آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۰۵۵۸
پورعباسی در گفتگو با دانشجو:

استارتاپی‌ها! به دیابت حمله کنید/ ایده‌های دانشجویان خلاق تا تولید محصول حمایت می‌شوند

" استارتاپی ها! به دیابت حمله کنید" شعار استارتاپی است که با محوریت طراحی و ساخت سامانه‌های اعلام وهشدار قند خون برگزارمی‌شود.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ مریم اویسی- چند سالی است که هشدارهای سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت درباره بیماری دیابت بیشتر شده. بیماری که شاید در سال های دور، گریبانگیر افراد سالمند خانواده ها می شد اما حالا هر کدام از ما در اطرافمان ، دست کم، چند نفر را می شناسیم که با این بیماری  و با کیسه های قرص و آمپول انسولین روز را شب می کنند.
 
درگذشته، واژه قند کنار چای می نشست و حس خوب در رفتن  خستگی و یک جمع خانوادگی در ذهن متواتر می شد. اما حالا جایگزین  خودمانی بیماری دیابت شده است. بالارفتن قند خون و مقاومت بدن در برابر انسولین از دلایل به وجود آمدن دیابت است. این دسته ازبیماران باید نسبت به زمان مصرف داروهای خود حساسیت بالایی داشته باشند چرا که بالا یا پایین آمدن ناگهانی قند خون ، صدمات جبران ناپذیری به بدن وارد می کند و یا حتی جان افراد را به خطر می اندازد.
 
اهمیت این موضوع تا حدی زیاد است که  پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با برگزاری یک رویداد کار آفرینی دانشجویان را به یاری و کمک بیماریان دیابتی طلبید.
 
" استارتاپی ها! به دیابت حمله کنید" شعار این استارتاپ  است که با محوریت طراحی و ساخت سامانه های اعلام وهشدار قند خون برگزار می شود. به همین منظور با پور عباسی رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره این استارتاپ گفتگو کردیم.
 
 پورعباسی درباره این استارت آپ توضیح داد: یک جشنواره دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال برگزاری است که رویداد کارافرینی «استارت آپی ها! به دیابت حمله کنید» در کنار آن برگزار می‌شود.

وی تاکید کرد: در پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم پژوهش‌های زیادی در حوزه نیازسنجی بیماران مبتلا به دیابت شده است و بر طبق این مطالعات بیماران نیاز به ابزار‌ها و وسایلی دارند که کیفیت زندگی آن‌ها را بالاتر ببرد یکی از مهمترین نیاز‌ها استفاده از سامانه اعلام و هشدار قند خون می‌باشد.

پور عباسی ادامه داد: لزوم وجود این سامانه در میان کودکان دیابتی و افراد سالمند بیشتر احساس می‌شود چرا که کودکان و یا سالمندان ممکن است در خواب در محیط‌هایی باشند که نتوان قند خون آن‌ها را رصد کرد و اگر افت قند خون برای این افراد اتفاق بیفتد آسیب‌های جبران ناپذیری به اشخاص بیمار وارد می‌شود.

رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دستگاه‌هایی در خارج کشور تولید می‌شود که به صورت ۲۴ ساعته قند خون بیمار را پایش می‌کند و تولید این دستگاه یکی از هدف‌هایی است که ما داریم، اما در این استارت آپ بیشتر به اعلام و هشدار زمان قند خون می‌پردازیم البته فناوری دستگاه‌های پایش ۲۴ ساعته هنوز در داخل کشور وجود ندارد، ولی امیدواریم بتوان این دستگاه‌ها را در داخل کشور تولید کرد تا هم هزینه این دستگاه‌ها کمتر شود هم مشکلات بیماران مرتفع شود.
 
استارتاپی ها! به دیابت حمله کنید/ ایده‌های دانشجویان خلاق تا تولید محصول حمایت می‌شوند منتشر نشود

وی با اشاره به ظرفیت دانشجویان توضیح داد: برای تولید دستگاه‌های جدید و براساس نیاز بیماران می‌خواهیم از ظرفیت دانشجویی استفاده کنیم و در این جشنواره از دانشجویان خواسته‌ایم تا طرح‌ها و ایده‌های خود را مطرح کنند. دانشجویان می‌توانند طرح‌ها و ایده‌های خود را در قالب طرح تجاری ایده ثبت کنند و پس از آن به دبیرخانه استارت آپ بفرستند.

پور عباسی ادامه داد: ایده‌هایی که به دبیرخانه ارسال می‌شود پس از داوری به دسته ایده‌های قابل انجام و غیرقابل انجام تقسیم می‌شود و ما ایده‌های قابل انجامی که برای بیماران دیابتی مفید هستند را در این استارت آپ می‌پذیریم تا از آن‌ها حمایت کنیم.
 
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص حمایت از ایده‌های برتر توضیح داد: ایجاد امکانات و فضاسازی و ایجاد زیرساخت برای فعالیت‌های دانشجویان تا رسیدن به مرحله تولید اولیه توسط مرکز شتاب دهنده نظیر پژوهشگاه غدد و متابولیسم بدن انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: دوره شش تا ۹ ماهه برای استقرار دانشجویان در مراکز شتاب دهنده در نظر گرفته شده تا دانشجویان بتوانند در این زمان ایده‌های خود را نهایی و به تولید اولیه برسانند در این مدت آموزش‌های لازم و تجهیزات مناسب به دانشجویان ارایه می‌شود و پس از این دوره دانشجویان را با صندوق‌های سرمایه گذاری و حامیان مالی مرتبط می‌کنیم تا بتوانند محصول خود را به تولید انبوه برسانند البته این مستلزم آن است که محصول آن‌ها قابلیت تجاری سازی داشته باشد.

پور عباسی با اشاره به اهداف برگزاری این رویداد توضیح داد: هدف ما این است که محصولاتی را تولید کنیم تا بیماران دیابتی از آن استفاده کنند و زندگی راحت تری داشته باشند پژوهش‌هایی در حوزه دیابت انجام می‌شود که این پژوهش‌ها به دلیل آن که کاربردی نشده‌اند برای بیماران کاربردی ندارد به همین دلیل ما به دنبال طرح‌هایی هستیم که بتوان آن‌ها را عملیاتی کرد.

رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: حمایت‌ها از طرف صندوق‌های سرمایه گذاری انجام می‌شود و ما ارتباط دهنده دانشجویان با این صندوق‌ها هستیم.

وی در ادامه درباره داوران این استارت آپ توضیح داد: یک گروه متخصصین علوم پزشکی برای ارزیابی طرح‌های دانشجویان و یک گروه برای ارزیابی فنی و بازاریابی و تجاری سازی محصولات حضور دارند گروه متخصصین علوم پزشکی به لحاظ پزشکی طرح‌ها را ارزیابی می‌کنند و کارشناسان بازار تجاری سازی از این منظر به ایده‌ها نگاه می‌کنند که تا چه میزان قابلیت تجاری سازی دارند.

پور عباسی تاکید کرد: در انتها ۵ استارت آپ برای حضور و استقرار در مراکز شتاب دهنده پذیرفته می‌شوند، اما طی مذاکراتی که داشتیم بنا شده تا اگر طرح‌های ارسالی مناسب بودند بیشتر از ۵ طرح را برای تجاری سازی و حمایت قبول کنیم. سعی می‌کنیم تمامی این ۵ طرح به مرحله تجاری سازی برسد، اما بزرگترین تشویق ما برای دانشجویان این است که پس از تولید محصول اولیه سرمایه گذار از آن‌ها حمایت می‌کند تا محصول خود را به تولید انبوه برسانند.

رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه گفت: به خاطر آنکه طرح‌های برتر باید در مرکز شتاب دهنده تهران مستقر شوند لذا فقط دانشجویان تهرانی و دانشجویان مستقر در تهران می‌توانند در این استارت آپ شرکت کنند، اما اگر دانشجویان شهرستانی بتوانند گروهی با هسته مرکزی تهران تشکیل دهند می‌توانند در این استارت آپ شرکت کنند.

وی با اشاره به تمدید مهلت برای شرکت در استارت آپ توضیح داد: به دلیل آنکه استقبال دانشجویان از این طرح خوب بوده دو هفته دیگر برای ارسال طرح‌ها تمدید شده و گروه‌های دانشجویی می‌توانند تا ۱۵ اردیبهشت ماه طرح‌های خود را به دبیرخانه ارسال کنند.
 
استارتاپی ها! به دیابت حمله کنید/ ایده‌های دانشجویان خلاق تا تولید محصول حمایت می‌شوند

پور عباسی با اشاره به اینکه دوره آموزشی و استقرار شرکت‌ها از تابستان آغاز می‌شود گفت: به دلیل آنکه دانشجویان باید تمام تعطیلات تابستان را برای حضور در کلاس‌های آموزشی و پیگیری ایده‌های خود در مرکز شتاب دهنده ما بگذرانند لذا این کار از تابستان استارت می‌خورد و فرصت دیگری برای تمدید مهلت ارسال ایده‌ها نداریم.

رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان خاطر نشان کرد: طرح‌ها حداقل تا اواخر آذر ماه و حداکثر تا پایان اسفند می‌توانند به مرحله تولید اولیه برسند و لذا دانشجویان باید تمامی تلاش خود را در تابستان انجام دهند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار