کد خبر:۱۱۳۲۳۹
با هدف افزایش میزان مقاومت به خوردگی ایمپلنت‌ها

پژوهشگر دانشگاه تربیت مدرس موفق به اصلاح پوشش‌های بیواکتیو به روش سل ژل شد

پژوهشگران گروه خوردگی و حفاظت مواد دانشکده فنی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس طی پژوهشی موفق به تولید موادی شدند که به رسوب هیدروکسی آپاتایت بر روی سطح کمک می‌کند تا یک سرامیک کامپوزیتی مصنوعی با خواص فیزیکی مشابه با خواص استخوان ایجاد شود.
به گزارش گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، مصطفی میلانی کارشناس ارشد مهندسی مواد گرایش خوردگی و حفاظت اظهار داشت: مهمترین ویژگی ایمپلنت‌ها مقاومت به خوردگی آن‌ها در محیط بدن موجود زنده است.
 
وي با بيان اينكه ایمپلنت‌ها باید غیر سمی باشند و حساسیت ایجاد نکنند افزود: ایمپلنت‌ها در عین اینکه به رشد سلول‌های محافظ بدن و یاخته‌های بیگانه‌خوار و بافت محل آسیب کمک کنند و دارای خواص مکانیکی خوبی باشند.
 
اين پژوهشگر در ادامه به اهمیت جایگاه فولاد زنگ‌نزن در عرصه تولید ایمپلنت‌ها اشاره کرد و بيان داشت: فولاد زنگ‌نزن به دلیل اقتصادی بودن و مقاومت در برابر خوردگی در این زمینه مورد توجه قرار گرفته است اما تولید یک سطح بیواکتیو در مورد فولاد زنگ‌نزن نیازمند انجام یکسری عملیات سطحی است كه در این پروژه سعی شد با استفاده از روش سل ژل یک پوشش بیواکتیو از جنسSiO2-CaO-P2O5-ZrO2 بر روی زیر لایه فولاد زنگ‌نزن ایجاد شود و سپس خواص این پوشش بررسی شود.ژ
 
وي در خصوص هدف این تحقیق اضافه كرد: در این پروژه سعی شد تاثیر اکسید زیر کونیوم بر روی این نوع پوشش‌ها بررسی شود.
 
ميلاني تصريح كرد: هدف از این تحقیق تولید موادی است که به رسوب هیدروکسی آپاتایت بر روی سطح کمک کند تا یک سرامیک کامپوزیتی مصنوعی با خواص فیزیکی مشابه با خواص استخوان ایجاد شود.
 
وی عنوان كرد: مهمترین نكته‌ای که مورد بررسی قرار گرفت میزان بیواکتیویته پوشش‌های تولید شده به این روش است كه این کار با غوطه‌وری نمونه در محلول مشابه پلاسمای بدن (SBF) انجام گرفت و تشکیل هیدروکسی آپاتایت به وسیله آنالیزهای XRD و FTIR بررسی شد.
 
اين پژوهشگر خاطرنشان كرد: همچنین خواص میکروساختاری و خوردگی پوشش بوسیله SEM و روش پلاریزاسیون دینامیکی مورد بررسی قرار گرفته است.
 
میلانی در پایان خاطرنشان کرد: بر این اساس بهترین خواص بیواکتیویته در ترکیب 52.5SiO2-36CaO-7.5ZrO2-4P2O5 (درصد اتمی) مشاهده شد كه اضافه کردن اکسید زیرکونیوم در تمام ترکیبات سبب افزایش سرعت تشکیل هیدروکسی آپاتایت شد.

وي گفت: از طرف دیگر ایجاد پوشش سبب افزایش مقاومت به خوردگی بعد از یک روز قرارگیری در محلول SBFشد.
 
گفتنی است، این پژوهش با راهنمایی دکتر علیرضا صبور و با مشاوره دکتر تقی شهرابی از اعضاء هیئت علمی دانشگاه تربيت مدرس انجام شده است./انتهاي پيام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار