آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۱۲۴۱
در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو مطرح شد

ماجرای عجیب بدهکار شدن دانشجویان شهید بهشتی/ قانون جدید برای گذشتگان هم اجرا می‌شود؟

یکی از دانشجویان دانشگاه شهیدبهشتی گفت: بر اساس بررسی‌های ما هیأت امنا مصوبه‌ای مبنی بر دریافت پول بابت دروس پیش نیاز از دانشجویان روزانه تصویب نکرده و دانشگاه خودسرانه اقدام به این کار کرده است.
پول چاپی دانشگاه شهید بهشتی از دانشجویان روزانه/ بدهی‌های میلیونی به بهانه دروس پیش نیاز
یکی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد رشته حقوق دانشگاه شهیدبهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص بحث شهریه اجباری دروس پیش نیاز برای دانشجویان روزانه این دانشگاه گفت: دانشگاه در حال حاضر تعطیلات تابستانی خود را سپری می‌کند و از تاریخ ۲۴ تیر تا تاریخ ۵ مرداد تعطیل است. متاسفانه دانشجویان هنگامی در سیستم گلستان متوجه بدهی‌های سنگین خود بابت دروس پیش نیاز شدند که به تعطیلی دانشگاه برخوردیم.

وی ادامه داد: دانشجویان فقط توانستند مسئول آموزش دانشگاه را پیدا کنند که در جواب شنیده بودند که دستور از بالا گرفته شده است. در حال حاضر دانشجویان در سیستم ثبت نام خود با بدهی‌هایی از قبیل: ۳۲۰ هزار تومان، ۷۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان مواجه شده اند که خود من نیز یکی از آن‌ها هستم که باید حدود ۳۰۰ هزار تومان به دانشگاه پرداخت کنم.

یکی از دانشجویان دانشگاه شهیدبهشتی ادامه داد: قضیه از این قرار است که دانشگاه بنا بر سنتی که از قبل داشته یکسری دروس جبرانی را به دانشجویان می‌داد که دانشجویان روزانه نیز موظف به گذراندن آن‌ها بودند که فرقی هم به حال دانشگاه نمی‌کرد که آیا این دانشجو ضعیف است یا نه به طور مثال بنده که در حال حاضر در مقطع ارشد این دانشگاه تحصیل می‌کنم و هم از طریق استعداد درخشان آمدم و رتبه اول حقوق در مقطع کارشناسی را داشتم و همچنین در کنکور کارشناسی ارشد رتبه یک رشته حقوق را کسب کرده بودم مجبور به گذراندن سه درس پیش نیاز شدم.

این دانشجو که ورودی شهریور ۹۴ دانشگاه شهیدبهشتی است، خاطرنشان کرد: سیستم دانشگاه به دانشجویان گذراندن این دروس پیش نیاز را تحمیل می‌کند کسی مثل من که برنامه نویسی کامپیوتری را از بحر است باید در دانشگاه پیش نیاز آن را بگذراند و این اصلا منطقی نیست. غیرمنطقی‌تر از آن مبلغ پولی است که بابتش پرداخت کنیم و دانشگاه برای هر واحد ۱۷۰ هزار تومان در نظر گرفته است.

وی از نظر بعد حقوقی این مسئله بیان داشت: وزارت علوم در مهر ماه ۹۴ مصوبه‌ای را تصویب کرد که دانشگاه‌ها بنا به نظر و مصوبه هیئت امنای خود می‌توانند بابت دروس پیش نیاز از دانشجویان مبلغی را دریافت کنند. این قضیه از چند حیث مشکل حقوقی دارد. بعد اول بعد عطف ماسبق بودن است یعنی این آئین نامه جدید نباید برای ورودی‌های قبل از آن اعمال شود در صورتی که شاهد نقض آن در دانشگاه شهید بهشتی هستیم. باید این را در نظر گفت که اکثر دانشجویانی که در دانشگاه‌های دولتی مشغول تحصیل هستند بابت خوابگاه، غذا و سایر چیز‌ها مبالغ هنگفتی را پرداخت می‌کنند و قرار گرفتن این مبلغ از بدهی برای دروس پیش نیاز غیرقابل پذیرش است.

این دانشجو اقدام دانشگاه شهیدبهشتی را حتی خلاف بر آئین نامه وزارت علوم دانست و گفت: با بررسی‌های ما این قضیه روشن شد که هیئت امنا مصوبه‌ای مبنی بر دریافت پول بابت دروس پیش نیاز از دانشجویان روزانه تصویب نکرده و دانشگاه خودسرانه اقدام به این کار کرده است.

وی ادامه داد: طبق قانون هر آئین نامه‌ای که از سوی مقامات دولتی گرفته می‌شود که تحمیل هزینه به شهروندان را در پی دارد چه دانشجو روزانه باشد چه شبانه باید مستند به قانون مجلس باشد که این در ماده چهار قانون تنظیم بخش مراقبت مالی دولت عنوان شده است. همچنین در تبصره ماده ۷۱ مکرر قانون محاسبات حقوقی کشور نیز به همین مسئله اشاره می‌کند.

این دانشجو با اشاره به اینکه حتی آئین نامه وزارت علوم در خصوص اخذ پول بابت دروس پیش نیاز غیرقانونی است، افزود: ما این مسئله را در متن شکایتی که به سازمان بازرسی کل کشور فرستادیم به طور کامل مورد بررسی قرار داده ایم. ماده ۶۰۰ قانون تعزیرات اقدام وزارت علوم را جرم دانسته که یک مسئول دولتی بدون مبنای قانونی برای مردم هزینه بتراشد.

وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: با توجه به تعطیلی دانشگاه منتظر بازگشایی آن هستیم تا شکایت ما در سازمان بازرسی کل کشور بررسی شود و مسئولان دانشگاه به ما پاسخگو باشند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار