در حالیکه وزارت علوم وجود مسئله فرار مغزها را انکار میکند، هر روز ایمیل هایمان پر میشود از تبلیغاتی که تحصیل و زندگی راحت در آن سوی مرزها را در گوشمان زمزمه میکنند و حتی برای کسانی که نخبه نیستند راهکارهای عجیبی برای کمرنگ جلوه دادن معدل پایین در نظر دانشگاه مورد نظر را ارائه میدهند.
گروه علمی «شبکه خبر دانشجو»؛ «زندگي و ادامه تحصيل و كار در يك كشور توسعه يافته، روياي بسياري از جوانان پرانگيزه و سالم انديش است.» «يكي از بهترين راه هاي ورود به يك جامعه مدرن و مرفه ورود به عنوان دانشجو و تحصيل در آن كشور است زيرا تحصيل در يك دانشگاه معتبر اروپايي يا آمريكايي شانس بسيار زيادي را براي دريافت يك شغل مناسب در آن كشور را به شما مي دهد.»
این عبارات وسوسه انگیز جملاتی است که این روزها به صورت ایمیل و یا حتی در تبلیغات دیواری خیابان ها برای تحریک دانشجویان علاقه مند به تحصیل در خارج از کشور به کار می رود.
حجم این تبلیغات روز به روز نیز در حال افزایش است و حتی در این تبلیغات نرم افزاری نیز به عنوان بانک اطلاعاتی جامع و به روز شده از شرایط تحصیلی و اقامتی تمام کشورها به دانشجویان معرفی می شود.
صاحبان این تبلیغات اين نرم افزار را مجموعه ای بي نظير و استثنايي معرفی می کنند که در آن سعي شده است هر آنچه براي اخذ پذيرش و بورس تحصيلي از دانشگاه هاي خارج كشور بايد بدانيد از الف تا ي شرح داده شود.
در تماس خبرنگار «شبکه خبر دانشجو» با یکی از این شرکت ها از مشاور فروش نرم افزار اطلاعاتی آن شنیدیم که برای دریافت اطلاعات انتقال به خارج از کشور برای ادامه تحصیل باید این نرم افزارها را به قیمت 10 هزار تومان تهیه کنیم و در صورتی که اطلاعات حاوی این نرم افزار که به عنوان نرم افزار جامع و کامل اطلاعاتی عرضه می شود، کامل نبود برای مشاوره حضوری به این شرکت مراجعه کنیم که هزینه مشاوره حضوری را نیز برای سه جلسه یک ساعته 80 هزار تومان اعلام کرد.
این نرم افزار بنا به گفته مبلغان آن، شرايط و ملزومات اخذ پذيرش و بورس تحصيلي در كشور آمريكا، كانادا، سوئد، مالزي، هند و غیره را به صورت پله به پله از اخذ مدرك زبان TOEFL، IELTS و نامه نگاري با استادان تا اخذ پذيرش و بورس تحصيلي توضیح داده است.
صاحبان این شرکت ها ادعا می کنند که با خرید این نرم افزار می توان با دانشگاه های رايگان دنيا در مقطع كارشناسي ارشد و حتی كشورهايي كه دانشجويان در آنها اجازه كار دارند، آشنا شد.
بر اساس ادعای آنان در این نرم افزار حتی روش هاي كم رنگ كردن معدل پايين در پيش چشم دانشگاه مورد نظر! نیز شرح داده شده است.
حال آنکه محمد علی محققی، معاون آموزشی وزارت بهداشت به صراحت بر غیر قانونی بودن این شرکت ها تاکید كرده و اظهار داشته است: شرایط انتقال دانشجویان از هر مرجع غیر مسئولی قانونی نیست و دانشجویان را با مشکلات عدیده ای مواجه می کند.
هیچ موضوع پنهانی در انتقال دانشجو نداریم
وي مي افزايد: وزارت بهداشت و وزارت علوم هیچ موضوع پنهانی در این خصوص ندارند که دانشجویان را از آن بی اطلاع بگذارند و در صورت وجود برنامه ای برای بورسیه کردن و انتقال دانشجویان به خارج از کشور آن را در رسانه های جمعی اعلام می کنند.
معاون آموزشي وزارت بهداشت اظهار داشته است: وزارت بهداشت امسال هیچ برنامه ای برای انتقال دانشجویان به خارج از کشور برای ادامه تحصیل ندارد و در صورت برنامه ریزی جدید حتما از طریق رسانه ها اعلام می شود.
وی با تاکید بر اینکه این تبلیغات هچ ارتباطی به نهادهای مسئول در حوزه آموزشی ندارد، خاطرنشان كرده است: دانشجویان نباید به تبلیغاتی که از مراجع غیر مسئول برای آنها ارسال می شود، اعتنا کنند./انتهای پیام/