آخرین اخبار:
کد خبر:۱۶۶۱۳۹
ساکتین فتنه چه کسانی هستند - 2

مرور مواضع لاریجانی و باهنر در قبال فتنه

لاریجانی در 26 خرداد 88، فردای تجمع غیرقانونی هواداران موسوی و کروبی، در مجلس ترجیح داد به جای محکوم کردن فتنه‌گران، ضمن تکیه بر رویدادهای کوی دانشگاه و مجتمع سبحان، وزیر کشور را مورد خطاب قرار دهد.
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ پس از تعریف و بررسی رفتار خواص ساکت فتنه، در ادامه به برخی از شخصیت های مصداق این جریان در کشور و مواضع آنها در قبال فتنه 88 اشاره می شود.
 
علی لاریجانی، رئیس مجلس هشتم
 
علی لاریجانی، این روزها در پاسخ انتقادات برخی اصولگرایان پیرامون عدم موضع گیری شفاف وی در برابر فتنه 88 سعی می کند از عملکرد خود دفاع کند، لذا نگاهی گذرا به گفته های وی در روزهای فتنه 88 خالی از لطف نیست.
 
لاریجانی در روز 26 خرداد 88، فردای تجمع غیرقانونی هواداران موسوی و کروبی در خیابان های انقلاب و آزادی تهران که منجر به حمله به پایگاه بسیج و کشته و زخمی شدن 10 نفر از هموطنان شد، در صحن علنی مجلس ترجیح داد به جای محکوم کردن شفاف و صریح اقدامات فتنه گران در آشوب های خیابانی، ضمن تکیه بر رویدادهای کوی دانشگاه و مجتمع سبحان - که آنها هم ریشه در آشوب‌های هواداران موسوی داشتند - وزیر کشور را مورد خطاب قرار دهد.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: برخی برخوردهای نسنجیده و نادرست در کوی دانشگاه و مجتمع مسکونی سبحان، مجتمع مسکونی نمایندگان و چند نقطه دیگر باعث ناراحتی دانشجویان عزیز و ساکنان این مناطق شده است.
 
وی با تاکید بر اینکه وزیر کشور مسئول است و باید پاسخگو باشد، گفت: در این موارد باید چارچوب قانونی رعایت شود و مجلس شورای اسلامی نیز با جدیت این خواسته را دنبال می‌کند.
 
اعضای شورای نگهبان نباید اعلام موضع می کردند/ به سخن تظاهرکنندگان گوش دهیم
 
در روز 30 خرداد 88، لاریجانی در گفت و گوی ویژه خبری شبکه دوم سیما حاضر شد و با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه هیچ‌کدام از کاندیداها خارج از نظام نیستند، تصریح کرد: هیچ‌کدام از کاندیداها حاضر نیستند که به اموال عمومی صدمه بخورد و بنده مطمئن هستم که کاندیداها از وضعیت پیش‌آمده راضی نیستند.
 
وی در ادامه انتقادات خود علیه نهادهای انقلابی از جمله شورای نگهبان، بسیج و غيره، با بیان اینکه برخی از مناقشات به بعضی از افراد شورای نگهبان که در انتخابات موضع‌گیری کرده‌اند، برمی‌گردد، تصریح کرد: به نظر من اگر برخی از اعضای شورای نگهبان در خصوص نامزدها اعلام موضع‌ نمی‌کردند، بهتر بود، اما همه باید بدانند که اعضای شورای نگهبان افرادی متدین هستند که حاضر نیستند حقوق هیچ نامزدی ضایع شود.
 
رئیس مجلس هشتم با اشاره به حواشی تجمعات غیر قانونی ادامه داد: چه معنایی دارد که کسانی به کوی دانشگاه حمله کنند؟ حتی اگر با هر شعاری باشد و امکانات مردم را آتش بزنند؛ اینها به دنبال اهداف دیگری هستند، بنابراين باید با آنها برخورد شود.
 
لاریجانی اضافه کرد: اگر ما نقصی می‌بینیم، نباید قانون را زیرپا بگذاریم؛ به نفع همه ملت است که قانون را چه در این انتخابات و چه در مسائل دیگر رعایت كنند، به اين ترتيب نبايد به نام حقوق ملت، قانون را زیر پا گذاشت؛ البته باید به سخن مردم که در تظاهرات‌ها شرکت‌ کرده‌اند هم گوش کرد.
 
اولین موضع صریح پس از دو ماه از آغاز فتنه
 
در 21 مرداد سرانجام رئیس مجلس با گذشت دو ماه از آغاز فتنه، برای اولین بار موضع نسبتاً شفافی نسبت به فتنه اعلام کرد و پس از انتشار دروغ نامه مهدی کروبی خطاب به هاشمی رفسنجانی که پیرامون تجاوز جنسی در بازداشتگاه ها نوشته شده بود، در صحن علنی مجلس تصريح کرد: چند روز پیش نامه‌ای از طرف حجت‌الاسلام کروبی خطاب به هاشمی رفسنجانی نوشته و در رسانه‌ منتشر شد؛ هر چند در فضای افکار عمومی تکان‌دهنده بود و فوراً در رسانه‌های بیگانه به آن پرداخته شد، اما از نظر کار کمیته ویژه بررسی حوادث اخیر مجلس، این نکته از قبل مورد توجه قرار گرفته بود.
 
سکوت در قبال حوادث روز قدس و 13 آبان/ دفاع از هاشمی
 
در روز چهاردهم مهر ماه یعنی مدتی بعد از حوادث روز قدس، سایت فراکسیون اقلیت خبر گفت و گوی رئیس این فراکسیون با لاریجانی و اعلام امیدواری مبنی بر گشایش هایی در خصوص آزادی بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات را روی خروجی خود قرار داد.
 
فردای آن روز لاریجانی در مراسم بزرگداشت هفته نیروی انتظامی در تالار وزارت کشور گفت: در حوادث رخ داده پس از انتخابات خدمات نیروی انتظامی کم نبود، اما مباحثی مثل کهریزک ضایعه‌ای در درون نیروی انتظامی بود، بنابراين باید نیروی انتظامی بحث سیستم خودکنترلی را در درونش جدی بگيرد.
 
لاریجانی در سوم آذر 88 ضمن اشاره به اینکه هاشمی بخشی از تاریخ انقلاب است، گفت: اگر درباره خانواده هاشمی حرفی زده می‌شود، باید از مسیر خودش دنبال شود.
 
وی ادامه داد: صحبت ما درباره تخریب او است، اگر چه نمی‌گویم هاشمی مطلق است، به اين ترتيب همه کسانی که در وادی سیاست وارد می‌شوند، باید این انتظار را داشته باشند که مورد نقد قرار بگیرند، اما صحبت من این است که چرا از نکات مثبت افراد بحث به میان نمی‌آید و برخی به دنبال تخریب هستند.
 
موضع گیری در مورد توهین فتنه‌گران به تمثال امام(ره) با 6 روز تاخیر
 
لاریجانی در آغاز جلسه صحن علنی مجلس در 22 آذر 88 طی سخنانی با اشاره به اهانت عده‌ای به ساحت مقدس حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران بيان داشت: امروز ملت ایران قبل از فرا رسیدن محرم و گریستن بر مظلومیت امام حسین(ع) به خاطر مظلومیت حضرت امام خمینی(ره) عزادار شد.
 
وی ادامه داد: اهانت ناجوانمردانه به نماد صلابت و بیداری مسلمانان در عصر حاضر، نماد استقلال ملت ایران و نماد قدرتمندی مسلمانان در برابر استکبار قلب همه امت را جریحه‌دار كرد.
 
عاشورا، 9دی و بالاخره موضع گیری قاطع!
 
لاریجانی در روز هشتم دی ماه 88، پس از وقوع فاجعه روز عاشورا، درباره آن گفت: حادثه روز عاشورا یک باره بخش اعظم هویت این جریان را علنی کرد، بعید است کسی توهین سهمگین اعمال سبک ضد دینی ظهر عاشورای این عده را با همه وجود درک نکرده باشد؛ چرا ظهر عاشورا که همه به احترام سید‌الشهدا و در سوگ ایشان و در عمق وجود خود عزادار هستند، شما به آرمان یک ملت توهین كردید؟ شما توجه دارید که به چه مقامی بی‌احترامی کردید؟ به ولی خدا، به واسطه فیض الهی، مگر این امری است كه بتوان به راحتی از آن گذشت؟
 
اما وی در حالی که پس از مدت ها، مواضع صریح و شفافی در قبال رفتارهای فتنه گران اتخاذ کرده بود، بلافاصله ترجیح داد در نقش مدافع جناح چپ ظاهر شود و در شرایطی که سرشناسان این جناح حاضر نبودند موضع خود را نسبت به تحرکات حامیانشان در این روز اعلام کنند، گفت: ما حساب جریان‌های سیاسی داخل انقلاب نظیر جریان‌های موسوم به چپ در نظام را از چنین افراد ضد انقلاب جدا می‌كنیم، حتي آنان که عموماً حسن سابقه در صیانت از انقلاب و تعلق خاطر به انقلاب و آرمان‌های امام خمینی (ره) داشتند، اما انتظار هم داشتیم برخی از آقایان که در حوادث انتخابات اعتراضاتی داشتند به هوش بیایند، با این همه عماره و بینه مسیر خود را به طور روشن از این جریان زشت‌ کار جدا کنند.
 
در روز 11 دی 88 علی لاریجانی طی سخنانی کم نظیر، نسبت به فتنه 88 بسیار شفاف و صریح موضع گیری کرد؛ هر چند در این برهه هفت ماه از آغاز فتنه می گذشت و به نظر می رسید مواضع انقلابی لاریجانی و بسیاری دیگر در این برهه، ناشی از حضور تاریخی مردم در 9 دی ماه 88 در خیابان های سراسر کشور و در جهت حفظ منافع خود بود نه دفاع از نظام.
 
وی پیش از آغاز خطبه‌های نماز جمعه مشهد مقدس گفت: کشور در شرایط فعلی دچار فتنه شده و فتنه نوعی امتحان و آزمون سخت است؛ البته اگر ملت، با بصیرت و آگاهی از این آزمون بیرون بیاید بهره های فراوانی برای انقلاب در پی خواهد داشت.
 
لاریجانی با بیان اینکه در فتنه با آزمایش دشواری مواجه می‌شویم، ادامه داد: همیشه این آزمون‌ها پیش پای ملت قرار دارد و هر چه که ملت ما قوی تر باشد در معرض آزمون‌های سخت تری قرار می‌گیرد.
 
وی البته در مورد عملکرد ضعیف خود در این آزمون توضیحی نداد.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به شعارهای جذاب فتنه گران گفت: آنها از شعارهای خوب و جذاب استفاده کردند، البته ظاهر این شعارها زیبا بود، ولی باطنش علیه دین حرکت می‌کرد، لذا در شرایط غفلت حتماً فتنه پیامدهای بدی دارد، اما زمانی که بصیرت داشته باشیم فتنه‌ها پیامدهای مثبتی خواهند داشت.
 
محمدرضا باهنر، نايب رئیس مجلس هشتم
 
از اصولگرا خواندن موسوی تا شرکت در نماز جمعه هاشمی
 
محمدرضا باهنر روز دوم خرداد 88 و درست همان برهه ای که انحراف‌های موسوی روشن‌تر و حتی خبر دیدارهای وی با نهضت آزادی و سازمان مجاهدین و دیگر گروهک‎های تندرو منتشر شده بود، همچنان بر اصولگرا بودن موسوی اصرار داشت تا آنجا که در مصاحبه ای اعلام کرد: ما در هر صورت مهندس موسوی را بیرون از خانواده اصولگرایی ترجمه نمی‌کنیم و من خود بر این عقیده هستم.
 
حضور وی در نماز جمعه 26 تیر ماه به امامت جمعه هاشمی رفسنجانی نیز جهت گیری آن روزهای او را واضح تر نشان می دهد؛ نماز جمعه ای که اکثر بزرگان و دلسوزان انقلاب به علت رفتارهای غیر قابل قبول هاشمی رفسنجانی در آن مقطع، از شرکت در آن خودداری کردند، اما محمدرضا باهنر به همراه حسن غفوری فرد، حسن روحانی، مجید انصاری، محسن رضایی، میرحسین موسوی، مهدی کروبی و غيره در آن شرکت کرد.
 
در 29 تیر 88، باهنر تشکیل جبهه سیاسی از سوی موسوی را در راستای فعالیت های وی در چارچوب قانون ارزیابی کرد و ضمن استقبال از آن گفت: در دیدارمان با آقای موسوی گفته بودیم که چنانچه در چارچوب قانون فعالیت کنند، از اقدامات ایشان حمایت کرده و نهایت کمک را به ایشان خواهیم کرد.
 
واکنش به ادعانامه کروبی: از سوابق ایشان بعید بود!
 
باهنر در 19 شهریور ماه 88 در حالی که یک ماه از نگارش نامه سرگشاده سراسر کذب مهدی کروبی پیرامون تجاوز در زندان ها می گذشت، سرانجام تصمیم به موضع گیری گرفت و در نشست خبری خود با حضور خبرنگاران، با تاخیر یک ماهه و با ادبیاتی نه چندان قاطع گفت: آقای کروبی طی نامه‌ای اظهاراتی را مطرح کرده‌اند که متأسفانه پس از گذشت چند ماه هنوز مستندات آن را ارائه نکرده اند تا مشخص شود این اتهامات مستند است یا اینکه صحت ندارد.
 
نايب رئیس مجلس هشتم ادامه داد: بعد از مدت زمانی که قرار بود آقای کروبی مستندات خود را ارائه کند در اقدامی عجیب دیدیم که چند نفر در یک‌جا جمع شده و اقدام به طراحی یک سی‌دی کرده بودند که نمی‌شود با استناد به این گونه موارد، نظام را زیر سوال برد. از سوابق و تجربیات آقای کروبی بعید بود که به نوشتن چنین نامه‌ای اقدام کند، در حالی که این نامه اتهاماتی را علیه نظام مطرح می‌کند، اما مستندات آن موجود نیست.
 
وی در دوازدهم مهر 88 در حالی که دو هفته از روز قدس 88 می گذشت، در جمع خبرنگاران حاضر شد و بدون یادآوری افتضاحات روز قدس جریان فتنه، غیر مستقیم موضوع وحدت با موسوی و کروبی را مطرح کرد.
 
باهنر در این مورد گفت: در همه جناح‌ها و گروه‌های سیاسی برخی افراد دارای تفکرات تندروانه هستند که کار را مشکل می‌سازند، بنابراين باید جناح‌های سیاسی درون نظام در جهت متعادل کردن فضا تلاش کنند تا محور کار از دست تندروها خارج شده و در حاشیه قرار گیرد.
 
باهنر با یادآوری مذاکراتی که با طرف‌های مختلف برای ایجاد وحدت در کشور صورت می‌گیرد، در عین حال گفت: مذاکره‌ای با افرادی چون مهدی کروبی و میرحسین موسوی نداشته است، ولی پیشنهادهايي برای رسیدن به وحدت ارائه داده که می‌تواند مورد توجه افراد مذکور هم باشد.
 
به موازات اوج گرفتن عملکرد فتنه گران در 13 آبان و 16 آذر 88، سرانجام در 26 آذر ماه، در حالی که بیش از 40 روز از وقایع 13 آبان و 10 روز از اتفاقات 16 آذر و افتضاحات سران فتنه می گذشت، باهنر ضمن مرزبندی با موسوی و کروبی و محکومیت جریان فتنه، این بار از آقای هاشمی رفسنجانی این گونه دفاع کرد: بالاخره مواضع آقای هاشمی در طول این پنج یا شش سال گذشته، بخصوص از اول دوره دولت نهم زیر و بم‌های زیادی داشته است و بعضی جاها کاملاً قابل نقد است و خیلی جاها هم که تلاش‌هایی برای ایجاد وحدت داشته‌اند، قابل تمجید و افتخارآمیز مي باشد.
 
باهنر بعد از حوادث 25 بهمن 89: خواص ساکت موضع گیری کنند!
 
نايب رئیس مجلس هشتم پس از حوادث 25 بهمن در تهران و البته پس از حماسه 9 دی، به سمت موضع گیری شفاف حرکت کرد و ضمن غیر قابل توجیه خواندن حوادث این روز گفت: موسوی و کروبی مسئول خون‌های ریخته شده هستند، آنها با سوء‌استفاده از مدارای نظام، آشوبگران را مجدداً دعوت به تجمع و اغتشاش کردند.
 
باهنر تصریح کرد: با توجه به حمایت قاطبه نمایندگان مجلس از محاکمه سران فتنه، این انتظار از قوه قضائیه می‌رود تا اشد مجازات را برای عوامل اغتشاشات ۲۵ بهمن و قبل از آن در نظر گیرد.
 
وی همچنین طی اظهاراتی جالب توجه، خواستار موضع‌گیری خواصی شد که موضع خود را در برابر فتنه‌گرانی که نظام را مورد هدف قرار داده‌اند، روشن نساخته و تا کنون سکوت اختیار کرده‌اند!
 
چنانچه مشاهده شد، علی لاریجانی و محمدرضا باهنر، هر دو زمانی جبهه گیری آشکاری راجع به فتنه کردند که فتنه به انفعال کامل درآمده بود و خطری از سوی آن احساس نمی شد؛ مشخص بود که این موضع گیری کمکی به نظام نمی کرد، بلکه به این افراد کمک می کرد که جایگاه و آبروی خود را در مقابل مردم از دست ندهند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار