کد خبر:۱۰۴۹۷۶
گزارشي از فعاليت هاي جهادي پزشكان بسيجي؛
دعاي خير مردم هزينه ويزيت پزشكان بسيجي
در روزهايي كه قيمت بالاي ويزيت برخي از پزشكان نوع جديدي از تجارت را در دنياي علم به وجود آورده، طرح ويزيت رايگان مردم مناطق محروم، كور سوي اميدي را در دل مردم اين مناطق ايجاد كرده است.
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ وقتي وارد مركز بهداشتي- درماني مي شوي جمعيت زيادي را مي بيني كه پشت اتاق هاي مختلف صف كشيدند در حالي كه برخي از آنها از بيماري خود در رنج اند و برخي ديگر از گريه كودكان كلافه اما در دل تمامي اين افراد كور سوي اميدي روشن است؛ چرا كه دغدغهاي براي پرداخت هزينه ويزيت ندارند.
ويزيت رايگان طرحي است كه در كنار خدمات بزرگي چون استقرار بيمارستان هاي صحرايي و اعزام نيروهاي درماني به مناطق آسيب ديده داخلي و خارجي با هدف محروميت زدايي از كشور و ارتقاي سطح سلامت جامعه توسط سازمان بسيج جامعه پزشكي به اجرا در مي آيد.
پزشكان و متخصصان بسيجي فعال در سازمان بسيج جامعه پزشكي در طول سال به دنبال بهانه هاي مختلف براي خدمت رساني به مردم مناطق محروم و ارائه خدماتي چون ويزيت رايگان بيماران هستند.
بهانه هايي چون؛ هفته دفاع مقدس، هفته بسيج، هفته سلامت و دهه فجر كه امسال نيز در هفته بسيج طرح ويزيت رايگان بيماران به همت اين سازمان در چندين مركز بهداشتي درماني مناطق محروم به اجرا در آمد.
طرح ويزيت رايگان چشم در منطقه اسلام شهر تهران كه يكي از مناطق محروم پايتخت محسوب مي شود، توسط كانون بسيج جامعه پزشكي بيمارستان فارابي و با حضور 36 نفر از جمله پزشك، اپتومتريست و بينايي سنج در محل مصلاي نماز جمعه احمدآباد به اجرا درآمد كه طي آن بيش از 450 بيمار توسط متخصصان ويزيت شده و ارائه خدماتي چون بينايي سنجي و ارائه عينك براي آنها صورت گرفت.
همچنين، طرح ويزيت رايگان بيماران در مراكز بهداشتي- درماني شهيد جعفري، آقا سيدعبدالله، مسعوديه و شبير برنامه هاي سازمان بسيج جامعه پزشكي تهران بزرگ در هفته بسيج امسال بود كه با شركت متخصصان مختلفي چون ارتوپد، قلب و عروق، زنان و زايمان، اطفال، جراح عمومي، دندانپزشك و روان شناس در منطقه افسريه خيابان هفده شهريور با هدف خدمت رساني به مردم مناطق محروم صورت گرفت.
گفتني است، در مركز بهداشتي درماني شبير متخصصان مختلف توانستند بيش از 300 بيمار را ويزيت كنند و بدين ترتيب كه 39 نفر در بخش زايمان، 22 نفر در اطفال، 20 نفر در عمومي، 21 نفر در ارتوپدي، 23 نفر در بخش داخلي، 29 نفر در بخش دندانپزشكي، 18 نفر در تغذيه و 15 نفر در روانشناسي ويزيت شده و خدمات واكسن، آموزش و تنظيم خانواده نيز براي 150 نفر ارائه شد.
همچنين در مركز بهداشتي درماني شهيد جعفري 30 بيمار توسط متخصص زنان و زايمان، 30 بيمار توسط متخصص اطفال، 35 بيمار توسط پزشك عمومي، 15 نفر مشاوره تغذيه و چهار نفر توسط روانشناس ويزيت شده و خدمات واكسن، آموزش و تنظيم خانواده نيز براي 150 نفر ارائه شد.
در مركز بهداشتي درماني مسعوديه نيز 48 نفر در بخش زنان و زايمان، 30 نفر عمومي، 50 نفر اطفال، 20 نفر تغذيه و 23 نفر در روانشناسي ويزيت شدند و خدمات واكسن و آموزش و تنظيم خانواده نيز براي 160 نفر ارائه شد.
با توجه به اينكه مركز بهداشتي درماني آقا سيد عبدالله در هفته بسيج امسال افتتاح شد، تنها 15 نفر در اين مركز به صورت رايگان ويزيت شدند.
اضافه مي شود، تمامي خدمات دارويي براي بيماران نيز در اين مراكز به صورت رايگان در اختيار بيماران قرار گرفت.
لذت روحي دليل حضور متخصصان در طرح ويزيت رايگان
دكتر امير حسين فلاحي، متخصص ارتوپد كه در طرح ويزيت رايگان بيماران شركت كرده است، ويزيت بيماران محروم را وظيفه خود دانسته و مي گويد: ويزيت بيماران مناطق محروم از نظر معنوي و روحي بيشترين لذت را براي پزشك دارد و لذت ناشي از اين اقدام بسيار بزرگ تر از لذت هاي مادي و اقتصادي است.
وي تاكيد مي كند: متخصصان و پزشكان بسياري وجود دارند كه حاضرند به صورت خيرخواهانه و رايگان و براي رضاي خداوند به ويزيت و درمان بيماران بپردازند.
عضو بسيج جامعه پزشكي با تاكيد بر لزوم بر پايي طرح ويزيت رايگان در مناطق محروم به صورت مستمر مي گويد: علاوه بر اجراي چنين طرح هايي دولت نيز بايد با قوي كردن سيستم بيمه اي و در نظر گرفتن بودجه هاي خاص براي درمان بيماران در اين مناطق، در جهت ارتقاي سلامت مردم مناطق محروم تلاش كند.
لزوم سرمايه گذاري دولت براي كنترل و درمان بيماري ها در تمامي مناطق
دكتر صائمي فرد، متخصص قلب و عروق مهمترين هدف خود از شركت در طرح ويزيت رايگان را پس از خدمت رساني به مردم افزايش آگاهي و اطلاع رساني به آنها در زمينه بيماري ها مي داند و مي گويد: افزايش آگاهي مردم نقش بسزايي در تشخيص و درمان به موقع بيماري ها دارد.
وي اضافه مي كند: برخي از اين بيماران نياز به درمان طولاني مدت و مصرف دائمي دارو دارند؛ لذا دولت بايد در اين خصوص سرمايه گذاري جدي انجام دهد.
اين عضو بسيج جامعه پزشكي تاكيد مي كند: سرمايه گذاري در كنترل، درمان بيماري ها در تمامي مناطق بويژه مناطق محروم در نهايت ارتقاي سطح بهداشت و سلامت جامعه و كاهش هزينه هاي سيستم را به دنبال دارد.
سهيلا عزيزي، 46 ساله كه براي ويزيت توسط متخصص ارتوپد به مركز مراجعه كرده است، مي گويد: با توجه به مشكلات فراوان زندگي امكان مراجعه به پزشك و پرداخت هزينه هاي ويزيت برايمان وجود ندارد به همين دليل امروز اولين بار است كه براي ويزيت به اين مركز مراجعه كرده ام.
وي ضمن مثبت ارزيابي كردن اجراي طرح هايي چون ويزيت رايگان در مناطق محروم اضافه مي كند: بسيج جامعه پزشكي قطعا با اجراي چنين طرح هايي گامي اساسي در جهت افزايش سلامتي مردم در جامعه بر مي دارد.
مينا ذوالفقاري 30 ساله با اشاره به اينكه اطلاعات بسيار خوبي در زمينه بيماري ها توسط متخصصان به مردم ارائه مي شد، بيان مي دارد: مردم با دعاي خير خود هزينه ويزيت اين پزشكان را مي پردازد.
وي تصريح مي كند: با اجراي مستمر و دائم چنين طرح هايي به نوعي غربالگري بيماري ها در مناطق محروم صورت مي گيرد.
نسرين انصاريان، سرپرست مركز بهداشتي درماني شبير با اشاره به اينكه پنجمين بار است كه طرح ويزيت رايگان توسط سازمان بسيج جامعه پزشكي در اين مركز اجرا مي شود، مي گويد: با توجه به جمعيت زياد اين منطقه و همچنين مشكلات اقتصادي و مالي اكثريت مردم، اجراي چنين طرح هايي نقش موثري در ارتقاي سطح سلامت مردم دارد.
وي اضافه مي كند: برخي از مردم بيماري نهفته اي دارند كه به دليل عدم مراجعه به پزشك به مدت طولاني نسبت به آن بي خبرند و با اجراي طرح ويزيت رايگان و مراجعه به پزشك متخصص از آن آگاهي مي يابد.
انصاريان با اشاره به ويزيت و معاينه حدود 500 نفر توسط متخصصان مختلف در يك روز، تاكيد مي كند: افراد بسيار زيادي بودند كه به بيماري هاي خاص مبتلا بودند و از آن اطلاع نداشتند كه در اين طرح با مراجعه به متخصص نسبت به آگاهي پيدا كرده و درصدد درمان آن برآمدند.
سرپرست مركز بهداشت درماني شبير با تاكيد بر لزوم حمايت از اجراي چنين طرح هايي در مناطق محروم خاطر نشان مي كند: ارائه چنين خدماتي به نفع سلامت مردم است و در نهايت مي تواند نقش موثري را در تحقق سلامت در جامعه ايفا كند.
در پايان بايد گفت طرح هاي خدمت رساني به مردم مناطق محروم همچون طرح ويزيت رايگان مي تواند نه فقط توسط سازمان بسيج جامعه پزشكي و نه تنها در مناسبت هاي خاص، بلكه توسط ساير نهادها و در تمامي طول سال به طور مستمر اجرا شده و سلامتي را به مردم هديه كند./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰