کد خبر:۳۵۶۱۲۴
حجت الاسلام شیرازیان در گفتگو با "خبرگزاری دانشجو":

سالانه ۵۰ هزار بیمار صعب العلاج در موسسه آل‌اسحاق درمان می‌شوند/ طب سنتی می‌تواند از ابزار تشخیص بیماری در طب مدرن استفاده کند

مدیرعامل موسسه آل اسحاق، یکی از مراکز درمانی و تحقیقاتی طب سنتی از مراجعه 50 هزار بیمار صعب العلاج به موسسه خبر می‌دهد و معتقد است که اگر مردم فرهنگ تحمل گذراندن طول درمان را داشته باشند، 80 درصد از این بیماران توسط طب سنتی درمان می‌شوند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی "خبرگزاری دانشجو"، موسسه آل اسحاق یکی از فعال‌ترین موسسات تحقیقاتی و درمانی در زمینه طب سنتی است. این مجموعه که در شهر مقدس قم واقع شده است، روزانه صد و پنجاه تا دویست بیمار را ویزیت می کند که معمولا بیماری صعب العلاج دارند و از طب نوین نتیجه نگرفته و یا خسته شده اند و آثار سوء داروهای شیمیایی را به چشم دیده اند. در این بین هستند افرادی که برای درمان بیماری خود کلیه راه های درمانی را رفته اند و با ناامیدی آخرین گزینه شان طب سنتی بوده است.

 

موسس این مجموعه، آیت الله آل اسحاق است. محمد آل اسحاق ، فرزند آيت الله العظمي شيخ عبد الكريم خوييني آل اسحاق در سال 1303 شمسي در منطقه خويين كه ميان همدان و قزوين و زنجان است ديده به جهان گشود. پدر وی شيخ عبدالكريم از مراجع منطقه خنويين و از مخالفان سرسخت رضا خان بودند كه در اواخر عمر به قم مهاجرت كرد و به تدريس علوم فقهي پرداخت. محمد آل اسحاق در سال 1325 پس از مهاجرت به قم به واسطه آشنايي كه با قانون بوعلي سينا داشت شروع به معالجه کرد و وقتي از نجف اشرف بازگشته و به انقلاب امام (ره) پیوست به ترویج طب گیاهی پرداخت.

 حکیم آل اسحاق پس از ده ها سال مطالعه و تحقیق در کتب مختلف گیاهی و طب سنتی به تدریس کتاب قانون در مسجد امام حسن عسگری قم میان طلاب ، دانشجویان ، بازاریها و اقشار مختلف مردم می پرداخت و بعد ازدرس برای بیماران نسخه هایی را جهت بیماری های مختلف تجویز می کرد، که به درمان و یا بهبودی می انجامید .

 

در حال حاضر این موسسه دارای سه بخش تولید دارو، تحقیق و پژوهش و درمانگاه است که مورد استقبال بسیار زیاد مردم واقع شده است. برای آشنایی بیشتر با موسسه طب سنتی آل اسحاق، با مدیر عامل مجموعه حجت الاسلام و المسلمین شیرازیان به گفتگو نشستیم.

 

 

خبرگزاری دانشجو: در ابتدا در خصوص تاریخچه طب سنتی توضیح بفرمائید.


حجت الاسلام شیرازیان: طب سنتی گنجینه ایی است که از گذشتگان به ما ارث رسیده است؛ طب سنتی حاصل تجربه های درمانی بشریت است؛ زمانی که انسان دچار مشکل می شود، به طور ناخود آگاه دستگاه قضایی مغز به فکر راه حل معادله و حل معادله مذکور است؛ یکی از معادلاتی که انسان با آن همواره روبه رو بود، بحث درمان است؛ درمان بیماری ها از جمله معادلات ذهن بشر بوده است.


این نکته می تواند یکی از تفاوت های انسان و حیوان باشد البته در حیوان نیز این چنین است ولیکن مشکلاتی که در انسان ایجاد می شود با مشکلات حیوانات متفاوت است؛ انسان دارای بعد اجتماعی است و با محیط ارتباط دارد و بالاتر از این مسئله این است که انسان می تواند ارتباط با ماوراء طبیعه وارواح پاک داشته باشد؛ این امر بعد خاصی به انسان می دهد.


زمانی که انسان دچار بیماری می شد به دنبال نجات از بیماری بود؛ کاهنان و جادوگران از قدیم در این امر نقش داشتند البته از به وسیله ارتباط با ارواح و شیاطین درصدد این کار بر می آمدند؛ ارتباطات ماورائی تنها به وحی و ارتباطات ماورائی ارواح پاک نیست؛ شیاطین و جادوگران نیز این ارتباط را برقرار می کردند؛ اجنه و شیاطین با انسان ارتباط داشتند و اطلاعات خود را در اختیار وی قرار می دادند.


در تاریخچه طب تنها ارتباط با ماوراء طبیعی به انسان کمک نمی کرد بلکه بیشتر راه حل بیماری ها از طریق تجربه ها کسب شده است؛ انسان همواره به دنبال دلیل بیمار شدن خود بود و دلایل مختلف را بررسی می کرد و در خصوص این دلایل کنکاش صورت می گرفت تا به راه حل برطرف کردن آن بیماری به طور کامل یا تقریبی دست یابند؛ ابن مسئله طبیعی بود؛ این تجربیات برای بشر به ارث رسیده است.


این تجربیات از نسل های گذشته به دست آمده و به مرور زمان به تکامل رسیده است؛ انسان بعد از دوران رنسانس و انقلاب صنعتی به تجربه گرایی به صورت علمی بها داد و در نهایت می توان گفت پایه های طب امروزی از این زمان شکل گرفت؛ زیر بنای طب قدیم فلسفه های قدیم بود؛ در طب امروزی طبی که بر اساس فلسفه بود را به مرور زمان کنار گذاشتند و به سراغ طبی رفتند که مبنای آن ماده و تجربه های عینی بود.


طب نوین اساس کار خود را بر این بنا نهاد که باید زیر میکروسکوپ دیده شود، باید حس شود و در نهایت برای درمان بیماری باید بدن شکافته شود و به بیماری رسید؛ نباید بی انصافی کرد که در طب نوین راهکارهای بهتری در درمان برخی بیماری ارائه داده شد ولیکن مبنای درمان خود را بر داروهای شیمیایی بنا نهاد.

 

 


مولکول های شیمیایی با مولکول های بدن سازگاری ندارند لذا با دز بسیار قوی باید وارد بدن شود تا بتواند پاکسازی را انجام دهد؛ گمان برده شد با این عمل انقلابی شکل می گیرد که در آن تمام بیماری ها درمان می شود؛ بعد از گذشت زمان پی برده شد عوارض جانبی مصرف داروها بیداد می کند؛ آثار و عوارض جراحی ها بسیار بود و اشتباهات در تشخیص صورت می گرفت؛ در نتیجه به این امر دست یافتند طب نوین آن ایده آلی که گمان بردند، نبوده است.
مردم نیز به این امر پی بردند که طب نوین ایده آل نیست و از سال ها پیش در کشورهای اروپایی به سمت طب سنتی روی آوردند؛ معروف است زمانی که هیتلر به گرفتگی عروق قلب در بدن خود پی برد راه درمان خود را زالو قرار داده بود؛ از آن جایی که هیتلر اعتقاد داشت باید مستقل از دنیای آن زمان باشد به طب سنتی روی آورد و بسیاری از بیماری ها را با ترویج نسخه طب سنتی در آلمان درمان کرد.


اکنون در آلمان حدود 80-75 درصد داروها گیاهی است؛ این اعتقاد عمیق است؛ خانم آلمانی به مطب من مراجعه کرده بود و زمانی که من به وی گفتم برای درمان بیماری خود باید از زالو استفاده کرد، عکس العمل خانم آلمانی بسیار عادی بود و اذعان داشت در آلمان از زالو برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود؛ باید ریشه یابی شود که چرا در کشور ما حمله و هجمه به سوی طب سنتی است.


خبرگزاری دانشجو: موسسه آل اسحاق به عنوان یکی از فعال ترین موسسات طب سنتی از چه زمانی تاسیس شد؟


حجت الاسلام شیرازیان: حاج آقا آل اسحاق از شاگردان حوزوی امام خمینی(ره) بوده است؛ وی از دهه 1330 جزء شاگردان امام خمینی (ره) بوده است و علاقه وافری بین این دو بزرگوار وجود داشته است؛ طبیعتا کسی که شاگرد امام خمینی (ره) است دارای روح انقلابی است.


آل اسحاق از آن دوران اذعان داشت طب نوین طبی استعماری است؛ به عبارت دیگر پی برده بود طب نوین در صدد گرفتن داشته های ما بر اساس تجربیات است و قرار است داروهای شیمیایی که خطرات جانبی بسیاری دارد را جایگزین آن طب نماید؛ با توجه به این که طب سنتی را کنار گذاشتند؛ در زمان رضاشاه، مجلس تصویب می کند درمان بیماری ها تنها بر عهده پزشک مدرن است و افرادی که به شیوه سنتی به درمان بیماری ها مشغول هستند مجرم اند.


اطباء سنتی دستگیر شدند، به زندان انداخته شدند، جریمه شدند و در نهایت طب سنتی به مرور کنار گذاشته شد؛ حاج آقا اذعان داشتند از دهه ی 30 مراقب اوضاع بوده است و به کتب طب سنتی مراجعه می کرده است؛ به گفته ی حاج آقا آل اسحاق کتاب بوعلی سینا بهترین مرجع در این زمینه عنوان شد؛ وی بدون بهره مندی از استادی، بر روی کتاب قانون تمرکز کردند و در طی زمانی که مشغول خواندن کتاب بود به درمان برخی بیماران از اقوام و طلبه ها می پرداخت.


در سال های 35-30 یا سال های 40-35 آل اسحاق در نجف بوده است؛ قبل از آن زمان و بعد از آن نیز با طب ارتباط داشتند؛ وی به صورت خود جوش کتاب قانون را مطالعه می کرد و تلاش در یادگیری و پیاده سازی کتاب و حتی در صورت لزوم تدریس آن داشت؛ در گذشته در حوزه ها کتاب های طب سنتی تدریس می شد.


کتاب های مرجع طب سنتی به زبان عربی نگارش شده است و اصول آن همانند اصولی است که در حوزه های علمیه وجود دارد؛ بعد از آشنایی آل اسحاق با حضرت امام(ره) پی می برد دست استکبار در کنار گذاشتن طب سنتی بوده است؛ زمانی که انقلاب اسلامی رخ می دهد یکی از دغدغه های آل اسحاق مطرح شدن دوباره ی طب سنتی بود؛ بعد از گذشت سالیانی از انقلاب و بازگشت آل اسحاق از پست های دولتی به حوزه، طب سنتی را مطرح می کند.


آل اسحاق همواره تلاش داشته است دروسی را که جای آن در حوزه خالی است را انتخاب کند؛ زمانی که من با حاج آقا آل اسحاق آشنا شدم، دریافتم دروسی تحت عنوان روانشناسی اسلامی، جامعه شناسی اسلامی، مدیریت اسلامی و... را مطرح می کند.


برای کسی که در حد مرجعیت است روال حوزه این چنین نیست؛ حاج آقا آل اسحاق وارد بحث های جدید می شدند و عنوان می کرد حوزه باید با این مباحث آشنا باشد؛ به یاد دارم زمانی که فضلای بزرگی به پای درس حاج آقا آل اسحاق می آمدند؛ کلاس های درس وی در دارالشفاء، فیضیه و...درس را تشکیل می داد.


پای درس کسانی که در کلاس های درس آل اسحاق حاضر می شدند می گفتند در این درس ما تمرین اجتهاد می کنیم و از این کلاس ها بیشتر از کلاس های درس خارج استفاده می کنیم؛ مسائلی که در کلاس های درس آل اسحاق مطرح می شد در حل معادلات روز مفید بود.


یکی از مباحث مطرح شده از سوی حاج آقا آل اسحاق طب بود که در مسجد امام حسن عسکری(ع) در قم مطرح شد؛ بحث طب در یک ساعت قبل از نماز مغرب و عشاء مطرح می شد و این کلاس درس بسیار شلوغ می شد؛ از این درس استقبال عجیبی شد و بسیاری از افراد بیماری های خود را مطرح می کرند.


زمانی که برخی بیماران بدون گرفتن نتیجه به آل اسحاق برای چندمین بار مراجعه کردند، حاج آقا آل اسحاق از افرادی خواست از مکان های معتبر گیاهان را تهیه کرده و داروهای گیاهی را آماده کنند؛ چند تن از طلبه ها به این خواسته ی آل اسحاق لبیک گفتند و به بازار برای تهیه داروها مراجعه کردند؛ در روز خاصی ابن طلبه ها به منزل حاج آفا آل اسحاق رفته و داروها را ترکیب و بسته بندی می کردند و در کلاس درس عرضه می شد.


استقبال مردم به حدی زیاد شد که برای درمان بیماری به منزل حاج آقا آل اسحاق مراجعه می کردند و این مسئله سبب مختل شدن زندگی وی شده بود؛ مکان موسسه در گذشته منزل حاج آقا بوده است و بعد از انتقال پسر حاج آقا به منزل خود، برای این کار اجاره یا فروش داده شد.


در سال 79 پیشنهاد شد شرکتی ثبت شود چرا که کار گسترش یافته بود و مردم بسیاری مراجعه می کردند؛ شرکت پژوهشگران طب بوعلی سینا را تاسیس کردیم که در ابتدای کار 17 طلبه بودیم؛ هدف حاج آقا این بود که کار به صورت عملی پیش رود.


به یاد دارم زمانی را که صف طویلی در منزل حاج آقا ایجاد شده بود و زمانی که قصد ورود به منزل را داشتم مردم به دلیل این که من را نمی شناختند از ورود من بدون رعایت نوبت جلوگیری می کردند؛ زمانی که کار این چنین گسترش یافته بود حاج آقا خواست خانه را از دم قسط بفروشد چرا که نه تنها زندگی حاج آقا بلکه زندگی طلبه هایی که در این کار مشارکت داشتند نیز تحت شعاع قرار گرفته بود.

 

 


در آن زمان خانه را 14 میلیون و 400 هزار تومان قیمت گذاری کرده بودند و حاج آقا با ماهی 300 هزار تومان این خانه را به مجموعه فروختند تا حرکت شتاب بگیرد؛ بعد از انتقال مجموعه به این خانه تغییراتی در اتاق ها انجام دادیم تا ارائه خدمات بهتر صورت گیرد؛ شتاب کار به حدی بود که کار ما به تهیه دارو، خرید دارو، پاسخگویی به مردم و... منحصر شده بود؛ در نهایت به مرور زمان این مکان به درمانگاه تبدیل شد.


خبرگزاری دانشجو: سبک درمان در موسسه به چه گونه است؟


حجت الاسلام شیرازیان: در چرخه کلی آموزش، درمان، تولید، تحقیقات و پژوهش می توان گفت درمان سخت ترین قسمت چرخه است که حاج آقا آل اسحاق به این حوزه وارد شد؛ در درمان باید حل معادله شود؛ در روش های درمانی ریسک بالا است و باید تبحر کافی باشد.


حاج آقا از تجربه هایی که از پیش اندوخته بود، بهره برد و به شاگردان خود منتقل نمود؛ ترکیبی که برای داروها استفاده می شود ترکیبی است که سال ها توسط حاج آقا آل اسحاق بررسی و ضعف و قوت ها پیدا شده بود؛ در نتیجه دچار حاشیه نبودیم و عوارض دارویی بسیار اندک بوده است؛ مردم در گسترش کار موثر بودند چرا که افرادی که نتیجه گرفتند به صورت ناخودآگاه مبلغ ما بودند.


گاهی حدود 200 بیمار از سراسر کشور به ما مراجعه می کنند؛ این امر به سبب تبحر و تجربه حاج آقا آل اسحاق بوده است که حاشیه امن را ایجاد ساخته است؛ انشاالله امسال اولین داروسازی استان را افتتاح خواهد شد.


خبرگزاری دانشجو: مجوزهایی که برای داروسازی دریافت کردید از سوی وزارت بهداشت بوده است؟


حجت الاسلام شیرازیان: حدود 40 مجوز برای افتتاح داروسازی دریافت شد؛ در وزارت بهداشت افراد مثبت اندیش نسبت به این امر وجود دارد.


خبرگزاری دانشجو: وزارت بهداشت موافق حمایت از طب سنتی است؟


حجت الاسلام شیرازیان: بدنه وزارت بهداشت موافق نیست ولیکن در وزارت خانه افرادی هستند که به این طب اعتقاد دارند و وقتی در مسند کار قرار می گیرند می توانند کارگشا باشند؛ در طی این سال ها افرادی هم چون آقای جمشیدی در راس کار قرار داشتند که دید مثبتی یه طب سنتی دارند.


به یاد دارم در زمان آشنایی آقای جمشیدی با موسسه ما حدود 7 مجوز به ما دادند؛ وی دکتر دارو ساز است و مسئول داروهای طبیعی وزارت بهداشت است؛ دکتر جمشیدی از خاطرات محله های قدیمی پدر خود در سبزوار می گفت و اذعان داشت باب آشنایی با موسسه آل اسحاق این بود که در محله پدری آن ها فردی مبتلا به سرطان بود که با درمان های شیمیایی به نتیجه نرسید و با مراجعه به آیت الله آل اسحاق درمان شد.

 

 


دکتر جمشیدی هم به این دلیل که در راستای کار خود بود و هم علاقه مند به این کار بود به ما در این زمینه کمک کرد و در آن زمان 7 مجوز به ما دادند تا کار ما قانونی تر شود.


خبرگزاری دانشجو: موسسه در سطح آموزش و پژوهش نیز فعالیت دارد؟


حجت الاسلام شیرازیان: اگر چرخه بخواهد مستقل باشد باید کامل باشد؛ تنها درمان یا تولید مفید نخواهد بود بلکه تحقیقات و پژوهش و... نیز باید در کنار آن وجود داشته باشد تا نقاط ضعف برطرف شود؛ حاج آقا آل اسحاق در کنار درمان تدریس داشتند و کتاب قانون را تدریس می کردند؛ افراد از نقاط مختلف برای کسب علم می آمدند.


برای شروع حرکت انگیزه مهم است؛ اگر حرکت ناقص هم باشد اهمیت ندارد بلکه جهش اولیه مهم است؛ حاج آقا مباحثی را به صورت ناقص مطرح می کردند؛ حاج آقا آل اسحاق جرات کردند کتاب قانون را تدریس می کردند، شاید نحوه ی تدریس حاج آقا آکادمیک نبود ولیکن همین حرکت به بسیاری جرات داد تا گنجینه ایی که از ما گرفته شده است را دوباره مطرح کنند و جواب دهد.


دشمن تبلیغ می کرد طب سنتی حاصل اوهام و تخیلات است و پاسخگوی افراد در درمان نیستند و این امر در بین مردم به صورت فرهنگ ایجاد شد؛ حاج اقا این خط را شکستند و کار درمان را عملیاتی کردند؛ حاج آقا در محدوده خود رنسانس ایجاد کرد؛ برخوردها در آن زمان بسیار بد بود؛ شکر خدا با حاج اقا آل اسحاق نتوانستند همانند دیگر کسانی که بازداشت و زندانی می شدند، برخورد کنند و دلیل این امر نداشتن شاکی بود.


مقامات دانشگاهی شهر در برخی دوره ها برخورد خوبی داشتند و فعالیت موسسه را قبول می کردند و در برخی دوره ها این گونه نبود و برخوردها تند بود و برخورد با موسسه به فردی که مسئول بود باز می گشت که تا چه اندازه به طب سنتی  معتقد باشد؛ نکته مهم این است که طب نوین نمی خواهد بپذیرد طب سنتی وجود داشته باشد.


در کتاب های طب نوین کشورهای مختلف طب سنتی رد نمی شود و در برخی مواقع درمان های طب سنتی را می پذیرد ولیکن برخی پزشکان و مادر درمانی امروزی ما به طب سنتی به دید یک رقیب می نگرند.


خبرگزاری دانشجو: طب سنتی تا چه اندازه طب نوین را قبول دارد؟


حجت الاسلام شیرازیان: اگر فردی که پاسخگوی این سوال است نیز دید رقابتی به طب نوین داشته باشد، می تواند بگوید طب نوین قابل قبول نیست؛ واقعیت این است که حاج آقا آل اسحاق معتقد بود در تشخیص طب نوین ابزار فراوانی دارد؛ در قدیم این ابزارها وجود نداشته است.


حاج آقا آل اسحاق نظر داشتند تلفیقی از طب نوین و طب سنتی صورت گیرد که تشخیص بر عهده طب نوین باشد و درمان با طب سنتی باشد البته طب سنتی راهکارهای تشخیصی مزاجی دارد ولیکن با آزمایش خون، میکروب، هورمون و... آشنایی نداشت؛ اگر بتوان داروها را از عصاره و اسانس های گیاهی تهیه کرد موفق تر خواهیم بود.


خبرگزاری دانشجو: طب سنتی اغلب در کدام بیماری ها تا کنون موفق بوده است؟


حجت الاسلام شیرازیان: طب سنتی و یا طب اسلامی کل گرا است؛ به عبارت دیگر با مراجعه بیمار کل اعضای بدن مورد بررسی قرار می گیرد چرا که مزاج کل بدن را شامل می شود؛ راه و فرضیه ایی که در طب سنتی و اسلامی است مزاج می باشد.


هر مزاج از دو طبع ایجاد می شود؛ طبع ها مزاجی را ایجاد می کنند که تعریف شده هستند و مشخصات مخصوص به خود را دارند؛ رفتار و اخلاق و حالات روحی و روانی شخص با مزاج قابل تشخیص است؛ اگر بدن بر اساس حالات روحی، تغذیه و... دچار انحراف از مزاج شود خلط بدی در بدن ایجاد می شود؛ به عبارت دیگر همانند قطاری است که از مسیر ریل خود خارج می شود.


داروهایی در این زمینه بر اساس تجربیات تهیه می شود که با مصرف داروها مزاج به حالت اصلی خود باز می گردد؛ با این فرضیه بسیار ساده و ابتدایی درمان های عمده و بسیاری انجام می شود؛ سالانه بین 50-45 هزار بیمار به این موسسه مراجعه می کنند که می توان گفت نیمی از این بیماران صعب العلاج هستند و از نقاط دور و حتی خارج از کشور به این مرکز مراجعه می کنند.

 

 


نکته قابل توجه این است که برای موسسه تبلیغات وجود ندارد؛ هر روز بیماران خود را داریم بدون این که تبلیغی صورت گرفته باشد؛ افرادی که از این طریق درمان شده باشند مبلغ ما می شوند؛ طب سنتی کل گرا است و تخصص در این طب نیست و دایره این طب شامل تمام بیماری ها می شود؛ طب نوین بر اساس تخص است که در جایگاه خود مفید است.


خبرگزاری دانشجو: طب نوین به کوچک ترین قسمت های بدن نیز وارد شده است، آیا طب سنتی به این اندازه وارد شده است یا تنها در بخش مقدماتی باقی مانده است؟


حجت الاسلام شیرازیان: طب سنتی می تواند درمان کامل انجام دهدغ بر اساس فرضیه ایی که به آن اشاره کردم سلامتی به معنای رسیدن انسان به مزاج گرم و تر است؛ زمانی که شخص بیمار از این مزاج دور شود به کمک طب سنتی میزان دور شدن از این مزاج تشخیص داده می شود و در نتیجه درمان صورت می گیرد.


زمانی که پوست خشک می شود یا افکار منفی گرا می شود رطوبت مغز افزایش یابد از بدبینی خارج می شود؛ با چکاندن روغن بادام در بینی خواب نرمال می شود و افکار منفی ناشی از بدخوابی یا بی خوابی از بین می رود؛ تغذیه فرد بیمار مورد بررسی قرار می گیرد و غذاهایی به فرد پیشنهاد می شود که رطوبت در بدن بالا رود.


خبرگزاری دانشجو: یکی از دلایل طولانی بودن دوره درمان طب سنتی این است؟


حجت الاسلام شیرازیان: دوره درمان طولانی می شود ولیکن به طور کامل درمان خواهد شد؛ فردی برای اسید معده خود 3 سال رانیتیدین مصرف می کرد در حالی که این کار درمان نیست؛ باید منشا اسید بررسی شود که ضعف اعصاب است؛ وقتی اعصاب تقویت شود و در کنار آن داروهایی برای معده تجویز شود مشکل حل خواهد شد؛ این اتفاق در اثر خشکی است و در طب سنتی توصیه می شود حتما شیر، بادام، مویز، میوه ها و...مصرف کنند و جالب این است که خشکی از روی ناخن های فرد قابل تشخیص است.


طب نوین از امریکا وارد شده است و نمی خواهیم طب نوین را که کار بسیار بر روی آن صورت گرفته را زیر سوال ببریم؛ دنیایی از تجربه و تحقیقات صورت گرفته است تا طب نوین شکل گرفت؛ آمریکا کشوری کاپیتالیستی است و تجارت و سود دهی برای آن ها اصل است و اعتقاد دارند کاری که سود ندارد باید جمع شود.


این تفکر در پزشکی آن ها نفوذ یافته است و باعث شد به سمتی حرکت کنند که پزشک، درمانگاه، داروسازی و... برای کسب درآمد ایجاد کنند؛ پایه های طب امروزی بر این اساس شکل گرفته است؛ به این دلیل در صدد برطرف کردن علائم بیماری هستند، این فرهنگ شکل گرفت؛ پشت این فرهنگ استعمار نهفته است که به دنبال درآمد زایی است.


با از بین بردن درد این تفکر را ایجاد کردند که درمان اتفاق افتاده است؛ طب نوین این کار را با کورتن درمانی انجام می دهد؛ کورتن در کوتاه ترین زمان ممکن علائم بیماری را برطرف می کند؛ متاسفانه این امر در جامعه بیداد می کند؛ پزشکان   نیز به این امر اذعان دارند در حالی که می دانند کورتن درمان نیست.

 

 


مشکل ایجاد این فرهنگ است که فرد تحمل گذراندن طول درمان در طب سنتی را ندارد؛ برخی پزشکان رای بیماران ما را می زنند و بر این اساس ما داروهایی که مصرف نشده باشد را از بیمار پس می گبریم و پول عودت داده می شود.


خبرگزاری دانشجو: احتمال موفقیت و کسب نتیجه را می توان بالای 70 درصد اعلام کرد؟


حجت الاسلام شیرازیان: یک بار آماری صورت گرفت که 80 درصد اعلام شده بود؛ این آمار در بیماری های مختلف بوده است که درمان صورت گرفته است؛ 10درصد بیماران توسط پزشکان طب نوین از ادامه درمان منصرف شدند و برخی برای جلوگیری از پرخاش پزشک معالج خود استفاده از داروهای طب سنتی را بروز ندادند و بعد از درمان به ما اذعان داشتند که درمان بیماری توسط طب سنتی صورت گرفته است.


خبرگزاری دانشجو: در چه بیماری هایی طب سنتی تا کنون جوابی نگرفته است؟


حجت الاسلام شیرازیان: در درمان طب سنتی بیشتر نقش پیشگیری را دارد؛ طب سنتی با اصلاح تغذیه درمان را انجام می دهد؛ در برخی موارد تخریب ایجاد شده است و اصلاح تغذیه امکان پذیر نیست و عضو باید جراحی شود، در نتیجه اگر نیاز به جراحی یا در آوردن عضو باشد و با مسهل و... امکان پذیر نباشد به بیمار پیشنهاد می شود به طب نوین مراجعه کند؛ این امر آخرین مرحله است و در صورتی پیش می اید که فرد بیمار دیر مراجعه کرده باشد.


آیا حیوانات به بیماری هایی که انسان دچار می شوند، مبتلا می شوند؟ این امر بسیار اندک است و دلیل این امر تغذیه طبیعی و هوای سالم حیوانات است؛ زندگی انسان بر اساس زندگی طبیعی گذشته نیست و تغذیه همانند گذشته سالم و طبیعی نیست.


خبرگزاری دانشجو: اگر بحث درمان را در طب سنتی در نظر نگیریم، همین که به بحث تغذیه انسان می پردازد مهم است.


حجت الاسلام شیرازیان: همواره باید به انسان تذکر داده شود که چرا از شیر، میوه ها و ... استفاده نمی کند؛ انسان به سمت غذاهای آماده پیش می رود که از غرب و آمریکا وارد شده است؛ در نتیجه زندگی بر اساس سود و درآمد فرهنگ می شود؛ درآمد خوب است نه با اختلالاتی که ایجاد می کند لذا این مسئله نشان می دهد زندگی بر اساس تفکر کاپیتالیستی به انسان ارزش نمی دهد.


این امر تنها به تغذیه بازنمی گیرد بلکه اکنون خواب انسان نیز دچار اختلال شده است؛ فرد تا نیمه های شب بیدار است و صبح تا حدود ظهر می خوابد و ساعت بیولوژیک انسان دچار اختلال شده است؛ اگر بخواهیم تغییر رویه و فرهنگ داده شود بدون هیچ ابزاری باید به جنگ غول رفت.

 

 


این که نقاط ضعف طب سنتی بسیار برجسته شود نشان از این دارد که دستی برای تخریب و ضربه زدن به این طب وجود دارد؛ این که اجازه سازمان یافتن طب سنتی داده نشود، قانون برای طب سنتی نوشته نشود و...نشان از ظن بد برخی افراد دارد.


4ماه بخش تحقیقات موسسه در تلاش است با مسئولین استان جلسه ایی را ترتیب دهد ولیکن امکان این امر تا کنون ایجاد نشده است؛ اگر از رئیس جمهور تقاضای وقت می شد بعد از 4 ماه وقت جلسه تعیین می شد؛ وقتی اسیب شناسی شود در می یابید تفکر مسئول مربوطه این است که طب سنتی باید از بین رود در حالی که یک بار هم با موسسه جلسه نداشته است و از نزدیک فعالیت های موسسه را ندیده است؛ دیدگاه های منفی اجازه رشد و پیشرفت به طب سنتی نمی دهد.


خبرگزاری دانشجو: به آینده این طب به چه اندازه خوش بین هستید؟


حجت الاسلام شیرازیان: این مسئله به عملکرد ما باز می گردد؛ به هر اندازه عملکرد ما صادقانه تر باشد آینده این کار رشد و پیشرفت خواهد بود؛ وقتی صادقانه اعلام شود در فلان بیماری بهتر است به طب نوین مارجعه شود قطعا آینده خوبی در انتظار این طب خواهد بود.


خبرگزاری دانشجو: موسسه از سوی نهادهای دولتی حمایت شده است؟


حجت الاسلام شیرازیان: دیدگاه حاج آقا ال اسحاق از ابتدا این گونه بود که دست خود را به سوی کسی دراز نکنید؛ به یاد دارم در سال 75 یا 76 همراه حاج آقا آل اسحاق برای ویزیت آقای هاشمی رفسنجانی رفتیم؛ زمانی که برای ویزیت وی رفتیم صحبتی از موسسه  برای درخواست کمک نشد.


حاج آقا معتقد بودند باید روی پای خود بایستیم و اتکای به دیگران اشتباه است چرا که روزی این اتکاها برداشته می شود و قطعازیمن خواهید خورد، در حالی که بسیاری از مسئولین حاج آقا را می شناختند؛ با وجود سختی های بسیاری که وجود داشت و آرمان هایی که مد نظر حاج آقا بود همانند نگرفتن ویزیت از بیماران در ابتدای مراجعه، کار تا کنون پیش رفته است.


خبرگزاری دانشجو: هزینه درمان چگونه بوده است؟


حجت الاسلام شیرازیان: حاج آقا معتقد بود طب اسلامی به معنای طب صلواتی است به همین علت در ابتدا از بیماران ویزیت دریافت نمی کرد؛ حاج آقا ال اسحاق عقیده داشت این امری واجب است و قابل معامله نیست؛ آیا به معلم قرآن، قاضی و... می توان پول داد؟ این امور واجب هستند و برای واجبات نمی توان پول پرداخت کرد.


بنابراین از فروش داروها درآمد کار کسب می شد؛ حاج آقا معتقد بود تا زمانی که برای داروها از مردم پول دریافت می کنید ادعای طب اسلامی نداشته باشید و بگوئید طب سنتی است چرا که طب اسلامی به معنای طب صلواتی است؛ برای پیاده سازی این نظر حاج آقا اگر پی به اوضاع مالی ضعیف بیماران و...ببریم پول دارو نیز دریافت نمی کنیم.


خبرگزاری دانشجو: به عبارت دیگر در این موسسه پول ویزیت دریافت نمی شود و هزینه داروها نیز برای افرادی که وضعیت مالی مناسبی ندارند دریافت نمی شود؟


حجت الاسلام شیرازیان: درست است؛ داروها با بهترین کیفیت و با هزینه اندک ارائه می شود؛ ممکن است دارویی تنها در دو منطقه کشور ارائه شود لذا این چنین داروها تهیه می شود تا مردم در تهیه داروها دچار مشکل نباشند.


بخش تحقیقات و توسعه در موسسه وجود دارد که متشکل از دو پزشک داروساز، یک دکتر آمار پزشکی، یک دامپزشک، یک متخصص طب سنتی، 3 پزشک عمومی و... است؛ جلسات این بخش به طور منظم برگزار می شود؛ تلاش شده است با دانشگاه های کشور ارتباط برقرار شود؛ 10 تحقیق با دانشگاه های تهران، تبریز، ارومیه، قم، کاشان و... در حال انجام است؛ این طرح ها شامل فشار خون، قند خون، فیبروم، کاهش وزن، پماد ضد درد، کپسول سوء هاضمه برای اسید معده و...می شود.


در این تحقیقات اجازه داده شد طب سنتی وارد بخش بالینی شود؛ مقاومت در ابتدا زیاد بود و پاسخ مکاتبات ما داده نمی شد مخصوصا گلایه ما از دانشگاه علوم پزشکی قم بسیار زیاد است؛ دانشگاه تبریز، تهران و... بسیار بهتر از دانشگاه قم برخورد می کند؛ این مسائل به دیدگاه فرد مسئول باز می گردد.


خبرگزاری دانشجو: تحقیقاتی که با همکاری دانشگاه ها انجام می شود در چه مرحله ای است؟


حجت الاسلام شیرازیان: این تحقیقات کار بالینی است؛ مسئله مورد نظر به صورت طرحی در دانشگاه مطرح می شود؛ متخصص آن حوزه مجری طرح می شود و بر روی بیماران کار بالینی صورت می گیرد و در نهایت بازخوردها جمع اوری می شود و به عنوان طرح علمی مطرح می شود؛ اکنون فضا بهتر شده است و اجازه همکاری طب سنتی و دانشگاه ها داده شده است.

 


 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
م.ق
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۴
سلام لطفا آدرس این موسسه را بذارید تو سایتتون توروخدا ما مریض صغبالعلاج داریم
57
21
ناشناس
۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۶
آدرس درمانگاه : قم , انتهای خیابان شهید دل آذر , 20 متری زاویه , کوچه 6 (شهید ابوالحسن آل اسحاق) پلاک
شهرام فولادی
Kazakhstan
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۳
باسلام وخسته نباشد در خصوص پولیت انتهای روی بزرگ لطف نمودید وپاسخ را ارسال نمودید اما (از دستور (28) بدون روغن بادام شیرین استفاده شود.) اطلاعاتی نداشته ام لطفاً مجدداً در خصوص نوع و نحوه استفاده دارو راهنمایی فرمایید . باتشکر
48
21
ش م ازاصهفان
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۹
مادري 64 ساله دارم كه چندماهي است لرزش دست دارددكترهاي اعصاب ميگويندپاركينسون است ازشماتقاضادارم راهنماييم كنيد
68
25
مونس محمدیان پور
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۱
باسلام و تحیات وافره و آرزوی سعادت دنیوی و اخروی و موفقیت روزافزون برای کادر موسسه آیت الله آل اسحاق، هیچ سعادتی بالاتر از این نیست که انسان توفیق عبادت خالصانه و مددرسانی به بندگان خدا را داشته باشد.و الحق که شما دوستان عزیز به این افتخار و سعادت به لطف خدا نائل شده اید. بنده سوالی داشتم از حکیم محترم به دلیل دوری مسافت که در خوزستان ساکن هستم و امکان حضور در محضر ایشان را ندارم اگر لطف کنید و بنده را در مورد مشکلم راهنمایی بفرمایید ممنون میشوم. چندوقتی است که آندوسکوپی داده ام و مشخص شده است که بنده زخم معده خفیف و ورم معده و رفلاکسهای شدید دارم میخواستم بدانم که راه درمان دارویی و غذایی و همچنین طریق مصرف آنها چگونه است. باتشکر فراوان
73
30
زهرا میرزائی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۷
با سلام و احترام. مدتی است دچار یک بیماری شده ام، اول مهر تا سوم مهر برای زیارت تصمیم دارم به قم بروم، لطفا نحوه نوبت دهی را مشخص فرمایید(با توجه به اینکه من از شهر بیرجند (خراسان جنوبی) که فاصله زیادی است، میخواهم در صورت امکان با کمترین معطلی نوبت دهی شوم) ممنون.
85
35
سید ابوالفضل قاری طبایی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۴
با سلام و احترام چندین سال هست درگیر بیماری سینوزیت هستم همیشه سردرد و تب ضعیف و بیحالی و کسالت دارم گاهی اوقات حتی حافظه تاثیر میگذارد در پاییز و زمستان بیشترین مشکل رو دارم و در ضمن بهار الرژی شدید دارم
93
32
دانیال رضایی
۰۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۰
چه جوابی دریافت کردید در مورد سوالتون
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۳
با عرض سلام
اینجانب علی سلیمی متاهل دارای دو فرزند از آنجایی که همسرم دارای وسواس شدید مبباشد و از آنجایی که شنیده ام در مرکز شما از طریق طب سنتی و یا همان زالو درمانی این کار انجام میشود از آن مقام مسئول استدعا دارم که مشکل اینجانب را هموار سازید کمال تشکر را دارم در ضمن ناگفته نماند که این مشکل باعث اختلاف شدید بین من وهمسرم ایجاد شده و زندگی را برای فرزندانم در محیط خانواده تلخ و ناممکن کرده است
53
19
نرگس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۵
با سلام و احترام ببخشید حکیم ال اسحاق برص را درمان می کنند؟چطور باید نوبت ببینیمتون از راهنمایی شما
61
24
نگین صالحی از اهواز
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۱
در مورد بیماری صرع و تشنج هم درمان دارید؟ همچنین در مورد تشنج نوزادان درمانی هست؟ خواهشا اگه راهی هست اعلام کنید تا خدمت برسیم.
87
31
مرعی
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۳
سلام مرعی از اهواز
مادر من دچار چسبندگی رگ در دست وپاهای خود دارد و مدتیست رنج میبرد برای او درمانی دارید که تشریف بیاییم قم برای طبابت؟
52
19
عبدالرصا کیانی
United Arab Emirates
۱۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۹
ایا مجتمع درمانی درخصوص بیماری پوستی پسویازیس دارداعلام فرمایید
46
19
سجاد سواره
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۵
عرض سلام و خسته نباشی
میخواستم بدونم این مجتمع درمانی برای بیماری ام اس درمانی دارن ممنون میشم اگه بهم جواب بدین
با تشکر
82
17
دانیال رضایی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۸
سلام من ساکن اهواز هستم .،میخواستم از زمان و طریقه نوبت دهی مطلع بشم،،،تشکر و سپاس
78
25
محمد حسینی
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۵
با سلام یک پسر 9 ساله دارم که از 5 سالگی به بیماری تشنج مبتلا گردید آیا برای پسرم درمانی وجود دارد ؟ در حال حاضر تحت درمان یک پزشک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان می باشد . و قرص فنوباربیتال جهت درمان مصرف می کند . با تشکر
61
16
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۰
سلام دربعضی ازنسخه های طبی داردکه مثلا فلان دارو(جزوی)این جزوچه مقداراست باتشکر.
33
11
رقیه سلمانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۷
سلام درمان هلی کوباکتورپیلوری رو میخواستم دودوره دارو مصرف کردم اریت میشم تپش قلب گرفتم کمکم کنید
11
6
عارفي
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۹
خانمي 29 ساله هستم كه از همان دوران كودكي تعرق بيش از حد در ناحيه كف دست،پاو زير بغل دارم تا به حال تمام آزمايشات را انجام دادم و شكر خدا سالم هستم و به تمام دكترهاي غدد مراجعه كرده و راه درماني به من معرفي نكرده اند و مي گويند ارثي مي باشد. لطفا مرا راهنمايي كنيد.تشكر
24
18
فاطمه زارع
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۲
لطفا آدرس درمانگاه رو کامل همراه شماره تلفن و پلاک بفرستید
ممنون
44
13
ناشناس
۰۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۷
سلام.. بتازگی شنیدم عمل بسیار ساده ای هست(که البته اسمشو نمیشه گذاشت عمل) که با لیزر مویرگ تعریق بدن سوزانده میشه و برا همیشه از این مشکل بزرگ راحت میشن. برای اطلاعات بیشتر میتونین با یک سرچ ساده تو اینترنت به اطلاعات مورد نیاز دست پیدا کنید.
فرزانه پنجه باشی
Germany
۲۵ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۶
سلام.من از مشهد مزاحم.شما میشم.برای سرطان معده ،ایا درمان دارید?
29
12
حسین حاجی زاده
Finland
۰۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۹
بیماری داریم مبتلا به ام اس چگونه به جناب آقای آل اسحاق جهت مداوای ایشون مراجعه کنیم
68
18
سلیمان
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۰
بیماری تب و لرز هر شب
25
12
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۴
سلام ،در مورد تعیین جنسیت هم فعالیت داریدچهار تا دختر دارم درمانی برای پسر دار شدن دارید.
21
10
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۲
سلام.آیا راه درمانی برای تومور هیپوفیز در طب سنتی هست؟لطفا جواب بدید حیاتیه
32
11
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۹
سلام .ایا طب سنتی برای کیست کلیه درمانی دارد ؟
24
14
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۶
أيا نارساي فلبى د
20
6
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۸
احياناً تلفن اين مركز رو كسي ندارن كه لطف كنن و به من بدن؟!
10
5
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۳
سلام فرزندی داریم 10 ماهه رفلکس معده مخفی دارد
لطفا راهنمایی کنید
19
10
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۴
برای کیست هیداتیک درمانی هست
17
8
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۰
سلام مادرم 80سال داردودریک چکاب مشخص شدکه توموری حجیم ولی خوش خیم درمغز داردوپزشکان تماما معتقدند که جراحی شودباتوجه به بالا بودن سن مادرم وحساس بودن عمل جراحی آیا امیدی به طب سنتی برای درمان هست باتوجه به اینکه تومور روی لایه هاوبافت مغز ممکن است آسیب جدی واردکندلطفا اگرسریعا جواب دهید ممنون میشم متشکرم
14
6
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ آذر ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۳
سلام
می خواستم بدونم آقای دکتر راه درمانی برای دیسک کمر دارند یانه
38
9
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۷
ببخشید من یک سال هست یکی از چشم هایم دچار مگس پران شده ایا درمانی برای مگس پران دارید؟
30
13
ناشناس
United Arab Emirates
۰۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۱
سلام..پدرو دچار بيماري سرطان پانكراس شده..تو رو خدا بفرمائيد چيكار ميشه كرد؟؟چتد روز ديگه هم اندوسكوپي وكلونوسكوپي دارند...ايا راهي هست؟؟؟؟؟؟
22
7
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۴
سلام آیا درمان قطعی برای بیماری اگزما هست؟؟؟اگر هست ممنون میشم جواب بدید چندسالی هست که درگیر این بیماری هستم وتاحالا موفق به پیدا کردن راهی برای درمان قطعی نشدم.باتشکر
30
11
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۳
شماره تلفن مرکز و لطف میکنید
30
5
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۴
خواهشمندم شماره تماس ونحوه نوبت دهی را اعلام بفرمایید
25
13
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۰:۵۰
سلام بنده مدت یکماه است دیسک بین مهره5و6پاره شده ودرد شدیدی در شانه کتف و دست چپم دارم طوری که این درد واقعا طاقت فرساست و شبها بیشتر داخل خانه راه میروم ،خواستم از اساتید بزرگوار بپرسم آیا راه درمانی بدون عمل جراحی وجود دارد یانه؟ و اینکه چگونه باید جهت ویزیت نوبت بگیرم
37
12
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۷
سلام ایادیابت نوع۱دراین مرکز درمان میشود
38
10
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۰
سلام ایادیابت نوع۱دراین مرکز درمان میشود
23
7
نصرت اله صالحی مهر
۱۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۶
پاسخ سوالات را چگونه میتوان مساهده کرد با تشکر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۵
با سلام خسته نباشید، ببخشید من خانم ۲۷ ساله هستم صورتم ۱۵ساله ک لک افتاده گفتن لک ملاسما هست، انواع کرم های مختلف و روش های درمانی رو استفاده کردم اما بدتر شده که بهتر نشده، ایا میتوانم با استفاده از طب سنتی نتیجه بگیرم؟ ممنون میشم اگه جواب بدین
31
14
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۱
سلام.برای بیماری سنگ صفرا چه درمانی هست؟
28
8
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۰
باسلام و احترام
تقاضا دارم بفرمایید برای بیماری اندومتریوز درمان سنتی وجود داره یا نه.. خواهش می کنم جواب بدید خیلی ضروریه
21
7
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۵
سلام جواب سوالات چقدرطول می کشه؟
38
16
خانم دستانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۵
مشکل اندومتریوز دارم امکان درمانش هس
0
0
سهراب جعفرپور
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۶
باسلام وعرض ادب وخسته نباشید استاد گرامی
بنده از تبریز مزاحم میشم بنده به لخته خونی درورید پورت کبد درگیر شدم امکان درمان هستش وقت ویزیت محبت کنید خدمت برسم
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۶
سلام لطفا خواهشا یکی نفر شماره تماس برای نوبت گیری دکتر آل اسحاق بزاره من هر چی میگردم پیدا نمیکنم؟؟؟؟
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۲
سلام پسری ۱۱ ساله دارم چند ماهی است دچار عارضه پوستی کف پا شده چند مرحله به پزشک متخصص مراجعه کردم ولی فایده نداشت خواهش میکنم راهنما یی کتید
0
0
فاطمه
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۸
بنده مشکل ضعف بینایی شدید هستم اصلا بدون عینک نمی‌بینم هر جا هم مراجعه کردم چشمم رو عمل نکردن آیا شما میتونین منو درمان کنین تورو خدا جواب منو بدین اگه اینکارو کنین تا آخر عمر دعاگوی شما هستم
0
0
داوود . گ
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۴
سلام
شماره تلفن موسسه را کسی دارد ؟
0
0
سید مرتضی اقایی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ تير ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۶
سلام پسری ۱۳ساله دارم العان ۲۰روزه هیچ چیزی فقط آب اونم جرعه جرعه میخوره همه آزمایشی انجام شده هم آزمایش خون هم ادرار وهم سونوگرافی کامل و هم آندروسکوپی معده ،انجام شده زخم معده شدید داره چه کنیم ؟؟؟
1
1
پربازدیدترین آخرین اخبار