سرپرست دانشگاه علمی کاربردی استان خراسان گفت: در صلاحیت وزارت بهداشت نیست که مدارکی را که وزارت علوم در سلسله مراتب قانون بررسی و تایید کرده است فاقد مجوز بنامد.
سلجوقی، سرپرست دانشگاه علمی کاربردی استان خراسان در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص اینکه چرا امسال با وجود ظرفیتی بالغ بر ۱۸۱ هزار نفر تنها ۷۲ هزار نفر یعنی کمتر از نصف این ظرفیت در دانشگاه علمی کاربردی ثبت نام کرده اند، گفت: این بررسی نمیتواند به صورت مطلق برای دانشگاه علمی کاربردی صورت بگیرد بلکه باید نسبت داوطلبان در سایر دانشگاهها را نیز مورد بررسی قرار دهیم و اگر نسبت کاهش ثبت نام داوطلبان در دانشگاه علمی کاربردی با سایر دانشگاهها برابر باشد یعنی اتفاق خاصی نیفتاده است.
وی ادامه داد: اگر نسبت ریزش ثبت نام داوطلبین در دانشگاه علمی کاربردی بالا باشد معنی آن عدم اقبال آموزشهای علمی کاربردی است که من این احتمال را خیلی کم میدانم. به نظر من دلیل اصلی این است که ترکیب جمعیتی کشور تغییر پیدا کرده است یعنی جمعیت نیروی انسانی به لحاظ سنی دچار تغییراتی گشته است و در حال حاضر بیشترین فراوانی را در سن میانسالی داریم. از طرف دیگر تعداد مراکز آموزش عالی نیز در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است که این نیز میتواند به پراکندگی داوطلبین برای ثبت نام در این مراکز تاثیر گذاشته باشد.
سلجوقی در ادامه سخنان خود در خصوص مصوبهای که روز گذشته وزارت بهداشت مبنی بر اینکه «رشته های دانشگاه علمی کاربردی در حوزه علوم پزشکی مجوز ندارد» منتشر کرد، گفت: در برخی از رشتهها هم پوشانی میان وزارت بهداشت و وزارت علوم وجود دارد یعنی بعضی رشتهها در این دو وزارتخانه مشترک هستند. در خصوص مصوبه وزارت بهداشت مبنی بر اینکه هیچ کدام از رشتههای علوم پزشکی در دانشگاه علمی کاربردی مجوز ندارند باید گفت آیا وزارت علوم صلاحیت تایید مدارک دانشگاه علمی کاربردی دارد یا خیر؟ اگر دارد پس مراحل تایید مدارک تحصیلی دانشجویان توسط شورای گسترش وزارت علوم باید صورت گیرد نه وزارت بهداشت و درمان.
سرپرست دانشگاه علمی کاربردی استان خراسان ادامه داد: در صلاحیت وزارت بهداشت نیست که مدارکی را که وزارت علوم در سلسله مراتب قانون بررسی و تایید کرده است فاقد مجوز بنامد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا حذف بسیاری از کدرشتههای دانشگاه علمی کاربردی در سال گذشته تبعاتی را نیز برای این دانشگاه به همراه داشته است یا خیر گفت: یکی از خصوصیات منحصربفرد این دانشگاه این است که هر ساله کارآمد بودن رشتههای خود را مورد بررسی قرار میدهد و براساس نیاز بازار کار درخواست پذیرش دانشجو میدهد و به عبارت دیگر رشتهها براساس بازار اشتغال در جامعه تعیین میشوند به همین خاطر حذف یکسری از کدرشتهها در سال گذشته بسیار طبیعی است.
سلجوقی در خصوص اینکه عدهای پیش بینی میکردند با حذف بسیاری از کدرشتههای دانشگاه علمی کاربردی حدود ۵۰ درصد از مراکز این دانشگاه بیکار خواهند شد و اینکه شاید رشتهای که حذف شده باشد رشته مورد علاقه عدهای کثیر از دانشجویان بوده باشد، گفت: من تاکید میکنم اگر حذف رشتهای از سوی دانشگاه صورت گرفته است دلیلش ناکارآمدی آن رشته بوده است.