بعد از افزایش موج انتقادها از بازداشت فعالان حقوق زنان در عربستان، ریاض اعلام کرده ۸ نفر از این افراد را به صورت موقت آزاد کرده و ۹ تن دیگر هنوز در بازداشت بسر میبرند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از واس، عربستان اعلام کرده است که ۸ فرد متهم به همکاری با سازمانها و نهادهای خارجی دشمن با عربستان را به صورت موقت آزاد کرده است و ۹ تن دیگر هنوز در بازداشت بسر میبرند.
دادستانی کل عربستان اعلام کرده که متهمانی که ماه گذشته بازداشت شده اند را مورد بازجویی قرار داده است، این متهمان همان فعالان عربستانی و از مدافعان حقوق زنان هستند که بازداشت آنها با موجی از انتقادات علیه عربستان همراه شده است.
دادستانی عربستان مدعی شده است که این افراد به همکاری و ارتباط با افراد و نهادهای دشمن با عربستان، جذب برخی افراد در نهادهای حساس دولتی برای جمع آوری اطلاعات و مدارک رسمی و محرمانه که به منافع عالی عربستان ضرر میزند و حمایت مالی و معنوی از عناصر دشمن با عربستان در خارج از کشور متهم شده اند.
بر اساس این بیانیه ۱۷ نفر که تاکنون در رابطه با این پرونده بازداشت شده بودند که ۸ نفر آنها از جمله ۵ زن و ۳ مرد به صورت موقت آزاد شده اند و همچنان ۹ نفر دیگر از جمله ۴ زن و ۵ مرد در بازداشت باقی خواهند ماند، زیرا ادله و مستنداتی که علیه آنها موجود است به نحوی است که نمیتوانند به صورت موقت آزاد شوند.
در پاسخ به انتقاداتی که به عربستان در خصوص بازداشت فعالان حقوق زنان وارد شده، دادستانی کل این کشور مدعی شده است برخورد با متهمان به نحوی است که حقوق آنها را حفظ کرده و امکان ارتباط با خانواده هایشان نیز برای آنها فراهم شده و تمام حقوق آنها حفظ شده است.
این اقدام عربستان با واکنش سازمان دیدبان حقوق بشر مواجه شده و این سازمان تأکید کرده بود که بازداشت فعالان حقوق زنان در عربستان اصلاح طلبان عربستان را نگران کرده است و تنها گناه این افراد این بوده که پیش از بن سلمان به این مسأله پی برده بودند که زنان باید حق رانندگی داشته باشند.
در حالی که تنها چند هفته مانده به لغو ممنوعیت رانندگی زنان باقی است، برخی معتقدند که بازداشت فعالان حقوق زنان تنها با این هدف صورت گرفته که بن سلمان میخواهد اعتبار آزادی رانندگی زنان به اسم او ثبت شود.
از سوی دیگر در حالی که فعالان حقوق زنان مانند «لجین الهذلول» در زندان بسر میبرند نسخه خاورمیانه نشریه معروف «ووگ» برای عکس روی جلد شماره جدید خود با «هیفاء» شاهزاده سعودی و دختر عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه پیشین عربستان گفتگو کرده است. این اقدام و انتشار تصاویر شاهزاده سعودی، خشم فعالان حقوق بشر را برانگیخته و از قرار دادن تصویر شاهزاده سعودی روی جلد این مجله معروف در حالی که فعالان واقعی حقوق زنان در زندان بسر میبرند انتقاد کرده اند.