به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به همت تیم پژوهشی پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان و با سرپرستی ماجد مردوخ روحانی، جامعترین فرهنگ کردی با ۹۳ هزار مدخل تحت عنوان «فرهنگ دانشگاه کردستان» در تالار مولوی رونمایی شد.
امید قادرزاده در مراسم رونمایی از کتاب فرهنگ دانشگاه کردستان که در محل تالار مولوی این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: مرکز پژوهشهای کردستانشناسی از سال 79 با موافقت معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با گروه پژوهشی زبان شناسی و ادبیات کردی تاسیس و فعالیت عملی خود را شروع کرد.
رئیس پژوهشکده کردستانشناسی دانشگاه کردستان از چاپ ۳۵ عنوان کتاب در حوزه زبان، فرهنگ و ادبیات کردی در این پژوهشکده خبر داد و گفت: بسیاری از این کتابها به عنوان کتب مرجع علمی در دانشگاههای اقلیم کردستان عراق و دانشگاه کردستان تدریس میشوند.
رئیس پژوهشکده کردستانشناسی اذعان کرد: در زمینه توسعه فعالیتهای پژوهشکده، با ایجاد دو گروه پژوهشی، مطالعات تاریخ و فرهنگ کردستان و مطالعات راهبردی و توسعه کردستان با موافقت شورای گسترش آموزش عالی در بهمن سال ۱۳۹۴ به پژوهشکده کردستانشناسی ارتقاء یافت.
قادرزاده برگزاری بالغ بر ۱۰ کنفرانس در حوزه ادب و فرهنگ کردی را یکی دیگر از دستاوردهای پژوهشکده کردستان شناسی عنوان کرد و گفت: برگزاری آیین گرامیداشت بزرگان و مفاخر کرد، اجرای ۱۵ طرح پژوهشی در حوزه توسعه استان، اجرای ۲۵ نشست تخصصی در دانشگاه کردستان و انعقاد تفاهمنامههای همکاری با ادارات و سازمانهای اجرایی استان را از دیگر این فعالیتها بیان کرد.
به گفته این مقام مسئول، در ادامه فعالیتهای علمی پژوهشکده کردستانشناسی، دایرهالمعارف کرد و کردستانشناسی در دستور کار پژوهشکده قرار گرفت.
قادرزاده با اشاره به فرهنگ چهارجلدی کردی، تصریح کرد: این فرهنگ به سرپرستی ماجد مردوخروحانی توسط پژوهشکده کردستانشناسی دانشگاه کردستان به چاپ رسیده است.
وی نویسندگان، مفاخر و مشاهیر فرهنگی و علمی را سرمایههای اجتماعی عنوان کرد و افزود: دانشگاه کردستان با داشتن این سرمایههای اجتماعی عظیم نقش قابل توجهی در پاسداشت فرهنگ و زبان و ادبیات کردی داشته و به مرجعی در حوزه مطالعات کردشناسی تبدیل شده است.
رئیس پژوهشکده کردستانشناسی دانشگاه کردستان در پایان اظهار داشت: تدوین ۵ جلدی تاریخ و ادبیات کردی به همت بختیار سجادی، چاپ جلد ۳ و ۴ مشاغل و پیشینه کهن سنندج و ثبت و گفتمانسازی دانشهای بومی و محلی از مهمترین برنامههای در دست اجرای پژوهشکده کردستانشناسی است.
در ادامه فردین اخلاقیان رییس دانشگاه کردستان اظهار کرد: همه ما قدردان و سپاسگذار زحمات استاد ماجد مردوخ روحانی در راستای تلاش وی در خصوص فرهنگ و ادب کردستان هستیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه جایگاه تولید فکر است، افزود: من معتقدم که دانشگاه به متفکران، پژوهشگران، محققان و آزادیخواهان تعلق دارد و ما در دانشگاه خادم مسوول و نقاد تفکر هستیم.
اخلاقیان تاکید کرد: با توجه به نیازهای امروز جامعه، پیوند دانشگاه و اجتماع پیوندی ناگسستنی و انکارناپذیر است و وظیفه ما استحکام این پیوند است.
وی خاطرنشان کرد: تدریس رشته زبان و ادبیات کردی و رشته موسیقی در راستای سیاستهای کلی است که در طول این چند سال اخیر در دانشگاه کردستان به آن جامه عمل پوشیده شد.
رئیس دانشگاه کردستان گفت: باید تولیدات و محصولات فرهنگی از دانشگاه به جامعه منتقل شود.
اخلاقیان خاطرنشان کرد: پژوهشکده کردستانشناسی در دانشگاه کردستان با نام مردوخروحانی قرین شده و وظیفه ما معرفی آثار این نویسندگان و مفاخران کرد به جامعه است.
وی با بیان اینکه دانشگاه محیطی برای الگوسازی است، عنوان کرد: اگر بتوانیم از تمامی ظرفیتها و سرمایههای انسانی استفاده کنیم دیگر بسترهای جامعه شکوفا شده و توسعه مییابد.