news679557 :Array
(
[content] => Array
(
[id] => 679557
[rutitr] =>
[title] => قیمت نفت از ۷۴ دلار گذشت
[stitle] =>
[title2] =>
[subtitle] => قیمت هر بشکه نفت برنت در پایان معاملات روز گذشته با ۲۸ سنت، معادل ۰.۴ درصد افزایش به ۷۴ دلار و ۶ سنت رسید.
[body] =>
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از رویترز، به رغم اظهارات منتقدانه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در خصوص نقش اوپک در افزایش قیمت جهانی نفت، قیمت نفت در پایان معاملات روز جمعه باز هم افزایش یافت.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت در پایان معاملات روز گذشته با ۲۸ سنت، معادل ۰.۴ درصد افزایش به ۷۴ دلار و ۶ سنت رسید. قیمت نفت خام آمریکا نیز برای تحویل در ماه ژوئن در پایان معاملات دیروز با ۷ سنت رشد به ۶۸ دلار و ۴۰ سنت رسید.
ترامپ دیروز در توئیتی با اشاره به رشد مکرر قیمت نفت نوشت: «به نظر میرسد که باز هم اوپک در آن دست دارد... در حالی که میزان بی سابقهای نفت در همه جای جهان وجود دارد و کشتیهای پر از نفت روی دریاست، قیمت نفت به صورت تصنعی بسیار بالا رفته است. این خوب نیست و پذیرفته نخواهد شد.»
از ابتدای سال ۲۰۱۷ تاکنون، اوپک و متحدانش به منظور مهار مازاد عرضه، اقدام به کاهش تولید نفت خود کردهاند.
به گفته والتر زیمرمن، تحلیلگر ارشد موسسه یونایتد آیکپ، به رغم اظهارات ترامپ قیمت نفت همچنان بالاست.
وی افزود: «به نظر میرسد که قیمت نفت باز هم بالاتر خواهد رفت.»
محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک گفته، این سازمان هیچ رقمی را به عنوان هدف خود در زمینه قیمت نفت تعیین نکرده، اما در تلاش است تا ثبات را به بازارهای نفت بازگرداند.
اوایل هفته جاری بر اثر نگرانیهای ژئوپلتیک و کاهش شکاف عرضه و تقاضا در بازار، قیمت نفت برنت و نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا به بالاترین رقمها از نوامبر ۲۰۱۴ تاکنون یعنی ۷۴.۷۵ و ۶۹.۵۶ دلار رسیده بود. قیمت هر دو شاخص نفتی در این هفته بیش از یک درصد رشد داشته است.
اظهارات ترامپ در حالی مطرح میشود که به گفته تحلیلگران نفتی، در طی ماههای اخیر، شخص ترامپ و اقدامات و سخنان او یکی از عوامل اصلی رشد قیمت جهانی نفت بوده است.
news667439 :Array
(
[content] => Array
(
[id] => 667439
[rutitr] =>
[title] => افزایش قیمت جهانی نفت
[stitle] =>
[title2] =>
[subtitle] => در حالی که با فرا رسیدن سال نوی چینی بازارهای آسیایی به تعطیلات رفته اند قیمت نفت با افت ارزش دلار به نزدیکی پایینترین رقم ۳ سال گذشته شاهد افزایش بود.
[body] =>
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از رویترز، قیمت هر بشکه نفت خام آمریکا برای تحویل در ماه مارس، امروز با ۱۶ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش به ۶۱ دلار و ۵۰ سنت رسید. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا دیروز هم ۷۴ سنت افزایش یافته بود. پس از افت حدودا ۱۰ درصدی در هفته قبل، نفت خام آمریکا در هفته جاری حدود ۴ درصد رشد قیمت داشته است.
قیمت نفت برنت نیز پس از کاهش ۳ سنتی در جلسه قبل امروز ۲۶ سنت، معادل ۰.۴ درصد رشد داشت و به ۶۴ دلار و ۵۹ سنت رسید. قیمت نفت برنت پس از کاهش بیش از ۸ درصدی هفته گذشته، در هفته جاری حدود ۳ درصد افزایش داشته است.
تومومیچی آکوتا، اقتصاددان ارشد موسسه تحقیقاتی میتسوبیشی یو اف جی در توکیو گفت: «تقویت مجدد شاخصها در بازارهای بورس جهان و تضعیف ارزش دلار موجب افزایش قیمت نفت شده است، اما به دلیل پیش بینی افزایش تولید نفت آمریکا، این افزایش چندان قابل توجه نیست... به دلیل تعطیلات در آسیا، بازار سوت و کور است.»
ارزش دلار در برابر سبد ارزهای معتبر جهانی امروز به نزدیکی پایینترین رقم ۳ سال گذشته رسید. تضعیف ارزش دلار موجب افزایش قیمت نفت و سایر کالاهای ارزش گذاری شده به ارز آمریکا میشود.
در همین حال، سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات گفت، تولید کنندگان نفت به رهبری عربستان و روسیه قصد دارند پیش نویس موافقتنامهای در زمینه یک اتحاد بلندمدت را تا پایان امسال تهیه کنند. این اقدام در شرایطی صورت میگیرد که تقاضا برای نفت در آسیا رو به افزایش است.
news921783 :Array
(
[content] => Array
(
[id] => 921783
[rutitr] =>
[title] => قیمت نفت دوباره عقب نشست
[stitle] =>
[title2] =>
[subtitle] => در معاملات امروز بازار جهانی انرژی قیمت نفت برنت دریای شمال در ادامه روند روزهای گذشته باز هم کاهش یافت.
[body] =>
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از بلومبرگ، در معاملات بازار جهانی انرژی قیمت نفت برنت دریای شمال ۷۷ سنت کاهش یافت و به ۶۳.۸۵ دلار در هر بشکه رسید.
قیمت نفت آمریکا هم ۷۴ سنت پایین آمد و ۶۰.۸۲ دلار در هر بشکه به فروش رسید.
به گزارش اوپک، هر بشکه نفت تولیدی این سازمان در آخرین معاملات صورت گرفته در روز ۱۹ مارس ۶۲.۴۷ دلار به فروش رسیده است.
به گزارش رویترز، دلیل افت امروز قیمت نفت همانند روز گذشته اعمال محدودیتهایی کرونایی و قرنطینه در سطح اتحادیه اروپا بوده که چشمانداز تقاضا برای این حامل انرژی را تا حدودی تیره کرده است.
نگاه فعالان بازار این است که در صورت تداوم روند اعمال قرنطینه در اتحادیه اروپا با هدف کنترل شیوع کرونا بهبود اوضاع اقتصاد جهانی که بزرگترین محرک تقاضا برای نفت در بازار است تحت تأثیر قرار خواهد گرفت و کندتر از آن چیزی که انتظار میرفت پیش خواهد رفت.
مت استانلی کارشناس مؤسسه استار فیولز در دبی میگوید: حجم مسافرتهای هوایی تا رسیدن به میزان مورد قبول مدتها فاصله دارد.
کشورهای اروپایی از ترس شکل گرفتن موج سوم شیوع کرونا با ویروسهای جهش یافته دست به اعمال و تمدید قرنطینهها و محدودیتهای کرونایی زدند.