ایرانِ زیبا؛ بازار کهنه دزفول

ایرانِ زیبا؛ بازار کهنه دزفول

بازار کهنه دزفول که با نام بازار قدیم دزفول نیز شناخته می‌شود، حدود ۲۰۰ سال قدمت دارد و محل داد و ستد و تامین نیازهای عشایر ییلاقات زاگرس و قشلاق خوزستان بوده است. این بازار شامل چندین راسته می‌شود که هر کدام از راسته‌ها مخصوص به صنفی خاص بوده‌اند. برخی از این راسته‌ها بازار آهنگران، بازار بزازان، بازار خراطان و بازار زرگران نام داشته‌اند. قدیمی‌ترین بنای حاضر در بازار دزفول مقبره شیخ اسماعیل قصری است. همچنین از چندین کاروانسرای آن، تنها یکی دو بنای مخروبه به جای مانده‌اند. در این بازار می‌توانید انواع صنایع دستی از قبیل خراطی (شامل ساخت شمعدانی و قلیان و…) کپو و کرتله‌بافی، گلیم‌بافی، سجاده‌بافی، ورشوسازی ، طلاسازی و نمدمالی را تهیه کنید. با توجه به ارزش تاریخی، بازار کهنه دزفول به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی دزفول میزبان گردشگران داخلی و خارجی است و در ۲ آبان ۱۳۵۶، با شماره ثبت ۱۵۴۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
ایرانِ زیبا؛ ارگ کلاه فرنگی بیرجند

ایرانِ زیبا؛ ارگ کلاه فرنگی بیرجند

ارگ کلاه فرنگی با نام‌های ارگ حسام‌الدوله، بی‌بی عروس و ارگ سرکار هم شناخته می‌شود و بازدید از آن برای عموم مردم آزاد است. کلاه فرنگی یا کوشک در حقیقت به عمارت‌های خاصی گفته می‌شود که به سبک سلطنتی و در میان باغ ساخته می‌شدند. این سازه‌های مسقف معمولا سقفی شبه مخروطی دارند. ارگ کلاه فرنگی بیرجند هم چنین ساختمانی با ارزش تاریخی بسیار است. همان‌طور که گفتیم در زمان قدیم از این ارگ به عنوان مقر حکومتی استفاده می‌شده است.
ایرانِ زیبا؛ پرورش گل در محلات

ایرانِ زیبا؛ پرورش گل در محلات

هنر گلکاری و پرورش گل به عنوان یک فعالیت اقتصادی از سال ۱۳۰۰ آغاز شده و شهر محلات به عنوان پایه گذار، ایجادکننده و توسعه دهندهٔ این صنعت نقش مهمی داشته است. نخستین بار فردی مسیحی از اهالی تهران به نام "پرتیوار"، که گل کاران محلات معتقدند از هلندی های مقیم پایتخت بوده است، به اتفاق چند نفر از هموطنانش در باغ خود در تهران، با وارد کردن بذر گل از هلند، اقدام به پرورش گل در ایران کرد. سرکارگرِ استخدام شده از سوی "پرتیوار" از اهالی محلات به نام یحیی خان بود که در آن سال ها برای کار به تهران رفته بود و پس از بازگشت به دیار خود، کشت گل ها را در محلات به شکلی حرفه ای رواج داد. هم اکنون بیش از ۷۰۰ واحد گلخانهای در این شهرستان وجود دارد و حدود ۴۰ درصد جمعیت محلات در بخش گل و گیاه مشغولبهکار هستند
ایرانِ زیبا؛ گلستان سرزمین طلای سفید

ایرانِ زیبا؛ گلستان سرزمین طلای سفید

استان گلستان از قدیم الایام به سرزمین طلای سفید معروف بوده و کشاورزان گلستانی خصوصا در غرب استان این روز‌ها در حال برداشت این محصول هستند. کشاورزان گلستانی از اواخر شهریور تا انتهای آبان به برداشت پنبه مشغولند. گفتنی است گلستان رتبه سوم تولید پنبه در کشور را دارا است
ایرانِ زیبا؛ کوه‌های مریخی چابهار

ایرانِ زیبا؛ کوه‌های مریخی چابهار

کوه‌های مریخی چابهار در فاصله ۴۰ کیلومتری از این شهر، از منطقه کچو تا خلیج گواتر ادامه دارند. کوه‌های مریخی چابهار تا سالیان دراز زیر آب‌های دریای عمان بوده اند و به همین دلیل هنوز هم آثاری از موجودات دریایی بر روی آن‌ها دیده می‌شود. در این منطقه پوشش گیاهی زیادی وجود ندارد و تنها تعدادی پرنده در نزدیکی آن زندگی می‌کنند.
گونه نادر «گوزن زرد ایرانی»

گونه نادر «گوزن زرد ایرانی»

سایت احیا ،تکثیر و پرورش گوزن زرد ایرانی در شهرستان ارسنجان استان فارس و در فاصله ای حدودی ۲۲۰ کیلومتری از شیراز واقع شده است. این منطقه حفاظت شده با مساحت حدودی ۳۰۰ هکتار در شرق شهرستان ارسنجان در جنگل خلیل بیگ واقع شده است، گوزن زرد شاخدار ایرانی از نظر حفاظتی از سوی سازمان بین المللی حیات وحش جز گونه های در معرض انقراض می باشد و پس از احیای این مرکز در سال ۱۳۹۰ با ۷ راس، در حال حاضر در این سایت با زاد و ولد های انجام شده تعداد این گونه نزدیک به ۸۰ راس رسیده است.
ایرانِ زیبا؛ باغ شاهزاده کرمان

ایرانِ زیبا؛ باغ شاهزاده کرمان

باغ‌های مملو از درختان بلند و چشم نواز از جمله مکان‌های دل چسب و دیدنی هستند که همیشه موجب حال خوش ولبخند برلبان پیر و جوان می‌شود باغ شاهزاده ماهان که در فاصله ۳۸ کیلومتری کرمان واقع شده یکی از ۹ باغ ایرانی و مشهور جهان است که در سال ۲۰۱۱ در سی و پنجمین نشست میراث جهانی یونسکو در فهرست میراث به ثبت جهانی رسید. این باغ همه روزه شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی فراوانی می‌باشد. مساحتی نزدیک به ۳/۵ هکتار دارد؛ که شامل دو مجموعه شرقی و غربی است، کوشک یا همان عمارت‌های آن بسیار زیباست و به صورت دو اشکوب ساخته شده‌است و سر در آن از معماری زیبایی برخوردار است که این ویژگی آن را از سایر باغ‌های ایرانی برجسته‌تر می‌سازد.
بی خانگی- سی سخت، دوماه بعد از زلزله

بی خانگی- سی سخت، دوماه بعد از زلزله

دراین سقف بزرگی که پروردگار آفریده که در هرثانیه اش، نفسی می میرد و نفسی می آید، باید جایی باشد تا با خیال راحت و دلی آسوده روزهای زندگی را سپری و برگ جدیدی از آن را ورق بزنیم، جایی به نام خانه. اگر بخواهیم واژه خانه را معنی کنیم، می شود سقفی بالای سرمان تا محفوظ باشیم از آسمان بزرگ که گاهی از سرخشم سرما وطوفان و سیل نازل می کند و گاهی از سرعشق باران و برکت. خانه ها به هر شکل و اندازه ای که ساخته شوند، چه در شهر باشند و چه در روستا، جایی هستند که همه ی اعضای یک خانواده را در کنار هم و زیر یک سقف جمع می کنند. جایی که هر کدام از ما در هر کجای دنیا که باشیم می دانیم در آن کسانی هستند که ما را دوست دارند و چشم به راه بازگشت مان هستند، جایی که در آن آرامش روح و جان برقراراست. با همه این اوصاف خانه بهترین مکان دنیا است و هیچ کجای دنیا، خانه نمی‌شود. زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۶ ریشتر، ساعت ۲۲ و ۵ دقیقه و ۳۴ ثانیه چهارشنبه شب ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ شهر سی‌سخت مرکز شهرستان دنا را در استان کهگیلویه و بویراحمد لرزاند. زلزله ای که درست است تلفات جانی نداشت اما به صدها واحد مسکونی خسارت وارد کرد. این روزها بعد از گذشت دو ماه, تعدادی از هموطنانمان دیگر خانه های خود را نداشته و زیر سقف کانکس و چادر روزگار خود را می گذرانند و با امید به آینده در تلاش برای ساختن خانه ای جدید هستند.
ماه مبارک رمضان در حرم حضرت عبدالعظیم(ع)

ماه مبارک رمضان در حرم حضرت عبدالعظیم(ع)

در ایام ماه مبارک رمضان، حرم حضرت عبدالعظیم(ع)، میزبان زائران با رعایت پروتکل های بهداشتی است، همچنین مراسم جزء خوانی قرآن کریم از ساعت 18 بدون حضور مردم در جوار حرم عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار می شود که علاقمندان می توانند از شبکه قرآن سیما آن را مشاهده کنند.
زندگی در زندان زنان

زندگی در زندان زنان

زندان زنان، جایی که شاید اهالی دربندش بیشتر از بقیه انسان ها، قدر نور و آزادی را می‌دانند و همه در جستجوی گمشده‌ای به نام زندگی هستند و پشیمان از اعتماد بیجایی که گرفتارشان ساخته است. زنان و دخترانی که خیلی‌هایشان فریب دوست و رفیق خود را خورده و بعضی هم خودشان همان فریبنده حقیقت تلخ این روزهای زندانیان هستند. با همه امکاناتی که در اختیارشان قرار دارد، باز هم آنها محبوس در یک چهار دیواری تمام عیار هستند و زمان به کندی سپری می شود. زندان زنان شهرري که در ابتداي جاده شهرري به سمت قرچك واقع شده و معروف به زندان قرچك است، در اوايل دهه ١٣٥٠ ساخته و در سال ١٣٩٠ بازسازي و به زندان زنان شهرستان ري تغيير نام یافت. اين زندان هم اكنون پذيراي بيش از هزار مجرم زن از سراسر استان تهران است، زنان زنداني كه بيشتر آنها جرائمي مانند قتل، مواد مخدر، سرقت و رابطه نامشروع را يدك مي كشند.
۹۱۰۱۱۱۲