کد خبر:۱۰۷۵۵۱
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي:
80 درصد سرطانهاي كبد ناشي از هپاتيت B و C است
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: بيش از 70 تا 80 درصد سرطانهاي كبد ناشي از ويروس هپاتيت B و C است كه در صورت تشخيص اوليه درمان پذير هستند.
دكتر محمد رضا زالي در گفتوگو با خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، اظهار داشت: بيش از 70 تا 80درصد سرطان هاي كبد ناشي از ويروس هپاتيت B و C است كه افراد مبتلا به اين دو ويروس با گذشت چند سال از بيماري شرايط لازم براي غربالگري بيماري و جستجوي سرطان كبد را دارند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ادامه داد: غربالگري هاي شامل تست هاي كبدي و انجام سونوگرافي است كه مي تواند تشخيص اوليه سرطان را در پي داشته باشد تا درمان اوليه با اقدامات موثر صورت گيرد.
وي افزود: سيروز كبد از ديگر عواملي است كه سرطان كبد را در پي دارد و افراد مبتلا به كبد چرب يا چروك شدن كبد بايد با عمل غربالگري توسط تست هاي سونوگرافي شش ماهه، در صورت ابتلا به بيماري، آن را را در مراحل ابتدايي درمان كنند.
زالي اظهار داشت: افرادي كه در سنين كودكي به اين ويروس مبتلا هستند پس از 35 سالگي زمينه ابتلا به سرطان را دارند، ولي افرادي كه در سنين بالاتر با اين ويروس درگير مي شوند در سنين بالاتر از 50سالگي به سرطان كبد مبتلا خواهند شد.
رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: آمارها نشان از كاهش ابتلا به سرطان كبد در افرادي كه واكسيناسيون انجام داده اند، دارد كه در اين رابطه انتظار مي رود اين آمار طي سال هاي آينده بشدت كاهش يابد.
وي در رابطه با هپاتيت C اظهار داشت: متاسفانه در مورد اين هپاتيت پيگيري خاصي صورت نگرفته و هنوز موفق به تزريق واكسن نشده ايم؛ شيوع اين بيماري تهديد بزرگي براي جامعه آينده نسبت به ابتلا به سرطان كبد به شمار مي رود.
زالي درمان اين سرطان را با زمان تشخيص آن مرتبط دانست و گفت: با توجه به مراحل رشد، بيماري، درمان هاي متفاوتي دارد؛ به طوري كه اگر بيماري در مراحل بسيار پيشرفته باشد نمي توان كاري انجام داد، ولي اگر در مراحل اوليه تشخيص داده شود، مي توان با روش هاي درماني شيمي درماني، اشعه و آمبوليزاسيون بيماري را متوقف كرده يا از بين برد./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.