می باشند و حق ورود کسی به دفاتر این عزیزان را ندارند
3- ساعت 9 جمعی از همکاران به پیاده روی و بازی بدمینتون در اطراف و زمین های باز پژوهشگاه می شتابند
4- در فاصله 9-12 اگر حوصله داشته باشند دانشجویان را جهت رفع برخی موانع موجود در پروژه ها به دفاتر دعوت کرده
پس مدیر را برای چه گذاشته اند. برای اینکه فقط حق مدیریت بگیره و ماشین دولت رو سوار بشه.
آدمی که قسمتی از فکرش موسسه خصوصی خودش باشه ، بخش دیگش تو کلاس درسش در دانشگاه امیر کبیر باشه. بخش دیگش تو کارگاه ساخت باشه. نرسیده بیشتر از همه اعضای هیات علمی دانشجو داشته باشه، نرسیده پول پرداختی وزارت صنایع رو تبدیل به پروژه چند صد میلیونی واسه خودش کنه و اکثر اوقاتش به امورات پروژه ها و منافع شخصی خودش رسیدگی می کنه خوب کارمنداش هم بی انگیزه میشن و دانشجوهاشم میشن مثل ما. خداییش تو خودت دانشجوی نمونه کشوری هستی
ساعت 2-3 در اتاق آماده می شوند جهت بازگشت به خانه
ساعت 3و 15 دقیقه جلوی درب ورودی جهت رسیدن سرویس منتظر ماندند تا ساعت 3و 35 دقیقه
ساعت 3 و 35 دقیقه با آمدن سرویس یک به یک انگشت مبارک را در دستگاه فشار داده تا خروجشان ثبت شود
حال یه سوال با این افراد انتظار رشد علمی باید داشت. باز با همین حرفا دکتر هادوی با راه اندازی سند چشم انداز و انجام پروژه های صنعتی اقدام به رفع خیلی از موانع نموده است. ایشان با قطع اضافه کاری های بی مورد صدای نارضایتی کارمندا و برخی از اعضای هیئت علمی را در آورده است آیا به اینگونه افراد وصف شده باید اضافه کاری تعلق بگیرید؟؟؟؟؟؟؟
در گزارش آمده عدم دارا بودن سند چشم انداز، اولین اقدام ریاست تدوین سند چشم انداز بود که در سال نود و سه طی جلسات متعدد با اعضای هیئت علمی پژوهشگاه و حتی ارتباط با روئسای قبلی تدوین گردید و پس از تایید از جانب وزارت علوم به صورت مصوبه ابلاغ گردید و متن سند چشم انداز در اختیار اعضای محترم هیئت علمی قرار گرفت. دوستان در خاطرشان هست که ریاست محترم در سخنرانیهای خود ابتدا از سند چشم انداز صحبت میکنند.
هرچیزی برای خودتون نمیپسندی برای دیگران هم نپسند و برعکس
موفق باشید