کد خبر:۱۰۷۶۴۰
وزير بهداشت خبر داد:
بهرهبرداري از خط توليد فاكتور 7 و 8 تا پايان سال جاري
وزير بهداشت گفت: امروز 45 درصد از آلبومين و 20 درصد از فاكتور 8 با استفاده از پلاسماي ايراني توليد ميشود كه تا پايان سال جاري شاهد بهرهبرداري از خط توليد فاكتور 7 و 8 نوتركيب خواهيم بود.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر مرضيه وحيددستجردي امروز در مراسم جشن خودكفايي ايران در توليد پلاسما در محل شركت پالايش و پژوهش خون با بيان اينكه سالانه يك ميليون و 800 هزار واحد خوني به صورت 100 درصد داوطلبانه توسط مردم اهدا مي شود، اظهار داشت: اين مسئله ناشي از فرهنگ غني مردم ايران است و ما بايد از اين فرصت به خوبي استفاده كنيم.
وي با بيان اينكه در حال حاضر خون كامل در بيمارستانها كمتر مورد استفاده قرار مي گيرد، افزود: ما بايد از پلاسماي اين خونها كه قابليت استفاده براي توليد داروهاي مختلف را دارند، بهره ببريم.
وزير بهداشت تصريح كرد: امروز 45 درصد از آلبومين و 20 درصد از فاكتور 8 با استفاده از پلاسماي ايراني توليد مي شود كه تا پايان سال جاري شاهد بهره برداري از خط توليد فاكتور 7 و 8 نوتركيب خواهيم بود.
وحيددستجردي اضافه كرد: توليد داروي IVIG در كشور و با استفاده از پلاسماي ايراني، 35 درصد ارزانتر از داروي مشابه خارجي در اختيار مردم قرار مي گيرد.
وي با بيان اينكه با ايجاد پالايشگاه مي توان بسياري از داروها را با استفاده از پلاسماي ايراني توليد كرد، اظهار داشت: استفاده از پلاسماي ايراني تا كنون 200 ميليون ريال صرفه جويي ارزي براي كشور در پي داشته است كه با توليد ساير داروها از اين نوع پلاسما، مي توانيم درآمدهاي بسياري را براي كشور بدست آوريم.
وزير بهداشت با بيان اينكه سالانه حدود هفت ميليون دلار صرف ورود سرم ضد هاري به كشور مي شود، گفت: در حال حاضر و با توانمنديهاي فعلي در كشور، امكان توليد سرم ضد هاري، ضد كزاز و ضد هپاتيت B در كشور فراهم است كه با توليد اين داروها با استفاده از پلاسماي ايراني، حدود هفت ميليون تومان در زمينه واردات سرمهاي ضد هاري و 10 ميليون تومان در سرمهاي ضد كزاز و ضدهپاتيت B صرفه جويي مي شود.
وحيددستجردي اضافه كرد: اقدامات لازم براي توليد اين سرمها با استفاده از پلاسماي ايراني آغاز شده و در سال آينده شاهد توليد اين ايمونوگلوبينها در سازمان انتقال خون و مراكز وابسته به آن خواهيم بود.
وي در پايان خاطرنشان كرد: خودكفايي در توليد ساير فرآوردههاي خوني با استفاده از پلاسماي ايراني، راه اندازي و بهره برداري از پالايشگاه خون و صادرات اين داروها به ساير كشورهاي منطقه و دنيا از جمله سياستهاي وزارت بهداشت در اين خصوص است./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰