يك متخصص قلب و عروق گفت: برخلاف باور اشتباه مردم، ابتداي صبح هوا آلودهتر است؛ بنابراين بيماران قلبي در صورت لزوم براي حضور در خيابان، حداقل صبح زود در سطح شهر رفت و آمد نكنند.
دكتر قاروني در گفتوگو با خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، با اشاره به اينكه آلودگي هوا منجر به سكته قلبي ميشود، اظهار داشت: بيماران قلبي نبايد در هنگام آلودگي هوا در سطح شهر رفت و آمد داشته باشند و در صورت لزوم از حضور در خيابان در هنگام صبح زود حتما بپرهيزند.
وي يادآور شد: برخلاف باور اشتباه مردم، ابتداي صبح هوا آلودهتر است و با گرم شدن هوا، آلودگيها به سمت بالاتر رفته و از ميزان آن كاسته ميشود.
اين متخصص قلب و عروق ادامه داد: بيماران قلبي بايد قرص ميتروگليسيرين (قرص زير زباني) همراه خود داشته باشند تا در موارد درد قلبي از آن استفاده كنند.
قاروني افزود: در مواقع آلودگي هوا به دليل افزايش منوكسيدكربن دردهاي قلبي شدت يافته و در نهايت موجب سكته قلبي ميشود.
وي تصريح كرد: آلودگي هوا براي افراد مبتلا به نارسايي قلبي نيز بشدت مضر است؛ چرا كه قلب بزرگ شده و نيازمند اكسيژن زياد مي شود؛ اين در حالي است كه در آلودگي هوا ميزان اكسيژن كاهش يافته و بيماري شدت مييابد.
اين متخصص قلب و عروق فشار و سنگيني روي شانهها، درد دست ها و عرق كردن زياد را از نشانههاي دردهاي قلبي خواند و خاطرنشان كرد: دردهايي كه از ناف به بالا و از فك تحتاني به پايين ايجاد ميشوند و با گذشت زمان بهبود نمييابند و در پي آن احتمال بيماري قلبي زياد مي شود، بنابراين افراد در مواجهه با اين علائم بايد به پزشك مراجعه كنند./انتهاي پيام/