به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حسین درویشی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر فارس گفت: از چهارم مردادماه تا به امروز ۲۴ شهرستان شامل زریندشت، گراش، داراب، نیریز، فراشبند، ممسنی، کازرون، خرمبید، سپیدان، بختگان، خرامه، کوهچنار، فیروزآباد، اباده، مرودشت، شیراز، فسا، ارسنجان، اقلید، استهبان، جهرم، قیر و کارزین، خنج و رستم درگیر وقوع سیل و آبگرفتگی شدهاند.
وی افزود: در این حادثه طبیعی ۶۸۷ خانوار حادثه دیده که در مجموع سه هزار و ۶۵۴ نفر هستند.
درویشی گفت: تعداد مصدومین سرپایی ۲۰ نفر بوده و تعداد ۲۵۸۴ نفر امدادرسانی شدهاند، همچنین یک پیرزن عشایر نیز در سرچهان فوت کرده است.
وی همچنین تعداد تیمهای عملیاتی را ۱۸۱ تیم و تعداد نیروهای عملیاتی را ۸۴۰ نفر عنوان کرد و گفت: در مجموع ۱۵۰ دستگاه خودرو عملیاتی و ۵۸ دستگاه موتورپمپ و لجنکش طی این ۴ روز فعال بودهاند که کار تخلیه آبگرفتگی ۱۳۹ باب منزل را انجام دادهاند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر فارس همچنین از اسکان ۷۴۸ نفر و توزیع ۱۳۷۰ پرس غذای گرم، ۶۰۰ پرس غذای سرد، ۵۰ البسه اهدایی کودک و ۲۰ جفت دمپایی و ۱۹۹۸ کیلوگرم نایلون خبر داد.
درویشی همچنین از اهدای تعداد زیادی پتو، موکت، چادر، کلمن، حبوبات، کنسرو روعن، برنج، چای، قند و شکر نیز بین افراد سیلزده یاد کرد و گفت: عملیات امدادرسانی تا پایداری کامل استان ادامه دارد.
درویشی همچنین تعداد روستاهای تخلیه شده را ۵ مورد عنوان کرد و افزود: در شهرستان داراب، روستای زین آباد و روستای رمبه، در شهرستان بختگان، روستای صالح آباد و روستای ایزدی و در آباده طشک روستای جعفر آباد تخلیه شدهاند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ علی بیتاللهی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بارندگیهای امسال به ویژه در استان تهران و در مجاورت کلانشهر تهران مجددا خطر سیلاب و کاهش مخاطرات و ضرورت انجام اقدامات پیشگیرانه را برای مسئولان و دستاندرکاران گوشزد کرد، گفت: بعد از سیلابهای سال ۹۸ و تخریب گستردهای که برجای گذاشت و راهکارهایی که ارائه شدند و عملیاتی نشدند، ضرورت اقدامات پیشگیرانه سیلاب ضروری به نظر میرسد.
وی یادآور شد: شهر تهران به واسطه وجود ارتفاعات شمالی و دره رودهایی واقع در ۱۱ حوضه آبریز که وسیعترین آن در شمالغرب و دره کن با ۲۲۰ کیلومتر مربع تا کم وسعتترین آن به طول ۷ کیلومتر مربع به شکل موازی در شمال شهر تهران مناطق مختلف تهران را در مناطق یک، ۲، ۵ و ۲۲ به شکل مستقیم در معرض خطر قرار داده است.
وی ادامه داد: علاوه بر وجود ۱۱ حوضه آبریز در شمال تهران، آبادیهای متعددی نیز در جوار درهرودهای مشرف به تهران همچون کن، فرحزادی، گلابدره، دارآباد و درههای مشرف به تجریش وجود دارد که وجود این درهرودها، ریسک سیلاب در شهر تهران را بالا برده است.
بیتاللهی توضیح داد: چنانچه بارندگیهای رگباری ناگهانی در همه این حوضههای آبریز منتهی به شهر تهران رخ بدهد از چند جبهه خطر سیلاب، شهر تهران را درگیر خواهد کرد که مدیریت این سیلابها در زمان رویداد بسیار دشوار است. برای اینکار اقدامات پیشگیرانه مقابلهای با خطر سیلاب قابل انجام است. یکی از راهکاهاری موثر، راهاندازی هشدار سیل و کارهای متعددی برای کاهش سرعت سیل و قدرت تخریبی سیلاب است که باید فوری در دستور کار دستاندرکاران قرار بگیرد.
مدیرگروه کاهش مخاطرات و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تصریح کرد: علاوه بر راهاندازی هشدار سیل، جلوگیری از احداث بنا در مسیلها، آبراههها و حریم بستر رودخانهها بسیار حائز اهمیت است.
بیتاللهی بر دغدغهمندی مسئولان برای کاهش مخاطرات سیل تاکید کرد و در بیان اجرایی نشدن راهکارهایی که سالهاست در خصوص کاهش مخاطرات سیل ارایه شده و میشود، اعلام کرد: انجام اقدامات پیشگیرانه کار دشوار و پیچیدهای نیست و انتظار است تا مسئولان به انجام آنها اهتمام داشته باشند. در کشورهای فقیری همچون نپال و بنگلادش تمهیدات مقابله با سیل انجام شده است که میتواند در ایران نیز اجرایی و عملیاتی شود.
وی ضعف اصلی را در بروز سیلابهای متعدد عدم توجه در اقدامات پیشگیرانه عنوان و تصریح کرد: انجام نشدن اقدامات پیشگیرانه سبب صرف هزینههای فراوانی خواهد شد که خسارتهای بعد از وقوع حادثه را چندین برابر میکند.
وی درباره دلایل اصلی سیل امامزاده داوود نیز گفت: در اثر بارش موضعی شدید که مدت دوام شدیدترین پیک آن ۲۰ دقیقه برآورد شد، بارشی به ارتفاع ۲۷ میلیمتر در حوضه آبریز کن در سمت شمالغربی به سمت امامزاده داوود رخ داد.
بیتاللهی ادامه داد: حوضه آبریزی که مشرف بر امامزاده داوود است یک حوضه فرعی از حوضه کن است همچنین با توجه به اینکه امامزاده داوود دارای شیب بسیار تند است با وجود آنکه طولانیترین آبراهه آن حدود ۳ هزار و ۷۰۰ متر است که مساحت این حوضه حدود ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار برآورد میشود که حوضه کوچکی است، اما شیب تند و بارش شدید یک میلمتر در دقیقه منجر به روانآب شدید در این منطقه شد و به دلیل شیب تند فراوان قدرت تخریبی سیلاب چندین برابر شد.
وی توضیح داد: سیلاب در لحظه ورود به صحن امامزاده داوود با وجود نیروی حرکتی بالایی که داشته منجر به فروریختن دیوارها و فروریزش برخی از ساختمانهای مجاور مسیل میکند که چندین نفر کشته و مفقود شدند.
بیتاللهی در بیان برخی دلایل این رخداد اعلام کرد: بررسیهای دقیقتر نشان میدهد نظیر تجربه تلخ دروازه قرآن شیراز در سال ۱۳۹۸ در این مکان، مسیر آبراهه با یک کانال بتنی با ابعاد کم تغییر پیدا کرد و ابعاد دره در پیرامون امامزاده داوود سطح مقطع کوچکتری به خود گرفت که این کوچک شدن مقطع سبب شد تا سیلاب داخل این کانال تماما وارد نشود و از روی کانال به محدوده ساختمانها مسکونی و صحن امامزاده وارد شود و اثر تخریبی را چندین برابر کرد.
وی یادآور شد: انتظار میرود تا در نظام طبیعت از هرگونه دستکاری غیر اصولی، ایجاد سطح مقطع باریک، و مواردی از این دست کاملا خودداری شود. دخالت انسانی نابجا و احداث کانال، تنگ کردن عرض مسیل و نفوذ آب به سطح و اطراف در کنار شیب تند و بارش شدید لحظهای، منجر به خسارات جانی و مالی در امامزاده داوود منطقه کن شد.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در بیان پیشنهادهای مرکز اعلام کرد: با توجه به اینکه هفت دره رود و حوضه آبریز مشرف به شهر تهران شامل کن، گلاب دره، دارآباد، فرحزاد، درکه و چندین آبراهه که مشرف به شهر هستند، سیستم هشدار میدانی سیل مهمترین کاری است که باید انجام شود که اینکار بسیار عملیاتی است؛ علاوه بر آن احداث سرعتگیرها به منظور کاهش سرعت سیل و جلوگیری از ورود بار جامد سیل نیز در این درههای پرشیب بسیار ضروری است.
وی تاکید کرد: ضروری است تا با توجه به این حوادث و حوادثی که در سال ۱۳۹۸ در زمینه سیل داشتیم هم در عرصه احداث ساختمان در مسیلها، تجاوز به حریم رودخانهها، دستکاری در مسیل و آبراههها درسهای کافی را گرفته باشیم و از وقوع چنین دستکاریهای خطرناکی در طبیعت به جد جلوگیری کنیم.
به گزارش خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو، در هفتهای که گذشت سیل تابستانی مهمان ناخوانده استانهای کشور بود و از پایتخت تا استان فارس و هرمزگان و سیستان و بلوچستان و حتی استانهای یزد و اصفهان نیز درگیر پدیده بارشهای موسمی تابستانی شدند که حجم زیاد بارشها باعث ایجاد پدیده سیل شد و خسارتهای نجومی به زیر ساخت برخی استانها وارد کرد و حتی باعث فوت و مفقودی چند تن از هموطنانمان شد.
بیشتر بخوانید:
تشریح وضعیت مقابله با سیلاب در استان تهران
بارندگی باعث خسارت به بخش کشاورزی حاجیآباد هرمزگان شد
آمار فوتیهای سیل استهبان به ۱۷ نفر رسید
فوتیهای سیل استهبان به ۲۰ نفر رسید / ۳ نفر مفقودی
امدادرسانی و اسکان به روستاهای سیلزده سیستان و بلوچستان
باز هم غافلگیری؛ داغ سیل بر دل مردم استان فارس / آیا سازمان هواشناسی هشدار داده بود؟
واکنش بسیج دانشجویی فارس نسبت به اظهارات نماینده مردم شیراز در خصوص سیل استهبان
حادثه سیل استهبان حاصل به کارگیری افراد نالایق در سطوح مختلف است
آخرهفته؛ اوج بارش در فارس/ تعطیلی تمام تفرجگاههای استان
ماجراهای سفرهای استانی رئیس جمهور/اعتراض دانشجویان استان مرکزی به بی برنامگی سفرهای استانی
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی و هشت دفتر این تشکل در دانشگاههای استان مرکزی در نامهای به سیدصولت مرتضوی، معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری نسبت به بی برنامگی در سفر رئیس جمهور به استان مرکزی اعتراض و اعلام کردند: با ناهماهنگیهایی که بوی مهندسی شدگی از آن به مشام میرسید، دست اندر کاران برنامه نه تنها نگذاشتند که ریاست محترم جمهوری صدای دانشجویان بسیجی را بشنوند، بلکه تا لحظه آخر حتی حضور ایشان در جلسه را نیز صلاح ندانستند!
بیشتر بخوانید:
بهرهگیری از ظرفیت جوانان؛ مهمترین مطالبه دانشجویان همدانی از دولت سیزدهم
ارمغانهای سفر رئیسی به استان مرکزی/چه تصمیماتی برای هپکو و آذرآب گرفته شد؟
سفر استانی بیست و نهم رئیس جمهور به استان مرکزی با تصویب ۲۲۰ طرح به سرانجام رسید. سفری که با بازدید از کارخانه صنایع آذرآب آغاز شده بود و با حضور در شرکت هپکو ادامه یافت.
آذرآب را به عنوان شرکت صنعت ساز معرفی میکنند که در کار ساخت تجهیزات پالایشگاههای گاز و نفت، مجتمعهای پتروشیمی، سدها و کارخانجات دیگر است و حدود ۴۰ سال عمر دارد. پس از واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی، عملکرد مدیران نااهل خصوصی، بدهی چند میلیاردی روی دست این شرکت گذاشت و در نهایت آذرآب در اختیار یک بانک قرار گرفت و حالا گرفتار مشکلات مالکیتی و سهام داری است.
رئیس جمهور در بازدید از این شرکت با کارگران به گفتگو پرداخت و قول داد که آذرآب را احیا خواهد کرد و در حاشیه بازدید از این کارخانه گفت: متأسفیم که کارخانه آذرآب باوجود توانایی برای رفع نیازمندی سایر کارخانجات و صنایع، با کمتر از ۱۰ درصد ظرفیت خود کار میکند. کاری میکنیم که انشاءالله ظرفیت کارگری این کارخانه حداقل به همان ظرفیت سه هزار نفر سابق بازگردد.
رئیس جمهور پس از آن در سالن تولید هپکو حضور یافت و با مسئولان و کارگران این شرکت گفتگو کرد. ابوالفضل رنجبر، فعال کارگری هپکو و سیدامیر میرناصری، رئیس شورای اسلامی کار این شرکت با رئیسی گفتگو کردند.
کارگران هپکو از شب گذشته با نصب بنرهایی در سطح کارخانه با مضمون «رئیسی سپاس» و «رئیسی متشکریم» قدردانی خود را از اقدامات رئیس جمهور برای حل مشکلات این شرکت نشان دادند.
رئیسی در هپکو تأکید کرد این شرکت باید با سه برابر ظرفیت فعلی، کار کند و محصولات تولید داخل از جمله هپکو، به هیچ عنوان نباید از خارج وارد شود؛ او در جمع کارگران این شرکت گفت: مسائل شرکتهای تولیدی باید بهصورت تخصصی پیگیری و حل شود و افراد غیرمتخصص حق دخالت در این موضوعات را ندارند.
بیشتر بخوانید:
اظهارات عجیب استاندار کرمان در گفتگو با دانشجو!
استاندار کرمان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو درباره وضعیت آبگیری سد صفارود رابر اظهار کرد: ساخت سد صفارود پیشرفت ۹۴ درصدی داشته و برای آبگیری این سد باید منتظر بارش باران باشیم و این مورد دیگر دست ما نیست و باید دعا کنیم باران ببارد؛ این سد دقیقا مثل سد کرخه است که چند سال خالی بود و بعد پر از آب شد!
بیشتر بخوانید:
باید برای آبگیری سد صفارود منتظر بارش باران باشیم! / واگذاری مجدد معدن کرومیت سیر قانونی دارد
۱۵ سال ساخت سد، بدون مجوز محیط زیست! / صفارود، سدی که به «بحران آب» در کرمان دامن میزند
وقتی زیاده خواهی معادن تمامی ندارد!
کوهها و رشته کوههای دشتهای میانی کشورمان، منابع معدنی متفاوت و غنی را در دل خود جای داده اند و معادن بسیاری در اصفهان، استان مرکزی، یزد، کرمان و ... به بهره برداری رسیده اند و تاکنون مواد معدنی زیادی هم استخراج شده است. اینکه صنعت برداشت از معادن، یک تنه درحال درآمدزایی برای کشورمان است و ما همین محصولات معدنی را قبل از صادرات، فرآوری نمیکنیم، یک مساله است؛ زیاده خواهی برخی معادن و خروج از حریم مشخص شده در مجوز و پروانه بهره برداری و بی اعتنایی به تخریب منابع آبی زیرزمینی و زیست بوم مساله مهم دیگری است. هر دوی این مسائل انتقادات جدی را متوجه فعالیت پرسود معدنی در ایران میکند. فعالیتهایی که حمایت قانون را دارد، اما اثرات منفی آن روزبه روز بیشتر مشاهده میشود؛ مانند آنچه در نزدیکی روستای راوه دلیجان درحال رخ دادن است.
بیشتر بخوانید:
آلودگی محیط زیست براثر تخریب معدن، اعتراض مردم و مسئولانی که ککشان نمیگزد!
اقدام فراقانونی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس در شهرستان بهبهان
پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس بهبهان برای ساخت نزدیک به هزار واحد مسکونی و شاید بیشتر، بدون اخذ مجوزات شهرداری، آنهم در حالی که شهرداری بعنوان یک ارگان خدمت رسان همواره خود با حقوق عقب افتاده کارگران زحمت کش، کمبود بودجه عمران شهری، آسفالتهای نیمه کاره و زمینهای خاکی آسفالت نشده در مناطق محروم و غیرمحروم و... دست به گریبان است، این ابر شرکت پالایشگاهی در محدوده شهر به مساحت ۱۲ هکتار، قبل از اخذ مالکیت نسبت به دیوار کشی محدوده مورد نظر اقدام ورزیده که موجب اعتراض اعضای شورای شهر، رسانههای محلی، نخبگان و جریانات مختلف مردمی همراه شده است که البته شهرداری بهبهان طی اخطاری به مدیر پالایشگاه گاز بید بلند خلیج فارس، خواستار توقف ساخت و ساز تا انجام مراحل قانونی شد.
بیشتر بخوانید:
بیانیه مجمع مطالبهگران شهرستان بهبهان پیرو اقدام فراقانونی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس
اخطار شهردار بهبهان به مدیر پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس+ عکس
مشکلات کشاورزان حمیدیه از زبان نماینده مجلس این شهرستان
سید کریم حسینی، نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو در حاشیه نمایشگاه همافزا با اشاره به حضور میدانی خود در شهرستان حمیدیه و پیگیری مسائل کشاورزان این شهرستان گفت: من مطالبم را درباره کشاورزان حمیدیه به صورت میدانی خدمت شما عرض میکنم، من چهار پنج روز پیش حمیدیه بودم و وضعیت کشاورزان و دامداران، وضعیت شهر و روستاهای حمیدیه را دیدم؛ متاسفانه در شهرستان بخشنامهای صادر میشود که به شکل میدانی تحقق این بخشنامهها رصد نمیشود، البته ما به عنوان خادم مردم در مجلس این وضعیت را رصد کردیم؛ مردم حمیدیه از نظر آبی که برای کشاورزی و دام خودشان باید داشته باشند در مضیقه جدی هستند.
بیشتر بخوانید:
دامهای مردم حمیدیه از آب محروم هستند / رهاسازی آب باید از پشت سد کرخه صورت بگیرد + فیلم
مسائل آبی در یکی از پر بارش ترین استانهای کشور
استان لرستان معمولا از استانهای پر آّب و بارش کشور محسوب میشود و منابع آبی و آبشارهای زیبای این استان در ذهن مردم نقش بسته اما متاسفانه به گفته کارشناسان، این استان نیز با مشکل مدیریت منابع آبی مواجه است؛ از این رو با آقای مسعود کریمی بیرانوند از مطالبهگران استان لرستان به گفتگو نشستیم.
مسعود کریمی بیرانوند، مطالبهگر استان لرستان پیرو مسئله عدالت در تخصیص آب در استان لرستان گفت: بنده یک یادداشتی دارم تحت عنوان لرستان تشنه آب یا داد؛ یک حدیثی امام صادق دارند که میفرمایند عدالت از آبی که به فرد تشنه میرسد گواراتر است؛ تشنگی یک محرومیت جسمی است، اما بی عدالت، محرومیت روحی و مغنوی است، استان لرستان طبق تمامی شاخصها از استانهای پر آب کشور است. اگر به عنوان مثال بخواهم عرض کنم باید بگویم استان لرستان با ۵۵۰ میلی متر بارش در طول سال از پر بارشترین استانهای کشور است، ۱۶ میلیارد متر مکعب بارندگی در طول سال دارد و استان لرستان به تنهایی ۱۲ درصد از روان آبهای کشور را تشکیل میدهد و بیش از ۱۲ میلیارد مکعب خروجی آب از استان است که به تنهایی از کل آبهایی که وارد کشور میشود بیشتر است و این موارد نشان می دهد استان لرستان از جهت منابع آبی غنای زیادی دارد.
کریمی ادامه داد: متاسفانه چیزی که مردم لرستان را رنج میدهد این است که دولت روی این استعداد هیچگونه سرمایهگذاری نکرده و طرحهای حاکمیتی در این مورد به شدت تبعیض آمیز است
بیشتر بخوانید:
مسئله آب لرستان ناشی از یک محرومیت حقیقی است / بیکاری در استان با حمایت دولت حل میشود
[snews] => [bimg] => 1746284_413.jpg [tmpl] => [sdate] => 14010507065958 [pdate] => 14010507103711 [udate] => 14010507104020 [sendby] => a.qashqaei [publishby] => f.farrokhi [updateby] => f.farrokhi [service_id] => 14 [cat_id] => 89 [sec_id] => 246 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => Array ( [cid] => 1023997 [ostan] => 0 [typist] => [country] => [promise_date] => 0 [access_level] => 0 [promise_date_type] => [meta_keywords] => [slugs] => ) [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1034573 [title] => راهپیماییهای اعتراضی علیه اغتشاشگران / آموزش حضوری دانشجویان از هفته پیشرو آغاز میشود [pdate] => 14010708093355 [service_id] => 14 ) [1] => Array ( [id] => 1031367 [title] => اعزام کاروانهای دانشجویی به اربعین حسینی / فاجعه خشک شدن دریاچه ارومیه [pdate] => 14010618130851 [service_id] => 14 ) [2] => Array ( [id] => 1024775 [title] => تصاویری از سیلاب دیروز جاده شیراز بوشهر [pdate] => 14010511103920 [service_id] => 3 ) [3] => Array ( [id] => 1024412 [title] => لحظه ورود گرد و غبار شدید به اهواز [pdate] => 14010509140412 [service_id] => 3 ) [4] => Array ( [id] => 1024361 [title] => خسارات و خرابیهای گسترده ناشی از بارش شدید در دیشموک [pdate] => 14010509102305 [service_id] => 14 ) [5] => Array ( [id] => 1024167 [title] => خسارت سیل به ۲۰۰ خانوار در روستای بارده چهارمحال و بختیاری / حضور ۱۰۰ امدادگر در روستا [pdate] => 14010508114903 [service_id] => 14 ) [6] => Array ( [id] => 1024057 [title] => پنج جسد دیگر در امامزاده داوود تهران کشف شد [pdate] => 14010507183041 [service_id] => 14 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1024057 [title] => پنج جسد دیگر در امامزاده داوود تهران کشف شد [pdate] => 14010507183041 [service_id] => 14 [rutitr] => سخنگوی سازمان آتشنشانی: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 1024361 [title] => خسارات و خرابیهای گسترده ناشی از بارش شدید در دیشموک [pdate] => 14010509102305 [service_id] => 14 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 1024167 [title] => خسارت سیل به ۲۰۰ خانوار در روستای بارده چهارمحال و بختیاری / حضور ۱۰۰ امدادگر در روستا [pdate] => 14010508114903 [service_id] => 14 [rutitr] => مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال وبختیاری: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 1024412 [title] => لحظه ورود گرد و غبار شدید به اهواز [pdate] => 14010509140412 [service_id] => 3 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 [lead_img] => /files/fa/news/1401/5/9/1747886_672.jpg ) [4] => Array ( [id] => 1024775 [title] => تصاویری از سیلاب دیروز جاده شیراز بوشهر [pdate] => 14010511103920 [service_id] => 3 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 [lead_img] => /files/fa/news/1401/5/11/1749432_274.jpg ) [5] => Array ( [id] => 1031367 [title] => اعزام کاروانهای دانشجویی به اربعین حسینی / فاجعه خشک شدن دریاچه ارومیه [pdate] => 14010618130851 [service_id] => 14 [rutitr] => آخر هفته با استانها| [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 1034573 [title] => راهپیماییهای اعتراضی علیه اغتشاشگران / آموزش حضوری دانشجویان از هفته پیشرو آغاز میشود [pdate] => 14010708093355 [service_id] => 14 [rutitr] => آخر هفته با استانها| [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [view_images] => Array ( [bimg] => /files/fa/news/1401/5/7/1746284_413.jpg ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => سیل [id] => 3256403 [tag_id] => 1394 ) [1] => Array ( [tag] => باران موسمی [id] => 3256405 [tag_id] => 304112 ) [2] => Array ( [tag] => سفرهای استانی رئیسی [id] => 3256407 [tag_id] => 258707 ) [3] => Array ( [tag] => هپکو [id] => 3256409 [tag_id] => 19016 ) [4] => Array ( [tag] => آذرآب [id] => 3256411 [tag_id] => 17852 ) [5] => Array ( [tag] => معدن دالی [id] => 3256413 [tag_id] => 304113 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، آنطور که سازمان هواشناسی پیش بینی کرده است، امروز در برخی نقاط جنوب سیستان و بلوچستان، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، شمال و شرق خوزستان، غرب و جنوب فارس، ارتفاعات هرمزگان، اردبیل و ارتفاعات البرز مرکزی، رگبار پراکنده پیشبینی میشود.
به غیر از مناطق اعلام شده، در سایر مناطق کشور جوی به نسبت پایدار حاکم خواهد بود.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، امروز در نوار شرقی کشور بهویژه منطقه زابل وزش باد بسیار شدید همراه با گرد و خاک ادامه خواهد داشت و برای این مناطق آلودگی هوا پیش بینی میشود.
بارشها امروز در تهران هم به اتمام میرسد و طی چند روز آینده در پایتخت روند افزایش تدریجی دما پیشبینی شده است.
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محسن نجات، مدیر کل بحران استانداری خراسان رضوی در خصوص خسارتهای سیل در استان گفت: طی سیل اخیر ۲۰ روستای شهرستان مشهد دچار قطع آب شد که با پیگیری انجام شده تاکنون آب ۱۷ روستا وصل شده و نیروهای امدادی در تلاش برای رفع کامل مشکل هستند.
نجات اظهار کرد: در پی صدور هشدار نارنجی به تمام فرمانداریها و دستگاههای اجرایی عضو ستاد بحران و برگزاری جلسات ستاد بحران در استان، گروههای امداد و نجات در کلیه شهرهای خراسان رضوی به ویژه شهرهای شمالی فعال شدند.
مدیر کل بحران استانداری خراسان رضوی افزود: با شروع بارندگی از پنجشنبه گذشته بیشترین مشکلات در شهرستانهای مشهد، کلات، درگز، قوچان و سبزوار بروز کرد که با اعزام ۱۱ تیم عملیاتی و ۱۳ دستگاه خودرو سبک و سنگین حجم خسارات کاهش یافت و ۴۴ نفر از هماستانیها از سیلاب نجات یافتند.
وی افزود: از این پنج شهرستان شدت سیل در مشهد و کلات بیشتر بود. در مشهد متاسفانه یک دستگاه ون حامل زائران عراقی بر اثر سیلاب واژگون شد و تاکنون هشت نفر در این حادثه جان خود را از دست دادند که یکی از آنها ایرانی است. در این حادثه همچنین سه نفر مصدوم و ۲ نفر مفقود شدند.
نجات افزود: در شهرستان کلات ۳۰۰ مشترک دچار قطع گاز شدند و در روستاهای قرهسو و حمامقلعه که دچار قطع برق شده بود، مشکل مرتفع شد. در طول این حوادث آبگرفتگی به ۵۰ واحد مسکونی خسارت وارد کرد و ۳۰۰ راس دام نیز دچار آببردگی شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی وی در مورد وضعیت راههای خسارت دیده استان نیز گفت: با تلاشهای انجام شده خوشبختانه تمام راههای روستایی شهرستان کلات تاکنون بازگشایی شده است.
نجات گفت: عمده خسارات در بخشهای زراعی و باغی، دام و منابع آب، گاز و تلفن همراه بود که همچنان نیروهای امدادی را درگیر کرده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بر اساس اعلام سازمان هواشناسی وضعیت مجموع بارش کشور از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه ۱۴۰۰) تا هشتم مرداد ماه ۱۴۰۱ رشد مناسبی داشته است.
بر این اساس، میزان بارش تجمعی از ابتدای مرداد ماه تا هشتم مرداد، ۹.۴ میلیمتر بوده که نسبت به میانگین بلندمدت (۹ دهم میلیمتر)، افزایش بیش از ۱۰ برابری داشته است.
سازمان هواشناسی اعلام کرد: سامانه بارشی امروز و فردا در استان تهران فعال خواهد بود و با توجه به احتمال سیلابی شدن رودخانههای فصلی، شهروندان از تردد و اسکان در حاشیه و بستر رودخانهها بپرهیزند.
امروز همچنین در بخشهایی از استانهای فارس، کرمان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان و یزد، رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید موقت و در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک داریم.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، فردا در برخی نقاط اردبیل، گیلان، همدان، مازندران، مرکزی، زنجان، قزوین، البرز، تهران و شمال استانهای خراسان شمالی، سمنان و خراسان رضوی نیز رگبار باران، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید موقتی پیشبینی میشود.
فردا در برخی نقاط سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، غرب فارس، شمال و شرق خوزستان، برخی نقاط بوشهر، ارتفاعات هرمزگان، اردبیل و ارتفاعات استان البرز، ارتفاعات البرز مرکزی، رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید موقت و گاهی گرد و خاک داریم و در سایر مناطق کشور جوی به نسبت پایدار حاکم است.