۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۷
یادداشت دانشجویی|

هوش مصنوعی، حاکمیت بر جهان را تعیین می‌کند؟ / چین و سیاستگذاری در هوش مصنوعی

چین در بسیاری از زمینه‌های هوش مصنوعی، ایالات متحده را پشت سر گذاشته است. عرصه رقابت بین ایالات متحده و جمهوری خلق چین در زمینه‌های فناوری و تراشه‌ها و توسعه تکنولوژی، بسیار بیشتر از قبل خواهد بود؛ البته با این تفاوت که چین ماهیت انحصار را در فناوری از بین برده و صادرات فناورانه را همچنان در اولویت قرار می‌دهد. تعامل و ارتباط با کشوری که در عرصۀ فناوری، صادرات را بر انحصار ترجیح می‌دهد در رابطه با گسترش هوش مصنوعی در داخل کشور حائز اهمیت است.
۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۱
یادداشت دانشجویی|

نگاهی به سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به اتیوپی

دیپلماسی پارلمانی ایران در مسیر تقویت روابط با قاره آفریقا قرار گرفته است. در ادامه سیاست خارجی همه‌جانبه و متوازن که در دولت سیزدهم آغاز شد، رئیس مجلس شورای اسلامی در سفری به اتیوپی، با مقامات این کشور دیدار و درباره گسترش همکاری‌های اقتصادی، دیپلماتیک و تجاری گفت‌وگو کرد.
۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۹
یادداشت دانشجویی|

پایان دموکراسی سنتی؛ آغاز عصر پلتفرم‌ها و نمایش قدرت تکنولوژی

در عصر دیجیتال، دیگر دولت‌ها تنها بازیگران عرصه سیاست و قدرت نیستند. شرکت‌های فناوری با در اختیار داشتن حجم عظیمی از داده‌ها، به بازیگران اصلی نظم جهانی تبدیل شده‌اند. تسلط الگوریتم‌ها بر تصمیم‌گیری‌ها، مرز بین سیاست و اقتصاد را محو کرده و سرمایه‌داری نظارتی را به واقعیتی غیرقابل انکار تبدیل کرده است.
۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۴
یادداشت |

مرکز صبایی که پویا نیست/ انتقادی بر عملکرد سی‌سالۀ مرکز فرهنگی هنری صبا

هر سازمان یا نهادی مانند مرکز فرهنگی هنری صبا که بیش از ۳۰ سال سابقه دارد م به حداقلی از کیفیت و رویه کاری رسیده است که باید مورد قضاوت قرار گیرد. چرا آثار چنین مجموعۀ مهمی در حدی است که برخی از خبرگان این حوزه، اصول تولید پویانمایی را در این می‌دانند که آنچه صبا انجام می‌دهد، انجام ندهند؟ چرایی این موضوع مطلب مهمی است که کم‌تر به آن پرداخته می‌شود.
۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۷
یادداشت دانشجویی|

با پذیرش FATF ستون پنجم دشمن نشوید!

با گذشت چند ماه از آغاز به کار دولت وفاق، اصرار بر پیوستن به FATF و تصویب کنوانسیون‌های CFT و پالرمو به یکی از محورهای اصلی سیاست‌گذاری اقتصادی و دیپلماتیک آن تبدیل شده است. این در حالی است که تجربه تلخ برجام و تداوم تحریم‌های بانکی پس از آن، بسیاری را نسبت به اثربخشی این مسیر دچار تردید کرده است.
۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۳
یادداشت|

جنگ نظامی تمام شد، جنگ بزرگ‌تر شروع شده‌است!

پس از ماه‌ها نبرد، رژیم صهیونیستی، همچون جنگ لبنان، در غزه نیز ناچار به پذیرش آتش‌بس شد. هرچند بیش از ۵۰ هزار انسان جان باختند و غزه ویران شد، اما این شکست برای اسرائیل، پیروزی بزرگی برای مقاومت بود.
۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۵
یادداشت دانشجویی |

چالش‌های میانجیگری بین تهران و واشنگتن/ شروع مذاکرات تهران و آمریکا؛ با میانجی یا فشار داخلی؟!

میانجیگری به عنوان یکی از سازوکار‌های حل اختلافات بین‌المللی بار‌ها کارآمدی خود را در عرصه‌های مختلف ثابت کرده است؛ اما آیا اصل میانجیگری می‌تواند حداقل مذاکره میان ایران و آمریکا را زمینه‌سازی و یا فرآیند آن را تسریع کند؟
۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۲
یادداشت دانشجویی|

تعلیق قانون حجاب، تهدید مردم سالاری

«تهدید‌های مردم‌سالاری» امری است که رهبر انقلاب مسئولان را از خطر آن برحذر داشتند و از مدیران خواستند تا تسلیم این تهدید نشوند.
۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰
یادداشت دانشجویی|

شمشیر دو لبه؛ روابط ایران با روسیه در میان تعاملات غربی

در دنیایی که به سوی چندقطبی شدن حرکت می‌کند، هم‌راستایی استراتژیک ایران با روسیه پاسخی هوشمندانه به چشم‌انداز جهانی در حال تغییر است. هر دو کشور به ترویج مراکز قدرت جایگزین و مقاومت در برابر سلطه غرب علاقه‌مندند.
۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۱
یادداشت|

به نام دانشگاه؛ به کام شهر / نقدی بر تجمعات دانشجویی در حمایت مقاومت

مکان تجمعات دانشجویی چه میدان ولیعصر باشد چه میدان فلسطین چه ۱۵ خرداد چه انقلاب چه تئاتر شهر چه وسط‌ترین نقطه‌ی شهر، اما اگر پشتوانه درستی نداشته باشد نقطه‌ی ثقلی هم ندارد.
۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۷
یادداشت دانشجویی|

چالش توازن در توسعه کشورهای حوزه خلیج فارس: فرصتی برای تغییر یا تهدیدی برای نظام‌های سیاسی؟

 آمار‌های توسعه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را می‌توان از جهتی به ژانوس با دو چهره تشبیه کرد. که یک روی آن نشان‌دهنده پیشرفت و توسعه است و در طرف دیگر می‌توان ناامنی، کاهش مشروعیت نظام‌سیاسی، افزایش روز افزون خواسته‌های جامعه مخصوصا برای آزادی‌های سیاسی، افزایش خشونت و بحران مهاجران قرار دارد.
۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۱

بحران قطعی برق، نماد بی‌تدبیری

بحران ناترازی برق در ایران نتیجه مستقیم سوء مدیریت نیست بلکه برنامه ریزی و اولویت بندی‌های اشتباه نیز هست. تغییر این وضعیت نیازمند اصلاحات ساختاری عمیق در مدیریت انرژی، پایان قیمت گذاری دستوری و توسعه واقعی انرژی های تجدیدپذیر است.
۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۸
یادداشت دانشجویی| نقدی بر عملکرد نمایشی سازمان‌های بین‌المللی

جراحت بشر/ اینجا غزه است، گورستان حقوق بشر

اینجا غزه است، گورستان حقوق بشر؛ حق زندگی، حق سلامت، حق امنیت، حقوق زنان، حقوق کودکان و همه و همه، مدت‌هاست که در این گورستان به خاک سپرده شده‌اند تا رژیم صهیونیستی بتواند با آسودگی خاطر در سایه سکوت سازوکار‌های بین‌المللی حقوق بشری و جامعه جهانی به جنایت‌های خود ادامه دهد.
۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۹
تریبون دانشجو مخصوص مطالبات مردم است

از خاتمی تا پزشکیان؛ ما همیشه مطالبه‌گر بوده‌ایم / روایتی از حضور پنج رییس جمهور در دانشگاه‌ها

بسیج دانشجویی، ثابت کرده که همیشه مطالبه‌گر اصول انقلاب اسلامی بوده و این اصول برایش از اشخاص مهم‌تر است؛ اصولی که گاهی برای دفاع از آن تنها حامی سید محمد خاتمی در دانشگاه می‌شود و گاهی نیز مطالبه‌گر اصلی در مقابل سید ابراهیم رئیسی.
۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۱
چرا نظام آموزش عالی به اهدافش نرسید؟

تحول ناتمام/ نقدی بر عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی

شورای عالی انقلاب فرهنگی با هدف ایجاد تحول در نظام فرهنگی و آموزشی کشور شکل گرفت، اما پس از گذشت حدود ۴۰ سال از تشکیل این شورا تاکنون نتوانسته اهداف خود را آنطور که باید پیگیری کند.
قبلی۲بعدی