عضو کمیسیون اقتصادی گفت: متأسفانه هماهنگیهای لازم بین تیم اقتصادی دولت یازدهم وجود نداشت.
حجتالاسلام سید ناصر موسوی لارگانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در ارزیابی مسعود کرباسیان به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد دولت دوازدهم، اظهار داشت: معتقدم تیم اقتصادی دولت تنها معطوف به یک وزیر آن هم وزیر اقتصاد نیست.
وی افزود: به طور کلی وزارتخانههای اقتصادی دولت مانند صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اقتصاد تیم اقتصادی دولت را تشکیل میدهند؛ ضمن اینکه باید از افراد توانمندی برای این وزارتخانهها استفاده کرد لازم است هماهنگیهای لازم را میان انها به وجود آورد.
موسوی لارگانی تصریح کرد: حتی اگر این وزرا افرادی قدر، توانمند و کاربلد بوده و یا از کره ماه آمده باشند، اما هماهنگی لازم میان زیرمجموعه آنها نباشد، قطعا تیم اقتصادی دولت نمیتواند در نهایت عملکرد قابل قبولی داشته باشد. وزارت اقتصاد به تنهایی ۴، ۵ سازمان سرنوشت ساز همچون سازمان امور مالیاتی و گمرک که در حال حاضر کرباسیان مسئولیت آن را برعهده داشته را زیر نظر خود دارد.
این عضو کمیسیون اقتصادی تاکید کرد: این سازمانها به صورت جدی در وضعیت اقتصادی کشور سرنوشت ساز و تاثیرگذار هستند حال اگر صرفا وزیر توانمندی در این مجموعه بر سر کار بیاید، اما زیرمجموعههای این وزارت خانه با یکدیگر هماهنگ نباشند قطع به یقین وزارت اقتصاد هیچ کارنامه مطلوبی نخواهد داشت.
وی بیان داشت: اگر بخواهیم عدم موفقیت تیم اقتصادی دولت یازدهم که رکود برآمده از آن ماحصل این تیم است را بررسی کنیم در مییابیم که دلیل این موضوع بر سر کار بودن افرادی، چون طیب نیا و نعمت زاده نیست بلکه ناهماهنگیهای متعدد در زیرمجموعههای آنها موجب شد تا این افراد نتوانند موفقیتهای لازم را در بحث اقتصادی کشور به دست آورند؛ بنابراین یک شخص نمیتواند به تنهایی بر روی یک مجموعه اثرگذار باشد.
موسوی لارگانی تاکید کرد: اگر آقای طیب نیا، کرباسیان و یا هر فرد دیگری در راس وزارت اقتصاد قرار گیرد، اما به طور مثال این وزارتخانه هماهنگیهای لازم را با سازمان برنامه و بودجه، معاون اول رئیس جمهور و... نداشته باشد قطعا نمیتواند توفیقی در کار خود به دست آورد.
این عضو کمیسیون اقتصادی ادامه داد: ۱۷، ۱۸ وزارت خانه مهم در دولت داریم که همه مسئولان باید به این باور برسند تنها یک وزارت خانه در دولت وجود دارد و قرار است این وزارت خانه کشور را اداره کند اگر افراد اینگونه به وزارت خانههای دولت نگاه کنند قطعا هماهنگ به وجود خواهد آمد.
وی در پاسخ به اینکه فکر میکنید علت عدم معرفی طیب نیا به عنوان وزیر اقتصاد پیشنهادی دولت دوازدهم چه چیزی باشد، خاطر نشان کرد: طیب نیا از ماهها قبل اعلام کرد که در دولت بعدی حضور نخواهد داشت، اما اطلاعی از اینکه علت عدم حضورش چه چیزی میتواند باشد ندارم؛ به هر صورت هماهنگیهای لازم بین تیم اقتصادی دولت وجود نداشت.
موسوی لارگانی با اشاره به شرایط بد بروکراسی اداری کشور تصریح کرد: در حال حاضر این نوع بروکراسی اداری، کشور را فلج کرده است، یعنی اگر فردی بخواهد برای احداث شرکتی مجوز بگیرد با او کاری میکنند که از تصمیم خود پشیمان شود.
این عضو کمیسیون اقتصادی در پایان خاطر نشان کرد: رئیس دولت دوازدهم و یازدهم یکی هستند، بنابراین اگر روحانی میخواهد وعده هایی که به مردم داده عملی شود باید یک هماهنگی جدی بین وزرای خود ایجاد کند.