به گزارش گروه دیگررسانههای خبرگزاری دانشجو، سالار ساکت با اشاره به تفاهمنامه مشترک انجمن واردکنندگان برنج و وزارت جهاد کشاوری در خصوص ساماندهی واردات برنج و توزیع اظهار داشت:با توجه به اهمیت و جایگاه ویژه برنج در سبد غذایی خانوار ایرانی تفاهمنامهای به امضا رسید و مقرر شد انجمن واردکنندگان برنج نقش اجرایی خودش را با توجه به ظرفیتها و توانمندیهای موجود در این حوزه و به منظور عرضه و حفظ آرامش بازار بر عهده داشته باشد. با این وجود در مقطع کنونی مهمترین مسئله سرعت عمل در اجرای این تفاهمنامه و حمایت عملیاتی وزارتخانه متبوع در این بخش است، چرا که تثبیت قیمت بدون واردات فوری برنج در این مقطع امکان پذیر نیست.
نایب رئیس انجمن واردکنندگان برنج افزود:ثبت سفارش برنج از آبان ماه متوقف شده و از حدود ۵۰ روز گذشته تا کنون شاهد اختصاص ارز هم در این بخش نیستیم و فرصت طلایی خرید به موقع برنج از کشورهای مبدا نیز از دست رفته و شاهد افزایش قیمت جهانی برنج هستیم. در حالی که در سوی دیگر ایام تعطیلات عید نوروز و همچنین ماه مبارک رمضان نیز در پیش است. واردکنندگان برنج با استفاده از ارتباطات و تجارب خود در این حوزه میتوانند به خوبی شرایط توزیع، عرضه و حتی قیمت گذاری این کالای اساسی را کنترل و تنظیم کنند، اما اولین انتظار این است که پس از امضای تفاهمنامه اقدامات اجرایی و عملیاتی لازم در این بخش در سریعترین زمان انجام شود تا بتوانیم پاسخگوی تقاضای بازار در این مقطع باشیم و با عرضه مناسب در آستانه عید نوروز و ماه مبارک رمضان شوک تازهای به بازار برنج وارد نشود. نباید فراموش کرد که برنج وارداتی اصلیترین کالای مصرفی در سفره طبقه متوسط و رو به پایین جامعه محسوب میشود و دهکهایی که قادر به استفاده از برنج داخلی نیستند به کنترل قیمت و عرضه به موقع این محصول از طریق واردات امید دارند.
سالار ساکت همچنین گفت:اخیرا شاهد عرضه گسترده برنج وارداتی توسط شرکت خدمات بازرگانی به میزان ۱۶۰ هزار تن در کشور بوده ایم که این اقدام بر خلاف سیاست کاهش تصدی گری دولت و واگذاری امور تجاری به بخش خصوصی است و رقابت نابرابری را ایجاد میکند. مطالبه انجمن و واردکنندگان برنج اجرای سیاستهای وزارت محترم جهاد کشاورزی و کاهش تصدی گری دولت است و بر همین اساس انتظار داریم بعضی از بخشها در دولت به رقیب بخش خصوصی مبدل نشوند چرا که در اینصورت توان و قدرتی برای کنترل بازار و ادامه فعالیت موثر واردکنندگان در این حوزه باقی نمیماند.
وی در پایان اظهار داشت:تسریع در اقدامات اجرایی حوزه واردات برنج در فاصله کوتاه باقیمانده تا پایان سال و ماه مبارک رمضان به منظور کنترل بازار بسیار مهم و ضروری است و در صورت عدم صدور فوری مجوزهای لازم، تایید ثبت سفارش و ارائه کد تخصیص ارز مورد نیاز، این انجمن و واردکنندگان قادر به کنترل قیمتها در بازار نخواهند بود، اما امیدواریم با مساعدت و همکاری وزارت متبوع شرایط لازم برای واردات برنج مورد نیاز بازار فراهم شود.