چرا به فکر مهاجرت میافتیم؟ آیا پاسخ به این سوال هم مثل پاسخ همیشگی ما به تمام چالشهای کشور ،صرفا مشکل اقتصادی است! به نظر میرسد نه! مسئله، ریشهی عمیقتری دارد. آن قدر عمیق که آن را نمیبینیم.
جنبش دانشجویی حرکتی بود که تحولات مهمی را در ایران بعد از انقلاب رقم زد، اما مانند هر پدیده اجتماعی دیگر گاهی گرفتار آفاتی چون سکون شدهاست. سکونی که ذات حرکت را دچار چالش میکند. حال پرسش اصلی اینجاست که جنبش دانشجویی توانسته در مسیر گام بردارد یا دچار رخوت و آفت شده است؟
معدلهای امتحان نهایی گذشت، کنکور هم دادیم، وارد دانشگاه شدیم، درس هم خواندیم، کارشناسی گرفتیم، خدا خواست و تحصیلات تکمیلی هم طی شد؛ سپس چه؟ ماییم و دوران پسا دانشگاه، دوران مهمی که کمتر به آن فکر میکنیم.
آیا راه را درست میرویم؟ نظام آموزش و پرورش، نظام آموزشی عالی و حتی گاهی خودمان این عبارت مهم را فراموش میکنیم که مدرک میتواند دریچهای برای فرصتها باشد، اما بیشک کلید قفل این دریچه، مهارت است.
مطالعهای جدید نشان میدهد که توانایی مردم در تفسیر احساسات یا تمرکز بر انجام یک وظیفه بهدلیل قرار گرفتن در معرض کوتاهمدت آلودگی هوا به ذرات معلق (PM)، کاهش مییابد، که ممکن است انجام فعالیتهای روزمره مانند خرید هفتگی از سوپرمارکت را دشوارتر کند.
در روزهای اخیر، مقامات وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی از وجود ۳۰ هزار پزشک عمومی غیر فعال در کشور سخن گفتهاند. در حالی که آمارها شرایط پیچیده نیروی انسانی و کمبود پزشک در نظام سلامت را نشان میدهند، پشت پرده ادعاهای مقامات نظام سلامت چیست؟
در دوران پس از جنگ تا سالهای معاصر، سیاستهای اقتصادی، به صورت آونگی بین تأکید بر عدالت اجتماعی و رشد اقتصادی در نوسان است. این نوسانات به دلیل تغییر دولتها و رویکردهای مختلف آنها در مدیریت اقتصاد کشور رخ میدهد. اینکه تا چه زمانی قرار است سفرهی مردم متاثر از این نوسانات باشد پرسشی است که پاسخ آن را باید در آنچه بر اقتصاد گذشته یافت.
ایران اسلامی کشوری است که اقتصاد آن برپایۀ پول استوار است، به همین علت، بانکها باید کاملا منطبق با موازین اسلام اداره شوند تا پایه و اساس اقتصاد اسلامی باشند.
حتی اگر به صورت میانگین در نظر بگیریم، نهایتا ۱۷ درصد قیمت تمام شده کالا و خدمات، به حقوق کارگر وابسته است. در این شرایط با فرض تورم ۴۰ درصدی، نهایتا ۸ درصد تورم و چه بسا بسیار کمتر، به خاطر افزایش حقوق خواهد بود.