کد خبر:۶۹۳۴۳۸

لبخند رضایت از تغییر بعد از ۱۴ سال

تصمیم نمایندگان مجلس به ۱۴ سال ریاست علاءالدین بروجردی بر کمیسیون امنیت ملی مجلس پایان داد؛ تغییری که اصلاح طلب و اصولگرا برای به سرانجام رسیدنش خیز برداشتند تا رکورددار ریاست بر یک کمیسیون را تغییر دهند و حالا بعد از تحقق، حتی خود بروجردی هم ابراز خرسندی می‌کند.
به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، علاءالدین بروجردی یکی از رکوردداران حضور در مجلس است. او در پایان دوره دهم با ۲۴ سال سابقه نمایندگی شهرستان بروجرد در مجلس، رکورد یک ربع قرن نمایندگی را ثبت می‌کند. بروجردی که از مجلس ششم بهارستان نشین بوده است، از این پنج دوره، ۱۴ سال ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس را بر عهده داشته است. این مدت ریاست آن قدر زیاد است که خود او به خبرگزاری خانه ملت گفته: «این میزان قرار گرفتن در یک مسئولیت، طولانی‌ترین زمان در تمامی مجالس قبل و بعد از انقلاب اسلامی است، البته به مدت ۴ سال هم به عنوان عضو در کمیسیون امنیت ملی مجلس ششم حضور داشتم.»

**فراز و فرود‌ها در عرصه سیاست
طی بیش از دو دهه نمایندگی، فراز و فرود‌های زیادی را در عرصه سیاست ایران تجربه کرده است و هر بار هم نسبت به تغییر روند‌های سیاسی ایران از خود انعطاف نشان داده است. او که در دوران اصلاحات تبلیغ با نام رئیس دولت اصلاحات رأی بروجردی‌ها را کسب کرده بود، با تغییر ساکنان پاستور، چرخش محسوسی به سمت «رایحه خوش خدمتی ها» پیدا کرد.

بروجردی این انعطاف را با پایان احمدی نژادی‌ها دوباره نشان داد. در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ برای مناظره‌های تلویزیونی در کنار علی اکبر ولایتی به عنوان مشاورش وارد جام جم شد. او با این حال بعد از پیروزی حسن روحانی به جمع حامیان برجام پیوست و در مجلس نقش مثبتی برای تصویب آن داشت.

ریاست کمیسیون امنیت ملی مجلس، اما بر خلاف نظر دولت روحانی، از پیشتازان اعلام فیلتر تلگرام بود و از فیلتر این پیام رسان دفاع کرد.
بروجردی حاشیه‌های دیگری هم داشته است. سال ۹۰ وقتی پرونده اختلاس ۳ هزار میلیاردی در دست رسیدگی بود، نام علاءالدین بروجردی هم در بین احضار شدگان به دادگاه بود. بعلاوه برخی منابع غیر رسمی هم از بازداشت فرزند او خبر دادند.

اما بالاخره دیروز دو جریان اصلاح طلب و اصولگرای مجلس با معرفی نامزدان خود برای ریاست کمیسیون امنیت ملی، وارد فاز عملی برای پایان دادن به ریاست چهارده ساله بروجردی شدند. حشمت الله فلاحت پیشه در قرعه کشی نهایی پیروز رقابت با رقیب اصولگرا‌ها بود.
جانشین بروجردی در تشریح برنامه‌های خود می‌گوید: «در مسائل سیاست خارجی باید با مردم رُک حرف بزنیم و اگر امری در راستای امنیت ملی و منافع ملی باشد در آن موضوع پیش قدم باشیم و در غیر این صورت باید راحت برای مردم توضیح بدهیم، امیدواریم که همین مسیر در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس طی شود.»

این اظهار نظر فلاحت پیشه در حالی است که اعضای کمیسیون امنیت ملی ترجیح می‌دهند درباره این تغییر نظر تشریحی خود را بیان نکنند، اما در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا می‌گویند که نحوه حضور دو فراکسیون در انتخابات هیأت رئیسه این کمسیون تخصصی، خود گویای نظر آنان هست.

**گامی رو به جلو
علیرضا رحیمی نماینده تهران و از اعضای این کمیسیون در کانال تلگرامی خود در باره این تغییر بعد از ۱۴ سال نوشته است: «زمزمه تغییر در ارکان کمیسیون امنیت ملی مجلس، از سال اول ایجاد شد و پس از انتخابات سال دوم کمیسیون، این خواسته طرفداران بیشتری پیدا کرد... با نزدیک شدن به انتخابات سال سوم کمیسیون، مطالبه و اراده تغییر فراگیر و اجماعی شد و این مهم برای همه اعضاء روشن بود.» او در بخش دیگری از این یادداشت خود اعلام کرده است: «صرف نظر از تعداد آراء، اصل تغییر در کمیسیون گامی رو به جلو تلقی می‌شود و البته هیات رییسه جدید کمیسیون نیز انتظار همه اعضا را برای ایجاد تحول و تقویت کمیسیون با جدیت تمام دریافته اند.»

محمدجواد جمالی از اعضای این کمیسیون نیز در گفتگو با ایرنا تأکید دارد: «دکتر فلاحت پیشه اعلام کرد که از نظرات و برنامه‌های پیشنهادی اعضا استقبال می‌کند و سعی می‌کند که کمیسیون برنامه محور باشد و از همه نیرو‌های سیاسی هم استفاده می‌کند. بر این اساس من هم امیدوار هستم ایشان که سابقه سه دوره نمایندگی دارد و درس خوانده این حوزه هم هستند، دست در دست همدیگر بتوانیم منافع ملی را حفظ کنیم.»

حالا حتی بروجردی هم به تغییر خود لبخند زده است و با اشاره به رکوردش در ریاست یک کمیسیون می‌گوید: «بسیار خرسندم از اتفاقی که واقع شده و کمک خواهیم کرد آقای فلاحت پیشه و اعضای هیات رئیسه در مسئولیت جدید هر چه بیشتر موفق شوند. تصمیم خوبی توسط همکاران و دوستان در کمیسیون امنیت ملی مجلس اتخاذ شد.»

این اظهار نظر بروجردی درباره تغییر خود بعد از ۱۴ سال در حالی است که او برای سال پانزدهم ریاستش نیز کاندیدا شده بود که تنها با پنج رأی از رسیدن به آن بازماند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار