حدود ۲ سال است که از خوابگاههای متعلق به دانشگاه سراسری مراغه اعم از دخترانه و پسرانه اشیائی همچون لپتاپ و پول نقد ... به سرقت میرود و مسئولان ...
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زندگی در خوابگاههای دانشجویی سختیهای خاص خودش را دارد و طبیعتا زندگی در خوابگاه آسان نیست، بالاخره تعداد زیادی دانشجو با فرهنگهای مختلف در یک خوابگاه دور هم جمع شدهاند و گاهی میبینیم که در یک خوابگاه هر کسی ساز خود را میزند.
این شرایط برای دانشجویان به خصوص دانشجویان که دست کم باید چند سال از بهترین دوران عمر خود را در آن سپری کنند، کمی دشوار است؛ اما سختی این زندگیهای جمعی زمانی دوچندان میشود که امکانات رفاهی خوابگاه محدود و پاسخگوی نیاز دانشجویان نباشد و از طرفی گاهی دیده میشود برخی افراد از شرایط موجود سوءاستفاده میکنند و این سختی را چندین برابر افزایش میدهند.
در دانشگاه مراغه ۶ خوابگاه برای دختران و پسران وجود دارد که حدود ۱۳۰۰ دانشجو از شهرهای مختلف در آن سکونت دارند، اخیرا اخباری در رابطه با برخی اتفاقات ناشایست و سرقت وسایل دانشجویان در این خوابگاهها منتشر شده که نگرانی بسیاری از دانشجویان را در پی داشته است.
اینکه وسایل و اموال یک دانشجو در خوابگاه که به یک باره ناپدید شود و به سرقت برود خبر نگرانکنندهای است، در این خصوص با چند تن از دانشجویان مال باخته مصاحبهای انجام دادهایم که در ادامه آمده است.
* سرقت اموال دانشجویان در خوابگاه و عدم پیگیری مسئولان دانشگاه
یکی از دانشجویان دانشگاه مراغه در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، گفت: حدود از ۲ سال پیش از خوابگاههای متعلق به دانشگاه سراسری مراغه اعم از دخترانه و پسرانه اشیائی همچون لپتاپ که جزو ابزار ضروری تحصیل دانشجویان علیالخصوص دانشجویان رشتههای مهندسی و کارشناسی ارشد است و همچنین پول نقد که مخارج ایاب و ذهاب روزمره، تغذیه و نیازهای معمول دانشجویان است و دیگر اشیاء به ارزشهای مختلف به سرقت رفت.
وی افزود: متاسفانه فقط از یکی از خوابگاههای پسرانه این دانشگاه مجموعا اشیائی بالغ بر ۷ الی ۸ میلیون تومان به سرقت رفته است.
از یکی از خوابگاههای پسرانه این دانشگاه مجموعا اشیائی بالغ بر ۷ الی ۸ میلیون تومان به سرقت رفته است
این فعال دانشجویی گفت: این جریانات به صورت مکرر اتفاق میافتد و از طرف سرپرست خوابگاه، مسئول امور خوابگاهها و حتی حراست پیگیری نمیشود و در بهترین حالت به صورت روتین و فرمالیته و صد البته بینتیجه پیگیری شده است.
این دانشجو در ادامه تصریح کرد: این اتفاقات آنقدر ذهن و وقت دانشجویان را مشغول خود کرده که آنها را از درس و تحصیل که هدف اصلی آنهاست بازمیدارد.
وی گفت: متاسفانه ادامه این روند باعث ناامید شدن مالباختگان و مسکوت ماندن دیگر دزدیها از اموال دانشجویان و عدم پیگیری آنها میشود.
این فعال دانشجویی مطرح کرد: طنز تلخ این ماجرا آنجاست که با یک کلید میتوان درب چندین اتاق را گشود و پاسخ مسئولین امر تعویض قفلها توسط دانشجویان است که در این صورت نیز از طرف مسئولین خوابگاه این امر آسیب به اموال خوابگاه محسوب میشود.
طنز تلخ این ماجرا آنجاست که با یک کلید میتوان درب چندین اتاق را گشود و پاسخ مسئولین امر تعویض قفلها توسط دانشجویان است
وی افزود: این در حالیست که دانشجویان مالباخته بین حراست، مسئول خوابگاهها، سرپرست خوابگاه و... پاسکاری میشوند و هیچ کدام مسئولیتی قبول نمیکنند.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: برخورد مسئولین طوری است که گویا مالباختگان مقصر و گناهکار بوده و حتی حق اعتراض را هم برای دانشجویان به رسمیت نمیشناسند.
* دانشگاه هیچگونه مسئولیتی در قبال گمشدن وسایل دانشجویان ندارد
داوود قطعاتی مسئول امور خوابگاه دانشگاه مراغه هم در گفت وگو با خبرگزاری دانشجو، در این رابطه گفت: زمانی که دانشجویان وارد دانشگاه میشوند و درخواست خوابگاه میکنند فرمهایی به آنها داده میشود که در این فرمها نوشته شده نگهداری اشیاء قیمتی از قبیل: (پول طلا، لب تاپ...) برعهده دانشجو است و دانشجویان از این موضوع اطلاع دارند، و دانشگاه هیچ گونه مسئولیتی در قبال گم شدن وسایل ندارد.
داوود قطعاتی بیان کرد: در هر خوابگاه تقریبا ۱۰۰ اتاق وجود دارد، و امکان دارد کلید قفل یک اتاق به قفلهای دیگر هم بخورد، دانشجویان باید در نگهداری وسایل شخصی بیشتر دقت کنند.
دانشجویان باید در نگهداری وسایل شخصی بیشتر دقت کنند
وی گفت: ما به آنها گفتهایم قفل در اتاقهای خود را عوض کنند، چند تن از دانشجویان به ما گفتند در خوابگاهها دزدی شده و از نظر ما دزدی زمانی صورت میگیرد که قفل در اتاق شکسته شده باشد و شواهدی ازاین که با زور وارد اتاق شده، اما در خیلی از موارد دیده شده است که هیچ گونه آسیبی به فقل اتاق وارد نشده است. ما فکر میکنیم این دزدیها را افراد داخل خوابگاه انجام میدهند.
مسئول امور خوابگاه دانشگاه مراغه مطرح کرد: یکی از دانشجویان به ما مراجعه کرد و گفت مقداری از پولم گم شده است، به نظر شما چرا دانشجو باید مبلغ زیادی پول را در خوابگاه نگه داری کند، الان عصر تکنولوژی است و بیشتر مردم پولهای خود را در کارت عابربانک نگه دار میکنند، دانشجویان باید پول نقد کمی در خوابگاه نگه داری کنند.
وی افزود: مسئول حراست دانشگاه موضوع دزدیهای خوابگاها را پیگیری میکند؛ اما دانشجویان هم باید در این مورد همکاری کنند مثلا وقتی از دانشجویان میپرسیم آیا به کسی مشکوک هستید میگویند نه؛ این کار ما را سخت میکند.
قطعاتی گفت: البته در مواردی هم شخص سارق پیدا شده است. برای اینکه این چنین اتفاقات در خوابگاها نیفتد، اما دانشجویان هم باید مراقب وسائل شخصی خود باشند.