صنعت؛ غايب بزرگ يازدهمين نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي
کد خبر:۱۰۶۹۶۸
گزارشي از نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي/

صنعت؛ غايب بزرگ يازدهمين نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي

نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي وزارت علوم در حالي با شعار «تبديل ايده به محصول»آغاز به كار كرده كه مهمترين عنصر اين چرخه  يعني صنعتگران حضور بسيار كمرنگي در نمايشگاه دارند.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، در نمايشگاه امسال شاهد 110 ايده تبديل شده به محصول در يك سال و نيم گذشته هستيم كه براي تبديل ديگر ايده هاي ارائه شده حضور جدي تر و پررنگ تر صنايع احساس مي شود.
 
نمايشگاه هفته پژوهش با تمام توان خود سعي بر تجاري سازي و نهادينه كردن فناوري در كشور دارد كه به نظر مي رسد براي اين مهم بايد مسئولان بيشتري از صنايع و برنامه ريزان صنعتي كشور قدم در اين نمايشگاه مي گذاشتند.
 
نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي وزارت علوم در حالي آغاز به كار كرده كه ميزبان بسياري از پژوهشگران، دانشگاه‌ها، پارك‌هاي علم و فناوري، انجمن‌هاي علمي، مراكز رشد و قطب‌هاي علمي است كه مهمترين غايب اين نمايشگاه بخش صنعت به شمار مي رود.
 
در روز نخستين اين نمايشگاه وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح حضور داشت و از ارتباط اين وزارت خانه با دانشگاه ها خبر داد و گفت: براي نهادينه سازي تبديل ايده به محصول بايد تمامي صنايع و دستگاه هاي اجرايي از چنين نمايشگاه هايي ديدن كنند.
 
موضوع مهمي كه امسال در نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي وزارت علوم نظر هر بيننده اي را به خود جلب مي كند، غرفه بزرگ دانشگاه جامع علمي- كاربردي است كه با كمي قدم زدن و توجه به محصولات اين غرقه مي توان دريافت اين دانشگاه برنامه ريزي هاي خاصي را براي تجاري سازي و عرضه دستاوردهاي پژوهشي خود در نظر گرفته است.
 
بيشترين دستاوردهاي ارائه شده دانشگاه جامع علمي كاربردي در نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي وزارت علوم اختراعات و پژوهش هاي مربوط به حوزه دريايي است.

در نمايشگاه امسال غرقه دانشگاه جامع علمي كاربردي بيشترين بازديد كننده را به خود اختصاص داده و بسياري از بازديد كنندگان از وجود انبوهي از دستاوردهاي پژوهشي بخصوص دستاوردهاي حوزه دريانوردي اين غرفه حيرت زده شدند.
 
بنا بر اين گزارش، از ديگر نكات قابل توجه در نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي حضور فعال نهادها و دانشگاه هاي مختلف در زمينه پژوهش هاي علوم انساني است كه غرفه دانشگاه نيروي انتظامي با ارائه حجم قابل قبولي از پژوهش هاي ديني و علوم اجتماعي كمي از نگراني هاي توجه نشدن به حوزه علوم انساني را كاهش مي دهد.
 
رهبر معظم انقلاب بر توجه مسئولان به رشته هاي علوم انساني وارد شده از غرب و بازنگري اين رشته در كشور بسيار تاكيد فراوان دارند و بسيار مهم است كه در اين نمايشگاه بسياري از نهادها و دانشگاه هاي فعال در حوزه علوم انساني مانند فرهنگستان زبان فارسي و دانشگاه علوم انتظامي با ارائه پژوهش ها و تحقيقات خود توانسته اند بسياري از مخاطبان نمايشگاه را به غرفه هاي خود جذب كنند.
 
حضور پررنگ دانش آموزان در نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي
 
از ابتداي آغاز برگزاري نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي وزارت علوم هياهوي دانش آموزان طراوتي دو چندان به اين نمايشگاه هديه كرد و با وجود چند روز از برگزاري نمايشگاه اين شور و نشاط همچنان ادامه دارد.
 
معاون پژوهشي وزارت علوم يكي از مهمترين برنامه هاي نمايشگاه امسال را بازديد و برگزاري مسابقات علمي براي دانش آموزان عنوان كرد و مي گويد: هدف از دعوت دانش آموزان به اين مكان علمي، آشنايي و نهادينه سازي فرهنگ علم و فناوري است.
 
وي معتقد است كه دانش آموزان با ورود به اين مكان مي توانند ايده هاي خود را هدفمند كرده و براي ايجاد فناوري در كشور تلاش كنند.
 
با هماهنگي هاي صورت گرفته با وزارت آموزش و پرورش قرار است 70 هزار دانش آموزش از نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي وزارت علوم بازيد كنند و روزانه مسابقات مختلفي در حوزه هاي رباتيك، فضايي، الكترونيك، شيمي، فيزيك و علوم تجربي براي آنان برگزار شود.
 
نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي وزارت علوم از ساعت 9 صبح تا 17 بعداظهر شنبه، 4 دي ماه در مصلي تهران آغاز شده و اين نمايشگاه تا پنج شنبه، 9 دي ماه در مصلي تهران ادامه دارد./انتهاي پيام/
پربازدیدترین آخرین اخبار