کد خبر:۱۰۰۸۷۰
روایت تحلیلگر آمریکایی از نتایج سفر اوباما به هند

پیشنهاد غافلگیرکننده هند به اوباما: با ایران بساز!

اوباما پیش از سفر 11 روزه خود به آسیا و بویژه قبل از اینکه پایش به فرودگاه دهلی نو برسد، فکرش را هم نمی کرد که در مواجهه با همتای هندی خود، پیشنهادی اندرزگونه مبنی بر پرهیز از سیاست خصمانه در برخورد با ایران و بکارگیری سیاست مدارا را از زبان هندی ها بشنود.
به گزارش خبرنگار سياسي «شبكه خبر دانشجو»، سفر پرهياهوي رئيس جمهور آمريكا به هند با توجه به رويكرد درپيش گرفته شده در آن مبني بر همراه كردن دهلي نو با سايست هاي كاخ سفيد علي الخصوص در زمينه مسائل بين الملل، بدون شك يكي از مهمترين سفرهاي بين المللي باراك اوباما در اين راستا مي باشد.
 
استفان کینزر، استاد روابط بین الملل در دانشگاه بوستون و نویسنده کتاب «بازتعریف آینده ایران، ترکیه و ایالات متحده» در مقاله اي با اشاره به اشتیاق اوباما برای سفر به هند به عنوان هم پیمان ایالات متحده مي افزايد: هرچند که این به مفهوم همسو شدن تمام سیاست های خارجی این دو کشور نیست، در برخی زمینه ها هند می خواهد که ایالات متحده رویکرد خود را تغییر دهد از جمله درباره ایران.
 
اين استاد دانشگاه با اشاره به نوع نگرش دولت هندوستان به ايران می نویسد: هند، مانند بسیاری دیگر از قدرت های منطقه تهدید ایران را به مراتب کمتر از ایالات متحده جدی تلقی می کند. هند ایران را به عنوان یک تهدید عملی برای همه نمی یابد،. لذا می خواهد ایالات متحده سیاست های منعطف بیشتری در برخورد با ایران اتخاذ نماید.»

اين استاد روابط بين الملل با اشاره به تلاش هاي تركيه در اين خصوص، مي افزايد: « ترکیه، یکی دیگر از همسایگان ایران نیز، با چنین رویکردی موافق است. رهبران ترکیه، ایالات متحده را ترغیب کرده اند که از شدت شعارهای ضد ایرانی خود بکاهد و به جای رویارویی سازگاری پیشه کند.»

اين مقاله در ادامه با تأكيد بر روابط استراتژيك دو كشور ايران و هند مي افزايد: «در واقع ایران و هند هزاره ها با هم همسایه بوده اند و به داشته های دو قطب بزرگ فرهنگ دنیا افزوده اند. فاصله میان این دو با ظهور پاکستان در سال ۱۹۴۷ (برابر ۱۳۲۶ خورشیدی) پدید آمده ولی پیشینه مشترک آنها آن قدر بزرگ است که هند و ایران هنوز احساس می کنند دیوار به دیوار یکدیگرند. ایران به هند نفت و گاز صادر می کند و امکان ساخت خط لوله گاز طبیعی که این دو کشور را به هم می پیوندد در دست بررسی است: پروژه ای که ایالات متحده با آن مخالف است. شرکت های هندی برای قرارداد اکتشاف نفت در آب های ایران در حال گفتگو های چندین میلیارد دلاری اند.

در اين مقاله با اشاره به مخالفت هند با تحريم ها آمده است: وزیر امور خارجه هند در ماه فوریه سفر دو روزه ای به تهران داشت، وی یک ماه بعد از آن در واشنگتن اعلام کرد که به خاطر مشکلاتی که تحریم ها بر سر راه مردان، زنان و کودکان عادی قرار می دهد دولت هند مخالف تحریم (ایران) است و پاسخ به پرسش تحریم ها سودمند نخواهد بود.

اين مقاله در پایان با اشاره به موقعيت ويژه ايران و پتانسيل بالاي آن براي نقش آفريني در منطقه مي افزايد: ایران با به کار گرفتن توانایی خود برای ایجاد ثبات در افغانستان و عراق، و چشیدن طعم خوب آشتی، پیشنهادهای راهبردی زیادی برای ارائه به ایالات متحده دارد./انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار