وزیر بهداشت گفت: تعداد مقالات ISI از ۷۰۰ مقاله در سال ۵۷ به بیش از ۴۲ هزار مقاله افزایش پیدا کرده و سهم ایران از تولید علم در جهان از ۰.۱ به ۱.۵ درصد رسیده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت بهداشت، حسن هاشمی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور گفت: وارد چهلمین سال انقلاب اسلامی میشویم و در این چهل سال توفیقات بسیار زیادی داشته ایم.
وزیر بهداشت، گفت: کتمان نمیکنم که دانشگاه امروز هزاران سوال از مسئولان نظام و جامعه روحانیت دارد که بی پاسخ مانده است و بر خلاف سالهای اول انقلاب که شهید بهشتی، شهید مطهری شهید مفتح، دکتر روحانی و مقام معظم رهبری در دانشگاهها حضور پیدا میکردند و سوالات متعددی را پاسخ میدادن.
وی افزود: امروز عرصه برای متقلبین فراهم شده و این افراد قلابی و انقلابی نما؛ سارق عقیده جوانان به ویژه در محیطهای دانشگاهی هستند که یا حضور فیزیکی دارند و یا امکاناتی مانند فضای مجازی در اختیار دارند.
هاشمی افزود:ای کاش سوالات جوانان و دانشگاهیان بی پاسخ نماند، چون مسئولیت گمراهی آنها بر عهده مسئولانی است که سئوالات را بی پاسخ گذاشته و یا میگذارند.
وی با اشاره به این که تعداد دانشجویان کشور در زمان انقلاب اسلامی حدود ۲۰۰ هزار نفر بود، اما امروز به بیش از ۴ میلیون نفر، افزایش پیدا کرده است، افزود: تا سال ۵۷ تعداد دانشجویان دکتری حرفهای در کشور، ۱۰ هزار نفر بود و اکنون به ۷۰ هزار نفر رسیده است. دانشجویان در زمان انقلاب، در ۴۰۰ رشته مقطع تحصیل میکردند و امروز در ۳۰۰۰ رشته مقطع تحصیل میکنند.
وزیر بهداشت گفت: قبلا در مورد بی سوادی مدرن صحبت کردم، نمیخواهم بگویم که گسترش بی رویه و توجه کمی به طور کامل، به معنی توجه به علم است و ما هم مانند کشورهای دیگر به تربیت افرادی کم سواد دارای مدرک، آلوده شده ایم البته در این چهار دهه به رشد کیفی بی توجه نبودیم.
وی با اشاره به اینکه در طول ۴ دهه گذشته تعداد اعضای هیات علمی در کشور از ۷ هزار نفر به ۸۰ هزار نفر افزایش یافته است، افزود: تعداد مقالات ISI از ۷۰۰ مقاله در سال ۵۷ به بیش از ۴۲ هزار مقاله افزایش پیدا کرده و سهم ایران از تولید علم در جهان از ۰.۱ به ۱.۵ درصد رسیده است.
هاشمی با بیان این که در ۴ ساله دولت یازدهم و یک سال دولت دوازدهم توانسته ایم از نظر علمی در جهان از رتبه ۱۸ به رتبه ۱۶ برسیم و در نیمه اول سال ۲۰۱۸ میلادی نیز به رتبه ۱۵ رسیده ایم، افزود: در تربیت نیرو در تخصصهای مورد نیاز در حوزه پزشکی به نحوی عمل شد که در حال حاضر نیازی به اعزام بیماران به خارج از کشور نداریم و هر روز صدها بیمار از کشورهای مختلف برای درمان به ایران سفر میکنند.
وی با بیان این که در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در طول دهههای گذشته توفیقات بسیار زیادی در کشور داشته ایم، افزود: در آغاز دولت یازدهم، از نظر شاخص فناوری در رتبه ۱۲۸ جهان بودیم که در پایان دولت یازدهم به رتبه ۷۵ و در دولت دوازدهم به رتبه ۶۸ ارتقا پیدا کرده ایم.
وزیر بهداشت با اشاره به این که در موضوع مرجعیت علمی که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده، در حوزه تحقیقات علوم پزشکی، استنادات به مقالات علوم پزشکی در دو سال گذشته، ۴۰۰ درصد رشد داشته است، افزود: در حوزه تحقیقات و پژوهش ۵۶ نفر در دانشگاههای علوم پزشکی کشور حضور دارند که از دانشمندان یک درصد برتر دنیا در رشتههای خودشان هستند.
وی افزود: در حالیکه در آغاز دولت یازدهم، فقط ۸ دانشمند یک درصد برتر در دانشگاههای علوم پزشکی حضور داشتند.
هاشمی با بیان اینکه در حال حاضر زمانی است که برای تحقق کامل سند چشم انداز ۱۴۰۴ ایران در حوزه علوم و فناوری، بیش از گذشته تلاش کنیم، افزود: باید تلاش کنیم تا تعاملات علمی دانشمندان و دانشجویان با نهادهای معتبر بین المللی را گسترش دهیم و از این فضا برای انتقال و بومی سازی فناوری و ایجاد اشتغال در همه زمینهها استفاده کنیم.
وی با تاکید بر این که باید موانع موجود در برقرار ارتباط با بزرگترین مراکز علمی جهان را برداریم و ایران را به عنوان پذیرنده مهم منطقهای مراکز بزرگ جهان، مطرح کنیم، افزود: باید تلاش کنیم تا با لحاظ کردن مصادیق اقتصاد مقاومتی؛ دانش و فناوری و خلق ثروت از طریق شرکتهای دانش بنیان، جایگزین نفت شود.