ایرج حریرچی در نشست خبری خود گفت:اکثر دانش آموزان ما در هفته فقط یک روز ورزش میکنند. همچنین ۴۸ درصد دانش آموزان ما حتی روزانه نیز مسواک نمیزنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در خصوص تغذیه دانش آموزان گفت: ۲۱ درصد دانش آموزان ما همیشه سر سفره به غذا نمک اضافه میکنند. ۴۳ درصد دانش آموزان نیز اغلب به غذا نمک میزنند. با توجه به بالا بودن مصرف نمک در جامعه، این موضوع نیاز به اصلاح دارد.
وی افزود: اکثر دانش آموزان ما در هفته فقط یک روز ورزش میکنند. همچنین ۴۸ درصد دانش آموزان ما حتی روزانه نیز مسواک نمیزنند. یعنی از هر دو نفر، یک نفر مسواک نمیزند. فقط حدود ۵۲ درصد هر روز حداقل یک بار از مسواک استفاده میکنند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه طبق مطالعاتی که بر ۴۳ هزار دانش آموز انجام شده، ۲۷ درصد دانش آموزان تری گلیسیرید نسبتا بالایی دارند، اظهار کرد: این دانش آموزان به دلیل مصرف فست فودها و کالباس و سوسیس و چیپس، دچار این مشکلات میشوند.
قائم مقام وزارت بهداشت ادامه داد: ۸۶. ۸ درصد مادران دانش آموزان خانهدار هستند و این موقعیتی فراهم میکند که غذای سالم و مبتنی بر میوه و سبزی و گردو و پنیر و ... را مصرف کنند.
حریرچی در خصوص سلامت دهان و دندان گفت: از لحاظ وضعیت سلامت دندان چه در دانش آموزان و چه در بزرگسالان وضعیت مطلوبی نداریم. افراد ۳۵ الی ۴۰ ساله کشور، ۱۲ دندان کشیده شده، خراب یا پر شده دارند. برای حل این مشکل در حال حاضر در بیش از ۶۰ هزار مدرسه ابتدایی کشور خدمات دهان و دندان ارائه میشود و ۴۵ هزار نفر اعم از مراقب سلامت و بهورز و بهداشتکار آموزش داده شدهاند. تاکنون ۷ میلیون دانش آموز ابتدایی وارنیش فلوراید تراپی شدهاند. همچنین خدمات سلامت دهان و دندان در سطح یک و دو که اکثر خدمات را در بر میگیرد در کلیه کشور برای دانش آموزان روستایی رایگان کردیم.
وی بیان کرد: یک میلیون و هشتصد هزار بار خدمات ترمیم دندان طی این دو سال به دانش آموزان ارائه شد. نکته مهم دیگر اینکه تعداد دانش آموزانی که فاقد مشکلات دندانی هستند در حال حاضر دو برابر شده است. موفق شدیم شاخص دندانهای خراب و کشیده شده را از ۲. ۰۹ در سال ۹۱ به ۱. ۸۴ کاهش بدهیم. یعنی هر دانش آموز ابتدایی ما کمتر از دو دندان خراب یا فاسد یا کشیده شده دارد.
همیشه عدالت به معنای مساوات نیست
ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص اعتراض بیهوشیها طی هفته گذشته گفت: در هفته گذشته در برخی مراکز معدود کشور بعضی اعمال جراحی الکتیو دچار خدشه شد، اما این موضوع بلافاصله تصحیح شد. مذاکراتی با توجه به حساسیتها انجام شد.
وی افزود: این هفته مورد حادی از نظر عدم خدمترسانی به مردم نداریم. البته شنیده شده که برخی از همکاران کد نزدند. فکر میکنیم با توجه به نامههایی که نوشته شده میتوان در محیط مفاهمه میتوان موضوع را حل کرد.
حریرچی گفت: اخیرا رییس انجمن بیهوشی نامهای نوشته و گفته که اجازه نمیدهند کوچکترین خدشهای به خدمترسانی به بیماران وارد شود.
قائم مقام وزارت بهداشت در پاسخ سوال دیگری در خصوص اظهار نظرهای انجام شده مبنی بر عدم نظرسنجی از انجمنهای صنفی در زمینه مشخص کردن تعرفهها اظهار کرد: وزارت بهداشت فقط یک عضو از شورای عالی بیمه است. برخی از انجمنهای صنفی دوست دارند همه مسائل را به وزارت بهداشت ارتباط بدهند. در این زمینهها کار کارشناسی انجام میشود.
وی ادامه داد: در برخی موارد ممکن است نظرسنجی انجام شده باشد و در برخی موارد هم شاید کارشناسان حوزه نظراتی داده باشند. از طرفی برخی گروهها میگویند که تعرفه ما حتما باید بالا برود. برخی اعتقاد دارند اگر قرار است کنترل هزینه شود باید از همه به یک میزان کم شود. این هم مباحث دیگری دارد. همیشه مساوات به معنای عدالت نیست. دوستان باید به وزارت بهداشت و تولیت سلامت اعتماد کنند. اینطور نیست که سیاستگذاران حتما منافع شخصی دارند.
حریرچی در پایان گفت: بعد از دبیرخانه، شورای عالی بیمه و دولت باید این موارد را تصویب کنند و وزارت بهداشت فقط یک رای در این شورا دارد.
خط قرمز ما این است که با وجود مشکلات به طرف جیب مردم نرویم
حریرچی در پاسخ به سوالی در خصوص امکان بازگشت قاچاق به حوزه تجهیزات پزشکی و معوقات در این زمینه گفت: بخش دارو و ملزومات پزشکی به دلیل تاخیر سازمانهای بیمهگر در پرداخت مطالبات بیمارستانها دچار مشکلاتی شده است.
وی افزود: بیمارستانها وقتی ارائه خدمت میکنند باید عمده هزینه را از بیمهها دریافت کنند. خط قرمز ما این است که با وجود همه مشکلات و فشارها به طرف جیب مردم نرویم. مطابق تعرفه رسمی مصوب شورای عالی بیمه و دولت به مردم ارائه خدمت شود.
حریرچی گفت: به دلیل این تاخیرات، مشکلاتی در شرکتهای پخش و توزیع به وجود آمده است. بیمارستانهای ما بر خلاف قبل از اجرای طرح تحول سلامت فقط مجاز هستند کالاهایی که بارکد و قیمت و زنجیره توزیع مشخص دارند بخرند. تولیدکنندگان نیز محدودیتهایی دارند. از طرفی ما مشکلات شدید تولیدکنندگان را درک میکنیم. امیدواریم شرکتها از این بحران خارج شوند.
قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه مشکل معوقات از سال ۷۴ که بیمارستانها خودگردان شدند وجود دارد، اظهار کرد: موضوع تاخیر بیمهها و تاخیر پرداخت بیمارستانها به شرکتهای طرف قرارداد همواره وجود داشته است. اینکه بگوییم این اتفاق پدیده جدیدی است، اینطور نیست. تاخیر سازمانهای بیمهگر در حال حاضر به طور متوسط بیش از ۱۱ یا ۱۲ ماه است. خط قرمز همه این است که خدشهای در ارائه خدمات درمانی به مردم وارد نشود.
مصرف این حد از فست فود در جامعه مورد تایید وزارت بهداشت نیست
ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در خصوص حسابهای سلامت گفت: هر کشوری تلاش میکند حسابهای ملی سلامت داشته باشد. استانداردهای این حسابها توسط سازمان جهانی بهداشت تعیین میشود. هر اقدام بهداشتی و درمانی که مرتبط با سلامت باشد و شامل ارائه خدمات باشد اندازهگیری میشود و جداول متفاوتی دارد. در ایران جداول چهارگانه آن بررسی شده است.
وی افزود: تا سال ۱۳۸۰ حساب ملی سلامت ایران به صورت سالانه و آینده نگر حساب نشده بود و در اواخر دهه هفتاد به صورت گذشته نگر از سال ۱۳۵۰ استخراج شد و، چون با فاصله بود، نکات مثبت و منفی داشت. این موضوع با وقفههایی همراه بود و در سال ۱۳۹۲ آخرین حساب ملی که حساب شده بود مربوط به سال ۱۳۸۷ بود. در حال حاضر حسابهای ملی سلامت مربوط به سال ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ در سایت مرکز آمار حاضر و قابل ارائه است.
حریرچی ادامه داد: جداول مختلف در این حسابها هم تامین کنندگان را مشخص میکند و این موارد بر اساس اینکه توسط چه نهادها و گروههایی ارائه خدمت شده است و همچنین بر اساس نوع خدمت اعم از سرپایی و دارو و ملزومات مصرفی و خدمات توانبخشی و خدمات پرستاری و مراقبت در منزل و ... احصا شده و در جداول مختلف هم رقمهای جاری و هم درصدهای آن ثبت میشود.
قائم مقام وزیر بهداشت در توضیح رقم ثابت در حسابهای ملی سلامت نیز بیان کرد: مراکز مختلف این ارقام را به روشهای متفاوتی مشخص میکنند. رقم ثابت دو جور است. یکی ثابت کل و دیگری ثابت بخش است. رقم ثابت در واقع این است که اثرات تورم حذف شده باشد.
نظارت بر رستورانها و اغذیهفروشیها
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی در خصوص نظارت بر رستورانها و اغذیهها گفت: دو گروه بهداشتی و صنفی بر وضعیت اغذیهها و رستورانهای مجاز نظارت میکنند. نظارتهایی که انجام میشود به همراه تذکرات لازم است.
وی افزود: دو دسته مشکل در این زمینه وجود دارد. موضوع مهم این است که برخی از انواع رستورانها و مواد غذایی موجود از نظر ما مشکل دارد. به طور مثال استفاده از فست فود در این سطحی که مصرف میشود مورد تایید ما نیست. نمیتوان با توجه به مقررات منعی برای آن ایجاد کرد. از طرف دیگر نظارت بهداشتی بر مواد غذایی وجود دارد. اینکه روغن سوخته مصرف نشود، کارکنان مسائل بهداشتی را رعایت کنند و ... تحت نظارت قرار میگیرد.
حریرچی گفت: نحوه اصلی اصلاح این امور، فرهنگسازی است که تولیدکنندگان و ارائهکنندگان مواد غذایی به سمتی بروند که استانداردها را خودشان رعایت کنند. وزارت بهداشت نیز در حد مجاز برخورد قانونی لازم را انجام میدهد. آنچه از نظر رعایت موارد بهداشتی مد نظر است، وضعیت نا مطلوبی را در رستورانها و اغذیهفروشیها نشان نمیدهد.