کد خبر:۴۹۶۲۲۱
تلخ ترین تراژدی دانشگاه‌ها در سالی که گذشت؛

چرا دانشجویان خودکشی را انتخاب کردند؟

خبری که ۲۰ اسفند سال گذشته درست یک هفته مانده تا آغاز سال نو از دانشگاه خوارزمی منتشر شد شاید آخرین مهره این پازل پیچ در پیچ «خودکشی» در دانشگاه‌ها شد و تنها دلیل برای اینکه به آمار خودکشی دانشجویان در سالی که گذشت بپردازیم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روزهای پایانی سال رو به پایان بود و شاید با وجود مهم بودن این سوژه  دست و دل قلم برای روایتش نمی رفت  مرور اتفاقات تلخ دانشگاه‌ها و یادآوریشان چندان چیز جالبی نیست اما خبری که ۲۰ اسفند سال گذشته درست یک هفته مانده تا آغاز سال نو از دانشگاه خوارزمی  منتشر شد شاید آخرین مهره این پازل پیچ در پیچ «خودکشی» در دانشگاه‌ها شد و تنها دلیل برای اینکه به آمار خودکشی دانشجویان در سالی که گذشت بپردازیم.

 

 

هرچند نباید توقع داشت دانشجویان به دلیل دانشجو بودنشان حق بروز هیچگونه رفتار اشتباهی را ندارند، اما از کسی پنهان نیست که دانشجویان به عنوان قشر نخبه جامعه همواره مورد توجه بوده‌ و به نوعی الگوی اقشار دیگر جامعه و آینده سازان کشور هستند.

 

 

البته نمی‌توان گفت همه سنگینی بار این اتفاق فقط  بر دوش آموزش عالی است ،بلکه یک فرد قبل از اینکه دانشجو باشد یک شهروند و عضوی از یک خانواده بوده و ۱۲ سال در نهاد آموزش و پرورش، پرورش یافته است و بی شک مسائل مختلف اجتماعی، اقتصادی، خانوادگی، تربیتی و... در بروز آسیب در دانشجویان تاثیرگذار است.

 

 

دکتر سعید مدنی، مددکار و محقق مسائل اجتماعی عتقد به وجود سه نوع خودکشی است. یک نوع خودکشی «خودخواهانه» که در آن فرد در یک نوع فردگرایی افراطی قرار گرفته و پیوستگی‌اش با جامعه قطع می‌شود. دوم خودکشی «دیگرخواهانه» که در آن فرد آنقدر درگیر جامعه‌ی پیرامون خود می‌شود که فردیت خود را از دست می‌دهد.

 

 


وی نوع سوم خودکشی را رایج‌ترین نوع در جامعه ایران می‌داند و در توضیح آن چنین می‌گوید: شق سوم هم که به نظر من بیشتر در جامعه‌ی ایران مصداق دارد و در این خودکشی‌های موجود هم به شکل جدی‌تری می‌شود بر این پایه آن را تحلیل کرد، خودکشی ناشی از بی‌هنجاری یا خودکشی آنومیک است که در واقع حاصل یک بحران نظم اجتماعی در درون جامعه و بروز بحرانهای متعدد، مثل بحرانهای خانوادگی، اقتصادی و همینطور بحران‌های اجتماعی است که فرد را می‌برد به سمت تلاش برای کاهش دادن رنج‌های خودش.

 

 


بنا به نظر رسمی مشاور وزیر علوم در مصاحبه با خبرگزاری‌های دولتی ایران، خودکشی دومین علت اصلی مرگ در بین دانشجویان ایرانی است.از آنجا که در کشور ایران ورود به دانشگاه یکی از سخت‌ترین مراحل زندگی یک جوان است، بسیاری از کارشناسان بر این نظرند که با گذشتن از این سد، بسیاری از مشکلات جوانان حداقل در ارتباط با برنامه‌ی آینده‌شان حل می‌شود. حال این پرسش مطرح می‌شود که چرا جوانانی که این سد را با موفقیت پشت سر می‌گذارند دست به خودکشی می‌زنند؟

 

 

کمتر کسی توقع دارد از پیچ و خم راهروهای دانشگاه‌ها که محمل علم و فرهنگ است، اخباری مانند نزاع، درگیری، خودکشی و اخباری از این دست منتشر شود.

 

 

شنیدن خبر حداقل سه مورد خودکشی و چند نزاع از میان جامعه دانشگاهی از ابتدایی ترین روزهای سال گذشته شاید زنگ هشداری بود که مسئولین باید آن را جدی تر می گرفتند!

 

 

معاون دانشجویی فرهنگی وزیر بهداشت اردیبهشت ماه سال گذشته در نشست خبری خود آب پاکی را روی دست همه ریخت و صراحتا اعلام کرد طبق آماری که از افسردگی دانشجویان تهیه شده، افسردگی در میان دانشجویان افزایش پیدا کرده و خودکشی در اوج افسردگی روند افزایشی داشته است.

 

 

دکتر فراهانی همچنین اظهار کرده بود با وجود اینکه آمارهای موجود از خودکشی دانشجویان مستند نیست، اما می‌توان گفت خودکشی دانشجویان علوم پزشکی در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ افزایش داشته است.

 

 

این درحالیست که رییس مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با اشاره به نتایج بررسی کارنامه سلامت در سال ۹۳ اعلام کرده بود در سال ۹۳ نزدیک به ۸۰ درصد دانشجویان سالم هستند!

 

 

بنا به گفته ریاست حراست کل وزرات علوم، از هر ۲۸ مورد خودکشی دانشجویی در ایران، ۷ مورد مربوط به پسران و ۲۱ مورد مربوط به دختران است. این در حالی است که طبق آماری که سال گذشته سرپرست اداره کل سلامت روان وزارت بهداشت ارائه کرد، سالانه در ایران به ازای هر صدهزار نفر جمعیت، شش نفر اقدام به خودکشی می کنند یعنی در سال، ۴۲۰۰ نفر در ایران دست به خودکشی می‌زنند.

 

 

شاید قطار کردن این آمار و ارقام ها کار به نظر ساده ای برسد اما خوب است بدانید که کدام دانشگاه‌ها حداقل در پایتخت نقطه زوم خبرگزاری ها و رسانه ها برای خبر خودکشی بودند نکته قابل تامل برای جامعه به خصوص جامعه علمی کشور کاهش روند این ناهنجاری ها در دانشگاها برای سال ۹۵ است چرا که در غیر این صورت کسی نمی تواند تصویر آینده دانشگاه ها را با افزایش چنین اتفاقاتی تصور کند...

 

 

 

اردیبهشت ۹۴/ دانشگاه تهران

 

 

 

مهدی مزروعی سبدانی دانشجوی ترم هشت دانشگاه تهران، ورودی سال ۱۳۸۷ و ساکن تهران که  با پریدن از روی پل مدیریت دست به خودکشی زد.

 

 

احمدرضا خضری مدیر کل روابط عمومی دانشگاه تهران با بیان اینکه اقدام به خودکشی این دانشجو خارج از دانشگاه صورت گرفته اظهار داشت: بررسی‌های فعلی نشان می‌دهد که این فرد دارای مشکلات خانوادگی و روحی بوده و دست به خودکشی زده است.

 

 


مهر ۹۴/ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

 

 

مرحوم «احسان کریمی» انترن بیمارستان لقمان بود که به دنبال حادثه ای در حوالی محل خدمت خود درگذشت.

 

 

روز یکشنبه ۲۶ مهرماه  حوالی ساعت ده و نیم صبح یک مورد حادثه سقوط از ساختمان نیمه کاره در حوالی بیمارستان لقمان تهران به اورژانس و سپس نیروی انتظامی اطلاع داده می‌شود.

 

 

مصدوم حادثه با هویت احسان کریمی که خود انترن بیمارستان لقمان بوده است، بلافاصله توسط اورژانس به بیمارستان مذکور منتقل می شود اما متاسفانه به دلیل شدت مصدومیت و جراحات وارده جان خود را از دست می دهد.

 

 

بررسی های اولیه پلیس در صحنه حادثه و شواهد و قرائن موجود فرضیه اولیه ای را مبنی بر اقدام به خودکشی مطرح کرده است اما علت دقیق حادثه همچنان از سوی پلیس، پزشکی قانونی و سایر مراجع ذیصلاح در حال بررسی است.

 

 

 

آذرماه ۹۴/ دانشگاه خواجه نصیر

 

 

 

یک خودکشی ناموفق که دانشجویی که با خوردن قرص اقدام به خودکشی کرد و وضعیت بهتری پیدا می‌کند و به خانواده‌اش تحویل داده می‌شود و خودکشی دوم مربوط به دانشجوی ارشد رشته مکاترونیکبود که دوستانش جسد غرق در خونش را در دستشویی خوابگاه پیدا می‌کنند.

 

 

احمد بنی احمدی، مدیر روابط عمومی دانشگاه خواجه نصیر در خصوص خودکشی دوم به خبرنگار خبرگزاری دانشجو می گوید: این دانشجوی پسر که متولد سال ۷۰ و از ورودی های سال ۹۴ دانشگاه خواجه نصیر بود در واقع سه ماه می‌شد که وارد این دانشگاه شده بود و در مقطع ارشد رشته مکاترونیک تحصیل می‌کرد.

 


 
 
وی ادامه می دهد: این دانشجو در اتاق خوابگاه خود و در حمام اقدام به خودکشی کرده است و زمان خودکشی آن را بامداد اعلام کرده اند که دوستانش صبح زود متوجه این اتفاق شدند متاسفانه دیروز یکی از رسانه ها با درج خبر خودکشی دانشجوی خواجه نصیر این ادعا را کرده بود که با یکی از همکلاسی‌های این دانشجو مصاحبه کرده و متوجه شده‌اند او از قبل سابقه افسردگی و چندین مورد خودکشی را داشته است. اصلا مصاحبه‌ای با هیچ دانشجویی انجام نشده است و تحقیقات پلیس همچنان ادامه دارد و علت نامعلوم است.

 

 

اسفند ۹۴/ دانشگاه خوارزمی

 

 

«م.پ» دانشجوی رشته جامعه شناسی ارشد ورودی سال ۹۳ بود که ظاهرا به علت مسائل و مشکلات عاطفی، خودکشی کرده است در حالی که دانشجویان، حدود ساعت ۷ صبح از این ماجرا خبر دار شدند به نظر می‌رسد که وی خود را ساعت ۴ صبح به دار آویخته است.

 

 

 

بر اساس گفته دانشجویان، "م.پ" دانشجوی اهل تبریز دانشگاه خوارزمی با ملحفه خود را از نرده‌های پشت خوابگاه آویزان کرده و در حالی که دستانش باز بوده خودکشی کرده است.

 

 

 

دانشجویان حاضر در صحنه حادثه از صحبت‌های مامورین نیروی انتظامی متوجه شدند که از ساعت ۲۴ الی ۴ صبح، ۲۲ تماس مشکوک به تلفن همراه این دانشجو شده است که در جای خود بسیار تعجب برانگیز است.

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
شیرین
United States of America
۱۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۰
بیشتر تحصیلات تکمیلی بودند!!!
دوره تحصیلات تکمیلی فشار درس ، استادهای بی منطق و از همه مهم تر نبود بازار کار مسایلی است که دانشجویان را درگیر میکند!!!
و بعضا استادها نقش مهم تری دارند که اصولا با بی توجهی وکار نکردن مشکلات دانشجوها را مضاعف میکنند.
4
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۷
فقط نیاز یا معضل جنسی
7
51
ناشناس
۱۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۹
آخر چه ربطی داره با هوش ؟؟؟
ناشناس
۱۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۳
احتمالا ایشون با این مشکل خیلی آشنا هستند!!!!!...........
منتقد اس ان ان
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۷
شما دنبال علت واقعی نمی گردید ، شما فرافکنی میکنید.
اگر دنبال علت هستید ، سر خود را از برف بیرون آورید ،
علت همین شرایط موجود است که خون مردم را در شیشه کرده اند.
خدا باعث و بانی را لعنت کند.
16
0
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۱:۲۵
هرکسی از دید خودش نگاه میکنه و حرف میزنه باید یه تحقیق اساسی بشه ودلایل مطرح و پیگیری بشه/// دانشجویان مهندسی بیشترین عامل افسردگیشون اینه که باید سازو کار مدیریتی مجموعه مهندسی سپرده بشه به وزارت صنعت ومعدن دقیقا مثل علوم پزشکی که تعیین کننده وزارت بهداشته و براساس نیازشون آموزش واقعی بدندوببرند سرکار نه اینکه 1000نفرآموزش بدن بعد چند نفر مورد نیاز باشندبعضی دانشجویان مهندسی برق در عمل و تئوری هیچ چیزی فرانگرفتند ومتاسفانه همین افرادرو هم به کارهای دولتی استخدام میکنند/ چرا دانشجوی مهندسی ما تا 25 سالگی خودشو وقف درس کنه و اونقدر به سخت بگذره که نتونه کار کنار درس انجام بده و نهایتشم با یه تصمیم مسئول باید از صفر شروع کنه تاکی؟ به خدا ظلمه
3
2
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۱۸
دولت بی تدبیری وناامیدی که همه ی حرفهاش دروغ است
5
1
امین عرب
Netherlands
۱۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۱
دو دلیل:
1- به دانشجو بیشتر از آن چیزی که هست بها داده می شود
2- وضعیت فرهنگی دانشگاه ها افتضاح است
1
10
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۶
دانشگاه ها در رسیدن یک دانشجو به این مرحله بی تقصیر نیستند چرا که می توانستند در دانشگاه از مشاوران و روانشناسان زبده طی دوران دانشجویی از وضعیت هر دانشجویی با خبر و درصدد حل برخی مشکلات برآیند ، ولی با این همه مشکل اصلی بیکاری و نبود شغل در اکثر رشته های تحصیلی می باشد ، دانشجویی بعد از ۱۸ سال درس خواندن آینده خود را در شاگردی یک مغازه می بیند که صاحب مغازه دوست دوران ابتدایی این دانشجو بوده به علت ناتوانی در ادامه تحصیل راه بازار آزاد در پیش گرفته است، خوب حتی تصور یک چنین آینده ای برای خواننده این متن رنج آور است، شما اکنون هرچه بهانه بیاورید همه در کنار مسئله اشتغال نمی توانند قد علم کنند.
3
4
پربازدیدترین آخرین اخبار