دهقانی: ایجاد بستر مردمیسازی اقتصاد در «آبادیران»
به گزارش ایسنا و به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری در نشست شورای سیاستگذاری برنامه ملی آبادیران، با اشاره به رسالت این برنامه ملی در تحقق رویکرد مردمیسازی اقتصاد گفت: رهبری بر اقتصاد به عنوان رکن تحول تاکید دارند و در امر مردمیسازی اقتصاد، محور و مصداق را اقتصاد دانشبنیان دانستند. اگر بخواهیم اقتصاد مردمی محقق شود میبایست کار را به جمعیتهای کمتر برخوردار که همواره همراه انقلاب هستند و نظام جمهوری اسلامی بر حمایت از این قشر تاکید دارد محول کنیم.
دهقانی با بیان اینکه مردم مناطق کمتر برخوردار و محروم، از ظرفیت بسیار بالایی برای تحقق مردمیسازی و دانشبنیان شدن اقتصاد برخوردار هستند، ادامه داد: مردم باید حس کنند که در ازای هزینهها برای دانش و فناوری، نتیجهای کسب کردهاند. تا زمانی که مردم و محیط جامعه احساس نکند که علم و فناوری ارزش آفرین است، حمایتهای مردمی پای کار نخواهد آمد به ویژه در اقتصاد دانش بنیان. از آن جایی که در همه بخشها همراهی مردمی اثربخش و راهگشا بوده است در تحقق اقتصاد دانشبنیان نیز نیازمند همراهی و ایجاد زمینه برای جلب مشارکت جامعه به ویژه در مناطق کمتر برخوردار هستیم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، دفاع مقدس را مصداق نقشآفرینی کلیدی و اثرگذار مردم دانست و افزود: مبنای دفاع مقدس، حضور و نقش آفرینی مردم بود؛ همه میدانیم که دفاع مقدس را مردم مدیریت کردند و در طول جنگ تحمیلی ۸ ساله، مردم بودند که ایران و انقلاب اسلامی را صیانت کردند. حالا که امروز خط مقدم جبهه دفاعی کشور اقتصاد است و اقتصاد دانشبنیان جایگاهی راهبردی در این نبرد نامتوازن و نامتقارن دارد، باید برای کارآمد شدن اقتصاد دانش بنیان، مشارکت مردم به ویژه در مناطق محروم و کمتر برخوردار را به این حوزه جلب کنیم.
دهقانی ادامه داد: «آبادیران» از این حیث یک برنامه ملی است که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان تنها بخشی از آن است و قصد دارد ظرفیتهای مناطق محروم را در عرصه اقتصاد دانشبنیان شکوفا کند. اما برای تحقق این برنامه ملی و بلندمدت باید تمامی بخشهای اثرگذار کشور کمککار و همراه این امر راهبردی باشند.
رضا اسدیفرد معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان و رئیس نمایشگاه آبادیران نیز در این نشست با اشاره به نقش این رویداد در توسعه عدالتمحور و متناسب با ظرفیتهای مناطق کمتر برخوردار گفت: نمایشگاه آبادایران یک گام ملی در راستای حمایت از ایجاد اشتغال و خلق ارزش افزوده با استفاده از ظرفیتهای مناطق محروم و کمتر برخوردار است.
اسدیفرد ادامه داد: نمایشگاه آبادیران در ۵ محور اصلی شامل مسکن، کشاورزی و دامپروری و شیلات، ماشینآلات صنایع کوچک، سلامت و بهداشت و توانبخشی و فناوریهای آموزشی است.
اسدی فرد ادامه داد: حدود ۵۰۰ شرکت دارای ظرفیت هستند که از این تعداد، ۳۰۰ شرکت حاضر شدهاند دستاوردهایشان را به این نمایشگاه بیاورند.
گفتنی است نمایشگاه فناوریها و محصولات محرومیت زدا (آبادیران) توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و با هدف کمک به توسعه مناطق محروم از طریق معرفی ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور برای پاسخ به چالشها و ایجاد اشتغال پایدار و همچنین توسعه بازار و تسهیل خرید کالا و خدمات این شرکتها جهت محرومیتزدایی با مشارکت «بنیاد مستضعان»، «کمیته امداد امام خمینی» و «ستاد اجرایی فرمان امام» از ۲۳ الی ۲۵ خرداد ماه در محل مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، در راستای توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری توافقنامه همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، دانشگاه صنعتی شریف و شرکت سرمایهگذاری غدیر منعقد شد.
روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری در آیین امضای این توافقنامه همکاری مشترک، با اشاره به آمادگی این معاونت برای میزبانی و حمایت از توافقات صنعت و دانشگاه در ابعاد بزرگ گفت: معتقدیم به همان میزان که توافقات بزرگ نیازمند صرف زمان انرژی و هزینه است، تمرکز روی توافقات کوچک نیز زمانبر و هزینه خواه است، بر همین اساس، شکلگیری توافقات بزرگ را در اولویت قرار دادهایم به طوری که معاونت علمی، بخش عمدهای از تمرکز و سیاست کلی خود را روی تشکیل همکاریهای بزرگ قرار داده است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری با اشاره به اینکه راهاندازی شرکتهای بزرگ پیشرانهای اقتصاد دانشبنیان یک سیاست مهم و راهبردی در دوره فعلی معاونت علمی است، افزود: این همکاری سه جانبه نیز از جنس همکاریهای کلان و بزرگ است و مورد حمایت ویژه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری قرار دارد.
دهقانی، با اشاره به اینکه دو برند بزرگ و صاحبنام، یکی در عرصه علم و دانش و دیگری در صنعت امروز به یکدیگر متصل شدهاند تا زنجیرههای ارزش را به تکامل برسانند، عنوان کرد: دانشگاه صنعتی شریف یک برند یکتا در میان دانشگاههای جهان است و شاید آنطور که باید و شاید، قدر این گوهر علمی را ندانیم اما این دانشگاه، در کانون توجه جهان قرار دارد. نیروی انسانی خلاق و دانشآموختهای که هر یک سهمی از حرکت چرخهای توسعه و اقتصاد کشور بر عهده دارند نشان دهنده اهمیت بالای این دانشگاه به عنوان یک ظرفیت بزرگ دانشی است.
وی افزود: از سوی دیگر هلدینگ سرمایهگذاری غدیر، مجموعهای توانمند، صاحبنام منحصر به فرد است که دارای پویایی و توانمندی بسیار بالاست در کنار ضلع حمایتی معاونت علمی میتواند یک اتفاق ویژه را رقم بزند و توفیق این دو مجموعه میتواند انگیزه آفرین و الگویی برای دیگر مجموعهها و ترغیبشان به شکل دادن همکاریهایی از این دست باشد. اگر غدیر ارزش آفرینی کلان صورت دهد میتواند ضمن جریانسازی و الگوسازی برای دیگران، برای مردم نیز حاوی ثمرات و برکات فراوان باشد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، با تاکید بر این که باید رسوخ دانش و فناوری به صنایع بزرگ، شکل تازهای از اقتصاد را ترسیم کند، افزود: برونرفت از وضعیت کنونی و ارتقای اقتصاد یک فرض واجب است و ورود دانشگاه شریف و هلدینگ غدیر به این حوزه نشان از هوشمندی دستاندرکاران این دو مجموعه دارد. فناوری ظاهر و نتایج بسیار خوبی دارد اما رسیدن به نتایج مطلوب، نیازمند ممارست، صبوری و دوراندیشی است. در این مسیر نباید انگیزهها کمرنگ شود و حمایتهای لازم، به شکل مستمر و پایدار صورت بگیرد، این امر نیازمند درایت، بلندنظری است. مسئولان این طرح، باید بدانند که این طرحها زمانبر است، اما در نهایت شیرین و ثمربخش خواهد بود.
گامی برای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری
در این توافقنامه، حل مسائل صنعتی و توسعه رویکرد نیاز محوری در فعالیتهای پژوهشی و فناورانه مورد هدف قرار گرفته است. همچنین توسعه منابع انسانی و نیروهای دانشی در کنار حمایت از توسعه شرکتهای دانشبنیان و رفع نیازمندیهای آنها از دیگر محورها و رویکردهای این توافقنامه همکاری است. همچنین با هدف مؤثر ساختن یافتههای پژوهشی و فناوری و خلق ارزش از طریق توسعه تعاملات صنعت و دانشگاه، از دیگر محورهای کلیدی این توافقنامه سه جانبه به شمار میرود.
یکی دیگر از محورهایی که در شمار اولویتهای این توافقنامه سه جانبه قرار دارد، ایجاد زیرساختهای فیزیکی برای توسعه زیست بوم نوآوری است.
اما تسهیل تأمین مالی و سرمایهگذاری در شرکتهای فناور، مشارکت در تعریف و حمایت از طرحهای کلان ملی فناوری و نوآوری و همچنین مشارکت در تجاریسازی طرحهای دانشبنیان از دیگر محورهای این توافقنامه به شمار میرود.
این توافقنامه قرار است با همکاری سه طرف ضمن حمایت از تکمیل، توسعه و ثبت اختراعات، ارزشگذاری فناوری و شرکتهای خلاق و فناور و برگزاری رویدادهای حوزه نوآوری به صورت مشترک، گامی در مسیر توسعه فناوری و نوآوری در صنعت بردارد.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، در این مسیر متعهد شده ضمن ایجاد فضای استفاده از ظرفیتهای مادی و معنوی این معاونت، در مسیر تسهیل استفاده از قانون جهش تولید دانش بنیان برای اجرای هر چه بهتر اهداف یاد شده گام بردارد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی صفاری نیا اظهار داشت: هفته جایزه مصطفی هر دو سال یکبار همزمان با میلاد حضرت رسول اکرم در هفته وحدت برگزار می شود که پنجمین دوره آن ۶ تا ۱۲ مهرماه سال جاری در ایران برگزار می شود.
بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) قصد دارد تا با برگزاری برنامههای متعدد علمی و ترویجی با حضور مهمانان برجسته بین المللی، علم و فناوری را در هفته وحدت به نام رسول گرامی اسلام به اهتزاز درآورد.
پنجمین آیین اعطای جایزه مصطفی (ص) روز دهم مهرماه ۱۴۰۲ در اصفهان برگزار خواهد شد. این نخستین باری است که اصفهان به عنوان یکی از مهمترین مراکز تمدن اسلامی، میزبان جایزه مصطفی خواهد بود.
استانداری اصفهان با همراهی سایر نهادهای آن استان شامل شهرداری، بنیاد ملی نخبگان، شرکت فولاد مبارکه، اتاق بازرگانی و... میزبان پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی هستند.
صفاری نیا تصریح کرد: به منظور تجلیل از دانشمندانی برجسته، جایزه مصطفی به عنوان یکی از نمادهای شایستگی علمی در سطح جهان در سال ۱۳۹۱ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است. این جایزه به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق میگیرد که توسط افرادی شاخص در حوزههای علم و فناوری ارائه شده و زمینهساز بهبود زندگی بشریت باشد.
این جایزه تاکنون به چهارده برگزیده از جهان اسلام، طی چهار دوره آیین باشکوه اعطا شده است. برگزیدگان جایزه علاوه بر لوح و مدال، با دریافت مبلغ ۵۰۰ هزار دلار که از محل خیرین و موقوفات علم و فناوری تأمین شده، طی مراسمی باشکوه با حضور دانشمندان و فرهیختگانی از کشورهای مختلف، مورد تقدیر قرار میگیرند.
جایزه مصطفی در بیانیه پانزدهمین مجمع عمومی کمیته همکاریهای علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی (کامستک)، مورد تقدیر وزرای علوم کشورهای اسلامی قرار گرفته و توجه مجامع جهانی رسانهای و علمی به این جریان علمی-فرهنگی جلب شده است.
بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) نیز با چشمانداز گسترش صلح، امنیت و رفاه بشریت، فعالیت خود را آغاز کرده است و در میان بیش از ۱۴۰۰ جایزه علمی که گفتمان غرب را سرلوحهی خویش قرار دادهاند، مأموریت «همافزایی و ارتقای ظرفیت فعالین علم، فناوری و نوآوری» در جهان اسلام را مبنای عمل قرار داده است و برای تحقق آن، شناسایی و تجلیل از دانشمندان برجسته و زمینهسازی برای توسعه تعاملات پژوهشگران و نیز افزایش همکاری و هم افزایی کشورهای اسلامی در حوزههای علم و فناوری را با تأکید بر فناوریهای پیشرفته در دستور کار دارد.