کد خبر:۱۱۰۱۵۰
رويانيان خبرداد:

خسارت 10 هزار ميليارد توماني آلودگي هوا در سال

رئيس ستاد حمل و نقل و سوخت كشور گفت: به طور كلي خسارت وارده بر كشور در اثر آلودگي هوا، از نظر ريالي 10 هزار ميليارد تومان در سال برآورد شده كه 70 درصد آن در تهران اتفاق مي‌افتد.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، رويانيان امروز در همايش تخصصي بررسي وضعيت آلودگي هوا و راهكارهاي مديريت و كنترل آن در دانشگاه شريف اظهار داشت: موضوع آلودگي هوا يكي از مهمترين مسائل محيط زيست است كه بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد.
 
وي افزود: برگزاري نشست‌ها و همايش‌ها در حوزه آلودگي هوا لازم، ولي كافي نيست و مهمتر از برگزاري اين همايش‌ها، انجام مطالعات و پژوهش‌هاي مستمر در خصوص آلودگي هوا و كاربردي سازي اين پژوهش‌ها است.
 
رئيس ستاد حمل و نقل و سوخت كشور يكي از مهمترين آلاينده‌هاي هوا را خودروها دانست و گفت: خودروها نقش بسيار مهمي در آلودگي هواي كلانشهرها، بويژه تهران دارند.
 
رويانيان اضافه كرد: در حال حاضر بيش از 12 ميليون خودرو و هفت ميليون موتور در كشور وجود دارد كه 30 درصد آنها در تهران هستند؛ اين در حالي است كه ظرفيت تهران براي يك سوم خودروهاي موجود طراحي شده است و اين مسئله مشكلات بسياري را در تهران به وجود آورده كه بايد براي آن فكري اساسي كرد.
 
وي تصريح كرد: حدود 80 ميليون سفر در كشور صورت مي گيرد كه 15 درصد آن به تهران اختصاص داشته و 35 ميليون از سفرهاي روزانه با استفاده از خودروهاي شخصي صورت مي گيرد.
 
رئيس ستاد حمل و نقل و سوخت كشور با اشاره به اينكه در ساعت‌هاي صبح و بعدازظهر شاهد بيشترين ترافيك‌ در تهران هستيم، گفت: عمده ماشين‌هايي كه در پيك ترافيك در شهرها عبور و مرور مي كنند، شخصي بوده و اكثر آنها تك سرنشين هستند.
 
رويانيان ادامه داد: كيفيت موتورهاي خودروهاي ايراني، نامناسب است و اين خودروها سوخت بيشتري مصرف مي كنند؛ همچنين به دليل احتراق ناقص، مي توانند باعث تشديد معضل آلودگي هوا شوند.
 
وي تاكيد كرد: به طور كلي، از نظر ريالي، خسارت وارده در كشور براساس آلودگي هوا 10 هزار ميليارد تومان در سال برآورد شده كه 70 درصد آن در تهران اتفاق مي افتد.
 
رئيس ستاد حمل و نقل و سوخت كشور با تاكيد بر اينكه علاوه بر حمل و نقل، بايد نقش ساير آلاينده‌ها در آلودگي هوا نيز مورد توجه قرار گيرد، گفت: در حوزه بررسي آلودگي هوا و اتخاد راهكارهاي كنترل آن، انجام مطالعه جامع و موثر، پايش مستمر و كنترل جدي ضرورتي اجتناب ناپذير است.
 
رويانيان تاكيد كرد: آب، خاك و هوا، منابع حياتي تمام موجودات بوده كه بايد در تمامي ابعاد مطالعه، پژوهش و تحقيقات كاربردي در مورد آنها صورت گيرد، ولي از همه مهمتر، اتحاد فكر، انديشه و اراده در ميان تمامي اقشار جامعه براي كنترل آلودگي هوا است.
 
وي با تاكيد بر اينكه بيشترين آلودگي در شهرهاي بزرگ مربوط به عامل حمل و نقل است، گفت: در اين راستا بايد كاهش مصرف سوخت مورد توجه قرار گيرد.
 
رئيس ستاد حمل و نقل و سوخت كشور با اشاره به اينكه از سال 86 تا كنون بيش از چهار ميليون خودرو و دو ميليون موتور سيكلت به سيستم حمل و نقل كشور اضافه شده است، اضافه كرد: در سال 86، روزانه 75 ميليون ليتر بنزين مصرف مي شد، در حالي كه به طور متوسط در فصل پاييز و زمستان جاري و با اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها اين ميزان به 53 ميليون ليتر در روز رسيده است.
 
توسعه حمل و نقل عمومي تنها به معني اضافه كردن اتوبوس نيست
 
 
رويانيان با تاكيد بر لزوم كاهش مصرف بنزين گفت: كفي سازي توليد خودرو، توليد خودروهاي كم مصرف، حذف سفرهاي زايد و جايگزين كردن سامانه‌ها و ايجاد بازارهاي الكترونيك در كاهش مصرف بنزين نقش بسزايي دارد.
 
وي با بيان اينكه منظور از عدالت، توزيع برابر فرصت‌ها است، تاكيد كرد: تحقق دولت الكترونيك اين فرصت‌ها را براي تمامي ايراني‌ها فراهم مي كند و از طرفي مي تواند باعث كاهش سفرها و در نتيجه كاهش مصرف شود.
 
رئيس ستاد حمل و نقل و سوخت كشور توسعه حمل و نقل عمومي را راهكاري ديگر براي كاهش مصرف سوخت دانست و اظهار داشت: منظور از توسعه حمل و نقل عمومي تنها اضافه كردن اتوبوس نيست، بلكه براي تحقق اين امر بايد فرهنگ سازي و فضاسازي براي ايجاد حمل و نقل پرسرعت و همچنين مديريت هوشمند سيستم داشته باشيم.
 
رويانيان با تاكيد بر اينكه در حال حاضر در كشور مديريت هوشمند وجود ندارد، گفت: عرضه و تقاضا در كشور به خوبي مديريت نمي شود.
 
وي اضافه كرد: برنامه ريزي براي بهينه سازي توليد خودرو و توليد خودروهاي كم مصرف و با كيفيت بالا، آموزش همگاني و آگاه سازي مردم و همچنين مديريت پاركينگ و توقفگاه‌ها در شهرها نقش بسزايي در كاهش مصرف سوخت و كنترل آلودگي هوا دارد.
 
رئيس ستاد حمل و نقل و سوخت كشور با بيان اينكه اقداماتي از قبيل انجام معاينه‌هاي فني خودرو و اقدامات محدود كننده انتظامي نيز براي كنترل آلودگي هوا لازم است، خاطرنشان كرد: پيش از هر اقدامي، اتحاد، تعامل و وحدت نگاه به موضوع مي تواند به مديريت آلودگي هوا كمك كند./انتهاي پيام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار