شهردار جدید شهر تهران در پنجاهمین روز از شهردار شدن خود در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنان پاسخ داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، محمد علی نجفی شهردار جدید شهر تهران در پنجاهمین روز از شهردار شدن خود در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنان پاسخ داد. وی در ابتدا در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد ترافیک شهری و تمهیداتی که شهردار جدید برای آن می اندیشد گفت: آنچه که مشخص است این است که یکی از اصلی ترین مشکلات تهران ترافیک محسوب می شود که این مسئله نیز چهار راه حل دارد 1-توسعه حمل و نقل عمومی حتما به صورت شبکه ای 2-کاستن از سفرهای کاری در تهران از طریق هوشمندسازی سیستم بالاخص در مورد شهرداری و هم چنین دولت که البته دولت سعی دارد با تکمیل طرح دولت الکترونیک این مسئله را تقویت کند و برای ادامه آن برنامه های هوشمندسازی به دولت ارایه شده است 3-گرانتر کردن استفاده از خودروهای حمل و نقل شخصی در شهر است هم چنین استفاده از بزرگراه های شهری در بعضی از شهرهای کشورهای مختلف دنیا توام با پرداخت هزینه است اما در تهران چنین چیزی وجود ندارد و باید برای آن چاره ای اندیشیده شود چرا که در ساعات پیک شلوغی بزرگراه ها معمولا ترافیک های سنگینی را به همراه دارند در حالی که نباید این گونه باشد و امیدواریم که مجلس و شورای شهر از این طرح ما حمایت کنند.4-نگاه علمی تر نسبت به مسئله ترافیک در تهران باید داشت برای مثال می توان با بعضی از اصلاحات هندسی در شهر ترافیک را کم کرد یا با بعضی از تغییراتی که در محله های مختلف تهران می توان انجام داد می توان بار ترافیک را در آن مناطق سبک کرد.
نجفی پیرامون سوال خبرنگاری که در مورد بافت فرسوده تهران پرسیده بود و آن را منشا آسیب های اجتماعی می دانست گفت: بافت فرسوده تهران یکی از بزرگترین مشکلات این شهر محسوب می شود، البته در گذشته هم سیاست های مختلفی در این باره دنبال شده اما من معتقدم که هیچ کدام از این سیاست ها به طور کامل موفق نبوده اند. ما به کمک وزارت راه و شهرسازی طرح جدیدی را تهیه کرده ایم که امیدواریم تا آخر این هفته تکمیل شود و به دولت ارایه گردد چرا که ریاست جمهوری نیز چنین مطالبه ای را از ما داشت. اساس این طرح برای نوسازی بافت فرسوده می باشد اما نکته دیگری که در مورد بافت فرسوده شهر تهران وجود دارد این است که این بافت جنبه اجتماعی و فرهنگی شهر تهران را در بردارد بنابراین سیاست ما این نیست که هر جا بافت فرسوده ای وجود داشت آن را نوسازی کنیم بلکه می توانیم با مرمت و اصلاح بافت آن را احیا و از آن بهره برداری فرهنگی و اجتماعی داشته باشیم برای مثال می توان مثل ایده شهر آفتاب از بافت فرسوده تهران نمایشگاهی را ایجاد کرد تا مردم در اوقات فراغت خود به آن سر بزنند اما در این زمینه دولت نیز باید کمک های بسیاری داشته باشد، چه به صورت وام و چه به عنوان یارانه تا بافت فرسوده شهر تهران مرمت شود.
وی پیرامون گروه مجلات همشهری گفت: بخش زیادی از فعالان رسانه های مکتوب اعتراض زیادی نسبت به انتشارات مجلات همشهری داشتند به این دلیل که فضای غیررقابتی را ایجاد کرده بود که لطمه های زیادی به بخش خصوصی می زد، برخی از این مجلات که توسط همشهری منتشر می شد زیر 20 درصد فروش داشتند و بالای 70 درصد آنها مرجوع می گردید؛ در حالی که از شهرداری یارانه زیادی به این مجلات تخصیص داده می شد. لذا برای اینکه نگاهی انسانی به این موضوع داشته باشیم تنها 4 عنوان از مجلاتی که زیر 20 درصد فروش داشتند را تعطیل می کنیم چرا که انتشار نشریاتی که با فعالیت های شهرداری مرتبط نیست و گاها برای شهرداری زیان ده هم هست به نفع ما نیست و باید متوقف شود. شهردار تهران در مورد انتصابات معاونان خود در پاسخ به خبرنگاری گفت: تاکنون 6 معاون انتصاب کرده ام که یکی از آنان امروز یا فردا منتصب می شوند جمعا 7 معاون انتخاب شده که از این 7 معاون 4 نفر از آن ها که اصلاح طلب بودند معروفند و بقیه نیز تمایلات اصلاح طلبانه دارند. اما بنده سیاسی انتخاب نکردم با این حال افرادی که توسط من منتصب شده اند احمدی نژادی یا قالیبافی نیستند.
وی در مورد تعداد کارمندان شهرداری اذعان داشت: در شهرداری تهران حدود 68 هزار و 400 کارمند رسمی، قراردادی و پیمانی مشغول به کار هستند، که از این تعداد 800 مدیر وجود دارد و نمی شود گفت که همه مدیران طرفدار سیاسی آقای قالیباف بودند خیلی از آنها با این که از مدیران آقای قالیباف بودند اما در انتخابات ریاست جمهوری جزو طرفداران یا رای دهندگان به ایشان نبودند و یکی از دلایلی که من 7 معاون را تغییر دادم و تنها دو معاون از قبل باقی ماندند این بود که می خواستم افرادی را انتخاب کنم تا با برنامه های من هماهنگ باشند، هم چنین در سطح خرد و کلان مدیران بزرگ شهرداری افراد زیادی هستند که از پیش بودند و از نظر صلاحیت های مدیریتی و پاکدستی مورد تایید قرار گرفته اند.
نجفی با بیان اینکه یکی از سیاست های من برای انتخاب مدیران در شهرداری این است که از خود شهرداری این مدیران را انتخاب کنم و این تصور را که بعضی در مورد شهرداری با خود دارند پیرامون انتصاب مدیران شهرداری بیرون از محیط شهرداری را تغییر دهم گفت: تنها در سطح معاونت شهرداری ناگزیر از خارج از شهرداری انتخاب کرده ام و اعتقاد دارم که باید ترازوی حرف های سیاسی را در مورد شهرداری تهران کنار بگذاریم.
شهردار تهران در مورد بدهی های دولت به شهرداری نیز گفت: بخشی از مسائل بودجه مربوط به ابتدای سال 96 است که در بودجه سال 96 ردیف هایی برای شهرداری وجود دارد اما در حالی که شش ماه از ابتدای سال گذشته تاکنون هیچ پرداختی از سوی دولت در مورد ردیف های بودجه ای صورت نگرفته است. در جلسه ای که با آقای نوبخت داشتیم بنا شد تا ردیف های بودجه ای را برای شهرداری پرداخت کنند، ردیف های بودجه شهرداری 48 میلیارد است که باید پرداخت شود. یک بحث دیگری که وجود دارد بحث حقوقی بین دولت و شهرداری است که از قبل نیز وجود داشته و باید عنوان شود موارد اختلاف ما موارد ساده ای نیست و بحث های جدی حقوقی می باشد در سازمان برنامه و بودجه نیز تعیین شده دولت هم موارد مورد نظر خود را گفته و ما هم بدهکاری های دولت را ده هزار میلیارد تومان می دانیم و البته با توجه به شرایط مالی امسال دولت بعید می دانیم بودجه ای از بدهکاری دولت به شهرداری واریز شود.
نجفی در پاسخ به خبرنگاری مبنی براینکه آیا به عنوان شهردار برای حضورش شروطی مبنی براینکه وارد حوزه کار شهردار قبلی نشود، تعیین شده یا نه گفت:اینکه برای قالیباف شهردار قبلی شروطی گذاشته شده بود یا نه در جریان نیستم. اما نه تنها از طرف شهرداری بلکه از هیچ مرجعی برای من شروطی گذاشته نشده است و اگر شروطی هم گذاشته شده بود نمی پذیرفتم چرا که من داوطلب شهردار شدن نبودم و کسی که خود داوطلب نبوده و تنها انتخاب شده هیچ شرطی را نمی پذیرد.
وی پیرامون پاسخ به سوالی که در مورد افشای املاک نجومی منصوب به افشاگری وی مطرح شده بود گفت: من و دوستان اصلاح طلبم در دوره قبل در سال 95 جلساتی را در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر بعدی داشتیم در آن زمان اسنادی را مبنی بر املاک نجومی به من عرضه داشتند و من دیدم نامه ای از بازرسی کل کشور به آقای شوشتری بود و در مورد املاک نجومی از وی سوال شده بود اما سند تایید شده ای نبود. آنجا اعلام کردم که چون از این موضوع سوال شده و به هیچ وجه تایید نشده هرگز آن را بروز ندهید چون قطعی و مشخص نیست در همان جلسه یک نسخه از آن را به من دادند و تنها کاری که بنده انجام دادم این بود که آن را به دبیرخانه ستاد مبارزه با مفاسد ریاست جمهوری عرضه کردم و هیچ گاه تا امروز آن را منتشر نکردم، اما مسئله ای که وجود داشت این بود که یک نسخه از آن را نیز به یاشار سلطانی داده بودند که من تا 4، 5 ماه بعد از آن جلسه ایشان را هرگز ندیده بودم و همین شد که آقای سلطانی سه چهار روز بعد از گرفتن آن نسخه در مورد املاک نجومی در فضای مجازی منتشرش کردند.