دپوی نامناسب زباله در ملایر

دپوی نامناسب زباله در ملایر

کیلومتر ۱۵ جاده ملایر به همدان محل دفن نامناسب زباله شهری و بیمارستانی است که متاسفانه هر روز هوا و زمین الوده میکند
زندگی زیر سایه امید

زندگی زیر سایه امید

طبق تعریف مرکزآمار ایران، زنان سرپرست خانوار به زنانی گفته می‌شوند که بدون حضور و یا حمایت یک مرد یا همسر به دلایلی، چون طلاق، مرگ، اعتیاد، بیکاری و... سرپرستی خانواده، مسئولیت اداره اقتصادی وتصمیم گیری‌های عمده حیاتی خانواده را برعهده می‌گیرند. اکرم ۳۰ ساله با پسر ۹ساله اش در روستای دوتپه سفلا که در فاصله ۲۲کیلومتری شهرستان خدابنده استان زنجان است زندگی می کند. او که در سن ۱۵سالگی با پسر دایی ۲۴ساله خود ازدواج میکند چهار ماه است که به دلیل اعتیاد و زندانی بودن همسرش طلاق گرفته و با دریافت وام و حمایت کمیته امداد توانسته کسب وکاری برای خود رقم بزند و در خانه پدری اش به تولید و پرورش انواع اقسام جوجه بپردازد. او علاوه براین کار مغازه ای نیز اجاره کرده و در آن پوشاک می فروشد و در کنارش خیاطی هم انجام می دهد. اکرم نمونه موفقی از یک زن سرپرست خانوار است که باوجود تمامی مشکلات و پس از غلبه بر افسردگی و ناراحتی های پس از طلاق توانسته روی پای خود بایستد و بخش عمده ای از بدهی ۱۰۰ میلیونی که به خاطر همسر سابقش به وجود آمده را پرداخت کند. این روزها زندگی اکرم به ثبات و آرامش نسبی رسیده و امید به آینده را در لحظه لحظه زندگی اش میتوان پیدا کرد.
چادر واری

چادر واری

خانه مکانی است امن برای استراحت ، زندگی کردن و آسودن . در این مکان معمولا یک فرد یا یک خانواده زندگی می کنند در فرهنگ سنتی به اصطلاح چهار دیواری گفته می شود. قوم عشایر نشین بختیاری سالهاست در خانه هابی زندگی می کنند که دیوار ندارد.
باغ انار

باغ انار

يكي از مهمترين محصولات باغداري كردستان در منطقه ي سروآباد انار است . اين منطقه سالانه با متوسط توليد انار ١٨ تن در واحد هكتار ، رتبه اول توليد را در استان كردستان دارد. در حالي كه در صورت سرمايه گذاري و رعايت اصول مراقبت از باغ هاي انار ميتوان ظرفيت برداشت را تا ٣٥ تن در هر هكتار رساند . در همين راستا كميته امداد امام خميني (ره) وام هايي را براي اباداني باغ ها براي مددجويان خود در نظر گرفته است . اقاي محمدكريم اداك با كمك اين وام توانسته باغ انار پدري خود را رونق دوباره اي ببخشد .
یک پیراهن، هزار و یک خاطره

یک پیراهن، هزار و یک خاطره

حدود چهار دهه از شروع جنگ تحمیلی رژیم بعث علیه ایران می گذرد. یکصد و هفتاد هزار شهید گلگون کفن با خون خود نهال نو رس انقلاب اسلامی ایران را آبیاری کردند. یادگاران هشت سال دفاع مقدس کودکانی بودند که حالا خود صاحب همسر و فرزند هستند. اکنون نزدیک به چهل سال گذشته است و درخت مستحکم انقلاب اسلامی به یمن رشادت های فرزندان دلاورش در نبرد حق علیه باطل تا سرزمین های دور و نزدیک ریشه دوانده است. نسل چهارم انقلاب، کودکان کوچک دهه هشتاد و نود هستند با قلب های بزرگ، که این روزها بیشتر دلتنگ پدران خود می شوند. روز دختر بر یادگاران شهدای مدافع حرم مبارک باد.
انتظار مهر

انتظار مهر

در مدرسه می خواندیم ، آن مرد با اسب آمد،آن مرد با اسب در باران آمد.باران ابتدایی ،چشم نواز و آرامش بخش بود اما وقتی باران طولانی آمد ،مردم روستا وحشت کردند و سرانجام سیل خروشان آمد و مدرسه تاب مقاومتش را از دست داد و همه چیز نابود شد.مردم روستا ، دست هایشان رو به آسمان بود اما بچه ها نگاهشان به مدرسه ویران شده قفل شده بود. اینک،بچه ها انتظار مهر را می کشند،مهری که قرار است زمینه ساز آبادانی مجدد مدرسه شان باشد که اگر اینگونه نشود،شاید مجبور شوند الفبای زندگی را با طبیعت وحشی و خشن مشق نمایند.سیل،امید و خنده های بچه ها را با خود برد،امید و آرزوهایی که با مهر و سخاوتمندی یکایک ما،به آنها برخواهد گشت.مهر ما بدون شک ، انتظار آمدن ماه مهر را برای بچه ها دلچسب خواهد کرد و امید ،در دلشان زنده خواهد ماند. تا مهر می مانیم.
کودکی در ویسیان

کودکی در ویسیان

صفا و زيبايي زندگي روستايي بر كسي پوشيده نيست . كودكان روستا تجربه هاي جذاب و متفاوتي با كودكان شهر دارند كه اين تجربه ي متفاوت اندوخته اي بيش از خاطرات خوش برايشان به همراه دارد . طبيعتِ زندگي روستايي براي كودكان همراه با مسئوليت هايي در كارهاي كشاورزي ، باغداري و دامداري است كه بخش مهمي از كودكي و نوجواني آن ها را در بر ميگيرد. كار كردن به معناي مشغول بودن به يك فعاليت مشخص و داشتن مسئوليت در قبال آن مهمترين مسير كسب تجربه براي نوجوانان است كه مهارت هاي اجتماعي و شغلي آنها را بالا ميبرد . بچه هاي روستاي ويسيان از توابع اورامانات كردستان در كنار كودكي و تحصيل با بهره گيري از اين تجربه ها ، توانمندي بيشتري در ترسيم مسير آينده و انتخاب هايشان دارند.
ریبوار، عکاس و مستند

ریبوار، عکاس و مستند

ریبوار محمود پور ،عکاس و مستند ساز موفق از روستای دزلی از توابع بخش مرکزی شهرستان سروآباد، کردستان است. وی به علت علاقه وافری که به هنر عکاسی و فیلمسازی داشته است، پس از حمایت و دریافت وام از کمیته امداد امام خمینی (ره) توانسته آتلیه عکاسی خود را در زادگاه خود، دزلی راه اندازی و از طریق به کسب درآمد مشغول باشد
دستی از جنس امید

دستی از جنس امید

عطا دادگستر، هنرمندی معلول اهل روستای درزیان مریوان، با داشتن یک دست آثار زیادی از جمله پرتره‌های مشاهیر و بزرگان کرد را به تصویر کشیده است، اوشاعر و نوازنده است و فعالیت‌های اجتماعی متعددی را انجام میدهد. او عمیقا به جمله مشهور «معلولیت محدودیت نیست» اعتقاد دارد. عطا که همسرش را به علت سرطان خون از دست داده است، حالا با تنها دخترش «سیران» زندگی میکند. او این روز‌ها بدلیل شرایط نابسمان اقتصادی به سمت کولبری رفته است، اما تا فرصتی می‌یابد به سمت فعالیت‌های هنری می‌رود. مجموعه پیش رو گوشه‌ای از زندگی روزمره عطا دادگستر در روستای درزیان است.
روز جهانی صنایع دستی / سفالگری، هنری در حال فراموشی

روز جهانی صنایع دستی / سفالگری، هنری در حال فراموشی

محمد63ساله به همراه 2برادر دو قلو 57 ساله خود حمید و مهدی،شغل آب و اجدادی خود سفالگری را در کارگاهی اطراف شهرستان شهریار ادامه می دهند.برادر بزرگتر که پیشنهاد تدریس در دانشگاه و مراکز فنی و حرفه ای در رشته سفالگری را نیز داشته ، ترجیح می دهد به دور از هیاهوی پایتخت ، به حرفه خود ادامه دهد و محل زندگی خود و خانواده اش نیز ،در کنار کارگاه است.این سه برادر با وجود اینکه مشتری زیادی برای محصولات خود ندارند و کارگاهشان به حالت نیمه تعطیل درآمده اما همچنان به حفظ شغل خود امیدوارند و در تلاش هستند تا با گرفتن وام اوضاع کارگاه خود را بهبود ببخشند.
۱۲۱۳۱۴۱۵