کد خبر:۹۹۶۷۸۴
یادداشت دانشجویی|

تبیین اساس کار ماست

جهاد تبیین بس ماجرای شگرف و عظیمی است که باید در راه شناخت، تبلیغ و جریان‌سازی وروشنگری به جزئیات دقت کرد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، امیر حسن نیا؛ این جهاد تبیین بس ماجرای شگرف و عظیمی است که باید در راه شناخت، تبلیغ و جریان سازی وروشنگری به جزئیات دقت کرد تا بتوان از آن به منتهی الیه تبیین رسید، در این یادداشت سعی بر آن است جهاد تبیین و وظیفه آن برای قشر دانشجو بعنوان یک تشکل مطالبه گر و موذن جامعه چند نکته ایی در باب نیک‌اندیشی بیان و‌چگونگی آغاز یک حرکت انقلابی که تاثیر شگرف آن به مرور زمان در بطن انقلاب دیده خواهد شد، طرح بحث شود.

 

حضرت آیت الله خامنه ای در پایان مراسم عزاداری اربعین حسینی سال ۱۴۰۰ خطاب به جوانان و دانشجویان تأکید کردند: «به مسئله‌ی «تبیین» اهمّیّت بدهید... میتوانید در این زمینه به معنای واقعی کلمه جهاد کنید.» ۱۴۰۰/۰۷/۰۵

 

وقتی رهبر معظم خطاب به دانشجو اینچنین بیان نمود و کلمه جهاد را در آن قرار داد ، قشر دانشجو چه کرد؟


نگاهی گذرا به تاریخ نشان داده همواره افرادی که در تبعیت از امام زمان خویش تردید و سستی به خود راه داده اند از زمانه سیلی محکمی خورده اند و خسران دیده اند .

 

وقتی رهبری برای اولین بار از کلمه جهاد تبیین استفاده کرده اند مدت ها گذشته و ایشان به صراحت لفظ و کلام در بیانیه‌ی گام دوم انقلاب تصویری از توطئه‌ی «محاصره‌ی تبلیغاتی» را پیش‌روی همگان قرار دادند در جایی ذکر کرده اند: «اکنون مانند همیشه سیاست تبلیغی و رسانه‌ای دشمن و فعّال‌ترین برنامه‌های آن، مأیوس‌سازی مردم و حتّی مسئولان و مدیران ما از آینده است. خبرهای دروغ، تحلیل‌های مغرضانه، وارونه‌ نشان دادن واقعیّتها، پنهان کردن جلوه‌های امیدبخش، بزرگ کردن عیوب کوچک و کوچک نشان دادن یا انکار محسّنات بزرگ، برنامه‌‌ی همیشگی هزاران رسانه‌ی صوتی و تصویری و اینترنتی دشمنان ملّت ایران است؛ و البتّه دنباله‌های آنان در داخل کشور نیز قابل مشاهده‌اند که با استفاده از آزادی‌ها در خدمت دشمن حرکت میکنند.» ۱۳۹۷/۱۱/۲۲ نقشه‌ای که هدف اصلی آن القای ناامیدی در بین مردم و مسئولان است. آنگاه با بیان جهادِ اساسی جوانان غلبه بر این توطئه‌ی «یأس‌آفرینی» دشمن معرفی می‌کنند: «شما جوانان باید پیش‌گام در شکستن این محاصره‌ی تبلیغاتی باشید. در خود و دیگران نهال امید به آینده را پرورش دهید. ترس و نومیدی را از خود و دیگران برانید. این نخستین و ریشه‌ای‌ترین جهاد شما است.» ۱۳۹۷/۱۱/۲۲ وظیفه ذاتی دانشجو بعنوان موذن جامعه استفاده از ظرفیتهای مهم در این راه است ، باید از تصویر سازی غلط دشمن و ناامید سازی جامعه جلوگیری کرد. تبیین در مقابل تحریف ؛آری روایت کنیم قبل از اینکه به غلط روایت شویم .

 

اگر در این راه وقت و هزینه هم از خود دهیم چه باک ،که فردا در پیشگاه وحدانی خداوند سربلند خواهیم بود به ندای لبیک به جهاد تبیین امام زمانه.


ساعت ها میشود زمان گذاشت و تورق نمود به این مسئله اما زمان عمل فرا رسیده در جایی که رهبری معظم فرمودند:. امروز «دشمن دو هدف را در جنگ نرم دنبال میکند: یکی این است که این زنجیره‌ی تواصی به حق و به صبر را قطع کند؛ دوّم اینکه حقایق را وارونه نشان بدهد.» ۱۳۹۹/۱۲/۲۱ در این فضا دشمن از یک طرف جریانِ «تواصی بین مومنین» را هدف گرفته چراکه اگر «این زنجیره‌ی تواصی و توصیه کردن به یکدیگر ؛ هم توصیه به حق کنند، راه حق را تأکید کنند، هم توصیه‌ی به صبر بکنند؛ این، همه را نگه میدارد. اگر چنانچه تواصی به صبر و تواصی به حق و بصیرت در جامعه وجود داشته باشد، این جامعه به‌آسانی دستخوش تحرّکات دشمن نخواهد شد؛ امّا اگر چنانچه این جریان تواصی که زنجیره‌ی محافظت مؤمنان است، ‌قطع بشود قطعاً خسارت خواهد رسید.» ۱۳۹۹/۱۲/۲۱ ، بارها این جملات را در ذهن مرور کردم ، بارها ، بارها.


هر کلمه آن بارقه ایی از امید به آینده است ، ریل و نقشه آرمانی پیشرفت تمدن اسلامی است، با کمی تامل میشود برای یکایک واژگان معنای ستبری به کار برد اما ساده ترین و بی آلایش ترین و با نفوذترین واژگان را خود شخص رهبری برای همه این جملات به کار برده است :جهاد تبیین.


امروز بعنوان یک دانشجو فریضه و وظیفه خود و هم کیشان خود میدانیم که به هر وسیله ممکن حتی اگر لازم باشد که هست به دورترین‌نقاط این کشور رفته و روایت اقتدار این سرزمین پس از انقلاب و دستاوردهای این نظام چه در سطح ملی و چه بین المللی را که یک روایت گمشده است را نقل کنیم.


یاد بیتی یه ذهن متباتر گشت که:
در بیابان گر به شوق مکه خواهی زد قدم
سرزنش ها گر کند خار مغیلان غم مخور


کعبه آمال را می شود دستاوردهای نظام دانست و سرزنش خارهای ناامیدی را میتوان دشمن و جریان مربوط به تحریف دانست، چقدر دلگرم شدیم از اینکه در زمانه ایی زندگی می کنیم که رهبری مقتدر و نیک‌اندیش در چارچوب بررسی مسائل روز به خوبی نقط ضعف و قوت رانشان می دهد و اینک به نقطه حیاتی و استراتژیکی خوبی اشاره نموده :جهاد تبیین

دو کلمه عظیم و پر محتوا درنهایت کلام، روشنگری جریان حق در مقابل تحریف تبلیغ ناثواب دشمن.
واینک دیگر زمان تبیین جهاد تبیین نمی باشد بلکه اقدام و عمل برای جهاد تبیین است.


امیر حسن نیا، دبیر شورای تبیین مواضع استان مازندران

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار