ربات مريخ پيما با قابليتهاي ويژهاي از جمله گذر از مناطق صعبالعبور و موانع با ارتفاع زياد، نمونه برداري، ارسال و پردازش تصاوير از سطح مريخ در دانشگاه آزاد نجف آباد ساخته شد.
احسان بلور كاشاني، مخترع اين طرح در گفتوگو با خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، بيان داشت: ربات هاي مريخ پيما بايد داراي توانمندي ها و قابليت هاي ويژه اي از جمله گذر از مناطق صعب العبور و موانع با ارتفاع زياد، نمونه برداري، ارسال تصاوير از سطح مريخ باشند.
وي اظهار داشت: ربات ساخته شده علاوه بر قابليت هاي فوق، امكاناتي نظير پردازش تصوير و تشخيص علائم حيات با توجه به رنگ، نمونه برداري و امكان نمونه برداري خاك، تشخيص آب از ديگر مايعات مانند مشتقات نفت و اندازه گيري دما و رطوبت سطح مريخ و محيط ربات را داراست.
اين مخترع ادامه داد: دو دوربين با دو درجه آزادي براي هر كدام كه امكان پوشش محيط اطراف ربات را به طور كامل داشته باشد از ديگر مزاياي اين ربات است.
كاشاني افزود: از توانايي هاي مكانيك ربات مي توان به ساخت آن براي اولين بار با امكان تقسيم نيروي مساوي براي هر چرخ در هر حالت حتي در حال عبور از موانع و نيز بازوي 4 درجه آزادي با توانايي دسترسي به اشياي در ارتفاع 1 متر در 10 سانتي متر مسطح و ديفرانسيل داخلي ربات براي حفظ تعادل بدنه مركزي در عبور روبات از موانع، اشاره كرد.
وي اظهار داشت: اين ربات به گونه اي طراحي شده است كه امكان هوشمند سازي آن وجود داشته باشد تا به صورت خودكار عمليات كاوش را انجام داده و تصاويري از سطح به زمين ارسال كند.
گفتني است، اين طرح با همكاري امين محمد باقري، رامين احمدي اصفهاني، نيما اسماعيلي در دانشگاه آزاد نجف آباد طراحي شده و جزو برگزيده هاي جشنواره جوان خوارزمي بوده است./انتهاي پيام/