آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۵۴۹۸
یادداشت دانشجویی|

اندر احوالات جنبش دانشجویی/ در راه یا بیراه؟

جنبش دانشجویی حرکتی بود که تحولات مهمی را در ایران بعد از انقلاب رقم زد، اما مانند هر پدیده اجتماعی دیگر گاهی گرفتار آفاتی چون سکون شده‌است. سکونی که ذات حرکت را دچار چالش می‌کند. حال پرسش اصلی اینجاست که جنبش دانشجویی توانسته در مسیر گام بردارد یا دچار رخوت و آفت شده است؟

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-سینا پروانی، از ابتدای نهضت اسلامی، دانشجویان همواره در خط مقدم تحولات فکری، فرهنگی و اجتماعی حضور داشته‌اند. جنبش دانشجویی با روحیه آرمانگرایی، نقشی بی‌بدیل در پیروزی انقلاب اسلامی ایفا کرد و پس از آن نیز، در مقاطع حساس کشور، میدان‌دار دفاع از ارز ش‌ها و مطالبه‌گری اصولی بوده‌است.

مقام معظم رهبری همواره بر جایگاه و رسالت خطیر جنبش دانشجویی تأکید داشته‌اند و از دانشجویان خواسته‌اند که در مسیر پیشرفت کشور و تحقق اهداف انقلاب اسلامی، نقش فعال و تأثیرگذار ایفا کنند. اما امروز، پرسش مهم این است که یک جنبش دانشجویی تراز انقلاب اسلامی که بتواند درمسیر تمدن نوین اسلامی حرکت کند، چه ویژگی‌هایی دارد؟

یک جنبش دانشجویی در مسیر تمدن اسلامی، باید دارای ویژگی‌هایی باشد که آن را از جریانات سطحی و انفعالی متمایز کند. جنبش دانشجویی باید با شناخت دقیق از مسائل کشور و جهان، موضع‌گیری‌های خود را بر مبنای تحلیل‌های عمیق و مستدل تنظیم کند. نباید دنباله‌رو جریانات سیاسی و جناحی شود، بلکه باید استقلال فکری خود را حفظ کند و آزاداندیشی را در فضای دانشگاه‌ها گسترش دهد.

عدالت، یکی از مهم‌ترین اهداف انقلاب اسلامی است و دانشجویان، به‌عنوان دیده‌بانان جامعه، وظیفه دارند که با روحیه انقلابی، در برابر بی‌عدالتی‌ها و فساد ایستادگی کنند. البته، این مطالبه گری باید مستند، دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت‌ها باشد. جنبش دانشجویی نباید تنها در فضای نظریه پردازی و سخنرانی متوقف شود، بلکه باید وارد عرصه‌های عملی نیز بشود؛ از فعالیت‌های جهادی در مناطق محروم گرفته تا ورود به عرصه‌های علمی، فناوری وفرهنگی برای پیشبرد کشور بستری برای بروز و ظهور جنبش دانشجویی است.

البته امروز، جریان دانشجویی با چالش‌های متعددی مواجه است که می‌تواند نقش‌آفرینی آن را تحت تأثیر قرار دهد. برخی دانشجویان دچار یأس و بی تفاوتی شده‌اند که نتیجه تبلیغات رسانه‌ای و جنگ شناختی دشمن است. راه مقابله با این وضعیت، افزایش انگیزه، امیدآفرینی و ورود به میدان عمل است. دشمن تلاش دارد تا جنبش دانشجویی را از درون تهی کند و آن را به یک حرکت کم‌اثر یا منحرف تبدیل نماید. دانشجویان باید با تقویت گفتمان انقلابی و جهاد تبیین، در برابر این تهدیدات هوشیار باشند.

جنبش دانشجویی، زمانی در تراز انقلاب اسلامی قرار می‌گیرد که بتواند با روحیه جهادی و انقلابی، نقش خود را در پیشبرد اهداف تمدنی کشور ایفا کند. همان گونه که مقام معظم رهبری تأکید دارند: «اگر دانشجو سکوت کند، اگر دانشجو بی تفاوت باشد، اگر دانشجو در قبال جریانات فکری و سیاسی جامعه موضع نداشته باشد، این خسارت بزرگی است.» بنابراین، جنبش دانشجویی باید همواره زنده، پویا و مطالبه‌گر بماند.

امروز، رسالت دانشجویان بیش از گذشته سنگین است. دانشگاه‌ها باید به سنگر‌های تولید فکر، نوآوری و پیشرفت تبدیل شوند و دانشجویان با ایمان، دانش و بصیرت، آینده‌سازان تمدن نوین اسلامی باشند. چنان که رهبرانقلاب فرمودند: «دانشجو افسر جنگ نرم است.» و ما در این جنگ نرم، جز با آگاهی، همت و حضور میدانی دانشجویان پیروز نخواهیم شد. 

*انتشار یادداشت‌ها به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار