لاريجاني: حوادث و فتنه ها موجب آبديدگي مردم و ايجاد بصيرت در آنها مي شود
وي گفت:حضور مردم در صحنههاي معنا دار علاوه بر اينكه مودت و دوستي را بين آحاد ملت افزايش مي دهد و شعار انقلابي را زنده نگه مي دارد باعث مي شود كشورهاي غربي نسبت به دخالت در مسائل داخلي كشور مايوس شوند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: مسائلي همچون مسئله هستهاي و مسائل منطقهاي كه كشور بوسيله آنها در عرصه هاي بين المللي در مصاف است، نگاه غرب به سمت انقلاب است و در چنين مواقعي حماسههاي مردمي و حضور مردم در صحنه به وضوح احساس مي شود.
لاريجاني گفت: حماسههايي مثل حماسه نهم دي ماه و بيست و دوم بهمن ماه تاثيرگذاري بسياري در صحنههاي بين المللي داشته و دارد كه بايد مرور و تكرار آنها با انگيزه ادامه داشته باشد.
وي با اشاره به لزوم ارزيابي از شرايط اجتماعي و سياسي تاكيد كرد: همواره ارزيابي از امور اجتماعي و سياسي كمك مي كند كه مسئولان و ملت وقتشان را به روزمرگي نگذرانند و اگر اين ارزيابي معتبر باشد، بهتر مي توانند حوادث آينده را رقم بزنند.
رئيس مجلس تاكيد كرد: هر محفلي كه به ارزيابي از عملكرد سياسي و اجتماعي كشور كمك كند، محفل ارزشمندي است.
لاريجاني در ادامه به ارزيابي تاريخ 32 ساله انقلاب اسلامي پرداخت و با بيان اينكه از نظر صاحبنظران غربي انقلاب اسلامي ايران شايد جنبههاي مشابهي با انقلابهاي زميني مانند انقلاب كوبا و چين و ... داشته باشد، اظهار داشت: انقلاب اسلامي جوهري متفاوت از انقلابهاي زميني دارد و جنس آن آسماني است.
وي افزود: در انقلاب اسلامي دغدغه مردم، دغدغه ديني بود و مي خواستند روابط سياسي بر اساس دين پياده شود و تئوري كه دنبال مي شد اين بود كه دين در جامعه ساري و جاري شود.
رئيس مجلس تصريح كرد: توجه به مسائل ديني در دهه فجر يكي از اركان انقلاب اسلامي است، زيرا هيچ مولفه ديگري نمي تواند حقيقت انقلاب را معرفي كند.
لاريجاني با بيان اينكه نبايد موجهاي مختلف مسير انقلاب را منحرف كند، تاكيد كرد: از زمان پيروزي انقلاب اسلامي تاكنون فراز و فرودهايي بسياري را در كشور تجربه كردهايم، اما ديدگاههاي امام خميني (ره) باعث شد كه تودههاي مردم ديانتشان را حفظ كرده و آن را در كشور برقرار كنند.
وي ادامه داد: وقتي از اسلام صحبت مي كنيم منظورمان يك اسلام روشمند است، نه اسلامي كه گرايشهاي مادي و گاهي ليبراليستي دارد.
رئيس مجلس تاكيد كرد: آمريكا امروز از ما مي خواهد كه به پوسته اسلام توجه كنيم و دست از حقايق ديني برداريم اما ما تنها به پوسته اسلام نياز نداريم و تئوريهاي اسلام كه امام خميني (ره) در نظام جمهوري اسلامي آن را بنا كرد، خواسته ما است.
لاريجاني در ادامه به وقايع دوم خرداد اشاره كرد و گفت: در اتفاقات دوم خرداد برخي قصد داشتند انحرافاتي در ذهن مردم ايجاد كنند و به اين بهانه كه اگر بخواهيم جمهوريت را ايجاد كنيم نمي توانيم به ديانت پايبند باشيم، در پي انحراف بودند.
وي در ادامه تصريح كرد: اما منطق نظام جمهوري اسلامي بر اين است كه هم مردم سالاري و هم ديانت از مبداء عدالت برخواسته است.
رئيس مجلس به حوادث 18 تير اشاره كرد و افزود: در 18 تير گروهي به دنبال ايجاد بلوا در كشور بودند و فلشي را كه غرب سالها جهتش را به سمت ولايت فقيه نشانه گرفته بود، ابزار دست قرار دادند، اما مردم در 23 تير پاسخ قاطعي به آنها دادند و گفتند كه پاي اسلام و ولايت فقيه ايستادهاند.
لاريجاني در ادامه با اشاره به حوادث بعد از انتخابات گفت: حوادث پس از انتخابات هدفي جزء نشانه گيري اصل ولايت فقيه نداشت، درست است كه در ظاهر تخلف در انتخابات را بهانه كرده بودند اما وقتي كار را به عاشورا و اعتقادات مردم كشاندند ملت ايران فهميدند كه در حرفهاي آنها ناخالصي ديده مي شود و در نهم دي ماه جواب قاطعي به آنها دادند.
وي در ادامه گفت: همواره حوادث پس از پيروزي انقلاب اسلامي همچون هشت سال دفاع مقدس و شهادت 250 هزار نفر از جوانان اين مرز و بوم و نيز مشاجرات و فتنه گريها ضررهايي را به كشور وارد مي كند، اما اين فشارها و ضررها موجب آبديدگي مردم و ايجاد بصيرت در آنها مي شود.
وي ادامه داد: دستاوردهايي كه طي 32 سال گذشته در كشور ايجاد شده بسيار ملموس و تاثيرگذار است و موجب شده وضعيت ايران در منطقه نسبت به اوايل انقلاب متفاوت شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه گفتمان ملت ايران، حمايت از مردم مظلوم جهان است، تاكيد كرد: كشورهاي غربي و بخصوص آمريكا و اسرائيل مي گويند ايران از حزب الله حمايت مي كند و اين حمايت را مخفي مي كند اما ما مي گوييم ما هم از حزب الله و هم از مردم عراق و افغانستان حمايت مي كنيم و اين ناشي از نظام مكتبي و مسلكي ايران اسلامي است.
لاريجاني در ادامه گفت: به عقيده غرب امروز ايران در جهان توازن را بر هم زده است و ما با بر هم زدن اين توازن به دنبال برقراري امپراطوري نيستيم، بلكه به دنبال يك فكر و يك ايدئولوژي هستيم تا در پي آن مردم سالاري ديني را برقرار كنيم.
وي در ادامه تصريح كرد: اگر غرب در برابر انقلاب و ولايت فقيه موضع مي گيرد به خاطر اهميت اصل ولايت فقيه است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه آمريكا امروز در دنيا چهره اي ماجراجونانه از خود درست كرده است، گفت: آمريكا بايد بداند تمام محاسباتش در دنيا برهم خورده است؛ چرا كه ما به دنبال اصل اقتدار ملي هستيم و در 32 سال گذشته توانستهايم به سرعت از مرزهاي پيشرفت و اقتدار عبور كنيم.
لاريجاني در ادامه به ضرورت مباحث فرهنگي پرداخت و گفت: درست است كه در حوزه فرهنگ گامهاي بسيار سازندهاي برداشته شده است، اما كم كاريهايي را هم در اين زمينه داشتهايم.
وي تصريح كرد: ما در عرصه فرهنگ احتياج به عمق بخشيدن داريم و هر وقت صاحبان قدرت خودشان منزه باشند به طور طبيعي تاثيرات خود را در بين مردم جامعه مي گذارند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: مسئولان نبايد براي جذب بيشتر آدرسهاي غلط به مردم بدهند و براي اين كار حقايق را تنزل دهند؛ چرا كه در چنين شرايطي است كه انحراف بوجود مي آيد.
لاريجاني به روحيه ضداستكباري ملت ايران اشاره كرد و افزود:بسياري بر اين باور هستند كه اگر در مواجهه با آمريكا در پي تغيير الفاظ باشيم، شرايط بهتري در روابط ما بوجود خواهد آمد اما شكي نيست كه اگر ذرهاي از مواضع خود تنزل پيدا كنيم آمريكا جرات خواهد يافت كه يك گام جلوتر بياييد.
وي در ادامه به خودكفايي اقتصادي ايران طي 32 سال پس از انقلاب اسلامي اشاره كرد و گفت: خودكفايي اقتصادي ايران يكي از مهمترين دستاوردهاي نظام جمهوري اسلامي ايران است كه نقش رهبري و تاكيدات ايشان تاثير بسياري در اين امر داشت.
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: طرح اصل 44 از سوي رهبري با هدف ايجاد فضاي توليد در كشور بود؛ اگر چه تصور مي شود هنوز آن طور كه بايد ابعاد مختلف اين طرح در كشور انجام نشده است تا مردم فرصت بيشتري در رقابتهاي اقتصادي پيدا كنند.
لاريجاني به طرح هدفمندي يارانهها اشاره و تصريح كرد: خوشبختانه اين طرح در كشور در حال اجرا است و شيب منطقي در قانون براي آن در نظر گرفته شده است و اگر بر اساس اين شيب قانوني پيش رود، موجب رونق اقتصادي كشور مي شود.
وي تاكيد كرد: رونق اقتصادي، بالا بردن توان اقتصادي، سرانه اقتصادي و حل مشكلات اقتصادي از جمله اهداف اين طرح است كه بايد روان سازي در آن انجام شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: مسئولان بايد به سمتي حركت كنند تا فضاي رقابت در توليد بوجود آيد و مسئله بيكاري به جاي آنكه با حالتهاي مسكني رفع شود برنامههاي دراز مدت در خصوص اين مسئله مورد بررسي قرار گيرد.
لاريجاني خاطرنشان كرد: در برنامه پنجم توسعه توجه ويژهاي به بحث بيكاري شده است و اميدواريم كه دولت در اجراي آن موفق باشد./انتهاي پيام/
رئيس مجلس تصريح كرد: ورزيدگي ذهني ملت بسيار ارزنده است، اگر ملت در فراز و فرودها توفيق پيدا كند، باعث ظرفيت سازي و افزايش توان ملي مي شود.
لاريجاني در ادامه به نقش رهبري در اين حوادث اشاره و تاكيد كرد: همواره در مواجهه با اين حوادث نقش رهبري و ولايت فقيه نقشي كليدي و تاثيرگذار بوده است كه با مديريت و درايت زمينه مناسب براي ايجاد بصيرت ملت را فراهم كرده است.