۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۴
یادداشت دانشجویی|

رئیس‌جمهور محترم! فریاد ما باید بر سر آمریکا باشد، نه دولت شما/ مذاکره با آمریکا؛ تجربه‌ای بی‌نتیجه و خسارت‌بار

امروز کسی مخالف نکات مثبت مذاکره نیست لکن مذاکره با کشور‌ها به استثناء آمریکا دارای نکات مثبتی است، البته اسم رژیم صهیونیستی را به‌عنوان استثنا نمی‌بریم؛ چرا که این رژیم اساساً دولت نیست بلکه یک باند جنایتکار و غاصب سرزمین است.
۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۶
یادداشت دانشجویی

تکرار یک سناریوی قدیمی FATF

بحث بر سر پذیرش یا رد FATF بار دیگر در فضای سیاسی و اقتصادی کشور داغ شده است؛ مسئله‌ای که برخی آن را راه‌حل مشکلات اقتصادی می‌دانند و برخی دیگر، آن را تکرار تجربه‌های ناموفق گذشته. اما آیا واقعاً پیوستن به این گروه مالی جهانی، می‌تواند اقتصاد ایران را از فشارهای بین‌المللی رها کند، یا تنها توهمی دیگر از وابستگی به غرب است؟
۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۳
یادداشت دانشجویی|

کارگروه نجات بجای ستاد احیا؛ مشاوره غلط کارشناسان به پزشکیان برای احیای دریاچه ارومیه

مشکل دریاچه ارومیه در عین سادگی بسیار پیچیده است و در اصطلاح علمی به آن مسئله بدقلق گفته می‌شود چون با مسائل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و ... درهم تنیده شده است.
۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۶
یادداشت دانشجویی|

FATF؛ ابزار کنترل مالی یا دام امنیتی؟

با مطرح شدن دوباره مسئله FATF در فضای سیاسی و اقتصادی کشور، موافقان و مخالفان آن استدلال‌های متفاوتی را بیان می‌کنند. در حالی که دولت چهاردهم به دنبال تعیین تکلیف این موضوع است، برخی کارشناسان معتقدند پذیرش کامل FATF می‌تواند منجر به افشای شبکه‌های دور زدن تحریم و تضعیف امنیت اقتصادی و راهبردی کشور شود. آیا FATF ابزاری برای شفافیت مالی است یا اهرمی برای کنترل و فشار بیشتر بر اقتصاد ایران؟
۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۸
یاداشت دانشجویی|

مجمع تشخیص توجه داشته باشد که اجرای کامل برنامه اقدام FATF مصلحت بیّن نیست

مطابق آیین‌نامه‌ی مجمع تشخیص مصلحت نظام، مصلحت طرح‌هایی که در این نهاد برای تصمیم‌گیری مطرح می‌شوند باید بیّن و واضح باشند. یعنی هرگونه ابهامی در مورد پیامد‌ها، مضرات و منافع معاهدات پالرمو و CFT باید رفع شده باشد؛ لذا تلاش برای تصویب فوری بدون رفع مسائل مبهم پیرامون آن بر خلاف آیین‌نامه و خارج از روند قانونی خواهد بود.
۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۹
یاداشت دانشجویی|

تحلیل جامع پیامد‌های FATF و ضرورت حفظ استقلال مالی ایران

وابستگی به نهاد‌های بین‌المللی نظیر FATF نه‌تنها عدالت اجتماعی را تضمین نمی‌کند، بلکه با تحمیل استاندارد‌های یک‌جانبه، حاکمیت قانون‌گذاری داخلی را تضعیف می‌سازد. کشوری که استقلال مالی ندارد، در سیاست‌گذاری‌های کلان نیز دچار وابستگی خواهد شد.
۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۹
یادداشت دانشجویی|

پیوستن به FATF؛ آزمون تاریخ‌ساز مجمع تشخیص مصلحت نظام است

به نظر می‌آید آنچه که امروز باعث شده تا دولت و تیم اقتصادی و حقوقی آن پیگیر برگشت این کنوانسیون ها به مجمع تشخیص مصلحت نظام باشند، بازی رسانه ای دولت برای درگیر کردن ذهن مردم به موضوعات حاشیه‌ای نظیر FATF، بجای کارآمد سازی تیم اقتصادی در راستای مهار تورم و نرخ ارز است.
۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۰
یادداشت دانشجویی |

ایران باید به جای تکیه بر FATF، به تقویت روابط اقتصادی با دیگر کشور‌ها بپردازد

پیوستن به FATF بدون تضمین‌های اقتصادی و رفع تحریم‌ها نمی‌تواند تأثیر مثبتی بر وضعیت اقتصادی ایران داشته باشد.
۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۰
یادداشت دانشجویی |

پیوستن به FATF خوب یا بد؟

اولین دلیل نگرانی از FATF، آسیب به استقلال اقتصادی و سیاسی کشورهاست؛ زیرا دستورالعمل‌های FATF می‌تواند منجر به دخالت‌های خارجی در امور داخلی کشور‌ها شود.
۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
یادداشت دانشجویی|

جهاد فرصت‌زا، چارۀ سیستان و بلوچستان/ بررسی اردوی جهادی سیستان و بلوچستان با رویکرد توسعه به مثابۀ آزادی

اردو‌های جهادی و سازمان‌های مردم‌نهاد همچنان این امکان را دارند که با تمرکز بر ایجاد انواع آزادی‌ها و یا توانایی حل مسئله، منجر به ایجاد قدرت برای فرد چه در ساحت محل و چه در ساحت‌های کلان‌تر همچون سیاست‌گذاری شوند.
۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸
یادداشت دانشجویی|

عدالت به قیمت جان/ نگاهی به نابه‌سامانی نظام درمان

مهارتی که ماهیتی درمانگر داشت، اکنون تبدیل به تجارتی جذاب گشته و شاخه‌هایی درهم تنیده از آن رشد کرده‌اند که هر روز بیش از پیش به دور مردم عادی پیچیده و حتی حق حیات که اصلی‌ترین حقوق هر انسانیست را مورد هجمۀ ناجوانمردانه خود قرار می‌دهد. خدماتی که قرار بود عادلانه تقسیم شده و فرودستان و فرادستان را به یک شکل نظاره کند، خود به مظهر شکاف طبقاتی و نزاع سیر‌ها و خیلی سیر‌ها در مقابل فقیر‌ها و خیلی فقیر‌ها بدل گشته است.
۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۲
یادداشت دانشجویی|

نبرد نابرابری‌ها در مدرسه؛ روایتی از آرزو‌های ناتمام دانش‌آموزان فراموش‌شده

دسترسی به ابزار‌های دیجیتال، اینترنت پرسرعت و نرم‌افزار‌های آموزشی می‌تواند نقش مهمی در تحقق عدالت آموزشی و کاهش شکاف‌های موجود ایفا کند. با این حال، توزیع فناوری در ایران هنوز با چالش‌هایی روبه‌روست و دسترسی به فناوری‌های آموزشی در مناطق مختلف کشور به طور چشمگیری متفاوت است. همین موضوع از تحقق عدالت آموزشی در سطح ملی جلوگیری می‌کنند.
۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۸
یادداشت دانشجویی|

FATF ابزار افزایش دقت تحریم‌های مالی آمریکا

اظهارات مکرر آمریکایی‌ها نشان می‌دهد که FATF ابزار افزایش دقت تحریم‌های مالی آمریکا است و ادعای دسترسی آمریکا به همه اطلاعات حتی بدون بستر‌های موجود در FATF، ادعای غلطی است که توسط موافقین تصویب پالرمو و CFT مطرح می‌شود. یکی از دلایل شکست دولت بایدن در تحریم نفتی ایران، عدم تکمیل پازل تحریمی آمریکا به واسطه FATF بود.
۰۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۳
یادداشت دانشجویی|

خصوصی سازی در ایران چگونه باید باشد؟

برای خصوصی سازی واقعی باید اول نگاه به بخش خصوصی اصلاح شود.بخش خصوصی در ایران چندان قوی نیست دلیل اصلی ضعف بخش خصوصی این است که دولت ها در ایران به بخش خصوصی اعتماد ندارند.
۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۰
یادداشت دانشجویی|

به نام نوآوری، به کام سرمایه‌داری/ تحلیلی از وضعیت توزیع نوآوری و عدالت

بنای فرآیند‌های قدرت بر ستون‌های توسعه‌گرایی در دنیای مدرن باعث شده که تولید نابرابری و توزیع نوآوری، مشکل عمده‌ی عدالت اجتماعی تلقی شود. توزیع نابرابر نوآوری ضمن پایین آوردن سطح امکانات، باعث ضعف در استفاده از نیروی انسانی بالقوه نیز می‌شود. قوانین حمایتی سیاستگذاران برای شهرستان‌ها و روستا‌ها می‌تواند در کنار بخش خصوصی تا حدودی از نابرابری‌های موجود جلوگیری کرده و موجب گسترش نوآوری از طریق عدالت شود.
۱بعدی